NJEMAČKA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Jonas
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 448 times
- Status: Offline
Re: NJEMAČKA
Trnoviti put do cetvrte zvijezde - Njemačka je na Maracani osvojila četvrti naslov svjetskog prvaka pobjedom nad Argentinom.
https://www.youtube.com/watch?v=vQsHMI0CQwI
https://www.youtube.com/watch?v=vQsHMI0CQwI
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Njemačka mi je draga u mnogim stvarima osim u fudbalu jer nemaju niti jednu stvar koju ja istinski volim..
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
kakva je ovo podvala ankerisano bolanJonas wrote:Neke fotke mogu se ovdje pogledati
http://www.volksfreund.de/nachrichten/r ... 26,4332280
NJEMAČKA U MRAKU
NJEMAČKA U MRAKU
Malo je ljudi koji znaju cijeniti svoje preostalo vrijeme osim onih u znanju upućenih...
http://www.rudan.info/njemacka-u-mraku/
Malo je ljudi koji znaju cijeniti svoje preostalo vrijeme osim onih u znanju upućenih...
http://www.rudan.info/njemacka-u-mraku/
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
Angela Merkel: Afganistance vraćamo kući

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će Afganistanci koji dolaze u Njemačku u potrazi za boljim ekonomskim uslovima biti poslati nazad u svoju zemlju.
Merkelova je rekla na zajedničkoj konferenciji za novinare sa afganistanskim predsjednikom Ašrafom Ganijem u Berlinu da će Njemačka ispuniti svoje humanitarne obaveze prema Afganistancima koji su u ozbiljnoj opasnosti jer su radili za strane snage, uključujući njemačku vojsku.
"Ali tamo gdje se izbjeglice nadaju boljem životu - a znam da je to velika nada mnogih - nema razloga da se dodijeli status azilanta ili rezidenta", rekla je Merkelova.
Ona je naglasila da će, u tim slučajevima, ljudi biti poslati nazad u Afganistan.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će Afganistanci koji dolaze u Njemačku u potrazi za boljim ekonomskim uslovima biti poslati nazad u svoju zemlju.
Merkelova je rekla na zajedničkoj konferenciji za novinare sa afganistanskim predsjednikom Ašrafom Ganijem u Berlinu da će Njemačka ispuniti svoje humanitarne obaveze prema Afganistancima koji su u ozbiljnoj opasnosti jer su radili za strane snage, uključujući njemačku vojsku.
"Ali tamo gdje se izbjeglice nadaju boljem životu - a znam da je to velika nada mnogih - nema razloga da se dodijeli status azilanta ili rezidenta", rekla je Merkelova.
Ona je naglasila da će, u tim slučajevima, ljudi biti poslati nazad u Afganistan.
-
- Na probnom
Učenje njemačkog pasivno, preko neta...fraze, kultura, vijesti, gramatika... https://www.facebook.com/njemackionline/
- drugrankovic
- Inventar foruma
ebo te njemacki
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14228 times
- Been thanked: 9829 times
ti imas mene za ti budem uciteljica
njemackog

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

DETMOLD, Germany - A 94-year-old former Auschwitz guard is going on trial on 170,000 counts of accessory to murder in western Germany, accused of serving in the death camp at a time when hundreds of thousands of Hungarian Jews were gassed.
SS Srg. sudi mu se za -gasiranje - JEVREJA iz Madjarske. . 94 god . mu je.
Tako to rade jevreji za razliku od bosanaca.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
napisala sam post pa izbricala ... bespotrebno je ista govoriti, bilo za jevreje , bilo za bosance

- drugrankovic
- Inventar foruma
Julia-Klara wrote:ti imas mene za ti budem uciteljicanjemackog
treba da kazem da sam volina?
ja vol!
kur.ca malo

ne mogu ja to skali...

ja kad cujem halt, najn curik, kukuruzen banditn... meni klapna pada...
mene da svabo kaze halt u njemackoj?
jebo ga i halt i stumbafirer...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
ti bi poludio da voziš moj auto.....drugrankovic wrote:Julia-Klara wrote:ti imas mene za ti budem uciteljicanjemackog
treba da kazem da sam volina?
ja vol!
kur.ca malo
ne mogu ja to skali...
ja kad cujem halt, najn curik, kukuruzen banditn... meni klapna pada...
mene da svabo kaze halt u njemackoj?
jebo ga i halt i stumbafirer...
svako malo kaže....bitte tanken

ali dobro tu je još pristojan, fino te zamoli
ali kad drekne :SERVISE JETZT!!!

ma kome ti naređuješ, majku ti....

Habibti, ya nour el - ain... 

- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
Njemačka: Stopa nezaposlenosti na historijski niskom nivou

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj je na historijski niskom nivou uprkos masovnom prilivu izbjeglica.
Stopa nezaposlenosti, koja mjeri ukupnu nezaposlenost u odnosu na radno sposobno stanovništvo u cjelini, bila je u februaru 6,2 posto, neizmijenjeno od januara.
Numerički gledano, broj registrovanih nezaposlenih u Njemačkoj opao je, uz sezonsko prilagođavanje, za 10.000 na 2,723 miliona, saopćila je Savezna kancelarija rada, prenio je AFP.
Trenutno, stopa nezaposlenosti je najniža od ponovnog ujedinjenja Njemačke 1990. godine nakon pada Berlinskog zida prethodne (1989.) godine.

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj je na historijski niskom nivou uprkos masovnom prilivu izbjeglica.
Stopa nezaposlenosti, koja mjeri ukupnu nezaposlenost u odnosu na radno sposobno stanovništvo u cjelini, bila je u februaru 6,2 posto, neizmijenjeno od januara.
Numerički gledano, broj registrovanih nezaposlenih u Njemačkoj opao je, uz sezonsko prilagođavanje, za 10.000 na 2,723 miliona, saopćila je Savezna kancelarija rada, prenio je AFP.
Trenutno, stopa nezaposlenosti je najniža od ponovnog ujedinjenja Njemačke 1990. godine nakon pada Berlinskog zida prethodne (1989.) godine.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
e o tome vam pricam 
samo da cujem rijec protiv Angele

samo da cujem rijec protiv Angele

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Da im nije Turaka, Poljaka, Rusa i ljudi sa ovih prostora nebi oni bili najrazvijeniji pošto nebi im imao ko da radi najteže poslove jer Švabo neće "pod auto" za male pare (za njemačko poimanje male pare).
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
dobro eto trebaju se vratiti u maticnu zemlju,radeci za duplo manje novca i duplo vise radnih sati.Vladimir RUS wrote:Da im nije Turaka, Poljaka, Rusa i ljudi sa ovih prostora nebi oni bili najrazvijeniji pošto nebi im imao ko da radi najteže poslove jer Švabo neće "pod auto" za male pare (za njemačko poimanje male pare).