A znaš da me zaboli q za tim?HAVANA wrote: 07 Apr 2025, 07:23Sta te ovde cini drugacijim od njh? Znas li ti ko je caco? I sabrana djela cace? Ja ne mogu da vjerujem da postoji zrela i odrasla osoba,da je osjetila sta je rat i sav taj pakao,sa trunkom ljudskosti u sebi,da moze dici prst za tog zlocinca.Na stranu njegove zasluge kojih je bilo itekako dok nije poludio,sto opet mogu razumjeti u nekoj ludoj opciji razumijevanja rata i svega toga ali to je trebalo biti sprijeceno na vrijeme.Zali boze ljudi koje je izmasakriro i nasih momaka koje je pobio ali sada od toga praviti nesto divno i vrijedno je suludo.
Da me pogrešno ne shvatiš, ne mislim tebe i tvoje pravo da tako razmišljaš, već me boli q za tim crno-bijelim moralom koje je iluzija.
Izraelci čine genocid u Palestini a u Njemačkoj ćeš manju kaznu dobiti ako siluješ dijete nego kada bi napisao na nekom forumu da Izraelci ubijaju djecu. Ploča sratka mladića je pred nosom Sarajlija koji su izgubili najmilije zbog tog istog, Talibani su bili pozitivci, pa najveći negativci pa su opet poželjni, Amerikanci koji samo par godina u svojoj historiji nisu činili zločine su good guys #1 u svijetu, sutra može Ukrajina biti agresor a Rusija žrtva, rehabilitacija četnika od strane zapada koji su danas u rangu partizana
i milijardu ostalih primjera.
Ukratko, ne mora se sa mnom niko složiti, i ti ili neko drugi me možete i na forumu i privatno pljunuti u lice zbog toga, ali me zaboli više za političku korektnost.
Nekome je žao što nije nikada bio na Havajima, nekome ko nije bio na koncertu orginalne postave Crvene Jabuke, a meni je žao što nisam tada bio na Cacinoj dženazi.