MESO
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Status: Offline
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Re: Naučnici žele upozorenja u stilu cigareta na mesu
Kada pogledaš ove vampire. Onaj George Soros 93 godina i jos uvijek ima motivacije da kontroliše ljudske živote i politiku. To je osoba koja nije cista, nego zlo.BritkiMozak wrote: 27 Feb 2023, 19:29Njima nekolicini sva bogatstva ovoga svijeta, nama bubašvabe i užasna patnja dok umiremo od cjepiva ili gledamo kako nam bližnji umiru. I onda će oni koji su bili vegetarijanci ili naginjali tome nadrapat od mesojeda jer će ih se sumnjati da slijede Agendu.CikCikCikPogodi wrote: 27 Feb 2023, 17:36 Ovo je samo jos jedan korak agende Klausa Schwaba zajedno sa svojom bolesnicima sa WEF, koji zele da jedemo bube.
Bas u Nizozemskoj drzava zapljenjuje posjede, jer navodno to upakovano u smanjenje zagađenja. Ali vec su zakonski obavezali da se zabrani prodaja i konzumiranje mesa i zivotinjskih proizvoda.
Vec su zabranili reklamiranje mesa. A jutros sam procito njihov super projekat kojim se smanjiti konzumiranje mesa a povećat konzumiranje biljaka.
Vegetarijanstvo postoji od pamtivjeka. U Bibliji je Apostol Pavao napisao poslanicu Titu u kojem spominje da Kršćani ne kore "one slabe koji jedu bilje".
Mali off topic - jeste li znali da Gatesbels ima četiri aviona bombardera au u SZO vodi se kao posebni državni entitet.
Pa ovaj Klaus, covjece kako on nije zavrsio u psihijatriji to samo dokazuje kakve nas psihopate vode. Covjek se otvoreno zalaze za kontrolu cijele planete.
Sad su jos preko WHO provukli pravilo kojim se daje kontrola drzava WHO-u.
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Oooooo! Duh! Pa kako nisam prije primjetio ovaj tvoj upad.
Mali off topic... ne znam znaš li, da sam te na temi koje forumaše volite uvrstio u one koje volim.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
hvalaBritkiMozak wrote: 28 Feb 2023, 10:02Oooooo! Duh! Pa kako nisam prije primjetio ovaj tvoj upad.
Mali off topic... ne znam znaš li, da sam te na temi koje forumaše volite uvrstio u one koje volim.
dirnut sam.
postujem ja sto vegeterijanci postuju zivot.
samo priupitaj vegeterijanke sta su svojim bivsim radile. pas vidt postivanja moj sinko.
- bagra
- Forum [Bot]
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
jel ovo tema gdje ismijavamo vegetarijance
e pa ja bi preskocio jer bio sam i sam jedno vrijeme medju njima
odgledao "Earthlings" i smucilo mi se sve
izdrzo sam nekoliko mjeseci
al nisam ni sad neki mesdzija bas. pojedem sto mi iznesu
osnovni bon ton

e pa ja bi preskocio jer bio sam i sam jedno vrijeme medju njima
odgledao "Earthlings" i smucilo mi se sve

al nisam ni sad neki mesdzija bas. pojedem sto mi iznesu

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40545 times
- Been thanked: 26861 times
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Re: MESO
Ih ovo bi bolestan jeo
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Teletina sila 

- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2769 times
- Been thanked: 22873 times
- Status: Online
Cuj dobro. Fantansticno. Kaze michelin zvjezdica i metne vliki bijeli tanjir a na njemu grana od bora i naka kockica prelivena necim. Ko biva abu zenze nako. A vid tepsije i ljepote. Mi cemo pirelli zvjezdicu izmislit.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12865 times
- Been thanked: 13817 times
[attachment=0]IMG-95a802258e795d67ac485a6760799956-V.jpg[/attachment]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 25238 times
- Been thanked: 25656 times
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 958 times
- Been thanked: 6881 times
svakako da smo trebali izmisliti neko bosansko - hercegovacko odlikovanje za dobre gastronome! to nam nedostaje.HAVANA wrote: 09 Apr 2023, 13:11Cuj dobro. Fantansticno. Kaze michelin zvjezdica i metne vliki bijeli tanjir a na njemu grana od bora i naka kockica prelivena necim. Ko biva abu zenze nako. A vid tepsije i ljepote. Mi cemo pirelli zvjezdicu izmislit.
pozdrav!

- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2769 times
- Been thanked: 22873 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Na Novom Zelandu, kojeg često nazivaju i "Zemlja ovaca", ljudska populacija iznosi skromnih 5 miliona. Ipak, svoju prelepu zemlju dele sa neverovatnih 38,4 miliona ovaca. Ovaj fascinantni suživot znači da na Novom Zelandu dolazi 7,7 ovaca po svakom čoveku.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49624 times
- Been thanked: 8814 times
Novi zeldan isto ko u nas jablanica. Takozvana dolina zaporaka i kapljevine 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9551 times
- Been thanked: 11285 times
Ne kupujemo domaće meso, a uvozimo i kupujemo škart iz Evrope

U prvih devet mjeseci ove godine uvezli smo, samo svježeg mesa, za čak 424,7 miliona maraka. Stočari godinama upozoravaju na prekomjeran uvoz koji je gotovo ugasio domaću proizvodnju. Trenutno, domaći farmeri proizvode svega 20 posto potrebnog mesa za naše tržište. Poseban problem, zbog različitih pravilnika o trajanju ispravnosti smrznutog mesa za ljudsku upotrebu, predstavlja im uvoz jeftinog mesa iz Evropske unije.
Uvoz svježeg mesa iz godine u godinu nastavlja da raste. Trend se nastavio i u 2024-oj. Za prvih devet mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine uvoz mesa je veći za 15 odsto ili 58 miliona maraka.
"Vrijednost uvoza svježeg mesa za prvih 9 mjeseci ove godine iznosila je 424,7 miliona KM i uvezeno je oko 59,9 miliona kg mesa, najviše goveđeg i svinjskog. Spomenute vrijednosti odnose se isključivo na svježe meso, a ne na ukupnu vrijednost uvoza", kaže glasnogovornica UIO BiH Darjana Maglov.
Zbog različitih pravilnika o trajanju ispravnosti smrznutog mesa za ljudsku upotrebu u EU i kod nas, upravo uvoz svježeg mesa predstavlja najveći problem za domaće farmere. U Evropi smrznuto meso se može koristiti za ljudsku ishranu do šest mjeseci, a kod nas je taj rok godinu dana. Domaći uvoznici vješto su iskoristili ovu razliku nabavljajuju meso u Evropi po bagatelnim cijenama sa kojima se domaći farmeri ne mogu takmičiti.
"Mi ukoliko ne uskladimo te pravilnike sa EU znači mi ćemo uvijek čistiti EU da ne moraju to prodavati ili kućnim ljubimcima ili plaćati da se uništi u kafilerijama. Samim tim to je desetkovalo našu proizvodnju", navodi Mišo Maljčić iz Skupštine Saveza poljoprivrednih proizvođača RS.
Neusklađenost pravilnika domaće proizvođače dovela je do ruba propasti.
"Na domaće proizvođače to jako loše utiče. Znači tu je jedna nelojalna konkurencija, gdje se proizvodi koji su za bacanja, odnosno u tim državama su za bacanja, se dovoze ovamo. Znači to je lako riješiti, međutim na nivou BiH vlast nema volju da to riješi. Zašto nije i kod nas rok upotrebe smrznutog mesa šest mjeseci i problem bi bio riješen", smatra Ranko Sarajlić iz Laminaca (Gradiška).
Poljoprivreda i proizvodnja hrane, uz energiju, su sektori od strateškog interesa za svaku zemlju i tu se ne postavlja pitanje da li se nešto iplati ili ne. Kod nas to na žalost nije slučaj.
"Treba zaštititi domaću proizvodnju. Naći modele kroz subvencioniranje, kroz promocije, kroz jače kontrole ulaska takvih roba. Ali ono sve što je u skladu sa zakonom ne možemo zaustaviti. Trebamo da nadgledamo uvoz takvih roba", stava je Aleksandar Ljuboja, ekonomski analitičar.
Činjenica je da velikom broju građana, s obzirom na naš standard, odgovara evropsko meso u marketima, koje se po kvalitetu ne može porediti sa domaćim, ali koje je u odnosu na njega znatno jeftinije. Građani kupujući uvozno meso štede, ali istovremeno svjesno ili nesvjesno, guraju domaću proizvodnju u ambis.
(SB)
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21815 times
- Been thanked: 19862 times
Re: Ne kupujemo domaće meso, a uvozimo i kupujemo škart iz Evrope
Znalo je biti gore. Nekad smo uvozili škart iz Južne Amerike.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 25238 times
- Been thanked: 25656 times
Re: Ne kupujemo domaće meso, a uvozimo i kupujemo škart iz Evrope
Vecinom se uvozi za preradu.
Salame,pastete,konzerve opcenito..
Salame,pastete,konzerve opcenito..
dream of spring...