Kultura zivljenja..Skin wrote: 12 Jun 2022, 20:14 joj to ono sto bez gaca hodaju, a iphone i bmw
jedan je zivot, zivi ga fikreta![]()
zavisi na sta si naucen..
da zivis za sebe ili za druge..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Kultura zivljenja..Skin wrote: 12 Jun 2022, 20:14 joj to ono sto bez gaca hodaju, a iphone i bmw
Pusti bradicu prije nego sto dode u Bosnu, da se uklopi sa svojom endemskom vrstom.Skin wrote: 12 Jun 2022, 20:14 joj to ono sto bez gaca hodaju, a iphone i bmw
Valjda pricamo o osobama koje zele da rade i napreduju, a takvih je 98% onih koji odu.Matan wrote: 12 Jun 2022, 20:13Ma mozes ti u Njemackoj gore ziviti, nego u Bosni..spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:11 Jest tesko u toj Njemackoj, trebamo se organizovati, pa svi primiti po porodicu, ili bar da ih malo finansijski poguramo![]()
sve zavisi od osobe..
Pa svi koji odu, ne vracaju se..spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:16Valjda pricamo o osobama koje zele da rade i napreduju, a takvih je 98% onih koji odu.Matan wrote: 12 Jun 2022, 20:13
Ma mozes ti u Njemackoj gore ziviti, nego u Bosni..
sve zavisi od osobe..
to su manipulatori koji se predstavljaju kao zrtve teskoga zivota u tudjini.spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:11 Jest tesko u toj Njemackoj, trebamo se organizovati, pa svi primiti po porodicu, ili bar da ih malo finansijski poguramo![]()
Naravno, a da je tako strasno, tesko i gore nego kod kuce da li bi?Matan wrote: 12 Jun 2022, 20:17Pa svi koji odu, ne vracaju se..spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:16
Valjda pricamo o osobama koje zele da rade i napreduju, a takvih je 98% onih koji odu.
valjda je to dovoljno...
Pa navikne covjek na sve..spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:22Naravno, a da je tako strasno, tesko i gore nego kod kuce da li bi?
Pa imas statifikaciju, da ce tvoja treca generacija da uziva..Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 20:24 U Bosni smara dosadna svakodnevica, a inace narod zivi sasvim pristojno. Ne znam je li vise vrijedno nedje zapalit i pocinjat sa nule, jer je standard na Zapadu poprilicno grohno.
Pogotovo ako ces pocinjat sa tim minimalnim, nema te nidje.
Pa vecina ide raditi za to minimalno. Idu na farme, vinograde, vocnjake, supermarkete, Nike radnje. Vecina tu pocinje, ima nekih sto i ne pregovore nikad jezik zemlje u koju odu.Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 20:24 U Bosni smara dosadna svakodnevica, a inace narod zivi sasvim pristojno. Ne znam je li vise vrijedno nedje zapalit i pocinjat sa nule, jer je standard na Zapadu poprilicno grohno.
Ma nije to zivotCikCikCikPogodi wrote: 12 Jun 2022, 20:29Pa vecina ide raditi za to minimalno. Idu na farme, vinograde, vocnjake, supermarkete, Nike radnje. Vecina tu pocinje, ima nekih sto i ne pregovore nikad jezik zemlje u koju odu.Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 20:24 U Bosni smara dosadna svakodnevica, a inace narod zivi sasvim pristojno. Ne znam je li vise vrijedno nedje zapalit i pocinjat sa nule, jer je standard na Zapadu poprilicno grohno.
Dobro.spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:33 Pa pocnes s minimalnom, pa napredujes. I moja seka je imala platu 1900 € kad je tek otisla, bruto, pa je rasla. Savladala jezik, dobila Urkunde, promijenila posao, dosla na mjesto sefice, pa novi posao, bolnica i dodje 3900€ bruto.
U Bosni mozes crknut, na glavi dubit, bit pametan i sposban u tom poslu ako imas 1200 KM udaraj se s obje noge u guzicu od srece.
A tek sto treba mislit o djecijoj buducnosti, to nema para da plate.
moze li se za 1200 km dobiti 150 porcija cevapa?spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:33 Pa pocnes s minimalnom, pa napredujes. I moja seka je imala platu 1900 € kad je tek otisla, bruto, pa je rasla. Savladala jezik, dobila Urkunde, promijenila posao, dosla na mjesto sefice, pa novi posao, bolnica i dodje 3900€ bruto.
U Bosni mozes crknut, na glavi dubit, bit pametan i sposban u tom poslu ako imas 1200 KM udaraj se s obje noge u guzicu od srece.
To su najvise preko sezone, Proljece Ljeto. Zarade para stegnu se, i onda se vrati u Bosnu. To su ljudi ne znam ni kako opisat, kako moze tako da zivi, nit se druzi, nit se upozna sa kolegama, nit bilo koji boziji kurac, ne bi me cudilo da jedu psece konzerve, konzervirane sardine i pastete. Samo daj sto vise para da se nakupi pa da se moze mjesec dana kurcit u Bosni.Fuddo wrote: 12 Jun 2022, 20:32Ma nije to zivotCikCikCikPogodi wrote: 12 Jun 2022, 20:29
Pa vecina ide raditi za to minimalno. Idu na farme, vinograde, vocnjake, supermarkete, Nike radnje. Vecina tu pocinje, ima nekih sto i ne pregovore nikad jezik zemlje u koju odu.
To je jedino dobro ako ces stegnit kais, sam bez porodice, nesto usparat, i bjezi nazad.
A to zivit, to je ba robija.
Bolje ti je u bingu za kasom.
A BMW za platu. koliko..Duh wrote: 12 Jun 2022, 20:40moze li se za 1200 km dobiti 150 porcija cevapa?spacebound wrote: 12 Jun 2022, 20:33 Pa pocnes s minimalnom, pa napredujes. I moja seka je imala platu 1900 € kad je tek otisla, bruto, pa je rasla. Savladala jezik, dobila Urkunde, promijenila posao, dosla na mjesto sefice, pa novi posao, bolnica i dodje 3900€ bruto.
tvoja sestra moze nekih 300 porcija cevapa pojesti za platu....mislim da je tu negdje 3000 neto,
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests