Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5057 times
Been thanked: 6553 times
Status: Offline

Re: Akcija Network / Uhapšen Almir Čehajić Batko

Post by Vanilla »

Neupitno je da je velikom broju ljudi pomogao.
Ta, i slicne organizacije, je bila jedina svijetla tacka u lijecenju tezih oboljenja buduci da smo svi znali da od naseg zdravstva vec odavno nema nista. Ulijevali su neku nadu, sigurnost, da covjek zna, ako nekad dodje do necega, da se moze osloniti na humanost naseg naroda.
Kakvi god da smo, generalno mi smo vrlo srcan narod. Srcan toliko da ce i od svoje crkavice rado ucestvovati u ovakvim radnjama. Dokaz za to je da bi se veliki iznosi znali prikupiti u rekordnim rokovima.
Pored navedenog za sta se, trenutno, tereti napravio je jos jednu losu stvar za buducnost a to je da ce masa ljudi odustati da vise ucestvuje u ovakvim akcijama.

Mozda ovo nije istina, bilo bi mi izuzetno drago da nije, voljela bih da su sve price koje su plasirane ovih dana samo neke smicalice njemu...s toga, evo, imat' ce priliku da pokaze i dokaze da li je to tako ili nije.

Da me ne shvati neko pogresno, kad procitam da su nasi politicari pokrali ovo ili ono...nekako bude ocekivano :grana

A za ovo...ne znam :(
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

spacebound wrote: 23 Oct 2020, 11:54 Znaci ako je covjek nekom pomogao treba mu progledat kroz prste ako od nekog drugog ukrade, ja logike :grana
Pa možda nije. Advokat kaže da je u pitanju nešto drugo.

Problem je taj novac koji je prebacivan na druge račune da bi se drugi ljudi liječili, ovi koji su prijavili učinili su to zbog čekanja na liječenje - pojasnio je Mehmedbašić po izlasku iz prostorija SIPA
Svi mi se morete obratit
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 6 times

Post by zvrk »

Meni ovdje nista nije cudno, jos pred izbore, pa je ovo "ovako" tek pocelo... :hihi

u humanitarnima je "brza lova..." tako da je ovo po meni borba ko ce doci na to mjesto :hihi

a ljudi ce uvjek pomagat... tako da se klizanje racuna :hihi
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9847 times
Been thanked: 16593 times

Post by spacebound »

Fufe wrote: 23 Oct 2020, 12:22
spacebound wrote: 23 Oct 2020, 11:54 Znaci ako je covjek nekom pomogao treba mu progledat kroz prste ako od nekog drugog ukrade, ja logike :grana
Pa možda nije. Advokat kaže da je u pitanju nešto drugo.

Problem je taj novac koji je prebacivan na druge račune da bi se drugi ljudi liječili, ovi koji su prijavili učinili su to zbog čekanja na liječenje - pojasnio je Mehmedbašić po izlasku iz prostorija SIPA
I ja bih voljela da se ispostavi da nije lopov. Godinama sam ga pratila, gledala emisiju, i sama davala novac, divila mu se. I smijala se i plakala uz price ljudi kojima je pomogao.
Ali... previse je prica, previse svega, da bi moglo biti da nije nista, previse ...
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22040 times
Been thanked: 20096 times
Status: Online

Post by Masamune »

Kriminalac je i da je samo jednu osobu oštetio, a da je svim drugim pomogao.
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk »

Ja sam ucestvovao (pomagao) u tim nekim "humanitarnim akcijama" ... tesko je to upratit, nema ko se ne skupi dok sve nestane, srecom po mene bile su stvari, odjeca, hrana, pravljenje i popravljanje kuca i tako to... tu je vazda "belaj i za sarafcic", a ovo gdje je lova, uh to je opasan dio gdje se ne ulazi uh uh uh
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk »

Po meni Batko je samo ona "vreca" u koju ce svo smece ubacit, i opet muzika, igraci, igranka... je li nekom nesto treba???

evo nas, tu smo, sta i gdje treba...ma sad cemo to sredit ???
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4338 times
Been thanked: 3271 times

Post by Melek »

Jel on bio u ratnim Nadrealistima?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Ovaj:

Weak people revenge.
Strong people forgive.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2794 times
Been thanked: 23120 times

Post by HAVANA »

Eto ga drugi sa desne strane,izmedju gige i sase.

Image
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Samo zbog ove pjesme treba odlezati. 😁
Jah eto Karadzic ih navratio
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

HAVANA wrote: 23 Oct 2020, 17:21 Eto ga drugi sa desne strane,izmedju gige i sase.

Image
Ne vidi se slika.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9660 times
Been thanked: 11399 times

Post by Krokodil Behko »

Vanilla wrote: 23 Oct 2020, 12:17 Neupitno je da je velikom broju ljudi pomogao.
Ta, i slicne organizacije, je bila jedina svijetla tacka u lijecenju tezih oboljenja buduci da smo svi znali da od naseg zdravstva vec odavno nema nista. Ulijevali su neku nadu, sigurnost, da covjek zna, ako nekad dodje do necega, da se moze osloniti na humanost naseg naroda.
Kakvi god da smo, generalno mi smo vrlo srcan narod. Srcan toliko da ce i od svoje crkavice rado ucestvovati u ovakvim radnjama. Dokaz za to je da bi se veliki iznosi znali prikupiti u rekordnim rokovima.
Pored navedenog za sta se, trenutno, tereti napravio je jos jednu losu stvar za buducnost a to je da ce masa ljudi odustati da vise ucestvuje u ovakvim akcijama.

Mozda ovo nije istina, bilo bi mi izuzetno drago da nije, voljela bih da su sve price koje su plasirane ovih dana samo neke smicalice njemu...s toga, evo, imat' ce priliku da pokaze i dokaze da li je to tako ili nije.

Da me ne shvati neko pogresno, kad procitam da su nasi politicari pokrali ovo ili ono...nekako bude ocekivano :grana

A za ovo...ne znam :(

Pa to bi bio taj katastrofalni dio. Mnogi kojima je pomogao, sad se ne čuju, od ove halabuke, a posljedice će biti teške. Raja neće ulestvovati u humanitarnim organizacijama.

HAVANA wrote: 23 Oct 2020, 17:21 Eto ga drugi sa desne strane,izmedju gige i sase.

Image

Slika iz neke druge dimenzije. Kako smo samo bili naivni i do zadnje sekunde vjerovali, da su ovakvi nastupi dovoljni, jer s druge strane je samo par nekih bandi na brdu.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9660 times
Been thanked: 11399 times

Post by Krokodil Behko »

Opširan članak, pa ću kopirati, samo izjavu advokata, a ostatak je na linku ispod.
Kriva je i država, sistem osiguranja, jer su mnogi ljudi prepušteni sami sebi, ne postoji interesovanje za rad ovih udruženja, ne postoji ni zakonska regulativa , procedure - ništa.

Njegov advokat Omar Mehmebdbašić kazao je za RSE da je Čehajića prijavilo ‘sedam nezadovoljnih ljudi koji žele da im se vrati novac koji su dali za transplantaciju, ali da je taj novac trenutno upotrijebljen za druge bolesnike’.

„E, sada je tu taj procijep što je on uplaćivao pare za druge pacijente, dok su ovi na čekanju. I oni su tražili sad povrat i zbog toga je Batko pritvoren. On nije zaradio nikakav novac“, kaže Mehmedbašić.

Mehmedbašić kaže kako nigdje „u cijeloj medijskoj priči“ ne vidi da se piše kako je Batko „jedini organizovao 77 transplantacija bubrega, da je skinuo sa dijalize tolike ljude“.

„Niko nije kontaktirao ljude koji su se skinuli s dijalize, to je ogromna ušteda za državu. Da nije bilo Batka pitanje je da li bi otišli dalje od Vrazove i hitne“, kazao je Mehmedbašić.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... blema.html
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk »

Krokodil Behko wrote: 24 Oct 2020, 10:34 Opširan članak, pa ću kopirati, samo izjavu advokata, a ostatak je na linku ispod.
Kriva je i država, sistem osiguranja, jer su mnogi ljudi prepušteni sami sebi, ne postoji interesovanje za rad ovih udruženja, ne postoji ni zakonska regulativa , procedure - ništa.

Ne moguce je to kontrolisat... sve je ostavljeno na savjest ljudi koji vode to,

ljude koji su u takvim potrebama, kad nema drugog izlaza da je primoran na tako i u tako nesto "ulaziti" da bi mu se pomoglo... to je "slag na tortu za svakog prevaranta, manipulatora i lazova..."

Ne "haka" raja nikog bezveze, raspitajte se malo kod najobicnijih i najednostavnijih ljudi, tu se sve saznaje o svakome, nema fule ni za ikog... sve je u bobu
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5057 times
Been thanked: 6553 times

Post by Vanilla »

Eto super ako je tako, lako je uci u tok novcanih transakcija. Nisu to iznosi blagajnickog maksimuma :p
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk »

Odavno se to "pojavljuje"...

24. Avg. 2013

OPA, BATKO: Humanista, ili vrhunski manipulator

“Moj suprug i Batko su dugogodišnji prijatelji. Kada je prije nekoliko godina tražio da mu budem žirant za kredit, nismo uopšte razmišljali i bez oklijevanja smo pristali. Nisam mogla ni slutiti šta će se desiti”, priča L.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... r8eXvxCNFQ
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Citam gornji člansk o pitam se u sto je Batko trošio gornji novac ,sigurno ćr biti posla za poreske organe
Ostalo je cutanje.
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk »

Mi smo toliko "duboko" jedno drugog navukli i izradili, da nam malo fali... da ovako sredjivamo aferime

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by zvrk »

BATKOV ADVOKAT GOSTOVAO KOD HADŽIFEJZOVIĆA:

Senad: Pa, zašto je Batko u zatvoru?

Omar: Pa, ne znam.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... video.html
Post Reply