Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26112 times
Been thanked: 26753 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by ironman »

A malo kome se dlaka cijepa na pola kao ukrajincima.
Zapravo je istina jednostavna.
Napao ih prvi susjed. Oni se brane.
Svaka druga prica je laz.
Barem mi ovdje koji smo prezivjeli isto ne bi trebali puno razmisljat.
Ovo za vjeru..a ne znam..jel prezivjeti farz?
I uopce ne sporim vasa razmisljanja nego i ja iznesoh svoje sad vako najutro..
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

ironman wrote: 25 Oct 2025, 09:18 A malo kome se dlaka cijepa na pola kao ukrajincima.
Da, mi koji smo preživjeli se sjećamo kako je preko 50% našeg svijeta koje je bilo u izbjeglištvu, 1993. i 1994. malo navratilo iz Njemačke i Austrije do nas da vide kako smo :oo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2025, 09:28
ironman wrote: 25 Oct 2025, 09:18 A malo kome se dlaka cijepa na pola kao ukrajincima.
Da, mi koji smo preživjeli se sjećamo kako je preko 50% našeg svijeta koje je bilo u izbjeglištvu, 1993. i 1994. malo navratilo iz Njemačke i Austrije do nas da vide kako smo :oo
Ne znam u cemu je problem pa me citiras..msm sta sam pogresno napisao.
To za izbjeglice iz Ukrajine isto ja pojma nemam ,nisam nikad sreo ni jednog ili jednu.
Moj komentar veze nema sa ponasanjem ljudi koji su pobjegli ili izbjegli od rata..to nek ukrajinci rjesavaju kad se zavrsi rat a gledajuci ih msm da se tamo nece desiti ko kod nas..da onaj ko je pobjegao nakon rata dozivi lustraciju :D. i vrati se ko gazda..vise mi djeluje da ce mu oni koji su ostali i odbranili se pruzit kastraciju :ooo
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 25 Oct 2025, 09:34
Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2025, 09:28
Ne znam u cemu je problem pa me citiras..msm sta sam pogresno napisao.
To za izbjeglice iz Ukrajine isto ja pojma nemam ,nisam nikad sreo ni jednog ili jednu.
Moj komentar veze nema sa ponasanjem ljudi koji su pobjegli ili izbjegli od rata..to nek ukrajinci rjesavaju kad se zavrsi rat a gledajuci ih msm da se tamo nece desiti ko kod nas..da onaj ko je pobjegao nakon rata dozivi lustraciju :D. i vrati se ko gazda..vise mi djeluje da ce mu oni koji su ostali i odbranili se pruzit kastraciju :ooo
ChatGPT je potvrdio da je preko 50% ukrajinskih izbjeglica navraćalo u Ukrajinu u posjetu.
To poređenje sa nama je uvreda za svaku našu osobu koja je mjesecima plakala jer nije znala da li su u njenom mjestu još najmiliji živi.
Ko je mogao 90-ih od naših skoknuti iz Austrije malo do Sarajeva, Tuzle ili Srebrenice, a ovi iz Njemačke “malo skoknuli” do Ukrajine, kao da su iz Njemačke malo skoknuli do Austrije.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Ne kontam stvarno na sta ciljas..pogledaj mapu ne treba ti bot pricati.
Mi smo bili opkoljeni sa svih strana al ko sto rekoh ne kontam na sta ciljas..
dream of spring...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2025, 08:23
Masamune wrote: 25 Oct 2025, 08:07 Nije to još zacementirano u vezi vjerskih praznika i pomjeranje istih kad je pravoslavlje u pitanju. Veliki broj njih se protive tome jer religija nema veze s tim.

Smiriće se to kad se rat jednom završi. Dok je ovako biće tu još takvih i sličnih poteza.
Neka se smiri i nakon minute čim se rat završi, skandalozno je da se na to i pomosli a kamoli to i uradi.
Mijenjati stvari koje imaju veze sa religijom zbog neprijatelja, Bože sačuvaj.
Da smo mi i pomislili na sekundu da mijenjamo išta vezano za religiju npr. da pomjerimo mjesec posta za dva mjeseca jer su babini fikretovci iste religije, nezamislivo. To je zato jer se kod nas, kod Palestinaca i npr. kod Hrvata iz Vukovara znalo kako stvari stoje.
Ovdje još treba biti oprezan jer si za svako napisano slovo okarakterisan kao Mitar, ali će se uskoro moći i otvorenije pričati o tome.

Ja mislim da je veliki Donald muslimanski prijatelj.

A što se religije tiče, Grci takođe slave božić 25. decembra i ti datumi ionako nikakve veze nemaju s religjom. Ti ne znaš šta pričaš
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 25 Oct 2025, 09:45 Ne kontam stvarno na sta ciljas..pogledaj mapu ne treba ti bot pricati.
Ciljam na to da smo mi emotivni jer smo isto preživjeli agresiju, a mnoge stvari se kod njih uopšte ne podudaraju sa nama i drugim narodima i državama koji su prošli isto ili slično.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2025, 09:52
ironman wrote: 25 Oct 2025, 09:45 Ne kontam stvarno na sta ciljas..pogledaj mapu ne treba ti bot pricati.
Ciljam na to da smo mi emotivni jer smo isto preživjeli agresiju, a mnoge stvari se kod njih uopšte ne podudaraju sa nama i drugim narodima i državama koji su prošli isto ili slično.
A ja od pocetka pricam isto..nisam bolan ja emotivan.
Nego agresiju vrse najblizi saradnici cetnika.
A u toj agresiji svaki cetnik na planeti vidi priliku.
Bgm ja ne mogu shvatiti da se bilo ko na planeti moze samozavaravati bilo cime osim istinom.
A istina je da su rusi izvrsili agresiju ...napali na susjednu drzavu nicim izazvani.
Sve drugo sto se kaze na tu temu je folklor i samozavaravanje.
Jarane udjes mi u dvoriste s namjerom da me ubijes jer mislis da imas pravo na to..ocekujes da te docekam zagrljajem..
dream of spring...
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 830 times
Been thanked: 1232 times

Post by tuzlak1212 »

Niko nije po tudjim dvorisima koliko su Ameri
Kredibilitet vam pada kada mjesate licno il sto bi Nazif rekao emotivno
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

tuzlak1212 wrote: 25 Oct 2025, 10:18 Niko nije po tudjim dvorisima koliko su Ameri
Kredibilitet vam pada kada mjesate licno il sto bi Nazif rekao emotivno
Kredibilitet?
Jarane onaj dan kad ameri isporuce tomahawk mordoru i podrze ga da to ispali na nas,pricacemo o kredibilitetu.
Do tad zvucacu grubo mozda,qrac me boli za kredibilitetom ,pogotovu kad su bonitetne kuce koje ocjenjuju moj kredibilitet jos i gore od mene :D.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 25 Oct 2025, 10:12
Bgm ja ne mogu shvatiti da se bilo ko na planeti moze samozavaravati bilo cime osim istinom.
A istina je da su rusi izvrsili agresiju ...napali na susjednu drzavu nicim izazvani.
Jarane udjes mi u dvoriste s namjerom da me ubijes jer mislis da imas pravo na to..ocekujes da te docekam zagrljajem..
To je stvar između vlaha, neka se mlate međusobno.

A evo šta rade najbliži saradnici četnika :oo

Image

Naslovnica je iz 2013. godine :plavi

Svaku priliku koju je imao svaki četnik na planeti, imao ju je sve dok Dayton nije potpisan.
Sve ostalo je senzacionalistički naslovi na portalima (pa i naši sa Senadom koji rat još nije odjavio, a da sam dobio dijete kada je to prvi put rekao, do sada bi to dijete imalo toliko godina da bi postao djed) i predizborna šuplja obećanja nacionalista.

Ako dobro slušaš, primjerit ćeš i da Amerikanci i Rusi isto govore za Bosnu i Hercegovinu, samo jedni uljepšavaju da se ta izjava svidi svima koji vole Bosnu i Hercegovinu a drugi da se svidi četnicima, a obe strane kažu isto, Dayton je zakon i rahat patnja.
A hoće li biti kakav Dayton u Ukrajini ili Ukrajina zvana RBiH, tu se temelji udaraju sada i nema veze sa nama.

Tima ne mislim da neće biti izjava svakakvih Sanji Vulić i Senada da nas plaši, već da se stvarno neće nešto važno desiti.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Ta prica bi mogla proci da je Bosna i Hercegovina na malo drugacijim koordinatama.
A pricati to nesto o vlasima a zivjeti u BiH okruzen zemljama kojima smo okruzeni te ne uzimati ozbiljno pricu da je svijet podijeljen i da se mora znati na cijoj si strani je po meni ponavljam po meni samodestruktivno.
I da karikiram malo..imali smo na vlasti lika koji je umislio da moze imati sex i sa istokom i sa zapadom i da ce svi bit zadovoljeni :D.
Taj seks su zvali nesvrstani.
Vidjeli smo tj prezivjeli smo kako je to zavrsilo.
dream of spring...
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 253 times
Been thanked: 157 times

Post by rocko »

Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2025, 08:23
Masamune wrote: 25 Oct 2025, 08:07 Nije to još zacementirano u vezi vjerskih praznika i pomjeranje istih kad je pravoslavlje u pitanju. Veliki broj njih se protive tome jer religija nema veze s tim.

Smiriće se to kad se rat jednom završi. Dok je ovako biće tu još takvih i sličnih poteza.
Neka se smiri i nakon minute čim se rat završi, skandalozno je da se na to i pomosli a kamoli to i uradi.
Mijenjati stvari koje imaju veze sa religijom zbog neprijatelja, Bože sačuvaj.
Da smo mi i pomislili na sekundu da mijenjamo išta vezano za religiju npr. da pomjerimo mjesec posta za dva mjeseca jer su babini fikretovci iste religije, nezamislivo. To je zato jer se kod nas, kod Palestinaca i npr. kod Hrvata iz Vukovara znalo kako stvari stoje.
Ovdje još treba biti oprezan jer si za svako napisano slovo okarakterisan kao Mitar, ali će se uskoro moći i otvorenije pričati o tome.
Mogu ti lajati vikati Mitar, ja se samo Dragog Allah bojim a I Njega volim previse da bi Ga se bojao
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

ironman wrote: 25 Oct 2025, 10:43 Ta prica bi mogla proci da je Bosna i Hercegovina na malo drugacijim koordinatama.
A pricati to nesto o vlasima a zivjeti u BiH okruzen zemljama kojima smo okruzeni te ne uzimati ozbiljno pricu da je svijet podijeljen i da se mora znati na cijoj si strani je po meni ponavljam po meni samodestruktivno.
I da karikiram malo..imali smo na vlasti lika koji je umislio da moze imati sex i sa istokom i sa zapadom i da ce svi bit zadovoljeni :D.
Ih Taj je like bio zajeban imao narod I vojsku iza sebe I bio prvi influencer u svijetu .
Ti samo.inas Velikog Trumpa da te zastiti . Tako da svaki koji zijani u ukrajini nama jedan manje din dusmana volidimir I Vladimir nama svejedno I volodja I vlada bi opet sutra priletjeli braci srbima u pomoci da Nas kolju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 25 Oct 2025, 10:43 Ta prica bi mogla proci da je Bosna i Hercegovina na malo drugacijim koordinatama.
Taj je lik htio seks u troje, iako je se mogao udati za jednog i biti sretan do kraja života.

Danas imamo situaciju gdje su nas dvojica okružili, jedan spreda i jedan pozadi, i primorani smo na seks u troje. Nije ugodno ali bar znamo da neće biti gorih perverzija.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 26 Oct 2025, 04:26
Taj je lik htio seks u troje, iako je se mogao udati za jednog i biti sretan do kraja života.

Danas imamo situaciju gdje su nas dvojica okružili, jedan spreda i jedan pozadi, i primorani smo na seks u troje. Nije ugodno ali bar znamo da neće biti gorih perverzija.
Ma ne. To je globalni sex.
Il si sa rusima ili sa zapadom. Ne moze malo bi se grlio s putinom al vrlo rado zivio u blagodetima zapada i nato saveza...
Ovi sto su kod nas u okruzenju su samo sex toys :ooo
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 26 Oct 2025, 10:13
Naseef Mushroom wrote: 26 Oct 2025, 04:26

Il si sa rusima ili sa zapadom. Ne moze malo bi se grlio s putinom al vrlo rado zivio u blagodetima zapada i nato saveza...
Nisam time to mislio.
Danas imaš rezultat potpisivanja Daytona koji uključuje i entitet rs, gdje je država automatski nesvrstana, jer imaju tri strane sa tri različita pogleda, a ne kao za vrijeme Tita gdje je to tako bilo jer je on tako htio.

Pitaj Cvijanovićku i Denisa njihovo mišljenje o NATO, Rusiji, Kosovu itd. i dobit ćemo sve različite odgovore a i odluke.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 26 Oct 2025, 13:20
ironman wrote: 26 Oct 2025, 10:13
Nisam time to mislio.
Danas imaš rezultat potpisivanja Daytona koji uključuje i entitet rs, gdje je država automatski nesvrstana, jer imaju tri strane sa tri različita pogleda, a ne kao za vrijeme Tita gdje je to tako bilo jer je on tako htio.

Pitaj Cvijanovićku i Denisa njihovo mišljenje o NATO, Rusiji, Kosovu itd. i dobit ćemo sve različite odgovore a i odluke.
Politika ona vanjska BiH je potpisom msm paravca okrenuta NATO savezu.
To sto se laje i kuka i prijeti..vidjeli smo koliko je bitno..i neki dan.
Dayton je mirovni sporazum.
Sve naredne dogradnje Ustava su isle u korist drzave BiH.
To niko ne moze osporit cak i nametnuti ne mogu unazadit nista bez parlamenta.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 26 Oct 2025, 13:38
Naseef Mushroom wrote: 26 Oct 2025, 13:20

Nisam time to mislio.

Politika ona vanjska BiH je potpisom msm paravca okrenuta NATO savezu.
To sto se laje i kuka i prijeti..vidjeli smo koliko je bitno..i neki dan.
Dayton je mirovni sporazum.
Sve naredne dogradnje Ustava su isle u korist drzave BiH.
To niko ne moze osporit cak i nametnuti ne mogu unazadit nista bez parlamenta.
Znam, i u pravu si 100%.

Sva ova moja pisanja u zadnjih nekoliko postova se svode na ovo.
Sve odluke idu u korist Bosne i Hercegovine.
Imamo druga dva naroda koji su protiv.
Imamo zadnje visoke predstavnike koji nisu agresivni i radikalni kao Ashdown i Petritsch.
Nemamo strožije zakone protiv huškanja medija poput poskoka, kurira i informera (a nije ni Senadovo maslo za ramazana koji još nije odjavio rat) pa nas izluđuju već dvije decenije pa se stvara iluzija da je svake godine 5 do 12 što se tiče početka novog rata.

Rusija je napala Ukrajinu, može se navesti milion razloga zašto bi neko trebao biti na strani Ukrajine ali jedini razlog koji nije validan je da se treba navijati za Ukrajinu ili navijati protiv Rusije je što se Bosna i Hercegovina brani u Ukrajini.

Sve je zaključeno sa potpisivanjem Daytona. Sve ostalo je trovanje decenijama huškanjem medija i guslanjem u predizbornim šupljim obećanjima.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

ironman wrote: 25 Oct 2025, 10:12
Premisa ti nevalja I jedni I drugi su prijatelji cetnika ukrajinci mozda I mnogo veci od rusa , rusi su im mocniji prijatelji , ukrajinske drustvo je vrlo konzervativno I gotovo iskljucivo pravoslavno dok je rusko multietnicko pa je normalno u Moskvi ili st.petesburgu vidjeti pokrivene zene dok ukrajinski odnosi Prema muslimanima je sveden na nivo netrazi belaja sa cecenima koji su tu izbjegli.poslije drugog cecenskog rata.

Sam izgovor za rat je bazirana na cinjenice da je ruska manjina ubijana progonjena silovana na Majdanu su ljudi koji su protestvali spaljeni zivi u zgradi a ko je probao pobjeci iz zapaljene zgrade je ubijen .

Ovo bi bilo kao da je poslije Bijeline , Zvornika usla Turska vojska da zastiti Bosnjacki narod a srbadija pocela kukati da su to agresori.kao sto tvrde da ulazak Hrvatske Vojske na Posavsko ratiste je bila agresija I A hv usao.sa odobrenjem Predsednistva BiH I odmah PO prelasku u BiH otpocela sa ofanzivnim dejstvima Prema cetnicima
Post Reply

Return to “Svijet”