Heroj dana
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
- Status: Offline
Re: Heroj dana
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
- Maja
- Administrator

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
Ko ne zna, ovo je Misterova tetka 

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Hercegovina: Medvjed na putu osvete kolje ovce

Hercegovac koji je doživio svjetsku slavu nakon što je sjekiricom ubio medvjedicu, postao je simbol snage i hrabrosti. Iako je za Blaža Grkovića (48) iz sela Vrba kod Gacka čuo cijeli svijet, iako ne postoji društvena mreža na kojoj nema njegove slike, iako ima pregršt obožavalaca i poštovalaca, a postao je čak i zaštitno lice jedne fabrike vode, Blažo kaže da je i dalje običan čovjek. Blažo i danas čuva ovce, neprestano vodeći borbu sa medvjedima i vjeruje da je naša sudbina isključivo i samo u božjim rukama.
Nakon herojskog poduhvata, od lovačkog društva Blažo je na poklon dobio i kožu medvjedice koju je ubio.
"Lovci su naknadno pronašli medvjedicu. Odrali su je i kao trofej mi poklonili kožu. Trenutno za nju pribavljam dokumentaciju kako bih je legalno preparirao", kaže naš sagovornik, dodajući da mu je nakon svega, ipak, veoma žao što je morao da usmrti medvjeda.
"Nakon što sam ubio medvjedicu, ostao je medo. Sada mi skoro svaku noć u goste dođe kako bi mi se osvetio za gubitak ljepše polovine. Redovno mi odnese po jednu ovcu iz tora", kazuje Blažo.
(Vijesti.ba)
-
Ruana
- Maja
- Administrator

Re: Hercegovina: Medvjed na putu osvete kolje ovce
Tipujem da će ovog medu ubiti pogledom.
Ulažem 100KM.
Ulažem 100KM.
Pa neka mu sad nađe novu ženu.
Il nek mu da svoju.
Il nek mu da svoju.
što bi mu da ženu ona već ima međeda...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Eto ti Rume tvoji proteini,lik meĐeda ubije
iako ne kuzim zasto je simbol snege,pobjede,i zasto ima te stranice obozavatelja,sta vec......svima kad je prpa spasavaju goli zivot kako znaju,on uspio spasiti svoj,pa hvala Bogu na tome.....
I ne kontam vec ima njenu kožu(pretpostavljam prostrtu),davno je znači oderana,a sad prikuplja dokumentaciju da je preparira?
Kako će bez kože stajati...koji će to jezivi medvjed biti...
iako ne kuzim zasto je simbol snege,pobjede,i zasto ima te stranice obozavatelja,sta vec......svima kad je prpa spasavaju goli zivot kako znaju,on uspio spasiti svoj,pa hvala Bogu na tome.....
I ne kontam vec ima njenu kožu(pretpostavljam prostrtu),davno je znači oderana,a sad prikuplja dokumentaciju da je preparira?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nestašica heroja u medijima. Sutra-prekosutra, heroj će biti i neko ko je uspio popiti pet šerbeta u slastičarni. Šta te čudi?Zagorka wrote: iako ne kuzim zasto je simbol snege,pobjede,i zasto ima te stranice obozavatelja,sta vec......svima kad je prpa spasavaju goli zivot kako znaju,on uspio spasiti svoj,pa hvala Bogu na tome.....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Misteriozni kamiondžija iz Bosne spasio je život mojoj djevojčici
Abdelhamid Haddach vozio se prije dva dana s osmogodišnjom kćerkom autoputem u Italiji kada je udario u drugi automobil nakon čega je od siline udarca odbačen prema ogradi.
Kamion koji je vozio iza njih na vrijeme je zakočio i prepriječio put drugim vozilima te tako spriječio još veću tragediju, prenosi Corriere.it. A kamionom je upravljao vozač iz BiH kojeg su u Italiji već proglasili herojem.

On je, naime, priskočio u pomoć nesretnom ocu koji je spašavao svoju Jihan, čije je srce u tom trenutku prestalo kucati. Brzom intervencijom hitne djevojčica je oživjela, prebačena je u bolnicu gdje se još uvijek bori za život.
Njezin otac vjeruje da će se njegova kći izvući, jer, kako kaže, previše je slučajnosti i dobrih ljudi u ovoj priči. Želja mu je stisnuti ruku i zahvaliti čovjeku koji ih je spasio.
S obzirom na to da se dobre vijesti brzo šire, vjerujem da će ova još brže te da će se doznati tko je čovjek velikog srca.
Abdelhamid Haddach vozio se prije dva dana s osmogodišnjom kćerkom autoputem u Italiji kada je udario u drugi automobil nakon čega je od siline udarca odbačen prema ogradi.
Kamion koji je vozio iza njih na vrijeme je zakočio i prepriječio put drugim vozilima te tako spriječio još veću tragediju, prenosi Corriere.it. A kamionom je upravljao vozač iz BiH kojeg su u Italiji već proglasili herojem.

On je, naime, priskočio u pomoć nesretnom ocu koji je spašavao svoju Jihan, čije je srce u tom trenutku prestalo kucati. Brzom intervencijom hitne djevojčica je oživjela, prebačena je u bolnicu gdje se još uvijek bori za život.
Njezin otac vjeruje da će se njegova kći izvući, jer, kako kaže, previše je slučajnosti i dobrih ljudi u ovoj priči. Želja mu je stisnuti ruku i zahvaliti čovjeku koji ih je spasio.
S obzirom na to da se dobre vijesti brzo šire, vjerujem da će ova još brže te da će se doznati tko je čovjek velikog srca.
- Maja
- Administrator

Nasao je lutalicu iza kuce , lijecio je psa, borio se i sto je najvaznije nije odustao.
Svaka mu čast, to je jedan od rijetkih koji se upusti u spašavanje životinja - u ovom slučaju psa.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Maja
- Administrator

Da. A svi mi kad nabavljamo psa gledamo da je najslađi, s pedigreom, dajemo masne pare za njega... Umjesto da spasimo neko kuče iz skloništa ili s ulice.
Et, ja nisam takav , moj je dobiven od jednog koji nije znao šta će s njim i nije mi žao.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
Tako sam i ja pokupio Garu.
Mozda je bio star 2-3 nedjelje.
Ona sorte ko jazvcar.Nikad boljeg i zanimljivijeg cuke nisam imao.
I dan danas mi ga zao i uvjek ga se sjecam.
Mozda je bio star 2-3 nedjelje.
Ona sorte ko jazvcar.Nikad boljeg i zanimljivijeg cuke nisam imao.
I dan danas mi ga zao i uvjek ga se sjecam.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".