Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2630 times
- Been thanked: 21932 times
- Status: Online
Re: Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Pa na to se otprilike i svode ove teme.Cumuranje bez ponude konkretnog rjesenja.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 354 times
Smijesno je ovo sve,ljudi se ubise kmececi kak se istorija ponavlja,kako opet nismo spremni,kako nas istok zapad sjever i jug izdaju,a imali finih 30g da nest poduzmu,njih treba pohvatat i pitat zast smo sad gologuzi ko 92-e,sta su radili 30g.
- Duh
- Inventar foruma
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 8942 times
- Been thanked: 9573 times
Zastupnica u Skupštini RS-a: Živimo od plata iz FBiH, Mostar nam je prozor u svijet
www.klix.ba
Povodom skupa u Nevesinju, jedinog u Hercegovini, oglasila se Zagorka Zaga Grahovac, poslanica Kluba "Za pravdu i red" u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS).
Kazala je da ne zna kakav je odziv režimskih pristalica na proteste i obustavu saobraćaja na putu Nevesinje - Mostar, ali vjeruje da je malo onih koji su svojom voljom tamo otišli.
"Tek sam ovoga trenutka vidjela da je snimljen i promotivni spot ‘Granica postoji’ kojim se građani pozivaju da dođu do granice sa Federacijom i obustave saobraćaj na 30 minuta, a koji toliko vrijeđa inteligenciju svih građana Republike Srpske i pokazuje šta oni koji su ga osmislili zapravo misle o onima kojima je taj spot namijenjen! Pa, kome su ovo mislili da podvale? Ko u ovo treba da povjeruje?", upitala je Grahovac.
Zatim je dodala da se pita zbog čega su izabrali da blokiraju put od Nevesinja prema Mostaru.
"Zašto ne od Trebinja prema Ivanici? Valjda misle ovdje je više onih jadnika koji će pristati da idu gdje im se kaže bez pogovora? Misle da ovdje žive primitivci koji vjeruju u ovo što spot promoviše? Pozitivno sam iznenađena reakcijama sugrađana koji su komentarima na društvenim mrežama pokazali šta stvarno misle o protestima i nisu dozvolili vrijeđanje zdravog razuma. Pa, sram da ih bude! 'Republika Srpska graniči sa tamnim vilajetom u kojem nema prava ni pravde za Srbe.' Pa, Nevesinje i cijelu istočnu Hercegovinu su 'oni' i niko drugi pretvorili u 'tamni vilajet', a Mostar nam je svjetlo na kraju tunela i prozor u svijet", poručila je zastupnica u NSRS.
Rekla je da u Mostaru hljeb zarađuje najmanje 400 ljudi i toliko porodica živi od plate iz Federacije.
www.klix.ba
Povodom skupa u Nevesinju, jedinog u Hercegovini, oglasila se Zagorka Zaga Grahovac, poslanica Kluba "Za pravdu i red" u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS).
Kazala je da ne zna kakav je odziv režimskih pristalica na proteste i obustavu saobraćaja na putu Nevesinje - Mostar, ali vjeruje da je malo onih koji su svojom voljom tamo otišli.
"Tek sam ovoga trenutka vidjela da je snimljen i promotivni spot ‘Granica postoji’ kojim se građani pozivaju da dođu do granice sa Federacijom i obustave saobraćaj na 30 minuta, a koji toliko vrijeđa inteligenciju svih građana Republike Srpske i pokazuje šta oni koji su ga osmislili zapravo misle o onima kojima je taj spot namijenjen! Pa, kome su ovo mislili da podvale? Ko u ovo treba da povjeruje?", upitala je Grahovac.
Zatim je dodala da se pita zbog čega su izabrali da blokiraju put od Nevesinja prema Mostaru.
"Zašto ne od Trebinja prema Ivanici? Valjda misle ovdje je više onih jadnika koji će pristati da idu gdje im se kaže bez pogovora? Misle da ovdje žive primitivci koji vjeruju u ovo što spot promoviše? Pozitivno sam iznenađena reakcijama sugrađana koji su komentarima na društvenim mrežama pokazali šta stvarno misle o protestima i nisu dozvolili vrijeđanje zdravog razuma. Pa, sram da ih bude! 'Republika Srpska graniči sa tamnim vilajetom u kojem nema prava ni pravde za Srbe.' Pa, Nevesinje i cijelu istočnu Hercegovinu su 'oni' i niko drugi pretvorili u 'tamni vilajet', a Mostar nam je svjetlo na kraju tunela i prozor u svijet", poručila je zastupnica u NSRS.
Rekla je da u Mostaru hljeb zarađuje najmanje 400 ljudi i toliko porodica živi od plate iz Federacije.
Pobjeci sad od svega zelim
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1167 times
- Been thanked: 3579 times
Rješenje je to da su juče, Nerko, Dino i Forto trebali otići u susret "neodgovornim pojedincima" i relaksirati stvari, fino im objasnit da to nije granica.HAVANA wrote: 02 Sep 2023, 08:05 Pa na to se otprilike i svode ove teme.Cumuranje bez ponude konkretnog rjesenja.
Zaboga, dijalog nema alternativu, jel tako?
Šalim se druže, nabijem vam relaksatore na qurac, nabijem i vaše relaksirajuće dijaloge sa četnicima i UZP ovcima

Što jest jest, gori ste od SDA, a ti veliš da je SDA gora od četnika. Možeš mislit kolko ste vi loši.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
P.s.
Zivite Šmita u pomoć, kako ste i navikli.
Zivite Šmita u pomoć, kako ste i navikli.
- Duh
- Inventar foruma
uvijek oni koji ne rade nista znaju najbolje.
fenomen se pojavi, kad svi znaju najbolje.
postujuci logiku-niko i ne radi nesto.
nagon ka saznanju mora imati moralni izvor.
Ako neka odredjena grupa i napravi neko selo u kojem su svi zadovoljni, to je potencijal.
Ostalima bi bio red da u ocaj padnu. To se u ne moze desiti, jer oni su zadovoljni ispunjavanjem svojih planova na koje su stavili prioritete.
fenomen se pojavi, kad svi znaju najbolje.
postujuci logiku-niko i ne radi nesto.
nagon ka saznanju mora imati moralni izvor.
Ako neka odredjena grupa i napravi neko selo u kojem su svi zadovoljni, to je potencijal.
Ostalima bi bio red da u ocaj padnu. To se u ne moze desiti, jer oni su zadovoljni ispunjavanjem svojih planova na koje su stavili prioritete.
- HAVANA
- Pituljica
Ne guraj mene nigdje ziv bio. Ja samo lokalno gledam i reko sam od mene steta i srle imaju plus. Ostale nabijem na qrac. A znas sto mrzim sda, ja bi volio da ih ne mrzim al toliko loseg se nakupilo kroz godine da mi se stvarno gade.Laser wrote: 02 Sep 2023, 11:48Rješenje je to da su juče, Nerko, Dino i Forto trebali otići u susret "neodgovornim pojedincima" i relaksirati stvari, fino im objasnit da to nije granica.HAVANA wrote: 02 Sep 2023, 08:05 Pa na to se otprilike i svode ove teme.Cumuranje bez ponude konkretnog rjesenja.
Šalim se druže, nabijem vam relaksatore na qurac, nabijem i vaše relaksirajuće dijaloge sa četnicima i UZP ovcima![]()
Što jest jest, gori ste od SDA, a ti veliš da je SDA gora od četnika. Možeš mislit kolko ste vi loši.![]()
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Aha, gori su od četnika. Takvi povici će nam baš koristiti, evo vidimo kako koriste.HAVANA wrote: 02 Sep 2023, 12:12Ne guraj mene nigdje ziv bio. Ja samo lokalno gledam i reko sam od mene steta i srle imaju plus. Ostale nabijem na qrac. A znas sto mrzim sda, ja bi volio da ih ne mrzim al toliko loseg se nakupilo kroz godine da mi se stvarno gade.Laser wrote: 02 Sep 2023, 11:48
Rješenje je to da su juče, Nerko, Dino i Forto trebali otići u susret "neodgovornim pojedincima" i relaksirati stvari, fino im objasnit da to nije granica.
Šalim se druže, nabijem vam relaksatore na qurac, nabijem i vaše relaksirajuće dijaloge sa četnicima i UZP ovcima![]()
Što jest jest, gori ste od SDA, a ti veliš da je SDA gora od četnika. Možeš mislit kolko ste vi loši.![]()
- Duh
- Inventar foruma
sam problem je u neprihvatanju alegorije cini mi se.
dakle-govorimo drugacije u stvari negio sto mislimo, da bi se bolje izrazili.
havani nece nikad cetnik biti drazi od nazifa.
lase nece ni jednog muskarca nabiti na qurac , jer nije peder.
ps. primjedba je bez garancije.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2550 times
- Been thanked: 7875 times
Najveca greška SDA je Sarajevo.
Dosla trojka i poceli raditi ove neke radove koji nisu skupi i koji su lako izvodivi. Samo je trebalo malo volje.
Ovim obnovama puteva, raskrsnica i prugom, uzeli su glasacko tijelo u Sarajevu i mozes ga sada jebat.. Jos ako dodju ovi svicarski novi tramvaji prije lokalnih ibora, pun pogodak.
I tu niko nije kriv zelenima. Sami su krivi sto su toliko godina drkali krc
Dosla trojka i poceli raditi ove neke radove koji nisu skupi i koji su lako izvodivi. Samo je trebalo malo volje.
Ovim obnovama puteva, raskrsnica i prugom, uzeli su glasacko tijelo u Sarajevu i mozes ga sada jebat.. Jos ako dodju ovi svicarski novi tramvaji prije lokalnih ibora, pun pogodak.
I tu niko nije kriv zelenima. Sami su krivi sto su toliko godina drkali krc
- Duh
- Inventar foruma
pa jednostavan recept.
2 x T.
Tvrtko i tramvaj...
...orila se pjesma...mala moja, evo ti ga evo...
2 x T.
Tvrtko i tramvaj...
...orila se pjesma...mala moja, evo ti ga evo...
- Duminjo
- Urednik foruma
Tvrtko manje više..
Mnogo raje koristi gradski prevoz. Ljudi jednostavno vide sta se desava a sta se nije desavalo prethodnih godina.
Mnogo raje koristi gradski prevoz. Ljudi jednostavno vide sta se desava a sta se nije desavalo prethodnih godina.
- HAVANA
- Pituljica
Bezbeli da necu, ja to samo nako figurativno.Duh wrote: 02 Sep 2023, 12:50 sam problem je u neprihvatanju alegorije cini mi se.

- Duminjo
- Urednik foruma
Cemu potreba da si prozivaju oni koji su u opoziciji?harlekin wrote: 02 Sep 2023, 15:02 Ma ljudi samo opusteno,ovi iz RS su samo ljubomorni na nase zlatne kasike.
Sta je svrha?
- Duminjo
- Urednik foruma
Milorad Dodik:
"Predložit cu deklaraciju o suverenosti BiH, da se donese na parlamentu. To znači da nema visokog predstavnika, nema stranih sudija u Ustavnom sudu... Ako hoćete, ako nećete priznajte da se poltroni, podanici i da niste suvereni. I nemojte više duplih aršina"
Nesto me kopka ova izjava pravo.
U nekim optimalnim varijantama da se Bosnjaci konacno udruze i podju raditi u interesu drzave, mislim da bi trebalo ovo podrzati i iznenaditi Dodika, pa cak i Covica, i glasati za navedenu deklaraciju. Prije svega mislim na OHR.
Lagano nabit nogom OHR i preuzeti odgovornost.
Mozda grijesim, ima sigurno pametnijih i mudrijih al eto nešto kontam, dobar je trenutak i to samo pod uslovom da Bosnjaci i ostali skupa djeluju.
"Predložit cu deklaraciju o suverenosti BiH, da se donese na parlamentu. To znači da nema visokog predstavnika, nema stranih sudija u Ustavnom sudu... Ako hoćete, ako nećete priznajte da se poltroni, podanici i da niste suvereni. I nemojte više duplih aršina"
U nekim optimalnim varijantama da se Bosnjaci konacno udruze i podju raditi u interesu drzave, mislim da bi trebalo ovo podrzati i iznenaditi Dodika, pa cak i Covica, i glasati za navedenu deklaraciju. Prije svega mislim na OHR.
Mozda grijesim, ima sigurno pametnijih i mudrijih al eto nešto kontam, dobar je trenutak i to samo pod uslovom da Bosnjaci i ostali skupa djeluju.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23708 times
- Been thanked: 24203 times
Ideja kao ideja ima smisla. Tvoja msm.Duminjo wrote: 24 Sep 2023, 23:28 Milorad Dodik:
Ali ( uvijek ovo ali unisti stvar)..ja mislim barem da mi Bosnjaci ,nismo spremni za to.
Razlog zasto to msm upravo zivimo.
Nametnuta ekipa.
To se na Kosovu nikad ne bi moglo desiti.
Ovdje,vjerujem da ce se uvijek pronaci podobni koji ce sjebati stvar do kraja.
Sjetimo se mjesta boravka .
I objasnjenja koje je dao niksic.
Rekao je " nismo razmisljali o tome da ce policija manjeg entiteta zloupotrijebiti zakon i krenuti od vrata do vrata da provjerava jel tu zivi onaj ko je prijavljen"
I onda sta ocekivati .
Licno sam stajalista da strane sudije moraju ostati barem jos 10 godina nakon sto postanemo punopravni clan NATO saveza.
Koliko god se pricalo o protektoratu ili bilo cemu..
Oni su garant da se nece donositi presude pogubne po drzavu a u korist susjednih drzava.
Kazem na zalost. Ali tako je kako je
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Duminjo
- Urednik foruma
Strane sudije moraju ostati cak i kada bi dobili opciju da na njihovo mjesto dodju bosnjaci, opet bolje da stranci ostaju. Ocigledno je da svi bosnjaci ne rade u interesu drzave vec se nekako uvijek nadje neki kukolj koji digne ruku za njih.ironman wrote: 25 Sep 2023, 09:30Ideja kao ideja ima smisla. Tvoja msm.Duminjo wrote: 24 Sep 2023, 23:28 Milorad Dodik:
Ali ( uvijek ovo ali unisti stvar)..ja mislim barem da mi Bosnjaci ,nismo spremni za to.
Razlog zasto to msm upravo zivimo.
Nametnuta ekipa.
To se na Kosovu nikad ne bi moglo desiti.
Ovdje,vjerujem da ce se uvijek pronaci podobni koji ce sjebati stvar do kraja.
Sjetimo se mjesta boravka .
I objasnjenja koje je dao niksic.
Rekao je " nismo razmisljali o tome da ce policija manjeg entiteta zloupotrijebiti zakon i krenuti od vrata do vrata da provjerava jel tu zivi onaj ko je prijavljen"
I onda sta ocekivati .
Licno sam stajalista da strane sudije moraju ostati barem jos 10 godina nakon sto postanemo punopravni clan NATO saveza.
Koliko god se pricalo o protektoratu ili bilo cemu..
Oni su garant da se nece donositi presude pogubne po drzavu a u korist susjednih drzava.
Kazem na zalost. Ali tako je kako je
Mislio sam najvise na ukidanje OHRa i to iz dva razloga
- ovakav OHR kakav imamo zadnjih godina nam više steti nego pomaze. Pogotovo ovaj zadnji švabo. Incko je prespavo Mandat.
- bošnjaci, politicari, bukvalno spavaju. Boli ih krc ako neke krene da ruši neke institucije i podje neustavno djelovazi, oni su tu da FB napisu neki status, osude i prst u uho. Ostalo je onda sve na visokom predstavniku da ukine neustavno djelovanje. Bosnjaci, politicari, su apsolutno zanemariki drzavu i borbu za istu. Oslonuli su se na OHR i bukvalno spavaju. Svu svoju energiju troše na medjubošnjacka prepucavanja, uklizavanja i za borbu pozicija medju sobom.
Istovremeno ti taj isti OHR, skupa sa Covicem, radi o glavi dok se mi medjusobno koljemo i kunemo u Evropsku Uniju, Brisel i ostale koji apsolutno podrzavaju OHR.
I kada se desi da nas OHR naguzi, niko nije kriv, nema odgovornosti, pojeo vuk magarca.. ide dalje borba za fotelje medju Bošnjacima.
Ja bih sad digo ruku da se OHR ukine