...a nesto mi danas pla'o errorise!
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23359 times
- Been thanked: 6159 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
...a nesto mi danas pla'o errorise!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 27031 times
- Been thanked: 31000 times
ma pojma neman sto govoris

odoh odigrat kukuruze, nemojte me zapricavat jebenti
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23359 times
- Been thanked: 6159 times
...pa nek' ti netko prevede, ima vas!

Last edited by Veca on 28 May 2021, 12:35, edited 1 time in total.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 27031 times
- Been thanked: 31000 times
sace belki ona je zakon

Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Belay Queen
- Inventar foruma
- Has thanked: 101 times
- Been thanked: 142 times
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2270 times
- Been thanked: 5416 times
Sad ce behko temu otvoriti
U RS-u pušten u rad sistem koji detektuje nevezanje pojasa i upotrebu telefona

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pustilo je zvanično u rad pametni sistem za detekciju i obavještenje o korištenju sigurnosnog pojasa i mobilnog telefona, koji je instaliran u naselju Lazarevo u Banjoj Luci.
Cilj ovog pilot projekta jeste da se primjenom pametnih tehnologija unaprijedi bezbjednost saobraćaja provođenjem preventivnih mjera, ali i da se prikupe statistički podaci praćenjem prekršaja zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa i korištenja mobilnog telefona.
Namjera je da se izvrši preventivni utjecaj na svijest građana - da postanu svjesni svoje odgovornosti, te da se na taj način smanji broj saobraćajnih nezgoda i podigne nivo saobraćajne kulture.
Na osnovu znanja i tehnologija, realizovan je pilot projekat koji ima za cilj prevenciju, na način da građani dobijaju upozorenje na LED displeju o korištenju mobilnog telefona, nekorištenju sigurnosnog pojasa i dnevnoj statistici detektovanih prekršaja.
Instalirana kamera na pomenutoj lokaciji ima ugrađenu analitiku za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka, detekciju nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenje mobilnog telefona u vožnji.
Sistem, osim kamere, ima i fleš lampe koje služe za osvjetljenje vozila radi kvalitetnije fotografije i veće tačnosti, a lampe blicaju na svako vozilo, a ne samo vozilo u prekršaju.
Ukoliko pametna kamera evidentira da vozač ili suvozač nisu vezani ili ako vozač koristi mobilni telefon, na LED displeju se ispisuju registarske oznake vozila u prekršaju i upozorenje "Vežite pojas" i "Ne koristite mobilni telefon".
"Na ovaj način se na licu mjesta vozač, kao i drugi učesnici u saobraćaju upozoravaju na nepoštovanje saobraćajnih pravila koje u velikoj mjeri može ugroziti živote svih učesnika u saobraćaju", ukazali su iz MUP-a.
Iz MUP-a napominju da je ovaj projekat izabran kao jedan od deset najboljih u konkurenciji 58 prijavljenih ideja po projektu "Inovacijski izazov – Banjauka – grad budućnosti", koji su zajednički pokrenuli UNDP i grad Banjaluka, a koji je podržalo Ministarstvo za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.
U RS-u pušten u rad sistem koji detektuje nevezanje pojasa i upotrebu telefona

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pustilo je zvanično u rad pametni sistem za detekciju i obavještenje o korištenju sigurnosnog pojasa i mobilnog telefona, koji je instaliran u naselju Lazarevo u Banjoj Luci.
Cilj ovog pilot projekta jeste da se primjenom pametnih tehnologija unaprijedi bezbjednost saobraćaja provođenjem preventivnih mjera, ali i da se prikupe statistički podaci praćenjem prekršaja zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa i korištenja mobilnog telefona.
Namjera je da se izvrši preventivni utjecaj na svijest građana - da postanu svjesni svoje odgovornosti, te da se na taj način smanji broj saobraćajnih nezgoda i podigne nivo saobraćajne kulture.
Na osnovu znanja i tehnologija, realizovan je pilot projekat koji ima za cilj prevenciju, na način da građani dobijaju upozorenje na LED displeju o korištenju mobilnog telefona, nekorištenju sigurnosnog pojasa i dnevnoj statistici detektovanih prekršaja.
Instalirana kamera na pomenutoj lokaciji ima ugrađenu analitiku za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka, detekciju nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenje mobilnog telefona u vožnji.
Sistem, osim kamere, ima i fleš lampe koje služe za osvjetljenje vozila radi kvalitetnije fotografije i veće tačnosti, a lampe blicaju na svako vozilo, a ne samo vozilo u prekršaju.
Ukoliko pametna kamera evidentira da vozač ili suvozač nisu vezani ili ako vozač koristi mobilni telefon, na LED displeju se ispisuju registarske oznake vozila u prekršaju i upozorenje "Vežite pojas" i "Ne koristite mobilni telefon".
"Na ovaj način se na licu mjesta vozač, kao i drugi učesnici u saobraćaju upozoravaju na nepoštovanje saobraćajnih pravila koje u velikoj mjeri može ugroziti živote svih učesnika u saobraćaju", ukazali su iz MUP-a.
Iz MUP-a napominju da je ovaj projekat izabran kao jedan od deset najboljih u konkurenciji 58 prijavljenih ideja po projektu "Inovacijski izazov – Banjauka – grad budućnosti", koji su zajednički pokrenuli UNDP i grad Banjaluka, a koji je podržalo Ministarstvo za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.
Fuck you a friendly note to start the day
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4322 times
- Been thanked: 3252 times
Jeblo im lazarevo mater.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2270 times
- Been thanked: 5416 times
zove me sad neki broj 051 981 420 neka agencija zadravstvo tam vam ima kao fol sad u nasem gradu neka provjera zdravstva za osobe starije od 30 godina, ja njoj ko iz top reko ali ja sam jos maloljetan 

Fuck you a friendly note to start the day
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 1424 times
Beni wrote: 28 May 2021, 14:02 zove me sad neki broj 051 981 420 neka agencija zadravstvo tam vam ima kao fol sad u nasem gradu neka provjera zdravstva za osobe starije od 30 godina, ja njoj ko iz top reko ali ja sam jos maloljetan![]()

Brat moi liepi hajd bujrum

"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times

e zapamti kad sam ti slikala kljukušu, batakušu ...

- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 1424 times
Ti se podrazumijevaš bona .... vidi mjesto sam ti napravio

"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14349 times
- Been thanked: 9941 times
Nasla dobar hljeb-napokon
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Isto neka umjetnicka slika ovaj hljeb
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ostali traze sise i guzice ovaj vice de mi slikaj pitu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
previse kofeinaGrom wrote: 28 May 2021, 16:57 jebo mater na poslu sam se gubio dva sata, i došao kući i tako se ležeći prevćo sat vremena ne mogu da zaspanem
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Grom
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
ma rijetko kada pijem kafu, ovo mi se dešava u zadnje vrijeme češćevrhbosnica wrote: 28 May 2021, 16:58previse kofeinaGrom wrote: 28 May 2021, 16:57 jebo mater na poslu sam se gubio dva sata, i došao kući i tako se ležeći prevćo sat vremena ne mogu da zaspanem
al zato kad se nabere ko medo odspavam
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
stres.. ko te to sikiraGrom wrote: 28 May 2021, 17:02ma rijetko kada pijem kafu, ovo mi se dešava u zadnje vrijeme češće
al zato kad se nabere ko medo odspavam

Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Grom
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
uhhh nemoj da ti se pođem jadativrhbosnica wrote: 28 May 2021, 17:09stres.. ko te to sikiraGrom wrote: 28 May 2021, 17:02
ma rijetko kada pijem kafu, ovo mi se dešava u zadnje vrijeme češće
al zato kad se nabere ko medo odspavam![]()