Makedonija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Makedonija na rubu građanskog rata

Post by posmatrac » 04 Mar 2017, 21:58

Vladimir RUS wrote:
posmatrac wrote:Bahatost desnicara je uzela maha na citavom zapadnom Balkanu, desnicar( Putinov covjek) Ivanov ne dozvoljava ljevicaru ZAevu da dodje na vlast jer ce u tom slucaju kriminalac Grujevski ostati bez fotelje i ne gine mu tjorka.
Ako Zaev dođe na vlast biće to kraj Makedonije kakvu još uvijek znamo (Makedonska i multietnička Makedonija), a pojaviće se neka nova u kojoj će centar iz koga će se upravljati istom biti Tirana, a ne Skoplje te stoga dobro je što je Ivanov odbio apel Mogerinijeve da Makedoniju preda čovjeku koji bi svojim postupcima kao posljedicu najvjerovatnije napravio ono što je svojevremeno napravio Josip Broz Tito od Kosova nakon WW2 kada je onemogućio povratak Srba na Kosovo i doveo Albance iz Albanije. Sa posljedicama pogrešne Titove politike se danas najviše susreće Srbija, a zadnjih godina i Crna Gora, kao i već spomenuta nesretna Makedonija pa čak i Grčka s obzirom da velikoalbanski projekat obuhvata i dijelove te zemlje. Evropa mora da zaustavi "Veliku Albaniju" ili će ista kad-tad doći glave istoj. Što je najinteresantnije, Evropa je ta koja može da spriječi "Veliku Albaniju" i to jednim potezom. Kada bi odustala od podrške nezavisnosti Kosova ja mislim da bi velikoalbanska euforija dramatično splasla preko noći.
Hoce, odustace od podrske nezavinosti Kosova zbog velike ekonomske i vojne moci Srbije i Rusije :D.

Trebao je Tito zlocincu RAnkovicu da dozvoli da i dalje ubija Albance ko zeceve dole, logicno da je gledao da im koliko toliko da jednaka prava.
Nema veze sto su Srbi kontrolisali prosvetu, policiju, zdravstvo, vojsku, trebalo je i sve ALbance iskorijeniti ko zeceve je li tako?

KAkva bolan Tirana, zar ne vidis po mandatima da albanske stranke jedva pomazu ZAjevu da formira vlast.
Ta prica o uticaju Tirane je upravo srpsko ruski pokusaj da ocuvaju na vlasti kriminalca Grujevskog( protiv kojeg se vode desetine kriminalnih istraga) sa kojim ce i dalje praviti desnicarsko kriminalne talove.

Hoce li bijedna Rusija ekonomski gurati MAkedoniju ukoliko Eu i AMerika dignu ruke od njih, ili jos bjednija Srbija?

Koliko vidim Eu i ZApad su se u ovih 25 godina koliko toliko trudili da stanu u kraj velikoj Srbiji, koja je ovo sto pokusava sa MAkedonijom pokusavala da uradi i sa ostalim Ex Jugo republikama, da ih stave pod svoju dominaciju.
Last edited by posmatrac on 04 Mar 2017, 21:59, edited 1 time in total.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 21:59

posmatrac wrote:Hoces da kazes da su Albanci seljacine koji zive u nekim vrletima, pa ih vecina nije uvedena u maticne knjige rodjenih, a inace ih ima vise nego MAkedonaca :zubi

Ima ih oko 30% u Makedoniji, i upravo proalbanske stranke daju podrsku ZAjevu i ljevicarima da bi mogao da formira vlast( znaci zanima ih bratstvo i jedinstvo i te kako ;)), ali kriminalna desnica koju huskaju Beograd i Moskva koce stvar, tj stite interese svojih kriminalnih veza sa Grujevskim.
Kome je do "Bratstva i jedinstva" ima ga i sada jer ko god da dođe u Makedoniji na vlast, taj obično ima i podršku Albanaca koji su od pobune do danas postali kao nezaobilazan faktor za formiranje vlasti u toj zemlji.

Nikola Grujevski za Srbe i Srbiju biće upamćen kao čovjek za čije vladavine je Makedonija priznala nezavisnost Kosova te kao takav on nije nikakav prijatelj Srba i Srbije i ne znam ti šta već čovjek koji se zadesio u najkritičnijim vremenima za Makedonce i Makedoniju od 2002 pa naovamo te stoga kao takav on ima razumijevanje mnogih naroda na ovom svijetu, dakle ne samo Srba te stoga, dobro bi bilo, jer je dealno vrijeme, da se preispita odluka o priznanju Kosova od strane Makedonije, kao i od strane Crne Gore s obzirom da "Velika Albanija" prijeti i toj zemlji koja, sama kada bi se borila (u slučaju da do toga dođe), nebi izdržala moćnijeg neprijatelja od nje, a slabijeg od Srbije.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9313 times
Been thanked: 11072 times

Post by Krokodil Behko » 04 Mar 2017, 22:01

Vladimir RUS wrote: najvjerovatnije napravio ono što je svojevremeno napravio Josip Broz Tito od Kosova nakon WW2 kada je onemogućio povratak Srba na Kosovo i doveo Albance iz Albanije.

Došao sam strogo da ti se rugam i izrugujem, valjda tako treba sa mitomanijom.

Koji raseljeni Srbi sa Kosova? Jel misliš na one koji su u doba Kraljevine SHS pobili Albance na Kosovu i oteli im imanja, pa se naselili iz kojekuda?

Image

Zapravo su Albanci sistematsko-sistematski ubijani i proganjani tokom cijelog perioda prve Jugoslavije a imanja im oduzimana. Tito je samo dopustio protjeranim da se vrate i ništa više.
A što se tiče tobožnje zabrane Srbima da se vrate, javno i ovo da kažem, u to mogu povjerovati samo retardirani pilići.
Zbog toga, nove vlasti Demokratske Federativne Jugoslavije 6. marta 1945. donose odluku o privremenoj zabrani povratka kolonistima, koja je bila na snazi do donošenja Zakona o reviziji kolonističkih odnosa avgusta iste godine, nakon čega je oko 3.352 „bivših kolonista” dobilo pravo da se vrati na Kosovo i Metohiju, dok je 306 naseljenika, koji su izgubili pravo povratka, preusmereno u Vojvodinu.
Znači svega 306 Srba i to onih koji su oteli tuđe, a vi ste tu izguslali mit o milionima protjeranih Srba.
Očito s vama nešto nije u redu :lud

Molim sve zainteresirane, da pročitaju kratki historijat Kosova u 20. vijeku na ovom linku.
No frks, link je na ekavici, ali realan :ok

http://pescanik.net/savremena-istorija-kosova/

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:02

dr laganini wrote:..albanci su prijatelji hrvatske i molim te da paziš na izražavanje :hm
Albanci su prijatelji Hrvatske samo u nekoliko poznatih individualnih slučajeva motivisanih zajedničkim neprijateljem iz ratnog perioda.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:04

Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:Hoces da kazes da su Albanci seljacine koji zive u nekim vrletima, pa ih vecina nije uvedena u maticne knjige rodjenih, a inace ih ima vise nego MAkedonaca :zubi

Ima ih oko 30% u Makedoniji, i upravo proalbanske stranke daju podrsku ZAjevu i ljevicarima da bi mogao da formira vlast( znaci zanima ih bratstvo i jedinstvo i te kako ;)), ali kriminalna desnica koju huskaju Beograd i Moskva koce stvar, tj stite interese svojih kriminalnih veza sa Grujevskim.
Koliko je meni poznato, dogovor je da Zaev u ime Makedonije tuži Srbiju za genocid nad Albancima, tokom balkanskih, prvog i drugog sv. rata :hm
Nema ko sve ovu Srbiju nije tužio za genocid do sada. Ako računamo i Kosovo, ovo je četvrta zemlja.
Tužila je i Srbija NATO savez (faktički pola svijeta), kao i Hrvatsku pa nikom ništa.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:09

posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:

Koliko je meni poznato, dogovor je da Zaev u ime Makedonije tuži Srbiju za genocid nad Albancima, tokom balkanskih, prvog i drugog sv. rata :hm
Nema ko sve ovu Srbiju nije tužio za genocid do sada. Ako računamo i Kosovo, ovo je četvrta zemlja.
To je cini mi se srpska verzija price kojom kriminalci u Srbiji odani Putinu zele da kompromituju ZAjeva i da na vlasti ostave desnicara Grujevskog sa kojim imaju velike kriminalne talove u MAkedoniji.
Borba ZAjeva i Grujevskog je borba okretanja prema zapadu ili istoku.
Grujevski je otvoreni Putinov igrac.
Zajev se već kompromitovao i to sam tj. uspomoć Albanaca sa kojima je potpisao pakt Albanijana, a koji obuhvata faktički Albanizaciju Makedonije.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Mar 2017, 22:12

Vladimir RUS wrote:

Kome je do "Bratstva i jedinstva" ima ga i sada jer ko god da dođe u Makedoniji na vlast, taj obično ima i podršku Albanaca koji su od pobune do danas postali kao nezaobilazan faktor za formiranje vlasti u toj zemlji.

Nikola Grujevski za Srbe i Srbiju biće upamćen kao čovjek za čije vladavine je Makedonija priznala nezavisnost Kosova te kao takav on nije nikakav prijatelj Srba i Srbije i ne znam ti šta već čovjek koji se zadesio u najkritičnijim vremenima za Makedonce i Makedoniju od 2002 pa naovamo te stoga kao takav on ima razumijevanje mnogih naroda na ovom svijetu, dakle ne samo Srba te stoga, dobro bi bilo, jer je dealno vrijeme, da se preispita odluka o priznanju Kosova od strane Makedonije, kao i od strane Crne Gore s obzirom da "Velika Albanija" prijeti i toj zemlji koja, sama kada bi se borila (u slučaju da do toga dođe), nebi izdržala moćnijeg neprijatelja od nje, a slabijeg od Srbije.
Grujevski je priznao Kosovo kada je jos mogao da balansira izmedju istoka i zapada, ali je vremenom usao u kriminal i logicno da mu danas priblizavanje Eu predstavlja prijetnju, jer clanstvo tamo podrazumijeva i Pravnu drzavu u kojoj bi morao da odgovara za kriminal.
Jedini garant ne odlaska u corku je da se silom zadrzi na vlasti i da Makedoniju okrene vezama za nazadnom Rusijom i sa Beogradom, a posebno Beogradu on treba da se preko njega na neki nacin pokusaju suprostaviti Albancima u MAkediniji pa vremenom i na Kosovu.

Znaci interes za interes.
Cini mi se da vi opet nastavljate da se borite sa vjetrenjacama i da mazohisticki pokusavate da dobijete bitke za koje se iz aviona vidi da ih ne mozete dobiti. :lupa
Dok god je AMerika svjetska sila nbr1 i dok je NAto najjaca vojna alijansa na planeti za vas je Kosovo mrtvo :ok

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:16

dr laganini wrote:
Username wrote:
dr laganini wrote:..albanci su prijatelji hrvatske i molim te da paziš na izražavanje :hm
Sta su Hrvati radili sa Albancima koji su izginuli braneci Hrvatsku?

Koliko ih ima nerijesen status i dan danas kao branitelji?

..kao da bi ja moga taj podatak znat ...ima i hrvata kojima nije rijšen status..prepostavljam a albanci znaju mislim na kosovo znaju kolko su im hrvati politički i na neki drugi način pomogli...ako je sudit po ričima njiihovi vodeći političara..a ko sam ja da sumnjam u njihove riči.. :hm
Vrijeme je da i Hrvati otvore oči i shvate s kim sad imaju posla.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... osovu.html

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Mar 2017, 22:17

Vladimir RUS wrote:
posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:

To je cini mi se srpska verzija price kojom kriminalci u Srbiji odani Putinu zele da kompromituju ZAjeva i da na vlasti ostave desnicara Grujevskog sa kojim imaju velike kriminalne talove u MAkedoniji.
Zajev se već kompromitovao i to sam tj. uspomoć Albanaca sa kojima je potpisao pakt Albanijana, a koji obuhvata faktički Albanizaciju Makedonije.
Mozda je bolja i Albanizacija pa podrska Amerike i razvijenog zapada, nego Srbizacija i okretanje nazadnoj Rusiji :ok

Nije mi jasno kako veliki vizionar Vucic pokusava da prevari svoj narod sa istovremenom brigom za Kosovo ali i sa teznjama Srbije da udje u Eu?
Cim se udje u Eu, Kosovo se mora zaboraviti ;)

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:20

Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:

Pa onda građanski rat nije isključen.
Nema šanse da će ovi sjediti skršetnih ruku, jer nema tog Albanca koji voli Ruse, to je nemoguće.
Mogerinijeva je jučer pozvala Ivanova, da razmotri svoju odluku oko davanja mandata desnici i to nešto znači.
Postoje i Albanci koji vole Rusiju uzmemo li u obzir da među Albancima ima i hrišćana od koji i pravoslavaca. Osim toga, nebi Rusi džabe išli na more i u Albaniju.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:24

Username wrote:Gledao neko juce pobunu onog bolesnika voje u skupstini?

Sigurno ima video

A psihopata vucko samo sto ne zaplace
EU se u Srbiji kotira negsje na oko 50 odsto što znači da je ista na ivici da izgubi povjerenje od strane građana iste.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:27

Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:

Pa onda građanski rat nije isključen.
Nema šanse da će ovi sjediti skršetnih ruku, jer nema tog Albanca koji voli Ruse, to je nemoguće.
Mogerinijeva je jučer pozvala Ivanova, da razmotri svoju odluku oko davanja mandata desnici i to nešto znači.
To znači da je na svoj poziv dobila negativan odgovor. :oo

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1236081

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3867 times
Been thanked: 2909 times

Post by Pasaga » 04 Mar 2017, 22:31

Vladimir RUS wrote:
Username wrote:Gledao neko juce pobunu onog bolesnika voje u skupstini?

Sigurno ima video

A psihopata vucko samo sto ne zaplace
EU se u Srbiji kotira negsje na oko 50 odsto što znači da je ista na ivici da izgubi povjerenje od strane građana iste.
ZUKORLIĆ ZA "ALO!" Kako i zašto sam smirivao Šešelja...

Image

Interesantno je da je Šešelja pokušao da smiri jedino bivši muftija, a sadašnji narodni poslanik BDZ-a Muamer Zukorlić, koji mu je prišao i zamolio ga da prekinu sa skandiranjem. Zukorlić je za “Alo!“ objasnio svoje motive zbog kojih se odlučio na taj korak...

Kazao sam mu da prekine sa tim, da to nije dobro, da je sve ovo obraz države, da smo u Parlamentu svi domaćini i da nije dobro da se tako ophodimo prema gostu bez obzira ko šta politički misli. On je kazao da ne želi da prekine, da je ova država davno izgubila obraz i da ga to ne interesuje.

Bosnjak morao da spasava obraz Srbiji.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 04 Mar 2017, 22:37

Od kad su Makedonci i Albanci u ozbiljnim sukobima ? :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Mar 2017, 22:45

Ne mogu Rusi u Srbiju na more Vlado, nema Srbija izlaz na more :D

Nema kod Albanaca veze religijska pripadnost, kod njih je posebno jak taj etno nacionalni identitet, a Rusi idu tamo gdje je jeftinije ;)

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 22:58

posmatrac wrote:
Vladimir RUS wrote:
posmatrac wrote:Bahatost desnicara je uzela maha na citavom zapadnom Balkanu, desnicar( Putinov covjek) Ivanov ne dozvoljava ljevicaru ZAevu da dodje na vlast jer ce u tom slucaju kriminalac Grujevski ostati bez fotelje i ne gine mu tjorka.
Ako Zaev dođe na vlast biće to kraj Makedonije kakvu još uvijek znamo (Makedonska i multietnička Makedonija), a pojaviće se neka nova u kojoj će centar iz koga će se upravljati istom biti Tirana, a ne Skoplje te stoga dobro je što je Ivanov odbio apel Mogerinijeve da Makedoniju preda čovjeku koji bi svojim postupcima kao posljedicu najvjerovatnije napravio ono što je svojevremeno napravio Josip Broz Tito od Kosova nakon WW2 kada je onemogućio povratak Srba na Kosovo i doveo Albance iz Albanije. Sa posljedicama pogrešne Titove politike se danas najviše susreće Srbija, a zadnjih godina i Crna Gora, kao i već spomenuta nesretna Makedonija pa čak i Grčka s obzirom da velikoalbanski projekat obuhvata i dijelove te zemlje. Evropa mora da zaustavi "Veliku Albaniju" ili će ista kad-tad doći glave istoj. Što je najinteresantnije, Evropa je ta koja može da spriječi "Veliku Albaniju" i to jednim potezom. Kada bi odustala od podrške nezavisnosti Kosova ja mislim da bi velikoalbanska euforija dramatično splasla preko noći.
Hoce, odustace od podrske nezavinosti Kosova zbog velike ekonomske i vojne moci Srbije i Rusije :D.

Trebao je Tito zlocincu RAnkovicu da dozvoli da i dalje ubija Albance ko zeceve dole, logicno da je gledao da im koliko toliko da jednaka prava.
Nema veze sto su Srbi kontrolisali prosvetu, policiju, zdravstvo, vojsku, trebalo je i sve ALbance iskorijeniti ko zeceve je li tako?

KAkva bolan Tirana, zar ne vidis po mandatima da albanske stranke jedva pomazu ZAjevu da formira vlast.
Ta prica o uticaju Tirane je upravo srpsko ruski pokusaj da ocuvaju na vlasti kriminalca Grujevskog( protiv kojeg se vode desetine kriminalnih istraga) sa kojim ce i dalje praviti desnicarsko kriminalne talove.

Hoce li bijedna Rusija ekonomski gurati MAkedoniju ukoliko Eu i AMerika dignu ruke od njih, ili jos bjednija Srbija?

Koliko vidim Eu i ZApad su se u ovih 25 godina koliko toliko trudili da stanu u kraj velikoj Srbiji, koja je ovo sto pokusava sa MAkedonijom pokusavala da uradi i sa ostalim Ex Jugo republikama, da ih stave pod svoju dominaciju.
Makedonija nema izbora. Bili su dobri sa zapadom, isti im je okrenuo leđa, kao i Srbiji. Bugari su opasnost za njih mada braća su pa nisu toliko opasni kao Albanci, a sa Grčkom se spore oko imena, dok Albanija hoće da se proširi i na njihovu teritoriju. Srbija i Rusija su Makedoniji trenutno jedina jaka nada. Dobro bi bilo kada bi Srbija i Makedonija se dogovorili oko nekih veoma važnih pitanja za dobre srpskomakedonske odnose (tu prije svega mislim na Kosovo). Osim toga, tu ne treba smetnuti sa uma i činjenicu da Srbija priznaje Makedoniju kao Makedoniju, a ne kao BJRM kako su druge zemlje čine što je dodatni znak prijateljstva Srbije sa Mekedonijom iako ista je priznala Kosovo. Dobro bi bilo kada bi to promjenili.

http://www.blic.rs/vesti/politika/dacic ... se/4cxhbww

Nešto se ne sjećam da su se Srbi na Kosovu puno pitali prije dolaska Miloševića na vlast u Srbiji. Tito je svojim postupcima dodatno narušio etničku strukturu na Kosovu, a koja je već bila narušena tokom WW2 rata kada su Albanci protjerali Srbe sa Kosova. Da je Tito vratio Srbe u onom broju u kojem su bili protjerani tokom WW2, mislim da danas ne bismo pričali o Velikoj Albaniji kao stvarnosti već kao konceptu koji postoji samo u glavama albanskih nacionalista.

Ta priča nije nikakva priča već realan scenario koji se upravo dešava, a čija prva manifestacija je bila 2001 kada su albanski separatisti bili krenuli na Makedonsku državu.

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1 ... %282001%29

Propala EU i sve manje agresivna Amerika shvatile su da gube bitku za dominaciju na Balkanu što govori da će, poslije Sirije i Turske ovo biti još jedan dio svijeta na kome će te dvije strane izgubiti uticaj, a Rusija dodatno ojačati. Oh well, izgubiš jednu zemlju doniješ njih nekoliko. To je danas Rusija, pobjednička sila koja dobija. :)

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 23:20

Krokodil Behko wrote:
Vladimir RUS wrote: najvjerovatnije napravio ono što je svojevremeno napravio Josip Broz Tito od Kosova nakon WW2 kada je onemogućio povratak Srba na Kosovo i doveo Albance iz Albanije.

Došao sam strogo da ti se rugam i izrugujem, valjda tako treba sa mitomanijom.

Koji raseljeni Srbi sa Kosova? Jel misliš na one koji su u doba Kraljevine SHS pobili Albance na Kosovu i oteli im imanja, pa se naselili iz kojekuda?

Image

Zapravo su Albanci sistematsko-sistematski ubijani i proganjani tokom cijelog perioda prve Jugoslavije a imanja im oduzimana. Tito je samo dopustio protjeranim da se vrate i ništa više.
A što se tiče tobožnje zabrane Srbima da se vrate, javno i ovo da kažem, u to mogu povjerovati samo retardirani pilići.
Zbog toga, nove vlasti Demokratske Federativne Jugoslavije 6. marta 1945. donose odluku o privremenoj zabrani povratka kolonistima, koja je bila na snazi do donošenja Zakona o reviziji kolonističkih odnosa avgusta iste godine, nakon čega je oko 3.352 „bivših kolonista” dobilo pravo da se vrati na Kosovo i Metohiju, dok je 306 naseljenika, koji su izgubili pravo povratka, preusmereno u Vojvodinu.
Znači svega 306 Srba i to onih koji su oteli tuđe, a vi ste tu izguslali mit o milionima protjeranih Srba.
Očito s vama nešto nije u redu :lud

Molim sve zainteresirane, da pročitaju kratki historijat Kosova u 20. vijeku na ovom linku.
No frks, link je na ekavici, ali realan :ok

http://pescanik.net/savremena-istorija-kosova/
I ja sam tu, da se rugam tvom neznanju.

http://www.novinar.de/2007/05/02/etnick ... danas.html

Trebalo bi da znaš problemi na Kosovu nisu počeli ni od tada već od osnivanja tkzv. Prištinske lige kada su Albanci već imali plan, a koji sprovode i dan danas nad preostalim Srbima i drugim narodima na Kosovu uključujući i Bošnjake.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9F%D ... 0%B3%D0%B0

Ni vas Bošnjake Albanci ne "štede".

https://www.youtube.com/watch?v=TsjZABjWly4

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Mar 2017, 23:22

Srbima nije malo njihovih problema i cinjenice da su ekonomski jedna od najzaostalijih ekonomskih drzava, u sta ih je dovela i suluda politika 90tih, nego srpska Akademija koja je odgovorna za sve prosle ratzove na Blkanu ne moze smirom i pokusavaju da i u MAkedoniji umjesaju svoje prste.
VAljda je logicno da se Makedonci toliko plase Albanaca da na izborima ne bi dali toliku podrsku ZAjevu, nego bi podrzali u ogromnom procentu kriminalca Grujevskog.
Nego vecina makedonaca upravo zeli da se otrgne iz ralja nazadne Rusije i bijede koja bi dole uslijedila ukoliko se ne priblize evropskim integracijama.

Poslije 2 svjetskog rata su Cetnici, skriveni iza petokrake pod vodjstvom zlocinca RAnkovica vrsili pravu torturu nad Albancima.Koliko su Albanci bili doiminatni dole govori i ona stara krilatica " Trepca gilja radi, A Beograd se gradi"

E pa nema vise te dominacije, niti ce je ikada biti.Dok god je Rusija izolovano drustvo jednog lica u koju niko ne ulaze i dok god su industrijski i vojno 30 puta slabiji od Nata, o povratku Kosova mozete da citate samo u bajkama HAnsa Kristijana Andrsena.

Nisi mi odgovorio na pitanje, kako to da Vucic svim silama zuri da Srbiju uvede u Eu, kada ima u planu da " povrati" Kosovo, iako zna da ce Srbija kao clanica Eu morati po misljenje da ide u Brisel, kao sto to i sada radi.

Bice da si ti neka frakcija Tome Grobara i Voje Kostunice, kojima se 80% gradjana Srbije smije zbog njihovih emotivnih odnosa prema Rusiji.

Neki dan jedan srpski novinar onako otvoreno rece " mi Srbi smo previse kroz istoriju izmucen i izvaran narod, sto od stranih sila, sto od nasih domacih lopova, pa nije cudo sto utjehu za svoju bijedu trazimo u slicnosti sa nekom velikom svjetskom silom, a Rusi su kao takvi pozeljni, jer nas veze ista religije, iako nam kroz istoriju zapravo nikada nisu pomogli" :ok

Mojne mi Boga ti o ugrozenim Srbima, znam da su isto tako bili ugrozeni i u Hrvatskoj i Bosni.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 23:38

posmatrac wrote:
Vladimir RUS wrote:

Grujevski je priznao Kosovo kada je jos mogao da balansira izmedju istoka i zapada, ali je vremenom usao u kriminal i logicno da mu danas priblizavanje Eu predstavlja prijetnju, jer clanstvo tamo podrazumijeva i Pravnu drzavu u kojoj bi morao da odgovara za kriminal.
Jedini garant ne odlaska u corku je da se silom zadrzi na vlasti i da Makedoniju okrene vezama za nazadnom Rusijom i sa Beogradom, a posebno Beogradu on treba da se preko njega na neki nacin pokusaju suprostaviti Albancima u MAkediniji pa vremenom i na Kosovu.

Znaci interes za interes.
Cini mi se da vi opet nastavljate da se borite sa vjetrenjacama i da mazohisticki pokusavate da dobijete bitke za koje se iz aviona vidi da ih ne mozete dobiti. :lupa
Dok god je AMerika svjetska sila nbr1 i dok je NAto najjaca vojna alijansa na planeti za vas je Kosovo mrtvo :ok
Zajev je očigledno počeo smetati zapadu kada je Rusija ojačala svoj položaj pa hoće da sklone istog da bi postavili nekog ko bi svirao kako oni kažu što je već viđeno na primjeru Sirije, a što očigledno nije uspjelo. Srećom pa nakon krvavog arapskog proljeća stvari poput prevrata se dešavaju mnogo teže, a što je vidljivo i na primjeru Rumunije koja takođe nije pala pred tipom ljudi koji koriste svaku priliku da izvrše puč.

Osim toga, pa zar i sada Makedonija nije pravna država? Kako to da nije kada već godinama EU tapše po ramenima Makedoniju kako je sve bolja i bolja i sve naprednija naprednija. Otkud sad odjednom da ne valja sadašnja struktura. Nešto se čudno dešava sa Evropom. Svi oni koji su bili njeni bliski prijatelji sad odjednom nevaljaju. Zanimljivo mi je sve to, veoma zanimljivo.

Samo zajedno sa Rusijom i Srbijom Makedonija može da doprinese stabilnosti na Balkanu s obzirom da će EU, kao i zapad uopšte najvjerovatnije stati na stranu Albanije, a i na svoju štetu istovremeno s obzirom da Albanci taj isti zapad koliko ga vole (jer isti idu na njihovu stranu) toliko ga i preziru (što je i vidljivo po terorističkim napadima u svijetu u kojima učestvuju Albanci, kao i Bošnjaci).

Mislim da je vrijeme da se još uvijek aktuelno makedonsko rukovodstvo okrene ka Srbiji i Rusiji kako bi zaštitili sebe i Makedoniju od onih koji bi da unište istu i naprave od nje treću albansku državu.

Samo ujedinjeni možemo da se borimo protiv terorizma i drugih oblika radikalnog ekstremizma i ekstremizma uopšte koji prijete da unište povjerenje ne samo između vjera nego i čitavo čovječanstvo.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Mar 2017, 23:46

posmatrac wrote:Mozda je bolja i Albanizacija pa podrska Amerike i razvijenog zapada, nego Srbizacija i okretanje nazadnoj Rusiji :ok

Nije mi jasno kako veliki vizionar Vucic pokusava da prevari svoj narod sa istovremenom brigom za Kosovo ali i sa teznjama Srbije da udje u Eu?
Cim se udje u Eu, Kosovo se mora zaboraviti ;)
Daleko je zapad. Dok Makedonci dođu do istog "poješće" ih komšije (prije svega Albanci).

Jedina dvije zemlje koje mgu da zaštite Makedoniju od procesa demakedonzacije jeste Srbija koja može na neki način da zaštiti Makedoniju na regionalnom planu, kao i Rusija koja može isto to i to na globalnom planu.

Čim se uđe u EU, ista prijethodno neće ni postojati. :oo

Post Reply

Return to “EX YU”