Zakon za "lutalice" !
Moderator: spacebound
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1511 times
- Been thanked: 2865 times
- Status: Offline
Re: SARAJEVO Čopor pasa lutalica zaklao više od 60 ovaca
Ovde treba baciti jedno 5 6 protesta seljaka težaka.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
-
- Sitna buranija
- Been thanked: 1 time
Glumimo neku osjetljivost, a nemamo para za to. Pohvatati sve, strpati u azil. Ako ih niko ne prihvati nakon nekog perioda eutanazija.
Ili makar uloziti u sterilizaciju da se ne množe. Nema smisla imati čopore po gradovima.
Ili makar uloziti u sterilizaciju da se ne množe. Nema smisla imati čopore po gradovima.
- Mutevelija
- Selonačelnik
Kod nas ima dosta sad minđušara tj sterilizovanih pasa.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Žao mi je vlasnika ovaca. Velika je šteta.
Psi lutalice su i kod nas veliki problem.
Najbolje bi bilo pohvatati ih sve i spakovati za EU preporučeno jer su nam naturili zakon koji ne možemo ispoštovati i ide nam na štetu.
Ko je nadležan za sprovođenje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja? Kantoni ili općine?
Psi lutalice su i kod nas veliki problem.
Najbolje bi bilo pohvatati ih sve i spakovati za EU preporučeno jer su nam naturili zakon koji ne možemo ispoštovati i ide nam na štetu.
Ko je nadležan za sprovođenje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja? Kantoni ili općine?

- Mutevelija
- Selonačelnik
E Chloe da stvar bude još gora sad se neki solidarišu sa Zapada za te životinje, ja predlažem da oni nama osiguraju bolje uslove pa će i hajvani bolje živjeti.
Samo gledaju na životinje a da ljudi žive bolje onda bi i životinje živjele.
Samo gledaju na životinje a da ljudi žive bolje onda bi i životinje živjele.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Velika je potraznja za tim psima u zapadnoj evropi pogotovo u Njemackoj.Sve sto ode tamo i ostane i cak nije ni dovoljno.
Samo sto nema dovoljno vet.stanica i uposlenika higijenskog servisa koliko mi imamo tih pomija.
Samo sto nema dovoljno vet.stanica i uposlenika higijenskog servisa koliko mi imamo tih pomija.
Question everything.
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ma treba pomije prodavati. Hajmo makar to izvoziti.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
što, jel' to imaju problema s ovcama?rethna wrote:Velika je potraznja za tim psima u zapadnoj evropi pogotovo u Njemackoj.Sve sto ode tamo i ostane i cak nije ni dovoljno.

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

Nemaju ovaca pa moze im seBla wrote:što, jel' to imaju problema s ovcama?rethna wrote:Velika je potraznja za tim psima u zapadnoj evropi pogotovo u Njemackoj.Sve sto ode tamo i ostane i cak nije ni dovoljno.

Question everything.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9053 times
- Been thanked: 10755 times
Jablanica: Građani masovno truju pse lutalice

Sudeći prema komentarima i opisima videa, radi se o masovnom trovanju pasa lutalica, no pošto se za trovanje obično koristi otrov za pacove, otrovan je i veliki broj mačaka, ptica i drugih životinja koje se slobodno kreću na području Jablanice.
Čini se da su u Jablanici odlučili riješiti problem s psima lutalicama tako što će ih otrovati, no ovakva opasna praksa se primjenjuje i u drugim gradovima.
Moguće je da je odlučnost ljudi u Jablanici da se na ovaj način riješe pasa lutalica, dodatno pojačana nakon nedavnog slučaja napada kada je dječak Muhamed Šukman koji se vozio na biciklu prilikom bijega od psa lutalice doživio tešku nezgodu i završio u bolnici.
Neslužbeno se može čuti da su građani Jablanice ogorčeni nerješavanjem ovog problema od strane nadležnih organa, te da su na ovakav monstruman i opasan način, odlučili “uzeti stvari u svoje ruke”.

Također, dio građana Jablanice sumnja da je sama općinska vlast, odnosno načelnik Salem Dedić odlučio da se na ovakav način riješi problem pasa lutalica, no on je to demantirao.
Aktivisti za zaštitu životinja su se aktivirali na društvenim mrežama tražeći objašnjenje i reakciju od lokalnih vlasti, upozoravajući da stanje postaje alarmantno i opasno čak i za život ljudi.

Slične stvari su se dešavale i u Konjicu, te Mostaru gdje se na mostarskoj vrućini vrlo često osjeti smrad uginulih životinja na gradskom asfaltu i mostarskim parkovima.
(Dnevni list)
- Konsultant
- Legenda foruma
Re: Jablanica: Građani masovno truju pse lutalice
Kao i uvijek, kod nas se stvari pocnu rjesavati kada neko zaplati glavom. Sutra ce se necije dijete otrovati samo sto je pomaklo otrov rukama, kasnije ih nije opralo. Ma jasta samo nek su isti na vlasti.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9053 times
- Been thanked: 10755 times
Ali kako im nije jasno, da proizvode katastrofu s tim otrovom?
Stradaju mačke, ptice i ostale životinje.
Stradaju mačke, ptice i ostale životinje.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7335 times
- Been thanked: 17033 times

Ovdje stradaju i kucni ljubimci. Gradjani su ljuti. Sve se svaljuje na roditelje djeteta kojeg je napao pas.
I ko ce sad kupiti i unistavati te krepale zivotinje.
- Konsultant
- Legenda foruma
Sefice svaljuju na nacelnika ne na roditelje.Maja wrote::Ovdje stradaju i kucni ljubimci. Gradjani su ljuti. Sve se svaljuje na roditelje djeteta kojeg je napao pas.
Također, dio građana Jablanice sumnja da je sama općinska vlast, odnosno načelnik Salem Dedić odlučio da se na ovakav način riješi problem pasa lutalica, no on je to demantirao.
Ko i do sada, trehni u kontejner, odvezi s ostalim smecem.Maja wrote:I ko ce sad kupiti i unistavati te krepale zivotinje.
- Chloe
- Žena za sva vremena
Problem sa psima lutalicama nikako da se riješi, a građani su nemoćni u zaštiti i djece i imovine.
Za trovanje je teško nekog okriviti i optužiti .... vjerovatno su ga zato i odabrali.
Ljubimce nek' domaćini drže na lancu, jer ljubitelji pasa su krivci za sve veći broj lutalica, bar u mojoj čaršiji.
Obavljeno je masovna sterilizacija pasa lutalica, svi su bili označeni, međutim, skotne kuje bez naušnice su se počele pojavljivati po ulicama i selima, obzirom da smo mala sredina, uvijek neko prepozna nečijeg ljubimca ... kad im kuje ostanu skotne, puste ih ... i kako staviti pse lutalice pod kontrolu kad su građani bezobrazni i neodgovorni.
Moju kćerku su napali, srećom bez većih posljedica, zgadili su mi se i psi i njihovi zaštitnici.
Za trovanje je teško nekog okriviti i optužiti .... vjerovatno su ga zato i odabrali.
Ljubimce nek' domaćini drže na lancu, jer ljubitelji pasa su krivci za sve veći broj lutalica, bar u mojoj čaršiji.
Obavljeno je masovna sterilizacija pasa lutalica, svi su bili označeni, međutim, skotne kuje bez naušnice su se počele pojavljivati po ulicama i selima, obzirom da smo mala sredina, uvijek neko prepozna nečijeg ljubimca ... kad im kuje ostanu skotne, puste ih ... i kako staviti pse lutalice pod kontrolu kad su građani bezobrazni i neodgovorni.
Moju kćerku su napali, srećom bez većih posljedica, zgadili su mi se i psi i njihovi zaštitnici.

- Chloe
- Žena za sva vremena
I da, u blizino moje kuće je žena koja je dala utočiste tim psima, oko 60 - 70 komada, zaštitnici tj. naša udruženja za zaštitu joj dovoze hranu svaki dan i vjerovatno ona ima neke koristi.
Pošto nije adekvatno ograđeno ti su psi napadali narod a skoro su se pojavile i buhe. Djeca iz okoline ne mogu se vani igrati jer ih buhe "izjedu" , izaspu se. U nekoliko kuća su preko veša unišle, haoos .... jedva smo pokrenuli postupak za njihovo izmještanje , jer je trebalo dokazati da su djeca izasuta zbog buha i da je izvor "azil za pse" ....
Pošto nije adekvatno ograđeno ti su psi napadali narod a skoro su se pojavile i buhe. Djeca iz okoline ne mogu se vani igrati jer ih buhe "izjedu" , izaspu se. U nekoliko kuća su preko veša unišle, haoos .... jedva smo pokrenuli postupak za njihovo izmještanje , jer je trebalo dokazati da su djeca izasuta zbog buha i da je izvor "azil za pse" ....

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
E jebiga ljudi pa bas trovati? Jel i uz ramazan i o bajramu?
Eeee....
Sto niste pokupili ih u traktorsku prikolicu vas dvjesta se iskupilo,drito u opcinu.
Bacite u kontejner onog bodigarda,nogom izvalite vrata nacelnika,strpate ih sve i zakljucate opcinu.
Eeee....
Sto niste pokupili ih u traktorsku prikolicu vas dvjesta se iskupilo,drito u opcinu.
Bacite u kontejner onog bodigarda,nogom izvalite vrata nacelnika,strpate ih sve i zakljucate opcinu.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Još jedan pokazatelj koliko smo kao društvo zaostali.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 9 times
Otrovi u slobodnoj prodaji...
a opet nekima ubiti bas zadovoljstvo izgleda... :/

.
- Chloe
- Žena za sva vremena
Hjoj Zagi, moli Boga da ne dođeš u situaciju da ti dijete ima traumu zbog pasa lutalica .... kad na grbaču sjednu Udruženja za zaštitu životinja, pa ti natovare još inspekciju i policiju, ispada da psi vrijede više od djece ....Zagorka wrote:E jebiga ljudi pa bas trovati? Jel i uz ramazan i o bajramu?
Eeee....
Slažem se da im je taktika nemilosrdna, a sigurno su je odabrali da bi sebe zaštitili, ne vjerujem da je tom narodu svejedno. Najlakše je sad na njih drvlje i kamenje ....