RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Za Srpsku i srpski narod ne postoji praznik 1. mart

Post by STrendzer » 28 Feb 2015, 14:30

vid ovoga buldoga,gotov zaspo..-al ne zaboravlja ponavljat zrpske fraze tipa,vi ste to i to..!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 01 Mar 2015, 08:04

Samo zbog ove vijesti sam došao na forum.
Jest da sam budala i da još nemam potvrdu od psihijatra al sam ga molio da mi dozvoli dolazak na forum zbog ove vijesti i eto - udovolio mi je.
Image

Dan državnosti one države RBiH ne može biti jer one države sa onim uređenjem, onim ustavom, himnom, zastavom i zakonima nema više i pominjati dan ondašnje državnosti na način da to i danas važi je mimo svijeta.
Može biti samo kao znak sjećanja,................. bila jednom jedna država.

Eto Behko, negiram ti praznik i ti znaš šta ti je činiti a pogotovo jer još uvijek nemam potvrde od psihijatra.
Hajde, nemoj se pitati jel uvreda il nije, pa ti dobro znaš da jeste. Nemoj biti p.... od čovjeka, daj trajni ban pa se riječi budale za sva vremena.
Bujrum hadalju.

Ostalima pozdrav i svako dobro.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek » 01 Mar 2015, 08:19

To oko tog "velicanstvenog" ubistva tog srpskog svata me nevjerovatno iritira. DANIMA prije tog ubistva su se na dnevniku emitovale informacije o svakodnevnim ubistvima bosnjaka i to po nekoliko na dan. Ubijen ovaj tamo, ubijena dva vamo itd. Toga se vrlo dobro sjecam. I nakon svih tih ubistava, desi se i to JEDNO ubistvo tog srpskog svata i to bude naravno povod da se zapocne rat. :lud

P.S.
Mrki, srbine, dakako da si za psihijatra. Prvo sto nisi srbin nego zdusni wannabe, eto te postade ko forumski gavrilo princip, sad upadas samo promptno da pljucnes poneku iz busije. Bolesno. Sta te to tako grdno pricepilo pa postade takav jedan zdusni srbin? Batine, silovanje, nesto trece?

Ma znace doktor..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11847 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 01 Mar 2015, 10:48

mrki62 wrote:Samo zbog ove vijesti sam došao na forum.
Jest da sam budala i da još nemam potvrdu od psihijatra al sam ga molio da mi dozvoli dolazak na forum zbog ove vijesti i eto - udovolio mi je.
Image

Dan državnosti one države RBiH ne može biti jer one države sa onim uređenjem, onim ustavom, himnom, zastavom i zakonima nema više i pominjati dan ondašnje državnosti na način da to i danas važi je mimo svijeta.
Može biti samo kao znak sjećanja,................. bila jednom jedna država.

Eto Behko, negiram ti praznik i ti znaš šta ti je činiti a pogotovo jer još uvijek nemam potvrde od psihijatra.
Hajde, nemoj se pitati jel uvreda il nije, pa ti dobro znaš da jeste. Nemoj biti p.... od čovjeka, daj trajni ban pa se riječi budale za sva vremena.
Bujrum hadalju.

Ostalima pozdrav i svako dobro.

Eto Sejdo, ispunjena ti je želja. Vozdra.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 01 Mar 2015, 13:51

Melek wrote:
P.S.
Mrki, srbine, dakako da si za psihijatra. Prvo sto nisi srbin nego zdusni wannabe, eto te postade ko forumski gavrilo princip, sad upadas samo promptno da pljucnes poneku iz busije. Bolesno. Sta te to tako grdno pricepilo pa postade takav jedan zdusni srbin? Batine, silovanje, nesto trece?

Ma znace doktor..
Ne pljucnem ja već vama pojedinim smetaju svi koji ne misle kao vi.
One države više nema i to od potpisa Dejtonske BiH.
Dejtonska je od 1995 a od 1992 pa do 1995 je BILA Republika BiH koja je uistinu bila priznata kao takva a 1. marta se je slavilo jer je tad izveden referendum al potpisom Dejtonskog sporazuma ta Republika BiH je prestala postojati i od Dejtonskog sporazuma je počela da postoji samo BiH - bez Republika i Dejtonska BiH ima svoj Ustav, svoju zastavu, svoju himnu svoje unutarnje uređenje(Federasiju,RS, Distrikt) , dakle, može se slaviti kao znak na sjećanje al nikako na postojanje iste.

Behko, prcaš li išta - sem mene ?

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19308 times

Post by Maja » 01 Mar 2015, 14:11

Ovako Mrki.
Jos samo JEDNA rijec upucena Behku i licno cu ti dati trajni ban.
I nece ti biti Behko kriv za to. Niti je trazio da ovo napisem.
Za trajni ban bices iskljucivo sam kriv i ovo shvati kao upozorenje
pred trajni ban. Ozbiljna sam da ozbiljnija ne mogu biti.
Do tebe je.

biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 48 times
Been thanked: 73 times

Post by biha » 02 Mar 2015, 08:59

:djed Kako je ruzno cuti??? Ne priznati zemlju u kojoj su se rodili!!! Zemlja ce Vas da prokljinje!!!

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 02 Mar 2015, 09:46

...prevelike medjusobne razlike....nikako krenut od nule :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 02 Mar 2015, 10:26

Ko da je nešto novo.
Samo sabura

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19308 times

Post by Maja » 02 Mar 2015, 10:27

Bla bla bla mmmm bliahdkfirnfkmdnd ahaaaa....

:rol

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 02 Mar 2015, 10:32

A zasto doticni govori u ime svih :cudi

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 02 Mar 2015, 10:38

mrki62 wrote:
Melek wrote:
P.S.

Ma znace doktor..
Ne pljucnem ja već vama pojedinim smetaju svi koji ne misle kao vi.
One države više nema i to od potpisa Dejtonske BiH.
Dejtonska je od 1995 a od 1992 pa do 1995 je BILA Republika BiH koja je uistinu bila priznata kao takva a 1. marta se je slavilo jer je tad izveden referendum al potpisom Dejtonskog sporazuma ta Republika BiH je prestala postojati i od Dejtonskog sporazuma je počela da postoji samo BiH - bez Republika i Dejtonska BiH ima svoj Ustav, svoju zastavu, svoju himnu svoje unutarnje uređenje(Federasiju,RS, Distrikt) , dakle, može se slaviti kao znak na sjećanje al nikako na postojanje iste.

Behko, prcaš li išta - sem mene ?
Jesi ti svjestan kakve budalaštine pišeš? Čuj ne može se dan nezavisnosti slaviti, al' se može sjećati na dan kad smo se odvojili od SFRJ-a. Pa šta je danas dan nezavisnosti nego podsjećanje na dan kad smo stekli nezavisnost od SFRJ-a?! Ne odvajaš se i ne stječeš nezavisnost od druge države svake godine. A oni anamo ne slave taj dan jer im nije nikad ni bilo milo što je BiH postala nezavisna država, prosto k'o pasulj. Ove priče o ubijenom svatu i navodeći to kao povod za rat su pričice za djecu uzrasta max. 3-4 godine.
Samo sabura

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 02 Mar 2015, 16:54

Nego, slavi li ko od vas Federalaca dan kada je potpisan mirovni ugovor u Dejtonu?

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 03 Mar 2015, 00:07

Vladimir RUS wrote:Nego, slavi li ko od vas Federalaca dan kada je potpisan mirovni ugovor u Dejtonu?
Slavi samo onaj kome se dijete rodilo ili punica umrla na taj dan. :hihi
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 03 Mar 2015, 00:35

greeneyes wrote: Jesi ti svjestan kakve budalaštine pišeš? Čuj ne može se dan nezavisnosti slaviti, al' se može sjećati na dan kad smo se odvojili od SFRJ-a. Pa šta je danas dan nezavisnosti nego podsjećanje na dan kad smo stekli nezavisnost od SFRJ-a?! Ne odvajaš se i ne stječeš nezavisnost od druge države svake godine. A oni anamo ne slave taj dan jer im nije nikad ni bilo milo što je BiH postala nezavisna država, prosto k'o pasulj. Ove priče o ubijenom svatu i navodeći to kao povod za rat su pričice za djecu uzrasta max. 3-4 godine.
Može se slaviti nezavisnost i od odlaska Osmanlija, jel tako?
Al one Bosne od odlaska Osmanlija nema više,jer je nastala druga Bosnakoja je bila u Kraljevini SHS pa se može onda slaviti i BiH kad je uopšte prvi puta pomenuta, pa onda Avnojska BiH pa onda BiH iz 1974 godine jer je 1974 godine promijenjen Ustav koji je omogućio osamostaljenje bivših Republika pa tako i BiH i tako je RRRRRRRRRRRRRepublika BiH 1992 i došla do osamostaljenja i kao takva priznata u svijetu da bi kasnije izdajničkim potpisom sa Dejtonskim sporazumom PRESTALA da postoji RRRRRRRRepublika BiH sa USTAVOM koji je NUDIO jednaka prava za SVE a Dejtonski sporazum je STVORIO sasvim drugu državu od one koja je nastala 1992 jer u DEJTONSKOJ BiH je jasno u USTAVU dozvoljeno politički djelovati samo Bošnjacima, Srbima i Hrvatima. Dejtonska BiH je izbacila LJILJANE iz zastave, izbacila je himnu, zabranila postojanje Armije BiH, podijelila je BiH na način koji se vidi svakim danom itd itd ,.............
I sad, kad ti se to sve pojasni, ti opet to ne vidiš jer u tebi osjećaji prorade i to ti je teško prihvatiti.
Smeta vam Dodik i RS a ne smeta vam onaj ko je stvorio svojim potpisom takvu podejtonsku BiH.
Smetam vam i ja, jer ne mislim kao vi.
Mislite vi kako hoćete i gledajte u BiH kao svetinju al horizont vam je Dejtonskim uređenjem BiH smanjen pa vi slobodno mislite kako je BiH čitava vaša a Dodik i RRRRRRepublika Srpska svakim danom vam to i dokazuju.
Gluposti veliš?

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 03 Mar 2015, 00:47

Salahuddin wrote:
Mrki, ako pogledas Ustav BiH iliti Dejtonski Sporazum, tamo ces vidjeti da BiH nastavlja svoje postojanje. da, stoji to o razlikama izmedju one BiH, do 1995. i ove sada , ali kontinuitet se ne dovodi u pitanje.
Prijatelju, izuzetno rijetko ću se javljati i odgovorio sam @greeneyes pa tako možeš skontati da li ima one BiH od 1992 do 1995 ili se je ipak ukinula RBiH ona od 1992 do 1995 pa je 1995 stvorena sasvim druga država a jedino je IME ostalo isto, doduše bez onog R.
I samo za tebe, ..... BiH do Dejtonskog sporazuma je imala i gradove sa pridjevom Bosanski ;Bosanski Šamac,Bosanski Brod, Bosanski Novi, Bosanska Gradiška - možda još šta, to vi bolje znate a ta mjesta su simbolizirali državu i tog pridjeva nema više, sve što je vezano na BiH nema više, čak se političari boje izjašnjavanja bilo koga kao Bosanci,.... eto kakva je država poslije 1995 godine.
Ovo su činjenice, vi ne želite prihvatiti to kao činjenično stanje, draže vam je da se zavaravate, živite u ubjeđenju kako sam ja kontraš, kako sam protiv BiH, njene nacije , naroda i ko zna šta al eto od danas ja to isto mislim i za one koji imaju takvo mišljenje o meni.
Doduše, oni koji imaju takvo mišljenje o meni su još gori jer se pretvaraju da su dušebriznici svoje domovine a u stvari su protiv nje jer pasivnošću sudjeluju u podjeli i ovakvom uređenju države.
Jedino su aktivni kad sam ja u pitanju.
Uzdravlje vam.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 03 Mar 2015, 08:09

...kontam ja što mrki priča forma je praksa nije..otprilike..:ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 03 Mar 2015, 08:52

Salahuddin wrote:
Nisam ja iznio nikakvo misljenje o tebi. Ja sam ti rekao ono sto je istina. To sto si ti rekao stoji ali da se 1.mart ne moze slaviti kao Dan nezavisnosti je bas glupost. Opet ti ponavljam, Bosni i Hercegovini je Dejtonskim Sporazumom osiguran KONTINUITET i sva prava koja je stekla kao RBiH (mjesto u UN, vanjske granice itd.). Ti meni kao da citas lekciju o drzavi. Da znas kakvo ja misljenje o drzavama, o kojima god se radilo, ne bi to radio.

I ne znam zasto si sebi umislio da je cijeli forum protiv tebe. Ti sam stvoris sebi situaciju da svugdje kontriras i onda kada ti se odgovori, onda ti to nazivas nekim koorrdinisanim napadima na tebe. To nije tacno. Malo pokusaj da ne ubacujes drzavu i aliju u svaku temu, pa ces vidjeti da ce ici drugacije.

Nemoj napustati forum kada ti je vec skinut ban. Ako se ne slazemo, ne moramo se mrziti.
Gledaj, Slovenija ili Hrvatska mogu slaviti nezavisnost jer te države još uvijek postoje, nisu mijenjale ni ustav ni zastavu ni uređenje po nacio ključu i sl.
Jedna država je postojala od 1992 pa do 1995 a od 1995 naprijed postoji Dejtonska država BiH a u Dejtonskoj BiH u Ustavu piše i ovo:

Ustav je donesen na temeljima Dejtonskog mirovnog sporazuma. Po tom ustavu Bosna i Hercegovina je priznata kao nezavisna, suverena država sa punim pravnim subjektivitetom temeljena na vrijednostima mira i pomirenja spremna za evroatlantske integracije.
Dakle 1995 godine je nastala Dejtonska BiH i kao takva je priznata i u UN i MZ a istovremeno je prestala postojati država koju vi pominjete i slavite 1. marta.
BiH kao država je bila neodvisna sve do Dejtonskog sporazuma, onda su sjeli svjetski moćnici sa domaćim izdajnikom Alijom,Miloševićem i Tuđmanom pa su onda potpisali sasvim drugačiju BiH i od tada u UN se nalazi Dejtonska BiH. One BiH više nema, ne diše više istim plućima, ne kuca više isto srce, nema iste bubrege itd itd.
Jel šta jasnije

E de mi reci jel normalno ovo:
Melek wrote:T

Ma znace doktor..
Mislim, ono ja sam vaki , naki i kao taki loš i kritikovan i ban dobivam a ovakve stvari sa lakoćom prolaze; ni opomene ni editovanja , ma sve normalno da normalnije ne može biti.

Sad odoh malo u šetnju i vidimo se kroz par dana.

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 03 Mar 2015, 10:55

mrki62 wrote:
greeneyes wrote: Jesi ti svjestan kakve budalaštine pišeš? Čuj ne može se dan nezavisnosti slaviti, al' se može sjećati na dan kad smo se odvojili od SFRJ-a. Pa šta je danas dan nezavisnosti nego podsjećanje na dan kad smo stekli nezavisnost od SFRJ-a?! Ne odvajaš se i ne stječeš nezavisnost od druge države svake godine. A oni anamo ne slave taj dan jer im nije nikad ni bilo milo što je BiH postala nezavisna država, prosto k'o pasulj. Ove priče o ubijenom svatu i navodeći to kao povod za rat su pričice za djecu uzrasta max. 3-4 godine.
Može se slaviti nezavisnost i od odlaska Osmanlija, jel tako?
Al one Bosne od odlaska Osmanlija nema više,jer je nastala druga Bosnakoja je bila u Kraljevini SHS pa se može onda slaviti i BiH kad je uopšte prvi puta pomenuta, pa onda Avnojska BiH pa onda BiH iz 1974 godine jer je 1974 godine promijenjen Ustav koji je omogućio osamostaljenje bivših Republika pa tako i BiH i tako je RRRRRRRRRRRRRepublika BiH 1992 i došla do osamostaljenja i kao takva priznata u svijetu da bi kasnije izdajničkim potpisom sa Dejtonskim sporazumom PRESTALA da postoji RRRRRRRRepublika BiH sa USTAVOM koji je NUDIO jednaka prava za SVE a Dejtonski sporazum je STVORIO sasvim drugu državu od one koja je nastala 1992 jer u DEJTONSKOJ BiH je jasno u USTAVU dozvoljeno politički djelovati samo Bošnjacima, Srbima i Hrvatima. Dejtonska BiH je izbacila LJILJANE iz zastave, izbacila je himnu, zabranila postojanje Armije BiH, podijelila je BiH na način koji se vidi svakim danom itd itd ,.............
I sad, kad ti se to sve pojasni, ti opet to ne vidiš jer u tebi osjećaji prorade i to ti je teško prihvatiti.
Smeta vam Dodik i RS a ne smeta vam onaj ko je stvorio svojim potpisom takvu podejtonsku BiH.
Smetam vam i ja, jer ne mislim kao vi.
Mislite vi kako hoćete i gledajte u BiH kao svetinju al horizont vam je Dejtonskim uređenjem BiH smanjen pa vi slobodno mislite kako je BiH čitava vaša a Dodik i RRRRRRepublika Srpska svakim danom vam to i dokazuju.
Gluposti veliš?
Naravno da nije tako, a kako bi i bilo kad je odmah poslije Osmanlija pala u ruke Austro-Ugarskoj, potom u ruke Juge, NDH itd., il' ukratko rečeno nije se ništa pitala, ko što se ni ti(na svu sreću) ništa ne pitaš vezano za BiH, niti bilo šta vezano za istu. Dalje, 1974 godine je kako kažeš promijenje ustav te je omogućeno osamostaljenje republika, ali nije i došlo do osamostaljenja republike sve do 1992(kad govorimo o BiH, je l') kad BiH postaje nezavisna država i to je za one koji vole ovu zemlju dan nezavisnosti, što ti ti takvi kao ti uzalud pokušavate opovrgnuti. Dakle, u ovom gorepomenutom vremenu/periodu, s tvoje strane, BiH nije nikad ni doživjela pravu nezavisnost, tako da ti je priča u najmanju ruku šuplja ko kakav Švicarski sir. Mnogo pišeš, malo šta kažeš, pametno, je l'.

BiH je nezavisna država, još od 1992 god., istina, više nije republika, ali nije ni prestala postojati po tvom suludom mišljenju, BiH je bila i biće uvijek tu, Dejtonski sporazum kao sporazum(a ne pandan republikama i sl. HAHA) je morao zarad mira uspostaviti to što je uspostavio, istina nije to dobro niti pravedno odradjeno, al' eto, malo je šta pravedno kad je u pitanju BiH. Niko nije ni sporio da je ovaj Dejtonski sporazum veoma nakaradan, al' Dejtonskim sporazumom država BiH nije zbrisana s lica zemlje, niti je ovo nova BiH, novo/drugačije uredjenje-DA, nova država-NE. A sad bi bilo fino da nam sa zakašnjenjem čestitaš Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine. :kafa

Gluposti, dakako.
Samo sabura

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 03 Mar 2015, 11:24

greeneyes wrote:
BiH je nezavisna država, još od 1992 god., istina, više nije republika, ali nije ni prestala postojati po tvom suludom mišljenju, BiH je bila i biće uvijek tu, Dejtonski sporazum kao sporazum(a ne pandan republikama i sl. HAHA) je morao zarad mira uspostaviti to što je uspostavio, istina nije to dobro niti pravedno odradjeno, al' eto, malo je šta pravedno kad je u pitanju BiH. Niko nije ni sporio da je ovaj Dejtonski sporazum veoma nakaradan, al' Dejtonskim sporazumom država BiH nije zbrisana s lica zemlje, niti je ovo nova BiH, novo/drugačije uredjenje-DA, nova država-NE. A sad bi bilo fino da nam sa zakašnjenjem čestitaš Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine. :kafa

Gluposti, dakako.
Bila je BiH nezavisna sve do Dejtonskog sporazuma o tome ja zborim al teško ti je prihvatiti.
Čitaj ovo ;

Bosna i Hercegovina se nalazi pod svojevrsnim međunarodnim protektoratom, gdje vlast drži kancelarija OHR-a (tzv. Ured Visokog predstavnika).

Toliko o nezavisnosti.

Dejtonski sporazum je oduzeo nezavisnost i međunarodni protektorat određuje šta i kako.
Znate jaukati kako SIPA hapsi vehabije a ne i Č e t n i ke i to jasno govori kako taj isti protektorat naređuje ko da se hapsi a ko ne a ne vlast BiH za koju ti misliš da postoji.
21. novembra 1995 je ta BiH za koju misliš da postoji je prestala postojati i u Dejtonskoj BiH nema onoga o čemu ti maštaš.
Imaš Dodika u RS i on provodi prosrpsku politiku u RS a ne probosansku i u RS ta tvoja BiH ne postoji - sem na papiru.
Kao što na papiru Izetbegovići nisu bogati a stvarnost je nešto drugo.
To su za tebe gluposti.

PS čestitam vam Dejtonsku BiH koja uistinu postoji i kojom se očito dičite jer nemate druge a pogotovo one do 1995

Post Reply

Return to “Politika u BiH”