Hurija wrote: 03 Oct 2018, 18:37 daleko najbolji i najkvaliterniji je džem od šipka domaćice znaju kako ga je tesko pripremiti još kad ga predhodno berete
Dva puta pravila. Uzasno zahtjevno al okus fantazija. Zapravo je to pekmez jer je tecni.

Hurija wrote: 03 Oct 2018, 18:37 daleko najbolji i najkvaliterniji je džem od šipka domaćice znaju kako ga je tesko pripremiti još kad ga predhodno berete

i palacinci samo sa sipkom![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Socrates wrote: 03 Oct 2018, 22:20 Ja koristim pekmez od sljiva, al' nije iz regiona. Ti iz regiona su mi sumnjivi zbog kolicine secera i ostalih stvari.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Bome i ima oko njega posla. Još nisam totalno samostalno ga pravila, uvijek sa mamom i tetkom, one odrade više od mene.

Oni sve izvoze vani al ne znam sad u koje sve zemljeSocrates wrote: 03 Oct 2018, 22:29 E to je sigurno istina.
Ko u Bosni pravi pekmez od sljiva? Mislim na kompanije, posto ja nemam pristupa kucnoj radinosti.

pa sačekaj da sazriChloe wrote: 03 Oct 2018, 17:26 Ne stavlja se po pravilu, ali ako nije dobro zrelo voće mora se malo ubaciti da bi mogao trajati.

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests