HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14289 times
- Been thanked: 23785 times
- Status: Offline
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Re: U Sarajevu misa za Bleiburg
Vi sami sebe samarate. Nije revizionizam tvrditi da je Tito četnike primio u partizane i time legitimirao njih i sve njihove zločine.
Postoji njegov proglas o tome.
Postoji njegov proglas o tome.
. . . . . . . . .
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
A jeste se potkovali.. Treba uzet godisnji da se sve ove cinjenice iscitaju
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4404 times
- Been thanked: 3358 times
Ja zvanično odustajem od teme

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa malo i jest, radi ovakvih,Mister No wrote: 13 May 2020, 23:11 https://www.zasrebrenicu.ba/archive2/mu ... nka/10453/
Jel vas stid praunuci moji!![]()
Ahmet Pintul, hiljadu mu lijepih rahmeta.
Kad je Tito reko Prozor mora past,
Ahmo prvi upada u grad.
Narodni heroj.
A taj gore se sKonjMa sliko, u esesovskoj uniformi,
Da je danas ziv nabavljo bi nam respiratore i maline prodavo.
Dozvolite da se obratimo
- Socrates
- Forum [Bot]
Ovo bi trebalo biti dovoljno, al' nećeš ti, mora petokraka i danas da se nosi.“Daje se opšta amnestija svim licima koja su učestvovala u jedinicama Draže Mihailovića…“
. . . . . . . . .
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Venera mi se sve vise i vise svidja.
Jest da zna nekad nervirati, ali brate ne libi se da zlocin nazove zlocinom bez obzira ko ga pocinio.
Niti trazi opravdanja za iste.
Cmokic.
Jest da zna nekad nervirati, ali brate ne libi se da zlocin nazove zlocinom bez obzira ko ga pocinio.
Niti trazi opravdanja za iste.
Cmokic.
- Socrates
- Forum [Bot]
Sa cetnicima sigurno jeste. Svetozar Vukmanovic Tempo priča o zajedničkim pokoljima partizana i četnika nad hrvatskim i muslimanskim stanovništvom.Fuddo wrote: 13 May 2020, 23:43 De se dogovorite s kim je saradjivao.
https://www.mreza-mira.net/vijesti/seda ... izionista/
Četnici su i tada govorili da neće ratovati protiv Nijemaca, nego da im je isključivi cilj da očiste Bosnu od Hrvata i Bosnjaka. Pa ni to nije Titu smetalo.
Znači, šupljiraj, brt, koliko hoćeš ali najviši partizanski generali su govorili o tome.
. . . . . . . . .
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9047 times
- Been thanked: 5793 times
Jebo li te respiratori.Fuddo wrote: 13 May 2020, 23:26Pa malo i jest, radi ovakvih,Mister No wrote: 13 May 2020, 23:11 ke-sjeveroistocne-bosne-od-fizickog-nestanka/10453/
Jel vas stid praunuci moji!![]()
Narodni heroj.
A taj gore se sKonjMa sliko, u esesovskoj uniformi,
Da je danas ziv nabavljo bi nam respiratore i maline prodavo.
To je bio gospodin čovjek i heroj.
Evo tebi tvoj...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Dark Side Of The Forum...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa ko pomlati cetnike na Neretvi?
Japanci?
Cuj partizani saradjuju sa njima, i onda Tempovog brata cetnika urokaju na Zidanom Mostu u Sloveniji, skupa sa 18 000 drugih cetnika.
Zanimljiva saradnja.
Japanci?
Cuj partizani saradjuju sa njima, i onda Tempovog brata cetnika urokaju na Zidanom Mostu u Sloveniji, skupa sa 18 000 drugih cetnika.
Zanimljiva saradnja.
Dozvolite da se obratimo
- Socrates
- Forum [Bot]
"Moji borci su za svaki slučaj imali pri sebi petokrake zvijezde i kokarde"
Često se događalo da "ljudstvo prelazi iz partizana u četnike i obrnuto".
Svetozar Vukmanovic Tempo
Često se događalo da "ljudstvo prelazi iz partizana u četnike i obrnuto".
Svetozar Vukmanovic Tempo
. . . . . . . . .
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa sto ubi rodjenog brata?
Sto mu nije sam petokraku metno, i hop, eto ga partizan.
Sto mu nije sam petokraku metno, i hop, eto ga partizan.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

“Među podijeljenim mišljenjima javnosti o ovoj inicijativi, mnogi su podsjetili na izjavu prvog predsjednika i osnivača SDA i prvog predsjednika nezavisne BiH Alije Izetbegovića, u kojoj je iznio svoje mišljenje o Titu i Titovoj ulici u Sarajevu.
“…Ja nisam nikad krio simpatije prema tom čovjeku, jer mi nije davao utisak nekog zloće-čovjeka. Imao sam utisak da je širok čovjek, otvoren prema životu, da je volio da živimo i da je puštao druge da ga žive, za razliku od drugih komunističkih rukovodilaca koji su bili više askete.
Znate i vi, pod asketama je teško, sami sebe izlažu patnji, pa to traže i od drugih ljudi. Tito je bio neka druga vrsta čovjeka. I tako, jednom riječju, nemam ja neki negativni odnos prema Titu. Vi znate, mi ovdje ni ulicu koja se zove po njegovom imenu nismo nikad predili, mada smo to mogli da uradimo.
Prošli smo kroz vrlo težak period od rata, kada je bilo takvih zahtjeva. Mi to nismo dali. Nisam ni ja dao to. Jednostavno ne smatram da historija počinje od nas. Taj čovjek je uradio neke značajne stvari, stvorio je jednu zemlju, ojačao je…” (Sakupljeni intervjui sa Alijom Izetbegovićem, u knjizi Mate Đakovića, Moji razgovori sa Alijom).”
Kako jedan veliki covjek i heroj vidi drugog velikog covjeka i heroja.
Ja ja momak
Uci!
“…Ja nisam nikad krio simpatije prema tom čovjeku, jer mi nije davao utisak nekog zloće-čovjeka. Imao sam utisak da je širok čovjek, otvoren prema životu, da je volio da živimo i da je puštao druge da ga žive, za razliku od drugih komunističkih rukovodilaca koji su bili više askete.
Znate i vi, pod asketama je teško, sami sebe izlažu patnji, pa to traže i od drugih ljudi. Tito je bio neka druga vrsta čovjeka. I tako, jednom riječju, nemam ja neki negativni odnos prema Titu. Vi znate, mi ovdje ni ulicu koja se zove po njegovom imenu nismo nikad predili, mada smo to mogli da uradimo.
Prošli smo kroz vrlo težak period od rata, kada je bilo takvih zahtjeva. Mi to nismo dali. Nisam ni ja dao to. Jednostavno ne smatram da historija počinje od nas. Taj čovjek je uradio neke značajne stvari, stvorio je jednu zemlju, ojačao je…” (Sakupljeni intervjui sa Alijom Izetbegovićem, u knjizi Mate Đakovića, Moji razgovori sa Alijom).”
Kako jedan veliki covjek i heroj vidi drugog velikog covjeka i heroja.
Ja ja momak
Uci!
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa i Tudjman i Milosevic su veličali Tita pa su došli dijeliti Bosnu.
Jak argument, u tri pm.
Jak argument, u tri pm.
. . . . . . . . .
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3984 times
Ja ću ići na misu. I proučit ću fatihu svim pobijenim na Blajburgu. Svima odreda. 
Klanjam džematile po parkovima.
Ovakvu ludost ni slovenci ne bi izjavili, a vjeruj da bi jedva dočekali, da ima trun istine i dokaza.Venera wrote: 13 May 2020, 23:04ma neriram se, bolje mi je na temema o seksuMunDzi wrote: 13 May 2020, 22:33 Uh sto vas Venera rastavlja na proste faktore.
Smajli sto jede kokice.![]()
Ustashe's atrocities shouldn't be hushed up
A more critical stance vis-à-vis the crimes of the Ustashe regime is missing at the acts of commemoration in Bleiburg, Autograf.hr finds:
“Those who only commemorate the 'innocent victims' [of the Bleiburg massacre], which is what the Catholic (arch-)bishops and politicians who gather there every year do, and more importantly, fail to condemn the Ustashe regime, make no mention of the fact that the 'victims of Bleiburg' fell as a result of the Ustashe terror and the genocide of Serbs, Jews and Roma. They remain silent about how the Ustashe fighters fought their way to Bleiburg and murdered innocent Slovenian farmers and plundered their farms right to the bitter end. Not only do they not know how to commemorate the past, but they are also manipulating it to a large extent.”
a na drugoj strani pregovori na Yalti , pa Titonja i Britnaci
preludo, Slovnije ja puna masovnonih gorbnica , izgleda da je bilo ubijenih LSovenaca od strane ustasa u bjektsvu, ali i Titia
preluda povijest![]()
Da ponovim, pošto ne čitate.
Poslije završetka rata, Titovi cetnici, tj odnedavna partizani, ubijaju, do sad ekshumirano, preko 100.000 osoba koje se povlače preko Slovenije na austrijsku granicu (tri rute su bile)
Te se razletili Slovenijom te na više lokacija probijaju i, zasad prinadjeno, cca 15.000 slovenaca.
Sve je cca jer je vrijeme učinilo svoje, jer ne postoje dokumenti i zapisi svuda, jer se nekad i građevinskim radovima, jednostavno unistilo sve tragove.
Kako ne bi, ljudi koji su bezbrižno zalili betonom i povijesno jako važne ostatke rimske nekropole ovdje, i još mnogo toga (šta zna opancar, šta je staro kamenje), logično je, da su i svoje zločine prikrili.
Prema skupljenim podacima, 1945, na tlu Slovenije se nalazilo 445.000 ratnih zarobljenika (knjiga Teharske žive rane /Roman Leljak.. Nekad pripadnik jna, kasnije se bavi arhivskim istraživanjem, otvarao arhive Udba, što slovenski zakon dopušta ) od čega ni desetina nije preživjela. http://www.demokracija.si/slovenija/pre ... perij.html
I sukus razmišljanja je... Ovo nije više ideološko pitanje, nego civilizacijsko...
Ne kontam jugoslovencine... Nitko normalan ne relativizira cetnicke masakre, nitko normalan ne relativizira ustaše masakre, ali vama je sve to oke, dok se u Tita ne dirne, a više je nego očito sad, što se je sve radilo.
Sta branite?
Sto ste natukli godina, a bili u zabludi?
Nije to toliki problem, bio sam i ja. Ali kad nakon novih saznanja i dokaza, i dalje tvrdis isti... Onda to više nije zabluda tek...
Onda je to razmišljanje, koje je dovelo i do devedesetih.
Habibti, ya nour el - ain... 
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 243 times
- Been thanked: 156 times
Kaki je bio onaj Simo Dubajic, on se zado da skonta kako bi bilo najlakse pobit sto vise u sto kracem roku,
A imas ti takvih grobnica po Bosni , u mojoj carsiji streljana brigada zarobljenih Ustasa, SS, pa ljudi poslije 30-40 godina na tim istim lokacijama gradili kuce.
A imas ti takvih grobnica po Bosni , u mojoj carsiji streljana brigada zarobljenih Ustasa, SS, pa ljudi poslije 30-40 godina na tim istim lokacijama gradili kuce.