Onaj osjecaj kad..

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times
Status: Offline

Re: Onaj osjecaj kad..

Post by Zagorka » 05 Jul 2015, 15:39

Bonaqua wrote:E, zagi, sve smo iste. Ja sam imala košmare kad smo kupili stan na petom spratu. Sanjala sam najuzasnije scenarije, recimo kako mi djeca padaju sa balkona :grana
I mi smo visoko,aBd iselicu se iz ovog stana,nisam kafe popila na terasi od kako je prohodao :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23060 times
Been thanked: 6082 times

Post by Veca » 05 Jul 2015, 16:49

Zagorka wrote:.......kad vidis da nema djeteta,pa dozivas a cujes tisinu u stanu......potom podizes glas lagano te preplavljuje panika pa ugledas kako zavjesa vijori kroz stijenu u spavacoj........onda vec vristis njegovo ime i ludjacki skaces na terasu u stotinki zamisljajuci nagore scenarije,vidis nema ga potom mahnito opet trcis po stanu i vidis mu nogicu kako viri iza stola za peglanje,a svileni sal mu na glavi,sakrio se da kaze baaa kad ga nadjem :grana ......onda onaj osjecaj kad sjedis na plocicama u hodnku i treses se jedno pola sata bez snage da se pomjeris........i places zbog moguceg scenarija koji se nije hB desio :grana.......(jutros mi se zivot skratio)

:tjesi :ljub
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 05 Jul 2015, 16:54

Zagorka wrote:.......kad vidis da nema djeteta,pa dozivas a cujes tisinu u stanu......potom podizes glas lagano te preplavljuje panika pa ugledas kako zavjesa vijori kroz stijenu u spavacoj........onda vec vristis njegovo ime i ludjacki skaces na terasu u stotinki zamisljajuci nagore scenarije,vidis nema ga potom mahnito opet trcis po stanu i vidis mu nogicu kako viri iza stola za peglanje,a svileni sal mu na glavi,sakrio se da kaze baaa kad ga nadjem :grana ......onda onaj osjecaj kad sjedis na plocicama u hodnku i treses se jedno pola sata bez snage da se pomjeris........i places zbog moguceg scenarija koji se nije hB desio :grana.......(jutros mi se zivot skratio)
Sjetih se djeteta od komšinice koje sam čuvala često. Stvarno živo dijete. Jednom kada je hodao već sasvim fino i stabilno i znao je sići niz stepenice bez problema, zaspao je u dnevnom boravku na sofi i ja sam sve uredno ogradila da ne može pasti na pod. Zatim sam otišla van, ostavila ulazna vrata otvorena misleći da će ako se probudi izići sam van do mene (kao što je inače i radio) i sjela u blizini ulaznih vrata . Nakon par minuta čujem kuckanje na prozor, prozor je zatvoren... uspeo se sa unutrašnje strane i drži se za kvaku :sok ... i smije se. Skamenila sa se od straha hoće li pasti dok ne udjem unutra. prozorska daska je uska... Poslije toga ga više nisam često čuvala, izbjegavala sam koliko god sam mogla, veliki strah sam imala da mu se nešto ne desi. I nikad više nisam izišla iz kuće dok on spava. Mogu samo pretpostaviti kako se majke osjećaju u takvim trenucima.

A kao što rekoh, dijete je zaista živo. Sa 5 godina je uspio neopažen sjesti u auto u dvorištu (neki vodoinstalater došao i ostavio nezaključano auto sa ključevima) upalio auto i sletio 30 metara od kuće gdje ga jedno drvo zaustavilo. Srećom ništa se nije desilo
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 05 Jul 2015, 16:58

:D Imao sam par slučajeva na poslu i morao sam da zabavljam pronađenu djecu. Jedne prilike musavoj curicici morao sam izigravati konju . I danas kada se sretnemo a sada je djevojka i na FAKSU pošteno se ismijemo . Vrijeme nas gazi isto vidimo po djecu , neka su ona nama živa i zdrava. :djed
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 05 Jul 2015, 17:07

Ideja wrote:
Sjetih se djeteta od komšinice koje sam čuvala često. Stvarno živo dijete. Jednom kada je hodao već sasvim fino i stabilno i znao je sići niz stepenice bez problema, zaspao je u dnevnom boravku na sofi i ja sam sve uredno ogradila da ne može pasti na pod. Zatim sam otišla van, ostavila ulazna vrata otvorena misleći da će ako se probudi izići sam van do mene (kao što je inače i radio) i sjela u blizini ulaznih vrata . Nakon par minuta čujem kuckanje na prozor, prozor je zatvoren... uspeo se sa unutrašnje strane i drži se za kvaku :sok ... i smije se. Skamenila sa se od straha hoće li pasti dok ne udjem unutra. prozorska daska je uska... Poslije toga ga više nisam često čuvala, izbjegavala sam koliko god sam mogla, veliki strah sam imala da mu se nešto ne desi. I nikad više nisam izišla iz kuće dok on spava. Mogu samo pretpostaviti kako se majke osjećaju u takvim trenucima.

A kao što rekoh, dijete je zaista živo. Sa 5 godina je uspio neopažen sjesti u auto u dvorištu (neki vodoinstalater došao i ostavio nezaključano auto sa ključevima) upalio auto i sletio 30 metara od kuće gdje ga jedno drvo zaustavilo. Srećom ništa se nije desilo
:sok Nadam se iskreno da nece postati takav :help Dobar je dok smo tu,fino se igra,ali nece biti sekunde sam,kad izidjem do kupatila i on izlazi iz boravka,pa imam barikadu za koju se on drzi i doziva :D. ..inace kad smo sa njim,hoce poslusati,kad se krene penjati na fotelju,kazem mu sidji dole i on sidje.......nekad pokusa ponovo,osvrcuci se da vidi hocu li posustati ili ponoviti da sidje :D. ....a nekad iz prve.........kakav ce biti kad bude veci,ne znam...Kako ti je sestrin mali?

vecika :ljub

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 05 Jul 2015, 17:15

Jest, jest upravo tako :sok Kad sam čula za to sa autom bila sam šokirana

Sestrin mali je mašalah dobro,prohodao je, skroz je plah i miran (na tetku jel :oo )
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 05 Jul 2015, 17:15

Jednom jaranu iz djetinsjtva kad smo bili djeca komšija ostavljao sina da ga pričuva,
a ovaj stanovao iznad na 12. spratu i malog izbacivao preko ograde od tarase. Držao ga rukama, al' opet je bio lud prizor.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 05 Jul 2015, 17:29

:sok ovo si napisao samo da nas šokiraš jel tako, to u stvari nije istina, jel tako, jel tako?

U stvari, kad malo bolje razmislim, svašta muškarcima dadiljama pada na pamet. Moja mama je poludila kad sam joj spomenula kako nas je komšija dok smo bili djeca znao obuhvatiti objema šakama odmah iznad vrata, vilične kosti, i tako dignuti u vazduh (uz prethodnu opopmenu da se nesmijemo ni pokušati mrdnuti :grana )

Onaj osjećaj kad u švabiji naletiš često na neku riječ a ne znaš je u momentu prevesti na maternji...onda dodješ na forum, slučajno pročitaš Zagorkin post i :ideja a-ha ... RINFUZA znači. Danke, Zagorka :D.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 05 Jul 2015, 17:31

Molim :D.

A blaovski laze :D.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 05 Jul 2015, 17:34

Nisam lagao, nama je to tada bilo smiješno a sad iz ove perspektive kad pomislim šta bi se desilo da ga je taj komšija vidio :grana

A to dizanje za glavu sam i ja radio ali se obično drže rukama za tvoje ruke pa samo izgleda tako
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua » 05 Jul 2015, 17:37

Pokušavam da zamislim ono blaovo. Ma neću
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 05 Jul 2015, 17:39

....kad shvatis da je uzaludno nesto objasnjavati ....ne odnosi se na forum..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23060 times
Been thanked: 6082 times

Post by Veca » 05 Jul 2015, 17:39

...Zagorka,nemoj mu sve braniti,pusti ga neka se penje i vere,samo budi ti uz njega i prati ga
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 05 Jul 2015, 17:41

Zagorko samo budi na opezu .
(Michael de Montaigne).

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 05 Jul 2015, 17:54

Malo sam šturo opisao jer je bezazlenije u stvarnosti.
Ono kad podigneš dijete s leđa držeći ga ispod pazuha, pa onda samo ispružiš ruke s kojih ono visi dole i onda prebaciš ruke preko balkonske ograde.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 05 Jul 2015, 18:14

kad dođu svi nadrogirani na igrice :D.

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 05 Jul 2015, 18:19

kad džanki misli da su svi oko njega isti :D.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Vladimir RUS » 05 Jul 2015, 18:21

...kad ništa ne može da te rashladi. :oo

Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Divlja_u_srcu » 05 Jul 2015, 20:27

kad se vratiš :tuga
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 05 Jul 2015, 20:28

:D Jesi li se bar odmorila Divlja u srcu
(Michael de Montaigne).

Post Reply

Return to “Pričaona”