Al bijeli se ko snijeg

Moderator: Krokodil Behko
Al bijeli se ko snijeg
Poceslja se i onda mora sat vremena usisavat iza sebe.
Pa nije bilo snijega..
ma ja ne vjerujem da je on to izjavio u nekom negativnom kontekstu. nasa nazovi stampa ima tu jebenu nadarenost da sve ko nesta dramatizira, da je nepravda, strahovi...
Pa dobro, vidis da se sjetio Boga kad je vec jednom nogom u grobu.Arthur Dent wrote: 27 Dec 2022, 16:46ma ja ne vjerujem da je on to izjavio u nekom negativnom kontekstu. nasa nazovi stampa ima tu jebenu nadarenost da sve ko nesta dramatizira, da je nepravda, strahovi...
ako mu se babo odlucio za miliciju 50 i neke godine, bolio ga je klinac i za bozic i za bajram.
suha komunjara, zderali, pili, mlatili, niko im nije smio pisnuti. poklali stada janjadi od sirotinje, onako, da ne bi bilo mlacenja. najjaca psovka desetljecima na nasim prostorima je psovanje boga, bogorodice, isusa, crkava, dzamija itd... sta ba bozic i vjernici, o cemu mi pricamo ovdje?
Pa Fuddo
Ako postoji Bog, nema on nista sa ovim narodnim obicajima..Fuddo wrote: 27 Dec 2022, 16:49Pa dobro, vidis da se sjetio Boga kad je vec jednom nogom u grobu.Arthur Dent wrote: 27 Dec 2022, 16:46
ma ja ne vjerujem da je on to izjavio u nekom negativnom kontekstu. nasa nazovi stampa ima tu jebenu nadarenost da sve ko nesta dramatizira, da je nepravda, strahovi...
ako mu se babo odlucio za miliciju 50 i neke godine, bolio ga je klinac i za bozic i za bajram.
suha komunjara, zderali, pili, mlatili, niko im nije smio pisnuti. poklali stada janjadi od sirotinje, onako, da ne bi bilo mlacenja. najjaca psovka desetljecima na nasim prostorima je psovanje boga, bogorodice, isusa, crkava, dzamija itd... sta ba bozic i vjernici, o cemu mi pricamo ovdje?
Najeo se, napio, nakurvo, nahodo, sad kad se okrene i sabere zivot, falila mu bozicna atmosfera u kuci, i izusti tuzno, smrc.
Desava se, savladaju ljude emocije, ijebiga.
ma nije ba fudo, boli ga klinac. ne vidim ja da se on sjetio Boga. vidim par recenica nazovi stampe nekakve. imao tada svoje vrijeme, imao ga i kasnije. lika bas boli klinac da se pateticno ispovijeda novinarima kako on eto kao dijete nije imo bozicne praznike. jes klinac.. bizi ba, pusti semsu! al one stare dok je jos na ekavicu pjevala!Fuddo wrote: 27 Dec 2022, 16:49Pa dobro, vidis da se sjetio Boga kad je vec jednom nogom u grobu.Arthur Dent wrote: 27 Dec 2022, 16:46
Najeo se, napio, nakurvo, nahodo, sad kad se okrene i sabere zivot, falila mu bozicna atmosfera u kuci, i izusti tuzno, smrc.
Naravno da postoji Visa Sila.Matan wrote: 27 Dec 2022, 16:53Ako postoji Bog, nema on nista sa ovim narodnim obicajima..Fuddo wrote: 27 Dec 2022, 16:49
Pa dobro, vidis da se sjetio Boga kad je vec jednom nogom u grobu.
tako da jedno je tradicija i kultura ili nekultura, a drugo je to nesto koje nazivamo Bog..
jer ne mogu vjerovati da bi Bog imao nesto zajednicko sa njegovom zemaljskom administracijom..
Naravno da ga boli klinacArthur Dent wrote: 27 Dec 2022, 16:55ma nije ba fudo, boli ga klinac. ne vidim ja da se on sjetio Boga. vidim par recenica nazovi stampe nekakve. imao tada svoje vrijeme, imao ga i kasnije. lika bas boli klinac da se pateticno ispovijeda novinarima kako on eto kao dijete nije imo bozicne praznike. jes klinac.. bizi ba, pusti semsu! al one stare dok je jos na ekavicu pjevala!Fuddo wrote: 27 Dec 2022, 16:49
Pa dobro, vidis da se sjetio Boga kad je vec jednom nogom u grobu.
Desava se, savladaju ljude emocije, ijebiga.![]()