Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3773 times
Been thanked: 3492 times
Status: Online

Re: Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj

Post by Naseef Mushroom » 07 Apr 2025, 16:42

HAVANA wrote: 07 Apr 2025, 07:23
Naseef Mushroom wrote: 07 Apr 2025, 01:17

Image
Sta te ovde cini drugacijim od njh? Znas li ti ko je caco? I sabrana djela cace? Ja ne mogu da vjerujem da postoji zrela i odrasla osoba,da je osjetila sta je rat i sav taj pakao,sa trunkom ljudskosti u sebi,da moze dici prst za tog zlocinca.Na stranu njegove zasluge kojih je bilo itekako dok nije poludio,sto opet mogu razumjeti u nekoj ludoj opciji razumijevanja rata i svega toga ali to je trebalo biti sprijeceno na vrijeme.Zali boze ljudi koje je izmasakriro i nasih momaka koje je pobio ali sada od toga praviti nesto divno i vrijedno je suludo.
A znaš da me zaboli q za tim?
Da me pogrešno ne shvatiš, ne mislim tebe i tvoje pravo da tako razmišljaš, već me boli q za tim crno-bijelim moralom koje je iluzija.

Izraelci čine genocid u Palestini a u Njemačkoj ćeš manju kaznu dobiti ako siluješ dijete nego kada bi napisao na nekom forumu da Izraelci ubijaju djecu. Ploča sratka mladića je pred nosom Sarajlija koji su izgubili najmilije zbog tog istog, Talibani su bili pozitivci, pa najveći negativci pa su opet poželjni, Amerikanci koji samo par godina u svojoj historiji nisu činili zločine su good guys #1 u svijetu, sutra može Ukrajina biti agresor a Rusija žrtva, rehabilitacija četnika od strane zapada koji su danas u rangu partizana

i milijardu ostalih primjera.

Ukratko, ne mora se sa mnom niko složiti, i ti ili neko drugi me možete i na forumu i privatno pljunuti u lice zbog toga, ali me zaboli više za političku korektnost.
Nekome je žao što nije nikada bio na Havajima, nekome ko nije bio na koncertu orginalne postave Crvene Jabuke, a meni je žao što nisam tada bio na Cacinoj dženazi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2637 times
Been thanked: 22067 times
Status: Offline

Post by HAVANA » 07 Apr 2025, 16:50

Nije to politicka korektnost.To je ljudskost ne slagati se sa njegovim djelima.I suprotstaviti se takvim ljudima.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3773 times
Been thanked: 3492 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 07 Apr 2025, 21:02

HAVANA wrote: 07 Apr 2025, 16:50 Nije to politicka korektnost.To je ljudskost ne slagati se sa njegovim djelima.I suprotstaviti se takvim ljudima.
Ti gledaj ljudskost kod sebe i budi zadovoljan da se možeš zbog toga pogledati u ogledalo.
Četnici su imali na hiljade batki pa su na kraju nagrađeni isto kao mi što smo imali jednog Cacu. Nije Caco morao ni postojati ili smo mogli imati hiljade Caci, dobili smo na kraju onako kako je Zapad zacrtao u vremenu dok je Caco bio samo harmonikaš.
Mada sam ubjeđen da je to neuporedivo jer ne daj Bože da je Armija Republike Bosne i Hercegovine bila kao vrs, nestali bi sa lica zemlje.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9229 times
Been thanked: 10963 times

Post by Krokodil Behko » 29 May 2025, 10:34

Tiktoker u Dalmaciji šetao u dresu FK Sarajevo, pa skoro dobio batine

Image

Američki Tiktoker koji se trenutno nalazi u Hrvatskoj ispričao je svoje neugodno iskustvo koje je doživio u Dalmaciji. Njegov klijent koji je rodom iz Bosne i Hercegovine darovao mu je dres nogometnog kluba Sarajevo kojeg je ovaj odmah i odjenuo.

No problem je nastao kada je dres navukao na sebe te tako prošetao jednim dalmatinskim mjestom, pa blago rečeno, doživio šok i iznenađenje.

Kako je ispričao prišao mu je ‘istočnoeuropski‘ frajer, tako ga on opisuje te ga je poprilično agresivno uhvatio za dres pa ga počeo vrijeđati.

"Nisi u Bosni, u Hrvatskoj si! Skidaj to! Upitao sam ga misli li on to ozbiljno, i jel‘ to neka šala?!", prepričao je.

"Nimalo se ne šalim, skidaj to", odgovorio mu je tip.

Na kraju se okrenuo i otišao, kaže on u videu, a Tiktoker je okrenuo svoju majicu naopako te nastavio dalje.

"Ni dalje mi nije jasno zašto je bio toliko ljut, pa ni ne igraju u istoj ligi," na kraju se požalio ovaj TikToker.

Mnogi su mu u komentarima pokušali objasniti ‘hrvatska pravila‘ kada je nogomet u pitanju, piše Slobodna Dalmacija.

- Hrvatska je katolička zemlja, ne volimo ti mi ‘te‘ klubove.

- Hrvatska i Bosna bile su u ratu....da je bila riječ o dresu Reala ili Barcelone, nikome ništa...

- A slušaj, nismo ti mi baš u dobro.

- Sport je u Hrvata velika stvar. Stoga, prvo se dobro raspitaj...

- To je kao da netko šeta u Dinamovom dresu u Splitu, ili obrnuto.

- Nije ti ovo Amerika.

- Pa ti se vrati odakle si došao.

- Ne vjerujem da se ovo dogodilo na Hvaru, jednoj takvoj turističkoj destinaciji.

- A šta si ti očekivao?!

- Najbolji dres koji možeš nosit kod nas u bilo kojem gradu je dres Crvene zvezde ili Partizanov, onda si siguran.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7494 times
Been thanked: 17508 times

Post by Maja » 29 May 2025, 10:39

Ali gledaj komentara Rvatina.

Da se ovo u nas desilo, Bosanci bi pisali to nismo mi, to te neki stranac napo. Daj mi adresu da ti posaljem novi hajdukov dres. Kad sljedeci put dodjes u Sarajevo imas besplatno cevape svaki dan.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 12442 times
Been thanked: 13198 times

Post by immuno » 29 May 2025, 10:50

Jesul to oni sto su oslobodili BiH :ovaj Garant jesu

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 68 times
Been thanked: 60 times

Post by Komshija » 29 May 2025, 12:21

Licno hrvatsku ne gotivim iz dva razloga,prvi je propagiranje ustastva,cast izuzetcima,drugo sto nabijaju cijene smjestaja na moru,ko da je more njihovo a ne dar prirode.Ustvari kad malo bolje skontam ima i treci razlog a to je kako pricaju muski po zg isto neke pickice.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6618 times

Post by Matan » 29 May 2025, 14:57

Gledao sam sinoc anketu, gdje pitaju Sarajlije, gdje ce te na more..
i sta je odgovor bio kod sviju..#
Hrvatska..tako da ne mrze svi, niti su svi Hrvati zlocinci..
ima budala i u familijama a kamoli nema medju nekim klosarima iz Torcide ili sta ja znam..
tako da normalne ljude zaboli u cijem si dresu ili majici..
a vidim da i ovdje ima takvi..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 29 May 2025, 15:00

Ja odem u Hrvatsku na more, i zaboli koga sto sam Hrvat,
niti ja isticem nikada ko sam i sta sam..
niti nosim dresove Hrvatske, niti BIH, niti bilo koje..
pa cu sada dobiti neke pogodnosti, dobit cu kurac kao i ostali.
ako imas lovu, dobar si, ako ne j... se...

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 29 May 2025, 15:02

Komshija wrote: 29 May 2025, 12:21 Licno hrvatsku ne gotivim iz dva razloga,prvi je propagiranje ustastva,cast izuzetcima,drugo sto nabijaju cijene smjestaja na moru,ko da je more njihovo a ne dar prirode.Ustvari kad malo bolje skontam ima i treci razlog a to je kako pricaju muski po zg isto neke pickice.
Ko propagira ustastvo, svi ili izuzetci..
jel ides u Hrvatsku ili citas po medijima..
odi u Hrvatsku, pa ces vidjeti da nema veze sa tim sto pises ili neki tik toker sere..

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21090 times
Been thanked: 19071 times

Post by Masamune » 29 May 2025, 15:03

Ma dobiju i ovdje batine, razne komentare i ostalo.

Mi smo u Tuzli imali situaciju lik je hodao sa šalom Dinama. Izletile Fukare (navijači Slobode) iz diskoteke, uzeli mu šal mislili da je od Želje, ali svejedno ga zadržaše pa počeše vrijeđati šta vi purgeri ustaše radite kod nas, gubi se NDH-ovac i slično. Ja sam bio svjedok toga i goreg slično tim komentarima Hrvatina koje Maja spomenu samo obrnuto.

Maja je ipak više mislila na ostale ljude i njihove reakcije osim navijača tipa Fukara koje sam spomenuo, a uglavnom mi jesmo mnogo više domaćinski nastrojeni prema drugima i ostalima sa Balkana spram susjeda. Nekima je to ovdje problem. Meni i nije toliko (ako je uopšte izuzev nekih situacija kad ne treba "skidati gaće") i ja pokušavam vidjeti samo ono pozitivno u tome.
Last edited by Masamune on 29 May 2025, 15:07, edited 4 times in total.

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Komshija » 29 May 2025, 15:05

Matan wrote: 29 May 2025, 15:02
Komshija wrote: 29 May 2025, 12:21 Licno hrvatsku ne gotivim iz dva razloga,prvi je propagiranje ustastva,cast izuzetcima,drugo sto nabijaju cijene smjestaja na moru,ko da je more njihovo a ne dar prirode.Ustvari kad malo bolje skontam ima i treci razlog a to je kako pricaju muski po zg isto neke pickice.
odi u Hrvatsku, pa ces vidjeti da nema veze sa tim sto pises ili neki tik toker sere..
Izuzetci,vidis na tv cim im tompson pjeva na svecanostima sve ti je jasno,isti je zabranjen u pola evrope zbog extremnog nacionalizma.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 29 May 2025, 15:07

Pa znam ja da su u Bosni ljudi vise domacinski..
ali, znam da svugdje ima budala..
ali normalno je da se necu setati u Zadru sa dresom Crvene Zvezde, ili sta znam u Dinamovom u Beogradu..
izazivas sudbinu, jer nece te napasti normalan covjek, vec budaletine koje se furaju na to..

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21090 times
Been thanked: 19071 times

Post by Masamune » 29 May 2025, 15:09

Da, to zadnje je ključno samo što mnogo više budala ima tamo gdje su štetne ideologije više na izražaju.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 29 May 2025, 15:10

Komshija wrote: 29 May 2025, 15:05
Matan wrote: 29 May 2025, 15:02

Izuzetci,vidis na tv cim im tompson pjeva na svecanostima sve ti je jasno,isti je zabranjen u pola evrope zbog extremnog nacionalizma.
Pa mene licno Thompson ne asocira na ustastvo, ali vise ga slusaju u BIH i dijaspori, nego u Hrvatskoj..
ali reci mi jednu njegovu ekstremnu pjesmu..
jest da je suludo se paliti na rat, koji je bio prije 30 godina, ali da nema huskanja sa Srbijanske scene, ne bi bilo ni Thompsona..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 29 May 2025, 15:12

Masamune wrote: 29 May 2025, 15:09 Da, to zadnje je ključno samo što mnogo više budala ima tamo gdje su štetne ideologije više na izražaju.
Meni licno nije normalna ta mrznja..
ali, kad se okrenem oko sebe, vidim je ponekad i zapprepastim se, kako je
lako postati nacionalist...kako je lako bez razloga mrziti, nekoga koga ne poznas, a pripada nekom tamo,
slucajno po rodjenju..

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Komshija » 29 May 2025, 15:13

Matan wrote: 29 May 2025, 15:10
Komshija wrote: 29 May 2025, 15:05

Pa mene licno Thompson ne asocira na ustastvo, ali vise ga slusaju u BIH i dijaspori, nego u Hrvatskoj..
jest da je suludo se paliti na rat, koji je bio prije 30 godina, ali da nema huskanja sa Srbijanske scene, ne bi bilo ni Thompsona..
Thompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Nizozemskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Sloveniji, država u kojima se ovog izvođača opisuje kao promotora neonacizma i ustaštva, pamti se njegovo pjevanje koljačke pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara” te činjenicu da mu najveći hit započinje s ustaškim pozdravom.
(ovo nisam izmislio ja nego pise index hr)

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 29 May 2025, 15:16

Nedavno sam gledao po Srbijanskim televizijama hajku na Thompsona i njegov koncert..
kako navodno pjevac koji je pjevo o klanju Srba popularan u ustaskoj drzavi..
i za nih je Hrvatska ustaska drzava i tacka..
a ako mi moze neko navesti tu pjesmu o klanju Srba gdje se pjeva, ja je ne znam..
jel postoji nesto takvo..ne branim ga, on je produkt toga rata, i covjek ej skontao na cemu se pare uzimaju..
da pjeva o ljubavi, davno bi bio zaboravljen..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 29 May 2025, 15:17

Komshija wrote: 29 May 2025, 15:13
Matan wrote: 29 May 2025, 15:10

Thompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Nizozemskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Sloveniji, država u kojima se ovog izvođača opisuje kao promotora neonacizma i ustaštva, pamti se njegovo pjevanje koljačke pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara” te činjenicu da mu najveći hit započinje s ustaškim pozdravom.
Jasenovac i Gradiska, nije nikad pjevao, ne izmisljaj, barem ne javno,
privatno, ne znam..

Komshija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Komshija » 29 May 2025, 15:19

Matan wrote: 29 May 2025, 15:17
Komshija wrote: 29 May 2025, 15:13

Jasenovac i Gradiska, nije nikad pjevao, ne izmisljaj, barem ne javno,
privatno, ne znam..
Sad postajes i bezobrazan ako ti kazem da to pise index hr onda ne govori da ja izmisljam a evo ti text citav pa procitaj.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tho ... 11797.aspx

Post Reply

Return to “BiH”