Vehabije

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Talibani se digli protiv vijagre

Post by Katja » 12 Feb 2013, 10:38

Ruana wrote: Da te ispravim, da nije Amerike, ne bi bilo ni tih talibancica.
Tu si u pravu Ruana, talibanski pokret je započeo kao otpor Americi ali izvlačiti Ameriku svaki put kad neki idiot zakolje vlastitu ženu, kćerku i sugrađanina jer je prodavao muziku koja se fundamentalistima ne sviđa je naprosto nepošteno naspram jadnih žrtava, jer umanjuje krivnju tih radikalista pa ispada kao da im je Amerika rekla - ubi svoju kćerku.

Ovako se definiraju:
Talibani su fundamentalistički sunitsko islamski i etničko paštunski pokret koji je nastao u Pakistanu u izbjegličkim logorima u kojima su boravile afganistanske izbjeglice a presudan utjecaj na njihovo učenje imale su vjerske škole koje su bile financirane od strane naftom bogatih arapskih država.
Vođe ovog pokreta ubijene su u akcijama SAD-a i Sjevernog saveza.

Dosta bi bilo opravdavanja tih monstruma i umanjivanja njihovih zlodjela.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 12 Feb 2013, 10:40

Krokodil Behko wrote:talibani su poručili da se prodaja lijekova za seksualnu disfunkciju i opscenih filmova kosi sa principima islama.
Bojim se da se njihov mozak kosi sa principima islama.

Ruana

Post by Ruana » 12 Feb 2013, 10:56

Katja naravno da ne opravdavam to sto oni rade ali najlakse je manipulisati nepismenim narodom. Ljudi koji dolaze otamo uglavnom su nasmrt preplaseni i strasno brzo se integrisu a i oni kao i Iranci vrlo cesto konvertiraju na kriscanstvo ili im uoprte ne smijes spomenuti vjeru.
Last edited by Ruana on 12 Feb 2013, 11:45, edited 1 time in total.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 12 Feb 2013, 11:05

Ono što želim reći je da si ti ta koja njih non-stop povezuješ s islamom pa svaki put kad je tema o njima, neprestano (se) opravdavaš. Izvačiš odmah Ameriku a često i kršćanstvo (evo, i sad).
Članak o užasima koji počini neki taliban a ti odmah odgovaraš "a što tek Amerikanci rade".."a što tek kršćani i crkva rade..." itd.

Meni recimo ne pada na pamet povezati te životinje s islamom (pa makar se oni sami na islam vazda pozivaju) i zato mi nije jasno zašto ti imaš potrebu skakati u obranu islama i to na način da napadaš druge.
Shvati da normalni ljudi koji znaju razmišljati svojom glavom ne povezuju njihova zlodjela s islamom.

Drugim riječima, mislim da bi se jednostavno trebala malo opustiti kad se radi o ovakvim temama ili barem usmjeriti agresiju na pravu stranu. :D

Ruana

Post by Ruana » 12 Feb 2013, 11:17

Hajde nadji gdje sam napisala " sta kriscani i crkva rade" za Ameriku jesam, a ako bas hoces ocito je sta nam ti zelis reci preko mojih postova. Svak se cese gdje ga svrbi.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 12 Feb 2013, 11:22

Ruana wrote:ocito je sta nam ti zelis reci preko mojih postova. Svak se cese gdje ga svrbi.
:grana

Kako ja mogu preko tvojih postova govoriti, Ruana? :ooo Valjda svako govori preko svojih postova.

Neka, nisi shvatila dobronamjeran ton pa se radije povlačim.

Ruana

Post by Ruana » 12 Feb 2013, 11:39

U dobronamjernost sam prestala vjerovati jos odavno kad su poceli ovakvi i slicni naslovi izlaziti. I kad vec nekoga za nesto optuzis onda i dokazi.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 12 Feb 2013, 12:05

Ruana wrote:U dobronamjernost sam prestala vjerovati jos odavno kad su poceli ovakvi i slicni naslovi izlaziti.
Ne razumijem, sad su novinari krivi za ove postupke talibana?
Ili nitko ne smije ništa o talibanima napisati?

I kad vec nekoga za nesto optuzis onda i dokazi.
Pa i na ovoj ti je temi. Čak si i ovdje uspjela ubaciti i Ameriku i kršćanstvo, ili nisi? :hm

Ali, kao što rekoh, nije mi namjera prepucavati se već sam samo htjela ukazati da postupke talibana u kojima ustaju protiv vlastitog naroda, žena ili djece ne opravdava ništa
ali ako si ti to shvatila kao poziv na prepucavanje, žao mi je.

Ruana

Post by Ruana » 12 Feb 2013, 12:25

Tacno je da sam Ameriku spomenula u negativnom kontestu ali kriscanstvo nisam nikad ni sada ovdje. Ono sto sam htjela reci to sam i rekla da rezim te ljude koji dolaze otamo natjera da promjene svoj zivot iz temelja. Zasto bi bilo zabranjeno pisati o Talibanima, pa i Hitler je bio kriscanin pa niko ne krivi ostale zbog njega niti ko krivi americke kriscane zato sto im je bivsi vodja bio psihopata.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 12 Feb 2013, 12:31

Ruana wrote:pa i Hitler je bio kriscanin pa niko ne krivi ostale zbog njega niti ko krivi americke kriscane zato sto im je bivsi vodja bio psihopata.
Upravo tako. O tome i govorim.
Nitko normalan ne krivi cjelokupnu religiju za to što pojedini pripadnici čine, pa tako niti u slučaju talibana kao i Hitlera.
Zbog toga nije potrebno prebacivati krivnju za njihova djela na nekoga drugoga, to je sve što sam govorila.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 371 times

Post by harlekin » 12 Feb 2013, 17:59

ma kakve veze sad ima hitler s viagrom :hm

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 12 Feb 2013, 19:04

aj aj talibani :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 12 Feb 2013, 19:05

Opet - koji naslov jebote!!! :valja

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

"Dovešću vehabije da ti siluju ženu i djecu"

Post by Krokodil Behko » 20 Apr 2013, 09:36

Image

- Skinuću glavu tebi, ženi i djeci. Silovaću ti ženu i djecu, dovešću vehabije da to urade, a ti ćeš sve to gledati, zaprijetio je SMS-om Mate Šimić (44) komesaru MUP-a ZHK-a Zoranu Galiću.

O ovoj prijetnji, Galić je napravio službenu zabilješku i dostavio je Tužilaštvu BiH, a ona je jučer pročitana u Sudu BiH na sjednici za određivanje pritvora braći Mati i njegovom bratu Blagi Šimiću iz sela Borajna kod Gruda, što je predložilo državno Tužilaštvo.

Matu i Blagu Šimića, poznato je, u srijedu su uhapsili pripadnici FUP-a u akciji Meteor, zbog sumnje da su organizovali međunarodni šverc droge, ali i planirali Galićevu likvidaciju. Istragom od 17. decembra 2012. do danas prikupljeni su dokazi koji ih terete da su se bavili švercom oružja kao i droge u Hrvatsku, carinskim prevarama prilikom uvoza auta, krađama vozila te krivotvorenjem brojeva na šasijama i motorima automobila.

Tužioci Saša Sarajlić i Dubravko Čampara zatražili su da se Šimićima odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogli uticati na svjedoke, pobjeći u Hrvatsku i tako postati nedostupni bh. pravosuđu (obojica imaju i hrvatsko državljanstvo), te jer bi njihovo puštanje na slobodu uslovilo stvaranje vanrednih okolnosti.

Tužilac Saša Sarajlić je istakao da se kriminalno ponašanje braće Šimić ne može ukratko opisati, te je dodao da su oni spremni na banalna krivična djela poput otimanja pršuta od komšije do krađe spejs šatla.

(oslobodjenje)

Ruana

Re: "Dovešću vehabije da ti siluju ženu i djecu"

Post by Ruana » 20 Apr 2013, 11:04

A ha sad znam kako cu prijetiti, ja sam raja sa vehabijama.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 20 Apr 2013, 11:05

dovedose nama englezi,francuzi,amerikanci,svrbi i 'rvati ove vehabije u Bosnu...a sve samo iz jednog razloga!

dabogda im vehabije svima sudili!

Ruana

Post by Ruana » 20 Apr 2013, 11:12

camargue wrote:dovedose nama englezi,francuzi,amerikanci,svrbi i 'rvati ove vehabije u Bosnu...a sve samo iz jednog razloga!

dabogda im vehabije svima sudili!
Da su znali ne bi.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 20 Apr 2013, 11:14

znali su oni Ruana,vrlo dobro su znali zasto su ih doveli...jedino ih oni i mogu kotarisat ako hoce...al nece..

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 20 Apr 2013, 11:33

camargue wrote:dovedose nama englezi,francuzi,amerikanci,svrbi i 'rvati ove vehabije u Bosnu...
Ja ih trojcu dovela. Dovela bih ih i više ali nije stalo u fićeka. :ooo

Nego, nemojmo kukati što živimo u neciviliziranim zemljama sve dok se ovako ponašamo. Odlika civiliziranog naroda je da najprije počisti u svom dvorištu, te da svoja sranja ne pravda tuđim sranjima.

Kada je Breivik napravio što je napravio izjavio je „Branio sam Norvešku od muslimanske kolonizacije“ , međutim, civilizirana Norveška nije cmizdrila da su joj muslimani i drugi doseljenici stvorili monstruma Breivika (kao što bi ti camargue to činio da si kojim slučajem Norvežanin) nego je to priznala kao svoj propust i svoju sramotu i, ono čemu se najviše divim, nije dopustila da se rasplamsa mržnja i netrpeljivost. Ne kažem da nema i izuzetaka, ali to je općenito mišljenje tamo i glavna struja

Tako da, ako se tebi camargue ne sviđaju vehabije, odnosno dio ljudi tvog naroda, onda ih ili kritiziraj ili se sukobi s njima ili razvijaj svijest među svojim narodom... šta god, ali kukanje kako ti je cijeli svijet kriv što imate vehabije (ili koga već ne podnosiš u svom narodu) je, u najmanju ruku, smiješno. :cudi

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 20 Apr 2013, 11:38

Katja,"Vi" ste nam doveli zlo u nasu avliju,bez da se nas ista pita!Mi ih sigurno nismo mogli dovest.

Sad nek i vas gnjave,ne samo nas, i treba tako!
I nisu oni nikad bili dio mog naroda,oni jesu dio mog naroda demonizirali..ali to i jeste bio "Vas" zapadnjacki cilj.

Post Reply

Return to “Religija”