TENIS

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: TENIS

Post by Nole »

Bijeli badem wrote:Pošto Janez ne može od fojničkih baba..mora neko :)

Bravo za plasman Džumhura u polufinale ATP Challengera u Alphenu. :jupi
Džumhur je u odlučujućem trećem setu koji je završen tie-breakom (7:6) savladao austrijanca Dennisa Novaka.
I jos je pobedio tenisera sa imenom Novak!!! Svaka mu cast ;)
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Čilić je ušao istoriju po najbolnijem polufinalnom porazu grend slema u Open eri, a pamti se i poraz Rafaela Nadala od Huana Martina del Potra 2009. godine, takođe u Njujorku, sa 6:2, 6:2, 6:2. Ali ovo sinoc 6;0 6:1 i 6:2 je ubedljivo najveci poraz ikada ostvaren aj mozemo reci i pobeda Noleta :D
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Hajde Fedeeex!!

Osvoji 18-tu Grand Slam titulu i onda igraj čisto rekreativno ako već ne želiš okačiti reket o klin. Nole će se svakako okititi još kojom Grand Slam titulom, ne brinem se ja za njega. :oo
Samo sabura
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

greeneyes wrote:Hajde Fedeeex!!

Osvoji 18-tu Grand Slam titulu i onda igraj čisto rekreativno ako već ne želiš okačiti reket o klin. Nole će se svakako okititi još kojom Grand Slam titulom, ne brinem se ja za njega. :oo
a-a Nole desetu osvaja razbio je i fedexa i 20.000 nekulturnih Amera :sjedi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Koja tuga :(

samo hrabro :ok

NA REDU OPORAVAK

ŽIVOTNA BITKA SRPSKOG TENISAČA Najteži trenuci za Tipsarevića, treći put ga napala opaka bolest

Image

foto: Instagram
Autor: Portal Jutarnji.hr

Moj heroj pobijedio je i treći put. On je moj šampion s jakim umom i velikom voljom - rekla je supruga Janka Tipsarevića za srpski Blic uz prigodnu fotografiju koju je objavila na društvenim mrežama. Naime, srpskom tenisaču je nakon dva tumora operirano koljeno te mu je odstranjena izraslina koja mu je stvarala probleme. Sada mu je san vratiti se na teniske terene.

- Janko je operiran u privatnoj klinici u Offenbachu. Dok je operacija trajala, supruga Biljana je strepila hoće li sve ispasti kako treba i hoće li tenisač izdržati - kazao je Tipsarevićev dobar prijatelj.

Najbliži prijatelji obitelji kazali su kako Tipsarevićima nije nimalo lako, ali zahvaljujući snažnoj ljubavi uspijevaju voditi borbu s Jankovim zdravstvenim problemima. Najveći motiv za borbu im je njihova dvogodišnja kćer Emili.

Tipsarevićeva supruga Biljana odgodila je sve obaveze kako bi otputovala s Jankom u Njemačku gdje mu je bila velika potpora. Iako joj je teško pala odvojenost od djeteta nije htjela niti sekunde ostavljati svog muža jer je znala koliko je operacija teška i koliki je napor ulagao da se oporavi, prenose mediji u Srbiji.

- Biljana se s osmijehom Janku obraćala i u najtežim trenucima i u životu i kada je njegova karijera u pitanju. Znala je da će mu tako podići samopouzdanje i volju da se bori. Išla je s njim na terapije, a i njoj i njemu je najviše značio osmijeh njihove kćeri - kazao je za Blic izvor blizak obitelji Tipsarević.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

prvi put u istoriji tenisa se jedan pobednik turnira i to ne bilo kog već završnog u Londonu uživo preko fejsa obratio fanovima iz svlačionice

[ytube][/ytube]

Novak je poželeeo da ovo postane tradicija ubuduće inače ove godine je oborio sve rekorde tenisa, Nikad do sada u jednoj godini niko nije zaradio 20.000.000 $ od turnira nikada niko nije osvojio 11 turnira u jednoj godini i to završni, 3 grend slema , 6 masters serije 1.000 i jedan 500, igrao je 15 finala uzastopno osvojio 11 , izgubio je u dohi od Ferera, Rolan garos od Vavrinke i dva finala, od kojih je najteži Sinsinati, jer to Nole još nije osvojio od Federera. Ima preko 80 pobeda i samo 6 poraza, onaj u grupnoj fazi završnog turnira od Federara je bezbolan poraz jer ga je na istom turniru pobedio u finalu sinoć. Razlika u bodovima izmedju Novaka i Mareja, drugog na ATP listi je malte ne duplo. Nikada niko u istoriji ATP liste nije imao 16585 bodova. NOLE TI SI NAŠ IDOL SVAKA TI ČAST!!!
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..djole je bog :hrvatska
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Lista najboljih tenisera svijeta svih vremena: Đoković se približio Samprasu

Novak Đoković se trijumfom na završnom Masters turniru sezone, World Tour Finalsu, približio Peteu Samprasu na listi najboljih tenisera svih vremena.

Sampras je na vječnoj listi na šestom mjestu sa 207 bodova, a Đoković ima samo tri manje. Iduće godine u opasnosti je i petoplasirani Rafael Nadal, koji ima 209 bodova.

Najbolji teniser svih vremena je Roger Federer sa 292 boda, drugi je Jimmy Connors sa 252, Ivan Lendl je treći sa 247, a na četvrtom mjestu je Rod Laver.

Bodovanje se vrši na osnovu uspješnosti na Grand Slamovima (titula 4 boda, finale 2 i polufinale 1), završnim Mastersima (titula 3, finale 1), Mastersima (titula 2, finale 1), Olimpijadama (titula 2, finale 1), Davis Cupovima (titula 1), broju provedenih sedmica na prvom mjestu ATP liste (deset sedmica 1 bod)...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KAKAV ŠOK NA STARTU AO: Nadal ispao u prvom kolu!

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je već na startu Otvorenog prvenstva Australije

Njega je u prvom kolu posle velike borbe u pet setova savladao zemljak Fernando Verdasko sa 6:7(6), 6:4, 6:3, 6:7(5), 2:6!
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Evo kako da pobedite Novaka!

Novak će da servira šest puta, i sve što treba da uradiš je da ga jednom brejkneš. To je cilj. Od tih šest puta, ako ćemo iskreno, protiv Đokovića četiri puta nećeš ni doći u priliku da dođeš do brejk lopte - recept je koji, tvrdi uticajni teniski strateg, može da "upali" protiv najboljeg igrača na svetu.

Novakova superiornost u odnosu na oponente je verovatno najveća koja je ikada bila na strani jednog tenisera naspram svih njegovih najvećih konkurenata, dakle ne onih koji su mu daleko po kvalitetu. Dovoljan je samo pogled na rang listu i sve je jasno: Đoković ima duplo više bodova od drugoplasiranog Marija, skoro isto toliko i od Federera, a ukupno je sakupio koliko pomenuti dvojac!

Ali, čak i toliko vođstvo u poenima ne odražava pravi odnos snaga srpskog asa i njegovih rivala, i to je ono što je potpuno fascinantno teniskim stručnjacima kojima je glavno zanimanje poslednjih dana teniski fenomen zvani Đoković.
Američki portal sbnation.com pokušao je da odgovori na pitanje da li je moguće pobediti Novaka. Naslov podužeg teksta koji je zapravo iscrpna analiza glasi ovako: “Evo kako pobediti Novaka Đokovića – ako to zaista neko može”.

– Osvojio je četiri od poslednjih pet Grend slem turnira, pet od poslednjih sedam. Igrao je u finalu gotovo svakog turnira na kojem se pojavio. Bio je bliži osvajanju “zlatnog slema” čak i od Serene Vilijams, ali je poražen od Vavrinke u finalu Roland Garosa. Pobedio je 11 od poslednjih 12 mečeva protiv Marija, šest od osam protiv Federera i devet od prethodnih 10 sa Nadalom. Praktično je “zbrisao” Federera u poslednja tri finala koja su igrali, pobedivši ga sva tri puta u četiri seta… – suvom statistikom opisao je autor teksta surovu dominaciju Srbina.

U tekstu se dalje opisuje Novakov napredak u igri.

- Zastrašujući je način na koji Đoković nastavlja da dodaje nove elemente. Zna se da je već dugo među najspremnijim igračima i najboljim defanzivcima na svetu, ali njegov bekhend… To je nešto neverovatno, svetska klasa. Napad mu je ubitačan, a uz sve vrline, sada i servira na još višem nivou. Možda ne poseduje Federerovu preciznost i Nadalov spin, ali on, jednostavno rečeno, usisava vašu volju i vaše opcije da pobedite, a kada to uradi, onda pošalje lopticu pored vas.
Sledeće zapažanje autora možda najbolje i pokazuje koliko je Đoković moćan takmičar u ovom trenutku.

– I kada mu nije dan, Novak se ne muči da pobedi. Nedavno je protiv Simona u Melburnu, recimo, imao neverovatnih 100 neiznuđenih grešaka, pa je opet uspeo da dobije meč u pet setova. U svakom drugom slučaju, dakle kada mu ide – nedodirljiv je!
Kao i kada su Federer i Nadal bili na svojim vrhuncima, i sada se u tenisu postavlja jedno jedino pitanje, a ono glasi: Kako, za ime sveta, pobediti Novaka Đokovića? – pita se autor teksta. Pomoć je potražio od teniskog stručnjaka, stratega i trenera Krejga O’Šenesija na ovu temu. Evo i njegovih zapažanja.

– Da sam trener, a moj igrač se sastaje sa Đokovićem, priprema meča bi počela sa pitanjem: Kako da ga brejknemo? To je ključ! – kaže renomirani stručnjak.

Foto: AP/TanjugFoto: AP/Tanjug
O’Šenesi je 2009. godine bio trener Amera Delića, kada je bosanskohercegovački teniser igrao protiv Đokovića na Australijen Openu.

– Meč je otišao u četiri seta, bio je taj-brejk u četvrtom. Bio je to baš “tesan” duel – prisetio se O’Šenesi. – Rekao sam Ameru:

– Novak će da servira šest puta, i sve što treba da uradiš je da ga jednom brejkneš. To je cilj. Od tih šest puta, ako ćemo iskreno, protiv Đokovića četiri puta nećeš ni doći u priliku da dođeš do brejk lopte. Prema tome, budi fokusiran na reterne, želim da uzvraćaš udarce, bez obzira na to da li je u pitanju prvi ili drugi servis. Četiri gema Novak će da osvoji “peške”, i to je ok. Ustvari, to je u neku ruku i dobro po tebe, jer tako on neće uhvatiti ozbiljan ritam. Ti poeni su ekstremno kratki. Dakle, u preostala dva gema ulaziš da ih osvojiš, a od ta dva možda ga jednom brejkneš – objasnio je taktiku koja nije mnogo pomogla Deliću protiv Srbina.
– Rekao mi je posle meča da su mu moji saveti pomogli, jer se nije trudio da “uđe” u svaki Đokovićev servis gem. Počinjao je jako, a čim je gubio 30:0, predavao se i koncentrisao za naredni gem.

Ono što je O’Šenesi pripremao sa Delićem protiv Novaka, isto bi i danas rekao bilo kom teniseru kao recept protiv Srbina. To je, kaže, jedini način da se pobedi Novak ili makar namuči.

- Ako igrate na taj način, doduše uz određene korekcije i na malo višem nivou, postoji šansa. Takođe, pored toga, važno je biti i mentalno jak. Kao, na primer, Dastin Braun protiv Nadala na Vimbldonu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Šta bi Nole....poraze ipak teško podnosimo :oo
bilo je manjka kulturice...

Wawrinka pobjedom nad Baghdatisom osvojio Dubai

Piše: E. B./Klix.ba

Stanislas Wawrinka je pobjedom nad Marcosom Baghdatisom osvojio ATP 500 turnir u Dubaiju.

Foto: EPA
Image

Švicarac je slavio protiv Kipranina u finalu sa 2:0 u setovima nakon sat i 55 minuta igre.

Prvi set Wawrinka je riješio u svoju korist nakon samo 42 minute sa 6:4, no u drugom setu je viđena prava drama.

Nakon sat i 13 minuta igre u tie-breaku je Wawrinka slavio sa 15:13 i došao do 13. titule u karijeri.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

ATP Miami: Sjajni Džumhur eliminisao Mayera u prvom kolu, naredni protivnik Nadal

Piše: D. B./Klix.ba

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur sinoć je u 1. kolu ATP turnira u Miamiju eliminisao argentinskog tenisera Leonarda Mayera te se plasirao u 2. kolo gdje ga čeka Španac Rafael Nadal.
Image
Damir Džumhur (Foto: EPA)

U 1. kolu turnira u Miamiju Džumhur je kao 94. igrač svijeta savladao Mayera, koji se nalazi an 41. mjestu ATP liste.

Meč nije dobro počeo za Džumhura jer je izgubio servis u prvom gemu. Upravo taj gem je bio ključan za Mayera, koji je čuvao prednost i dobio prvi set sa 6:4 nakon 36 minuta igre.

Ipak, naš teniser se u drugom setu vratio, a osvojio g aje poslije 33 minute igre zahvaljujući breaku u šestom gemu, kada je poveo sa 4:2. Sve vrijeme je dobro servirao i na kraju dobio drugi set 6:3 i izjednačio u setovima na 1:1.

Treći, odlučujući set, pripao je također popularnom Džumiju. I ovog puta je odlučio jedan break, za koji se naš teniser izborio u sedmom gemu. Nakon toga su uslijedila dva dobra servisa, koja su mu donijela treći set (6:) i pobjedu u ovom meču, koji je trajao sat i 52 minute.

U drugom kolu će Džumhur igrati protiv Rafaela Nadala, petog tenisera svijeta.

ATP Miami, 1. kolo:

Damir Džumhur - Leonardo Mayer 2:1 (4:6, 6:3, 6:4)
Nedo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Nedo »

Bravo Damire drug moj! :aplauzz
phenom
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by phenom »

Gledam meč Nadal Dzumhur i ne kontam ko je od njih dvojice mutaviji bez obzira na različite uspjehe i karijere
A ja? Ja ću stajati sa strane i voleti te VIŠE OD SVIH!!!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9974 times
Been thanked: 11844 times
Status: Online

Džumhur eliminirao Nadala

Post by Krokodil Behko »

Image
Najbolji bh. teniser večeras je napravio veliku senzaciju na ATP Mastersu u Miamiju nakon što se uspio plasirati u treće kolo ovog turnira. Naime, u setovima je bilo 1:1, da bi u trećem setu pri vodstvu 3:0 za Džumhura, Nadal je predao meč zbog zdravstvenih problema. Nakon meča Džumhur je izjavio kako mu je izuzetno drago što se plasirao dalje, ali istovremeno odao poštovanje Nadalu zbog svega što je uradio u karijeri.

- Želim mu sve najbolje i da se što prije oporavi. On je jedan od najboljih igrača na svijetu i želim mu sve najbolje - rekao je Džumhur i dodao: - Ne bih da se umanjuje moja pobjeda, jer je Nadal predao meč, pogotovo jer znam koliko sam emocija, snage i energije uložio u ovaj meč. Sreo sam Novaka Đokovića poslije meča i on mi je rekao da moram biti ponosan na sebe, jer Nadal nije predao meč u posljednjih šest godina. I jesam, ponosan sam. Napravio sam veliku stvar. Borio sam se i dao sam sve od sebe da pobijedim

- I meni je bilo loše. Vrućina je nesnošljiva, ali pomislio sam kako možda neću opet imati priliku igrati protiv Nadala i nastavio sam. Skupio sam snagu i igrao sve bolje i bolje i na kraju slavio pobjedu. Uostalom, Nadal je pao tek u trećem setu, a do tada smo vodili veliku borbu za svaki poen. Emotivno i fizički sam se jako iscrpio.

- Molio sam Boga da Nadal ne preda meč, da ga završi, pa makar i izgubio, ali ko god da dobije Nadala, mora biti zadovoljan. Ponosan sam na sebe, na moje navijače i ovu pobjedu poklanjam svojoj porodici i svim onim navijačima, koji vjeruju u mene i naravno svojoj zemlji.

(avaz)
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8207 times
Been thanked: 19303 times

Re: Džumhur eliminirao Nadala

Post by Maja »

Bolest eliminirala Nadala.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Ni dzumiju nije bilo dobro. Na jednoj pauzi su mu dali nake pilule
🐽
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9974 times
Been thanked: 11844 times

Post by Krokodil Behko »

Džumi je pobijedio, jer je Balkanac, pa mu ni tropska vrućina nije toliko naudila, kao Nadalu.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Pa i Džumhuru je, bar kak' pričaju, trener govorio da odustane, ali tvrda bosanska glava rekla da neJma od te ljubavi ništ'. Inače, voBra, Džumho! A za ove što umanjivaju tvoju pobjedu, zaboli te ćuna. :bih3
Samo sabura
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol

E jest mi i onaj Nole dosadio, gdje god kliknem on se krevelji.

:ok Dzumhur -cestitke
Image
Post Reply

Return to “Ostali sportovi”