HAVANA wrote: 04 Dec 2020, 06:31
Naseef Mushroom wrote: 04 Dec 2020, 00:05
Kome plješću? Ne plješću sigurno onima što kolju ili što su klali. Problem je diskriminacija kada vide Arapa što nije ništa loše uradio što je odmah obilježen jer izgleda kao neko gdje je pitanje vremena kada će nekome kidati glavu.
Kada je u Americi crnac svakom sumnjiv jer izgleda kao potencijalni kriminalac, lopov, silovatelj iako ne čini nikome zlo onda se to zove rasizam ali kada su muslimani u pitanju onda je takav stav prihvatljiv.
Najinteresantnije je da si baš ti uvijek najglasniji da braniś kada neko napiše da su svi Srbi isti ali eto stavit ćemo one Arape koji nisu klali u isti kontekst i u istu grupu sa onima koji su klali.
Odgovaram zna se sto a ti apsolutno nista drugo ne pises nego kad treba lajati na nekoga drugacijeg imena i uvjerenja. Nemam ja sta braniti, moji su svi ljudi, dobri ljudi. Imaju dobri i losi i to je to sto se mene tice. Sto se ovih tice, putuj malo, zivi negdje,radi...pa ces vidjeti ogroman broj muslimana koji normalno zive i rade. Ja ih znam jako puno, druzio se, druzim, radio i radim sa njima. Al znam i vidio sam i puno ovih budala zbog kojih rove po tim dzamijama. I nek rove. I treba da rove i hapse. Bagra neradnicka i zatupljena. To ce ti i svaki normalan covjek i vjernik reci. I njima sisu krv, kvare zivot i brukaju islam.Mada bezveze ja ovo pisem, ti ces i dalje po svom truniti i izvrtati necije rijeci. Cisto gubljenje vremena al hajd.
Kompletan post ti je kontradiktoran iz rečenice u rečenicu.
Zalažeš se da ne plješću nego da pretresu osobe koje nisu ubili nikoga ali po izgledu izgledaju kao da bi mogli (znači stereotipi, predrasude, islamofobija).
Ti ipak znaš muslimane koji su normalni ali ipak ti je manje čudno da pretresaju džamije po EU nego npr. evangelističku crkvu, grčke restorane ili gay clubove.
Ima normalnih muslimana ali ima i budala pa je valjda opravdano maltretirati ih dok se ne sazna jesu li bezopasni a sutra bi prvi branio Srbina u Sarajevu kada bi se Bošnjaci okomili na njega jer ima poštenih Srba ali ima i četnika pa ga treba posmatrati dok se ne sazna više o njemu.
Čitav komentar ti zvuči kao kada bih ja rekao
"I treba policija svakog crnca koji još nije ništa skrivio zaustavljati, šta treba da tolerišu one koji siluju i pljačkaju? Pošto svaki crnac izgleda kao potencijalni kriminalac. Ima i kod njih normalnih ali i budala ali ipak podržavam pretrese crnaca jer su svi potencijalne budale. I have a black friend ali ipak treba policija malo posjetiti kuće gdje crnci slave, sigurno se drogiraju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.