NJEMAČKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6618 times
- Status: Offline
Manifest
https://bljesak.info/vijesti/svijet/bil ... ila/436524
Sta mislite o ovom Manifestu Njemackog Bilda..
jel ovo upereno protiv muslimanski doseljenika u Njemackoj..
ili je ovo za sve useljenike upozorenje kako bi se trebalo ponasati u jednoj zemlji
gdje ste dosli da radite i zivite..
Sta mislite o ovom Manifestu Njemackog Bilda..
jel ovo upereno protiv muslimanski doseljenika u Njemackoj..
ili je ovo za sve useljenike upozorenje kako bi se trebalo ponasati u jednoj zemlji
gdje ste dosli da radite i zivite..
Last edited by Matan on 30 Oct 2023, 11:54, edited 1 time in total.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1334 times
- Been thanked: 1587 times
Re: Manifest
Filozofska ili politološka težina Bildovog Manifesta u 50 točaka ispodprosječne je razine za štivo koje pretendira biti ‘sveto pismo‘ liberalnog načina života u Njemačkoj, ali ima izuzetnu težinu zbog Bildovog medijskog utjecaja te uređivačke politike koja je odmah uz manifest plasirala ogromni programski članak s bombastičnim i eksplicitnim tezama, kao i izjavama 12 teškaša njemačke politike, uključivši šeficu Europske komisije, Ursulu von der Leyen, koja je zdušno podržala Bildovu inicijativu. Naslov članka pisanog i plasiranog tako da izazove snažne reakcije te pokrene krupne promjene u tretmanu doseljenika – imigranata i stranih radnika – glasi „Predugo bili smo naivni, slijepi i tolerantni“.
Šefica EK, Ursula von der Leyen, u Bildu naglašava da je otvorenost demokratskih društava njihova velika snaga, ali najednom poručuje da nas ta otvorenost „čini ranjivima“, pa k tome kaže: “Zato se moramo oduprijeti počecima gdje god se pokaže mržnja prema onima koji drugačije misle, bilo na internetu ili na našim ulicama. Navijanje za terorizam, antisemitizam ili nasilje nad manjinama je podlo i nema mu mjesta u Europi… Prijatelji Židovi kažu da se boje.”
Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus ocenio je da u Evropi postoji opasnost od rata i istakao da Nemačka "mora biti u stanju da se odbrani".
Pistorijus je za javni servis ZDF ocenio će da sukob na Bliskom istoku i rat Rusije protiv Ukrajine imati posledice u nemačkom društvu.
"Moramo da se naviknemo na pomisao da bi u Evropi mogla da postoji opasnost od rata", rekao je nemački ministar odbrane.
Pogled Joca Vujičića
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12443 times
- Been thanked: 13198 times
Trenutno sve sto se radi u Njemackoj I Austriji, novi zakoni, nove odredbe ili zovi kako hoces je upravo namjenjeno za oduzimanje prava javne rijeci I misljenja muslimana. Sve novine TV emisije, mediji podrzavaju Izrael i ovo sto su radili, rade I sto ce jos raditi. Bilo ZDF, RTL, orf1, ATV, servus, ARD, svi kanali su uvrstili emisije, diskusije o situaciji u izraelu. Jos nikad niko u te emisije nije doveo nekoga ko bilo kakve bliske veze ima sa Palestinom ili palestincima, cionisti su od prve info 07.10 tu.
Sinoc na servus TV je bila takva jedna emisija I gost iz njemacke je bio Claus Strunz, prema njemu migranti su krivi sto nemaju dovoljno personala u zdravstvu, javnim firmama, prevoz, Posta.... Migranti 2015 su zauzeli mjesta u skolama koje nisu zavrsili I zbog toga je sad manjak radne snage, nevjerujete, znam i ja sam gledala i slusala I pitam se jel moguce ovakve nebuloze javno izjavljivati.... Njemcima su puna usta njihove demokratije, gostoprimstva, ljudskih prava, ravnopravnosti a objavljuju manifeste o zabrani vlastitog misljenja I slobodi govora. Da odmah kazem da se zakoni u drzavi u kojoj zivis moraju postovati, pravila ponasanja, obaveze ali prava koja imas i koja ti pripadaju kao stanovniku te zemlje, radniku, covjeku. Ovim manifestima oni uskracuju da budes slobodan covjek. Da sam bila na nekoj demonstraciji za Palestinu kao neko ko je dozivio rat, progon, bombardovanje, ubijanje i zbog toga zivi tu gdje zivi, oni bi mene proglasili antisemitistom, to nisam ali ce promijeniti moje misljenje o ponasaju, akcijama il bolje receno ovom histerijom o izraelu I jevrejima.
Odgovor matanu jeste to je iskljucivo za muslimane.
Sinoc na servus TV je bila takva jedna emisija I gost iz njemacke je bio Claus Strunz, prema njemu migranti su krivi sto nemaju dovoljno personala u zdravstvu, javnim firmama, prevoz, Posta.... Migranti 2015 su zauzeli mjesta u skolama koje nisu zavrsili I zbog toga je sad manjak radne snage, nevjerujete, znam i ja sam gledala i slusala I pitam se jel moguce ovakve nebuloze javno izjavljivati.... Njemcima su puna usta njihove demokratije, gostoprimstva, ljudskih prava, ravnopravnosti a objavljuju manifeste o zabrani vlastitog misljenja I slobodi govora. Da odmah kazem da se zakoni u drzavi u kojoj zivis moraju postovati, pravila ponasanja, obaveze ali prava koja imas i koja ti pripadaju kao stanovniku te zemlje, radniku, covjeku. Ovim manifestima oni uskracuju da budes slobodan covjek. Da sam bila na nekoj demonstraciji za Palestinu kao neko ko je dozivio rat, progon, bombardovanje, ubijanje i zbog toga zivi tu gdje zivi, oni bi mene proglasili antisemitistom, to nisam ali ce promijeniti moje misljenje o ponasaju, akcijama il bolje receno ovom histerijom o izraelu I jevrejima.
Odgovor matanu jeste to je iskljucivo za muslimane.
- Matan
- Sila nečista
Pa znam da je iskljucivo za muslimanske useljenike..
ali ne za sve..npr..nije sigurno za muslimane iz BiH..jer oni se ne isticu..
ovo je upravo za useljenike koji sebe smatraju prvo muslimanima, pa onda pripadnicima neki drzava..
tako sam ja svatio..
ili je na pomolu novi svjetski poredak, nova zeljezna zavjesa, novi ratovi..
svijet se opasno zahuktava..
ovo je upravo za useljenike koji sebe smatraju prvo muslimanima, pa onda pripadnicima neki drzava..
tako sam ja svatio..
- Matan
- Sila nečista
To o manjku radne snage, neki dan sam citao da Austriji fali 200 hiljada radnika..
pa kako...pa od 2015, uslo je samo u jednom mjesecu 200 hiljada ljudi..
a od tada, je sigurno sa prostora samo Balkana uslo jos 200 hiljada ljudi, a da ne pricamo o azilantima svake godine..
gdje su ti ljudi i sta rade..znam da u mojoj firmi traze radnike, ali ih nema..
ili sto dodje, nje ni za sta..
pa kako...pa od 2015, uslo je samo u jednom mjesecu 200 hiljada ljudi..
a od tada, je sigurno sa prostora samo Balkana uslo jos 200 hiljada ljudi, a da ne pricamo o azilantima svake godine..
gdje su ti ljudi i sta rade..znam da u mojoj firmi traze radnike, ali ih nema..
ili sto dodje, nje ni za sta..
- immuno
- Forum [Bot]
Pa ja ti rekoh da sam bila ti demonsteacijama I samo mirno stajala proglasili bi me antisemitistom, zasto zato sto sam to sto sam, auslender, musliman i jos tu... Evo u cijeloj Evropi hoce da zabrane bilo kakvu podrsku Palestini... zovimo to kako hocemo ali jedno je jasno bez obzira na AI il KI, tehnologiju, istrazivanja nauku... Mi smo svi bez izuzetka divljaci.Matan wrote: 30 Oct 2023, 12:09 Pa znam da je iskljucivo za muslimanske useljenike..
tako sam ja svatio..
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13564 times
- Been thanked: 22332 times
Sta je to gromovu ti nenu
Jesul to majnkampf u novine pustili, ko feljton?
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2586 times
- Been thanked: 7973 times
Ovi iz koalicije raskrsnica su pogubljeni od kako su sjeli u fotelje.
Mogu manifestovati ocu svome sada kada je u Njemackoj svega i svacega.
Bice zanimljivo vidjeti kako ce proci bozicni praznici
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1175 times
- Been thanked: 3652 times
Iznenađuju te Švabe?Fuddo wrote: 30 Oct 2023, 13:22 Sta je to gromovu ti nenu
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ma kakvi
Vise sam iznenadjen da ovoliko godina nisu nikog pobili
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista
Bit ce zanimljivo ako pobijedi AFD...Duminjo wrote: 30 Oct 2023, 13:23 Ovi iz koalicije raskrsnica su pogubljeni od kako su sjeli u fotelje.
onda ce biti svasta..
- immuno
- Forum [Bot]
Tesko ali ni ova nova stranka sa onom Sarah W. Nije daleko od afd iako kazu da ce im ona uzeti dosta glasaca...
- Matan
- Sila nečista
Pa u Austriji je pobijedio Hofer Norbert, pa mu nisu dali da dodje za predsjednika..
bit ce kako Ameri kazu..
bit ce kako Ameri kazu..
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Eno, ameri i tamo stimajuMatan wrote: 30 Oct 2023, 14:12 Pa u Austriji je pobijedio Hofer Norbert, pa mu nisu dali da dodje za predsjednika..
bit ce kako Ameri kazu..

Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma
Ma sve je to sada haman AFD. Valja naci krivca za sranja koja se desavaju. Nece sebe kriviti, nisu ludi.Matan wrote: 30 Oct 2023, 14:04Bit ce zanimljivo ako pobijedi AFD...Duminjo wrote: 30 Oct 2023, 13:23 Ovi iz koalicije raskrsnica su pogubljeni od kako su sjeli u fotelje.
onda ce biti svasta..
Ja navijam za AFD pa nek ide sve u tri lijepe

Ovo dosta podsjeca na situaciju kada neko napravi neko sranje u Sarajevu pa citaš ispod komentare na tu vijest kako su došlje krive.
- Matan
- Sila nečista
Pa ko je ne znam..
ali su ponistili izbore i onda pobijedio gospon zeleni..
jest da je on fin covjek, Evropejac..
- Matan
- Sila nečista
Vidi, Amerika je cvrsto uz Izrael, Njemacka je Americka kolonija..Duminjo wrote: 30 Oct 2023, 14:16Ma sve je to sada haman AFD. Valja naci krivca za sranja koja se desavaju. Nece sebe kriviti, nisu ludi.
Ja navijam za AFD pa nek ide sve u tri lijepe![]()
Ovo dosta podsjeca na situaciju kada neko napravi neko sranje u Sarajevu pa citaš ispod komentare na tu vijest kako su došlje krive.
i moraju se odrediti..isto kao sto su se odredili protiv Rusa..
znaci nul tolerancija za neku tiradu nad Zidovima..
- Duminjo
- Urednik foruma
A jbvali smo majku Merkelici sto se priblizila RusimaMatan wrote: 30 Oct 2023, 14:19Vidi, Amerika je cvrsto uz Izrael, Njemacka je Americka kolonija..Duminjo wrote: 30 Oct 2023, 14:16
Ma sve je to sada haman AFD. Valja naci krivca za sranja koja se desavaju. Nece sebe kriviti, nisu ludi.
Ja navijam za AFD pa nek ide sve u tri lijepe![]()
znaci nul tolerancija za neku tiradu nad Zidovima..

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ne mogu oni vise ni sebi nastimat, a kamo li austriji
Strpite se jos malo, sad ce truNp nazad
Sve ce vas zboNbardovat
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista
Pa, Merkel je mislila samo na Njemacku privredu i jeftin gas..Duminjo wrote: 30 Oct 2023, 14:23A jbvali smo majku Merkelici sto se priblizila RusimaMatan wrote: 30 Oct 2023, 14:19
Vidi, Amerika je cvrsto uz Izrael, Njemacka je Americka kolonija..
znaci nul tolerancija za neku tiradu nad Zidovima..![]()
onda su prvo Englezi, protestno otisli iz EU, pa uz Ameriku obuzdali i Ruse i Nijemce..
i imamo sta imamo..