Cuj, bozic je, pucaju prangije
Ajaaa budala
Moderator: VIP

Kae drhte mi maleni prsti baka me u crkvu vodi… ma ja koke gledam

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Sve je to meni jasno, ali ti kazem da se kod nas kaze tehvid. I godinama unazad sam nasla da je pogresno.Zana wrote: 25 Mar 2022, 14:08
Nije isto tarhana/trahana i tevhid/tehvid. Sa rječju tehvid gubi se smisao jer tevhid je islamski izraz za monoteizam i znači jedinstvo Allaha, svjedočenje da nema drugog boga osim Allaha.
To i supa se ipak razlikuje

Julia-Klara wrote: 25 Mar 2022, 14:51Sve je to meni jasno, ali ti kazem da se kod nas kaze tehvid. I godinama unazad sam nasla da je pogresno.Zana wrote: 25 Mar 2022, 14:08
Nije isto tarhana/trahana i tevhid/tehvid. Sa rječju tehvid gubi se smisao jer tevhid je islamski izraz za monoteizam i znači jedinstvo Allaha, svjedočenje da nema drugog boga osim Allaha.
Ali ne mogu ja doci mojoj neni od 94 godine i reci "hej , nije tako neg je ovako".
O tome se radi.
A jes, ti si u pravu.
Pravilno je teVhid.

Meni to pomalo ide na zivce kad me pocnu ispravljat,Julia-Klara wrote: 25 Mar 2022, 14:51Sve je to meni jasno, ali ti kazem da se kod nas kaze tehvid. I godinama unazad sam nasla da je pogresno.Zana wrote: 25 Mar 2022, 14:08
Ali ne mogu ja doci mojoj neni od 94 godine i reci "hej , nije tako neg je ovako".
O tome se radi.
A jes, ti si u pravu.
Pravilno je teVhid.

Pa dobro nije bas bi da je bajrambarecula na bosanskom. To ti je ko ono egber i ekberFuddo wrote: 25 Mar 2022, 14:54Meni to pomalo ide na zivce kad me pocnu ispravljat,Julia-Klara wrote: 25 Mar 2022, 14:51
Sve je to meni jasno, ali ti kazem da se kod nas kaze tehvid. I godinama unazad sam nasla da je pogresno.
O tome se radi.
A jes, ti si u pravu.
Pravilno je teVhid.
Nije tehvid, vako je
A do jucer svi govorili tehvid.
Ili kad kazem bajrambaracola, on mi nesta promrlja veze nemam sta kaze, onda skontas da ti kao ne znas ni bajram cestitat.
Pa ljudi nisam se ja rodio u saudijskoj arabiji, a sad posto insistirate, necu u inat.
Teeeehviddd!
Tacka

Ne znam ja na kojem je tacnoinsomnia wrote: 25 Mar 2022, 14:55Pa dobro nije bas bi da je bajrambarecula na bosanskom. To ti je ko ono egber i ekberFuddo wrote: 25 Mar 2022, 14:54
Meni to pomalo ide na zivce kad me pocnu ispravljat,
Nije tehvid, vako je
A do jucer svi govorili tehvid.
Ili kad kazem bajrambaracola, on mi nesta promrlja veze nemam sta kaze, onda skontas da ti kao ne znas ni bajram cestitat.
Pa ljudi nisam se ja rodio u saudijskoj arabiji, a sad posto insistirate, necu u inat.
Teeeehviddd!
Tacka![]()

Ma mescini dok smo govorili “pogresno” da smo bili malo bolji mumini, sad kad su poceli selajmalejchat na svakom koraku, sam gledamo ko ce koga zajebat i nesta opuhat.Zana wrote: 25 Mar 2022, 14:58 Ne znam što se ljudi otimaju promjenama. Vijekovima se nešto govorilo pogrešno, ali došlo doba interneta, informisani smo kako se nešto ispravno veli al mi ćemo po svom? Navikli, jbg

Fuddo wrote: 25 Mar 2022, 15:02Ma mescini dok smo govorili “pogresno” da smo bili malo bolji mumini, sad kad su poceli selajmalejchat na svakom koraku, sam gledamo ko ce koga zajebat i nesta opuhat.Zana wrote: 25 Mar 2022, 14:58 Ne znam što se ljudi otimaju promjenama. Vijekovima se nešto govorilo pogrešno, ali došlo doba interneta, informisani smo kako se nešto ispravno veli al mi ćemo po svom? Navikli, jbg
Vracaj staro![]()

Dabome, nije se nikad vise znalo o islamu, a manje se isti zivioFuddo wrote: 25 Mar 2022, 15:02Ma mescini dok smo govorili “pogresno” da smo bili malo bolji mumini, sad kad su poceli selajmalejchat na svakom koraku, sam gledamo ko ce koga zajebat i nesta opuhat.Zana wrote: 25 Mar 2022, 14:58 Ne znam što se ljudi otimaju promjenama. Vijekovima se nešto govorilo pogrešno, ali došlo doba interneta, informisani smo kako se nešto ispravno veli al mi ćemo po svom? Navikli, jbg
Vracaj staro![]()