Vehabije

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: "Dovešću vehabije da ti siluju ženu i djecu"

Post by STrendzer » 20 Apr 2013, 11:41

"Usitnjavanje" Bosne....ponosne!

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 20 Apr 2013, 11:49

camargue wrote:Katja,"Vi" ste nam doveli zlo u nasu avliju,bez da se nas ista pita!Mi ih sigurno nismo mogli dovest.

Sad nek i vas gnjave,ne samo nas, i treba tako!
I nisu oni nikad bili dio mog naroda,oni jesu dio mog naroda demonizirali..ali to i jeste bio "Vas" zapadnjacki cilj.
Doveli otkud?
Nisu dio vašeg naroda? :hm Možda, nemam pojma tko su vehabije :cudi ... a čijeg su naroda dio?
Ja sam dobila dojam da su vehabije vaši ljudi koji se malo čvršće od ostalih drže vjere... možda griješim. :cudi
Sad nek i vas gnjave,ne samo nas, i treba tako!
O čemu ti? :oo Ja nikad nisam vidjela nikakvog vehabiju a kamoli da me koji ugnjavio. :ooo

Dakle, ponavaljam.
Ako ti se nešto ne sviđa kod tebe u tvojoj zemlji, postupci dijela tvojih građana, onda pokušaj djelovati.
Zabijanjem glave u pijesak i upiranjem prsta u "mene" ti neće pomoći niti će situacija u tvojoj zemlji biti bolja.
Tebi sam dovela vehabije, Misteru sam kriva što su mu političari potkupljivi i tako dalje... mislim, ne dira mene puno što svoje probleme prebacujete na druge, ali žao mi je onih u vašoj zemlji koji pokušavaju promijeniti stvari. Vi ih samo kočite.
Najlakše je prebaciti odgovornost na drugoga i ruke pod glavu a noge u zrak.

Da se razumijemo, imam i ja takvih kao što ste ti i Mister, u svojoj zemlji. Svi su im drugi krivi. I zbog takvih su 'promjene na bolje' puno sporije i tromije.

Ruana

Post by Ruana » 20 Apr 2013, 11:57

Hajde Katja pa opste je poznato da ih je Tudjman doveo, nije moglo kilo soli u Sarajevo doci a Abu Hamza je dosao a zna se ko je kontrolisao tada sve.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7554 times
Been thanked: 17676 times

Post by Maja » 20 Apr 2013, 12:35

E nek je i braći došlo .ebeno jutro. Nadam se da će dobiti maksimalnu kaznu.
A ovo što su prijetili vehabijama ne bih uzimala kao nešto bitno. Valjda je htio konjina reći da je još gore ako ti (kao Hrvatu) musliman siluje članove porodice. Nema tu sad neka skrivena poruka i ne vjerujem da je on nešto povezan s vehabijama.
Ne volim vehabije i najrađe bih da odu odavde ali bezveze je proglašavati ih silovateljima žena i djece :lud

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22607 times
Been thanked: 5995 times

Post by Veca » 20 Apr 2013, 12:43

Ruana wrote:Hajde Katja pa opste je poznato da ih je Tudjman doveo, nije moglo kilo soli u Sarajevo doci a Abu Hamza je dosao a zna se ko je kontrolisao tada sve.

:ok :aplauzz
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 20 Apr 2013, 12:50

srecom pa se ne razumem u politiku, ja celo vreme mislim na onog rusa koji ceka na peronu

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9286 times
Been thanked: 11046 times

Post by Krokodil Behko » 20 Apr 2013, 12:51

Malo su se izmiješali pojmovi. Ovdje je riječ o sadašnjim vehabijama a to što govorite odnosi se na "mudžahedine" koji su u ratu, stigli u BiH i to zbilja preko hrvatske teritorije. Medjutim ovo su različiti pojmovi. Kako možete vjerovati da su tri lika: Abu hamza, abu Šemso i abu Huso, a koji su u svojim državama bili gonjeni zbog kriminala, mogli napraviti neku vehabijsku zajednicu koja je ipak sačinjena od pripadnika našeg naroda kao i da to traje 20 godina?
Nesumnjivo je da su u BiH živjeli takvim načinom života ali na njih se davno zaboravilo. Ovo sve sa vehabijama, desilo bi se i da nije bilo tih mudžahedina. Narod tek izašao iz socijalizma i krenuo u ispitivanje svoje rodjene vjere. Neki su malko zastranili i to bi bilo sve.

Nedvojbeno mislim da naš Rijaset ima dovoljno snage i autoriteta da ih zbriše sa lica zemlje, kao da ih nikada nije ni bilo. Medjutim Rijaset to ne čini. Takodjer i obavještajne strukture to mogu učiniti. Najneobičnije je to što je jedan vehabija (Mevlid Jašarević) napao na američku ambasadu, a oni su u dalje tu. Vi morate shvatiti da iza vehabijskog učenja stoji S. Arabija i u tome bi bio problem. I naši i Ameri im glade damu i trude se da se ne konfrotiraju. Mogu vehabije napasti i ambasadu ali rezultat je opet isti. S druge strane Radončić protjeruje iz BiH tobožnje Iranske špijune, mada oni nikoga nisu poslali u napad na američku ambasadu. Takodjer nije navedeno ni šta su učinili. Ako vi mislite da je koja stotina vehabija problem kojeg se ne može riješiti unutar BiH, stvarno se varate.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 20 Apr 2013, 12:59

:bravo

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 20 Apr 2013, 14:07

Behko,i ja sam zivio dole i isao u skolu i vidio svasta...i nikad prije rata ne vidjeh trofrtaljke pantalone(bolje receno,nit gacice,nit pantalone) i onu jareCHu bradu i nikad niko nije proturijecio tada nama muslimanima da nije ispravan nacin na koji se mi molimo Bogu i nikad se nije moralo tuci po dzamijama sa tim bradonjama itd...
naravno da su dosli u ratu,dosli su iz Arabije i okolnih zemalja oko Arabije,oni su ih i "obucavali"...eno u komsiluku ih imam hejdbe,sve malo-malo pa vehabijica sa onom bradicom ko u jarca...cak su mi i neki rodjaci postali dio njih,takvima ja nastojim da nedam u moju kucu..
i nikad prije s enisu nase mlade cure,bolje receno curice od 12-13-14 godina skoro pod silu udavale za takve?!..
i nije daleko dan kada ce biti ultimativno;ili mi ili oni!..oni se masovno mnoze na sve nacine a mi ne..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 21 Apr 2013, 14:19

Kako ovaj luđak Mate zna da bi vehabije pristali da ovom siluju zenu i djecu :lud :lud kosa mi se dize na glavi opd ovakvih izjava,koji luđaci,ovo sve za elektricne stolice........ :bua :puca
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 21 Apr 2013, 14:42

camargue wrote:Behko,i ja sam zivio dole i isao u skolu i vidio svasta...i nikad prije rata ne vidjeh trofrtaljke pantalone(bolje receno,nit gacice,nit pantalone) i onu jareCHu bradu i nikad niko nije proturijecio tada nama muslimanima da nije ispravan nacin na koji se mi molimo Bogu i nikad se nije moralo tuci po dzamijama sa tim bradonjama itd...
naravno da su dosli u ratu,dosli su iz Arabije i okolnih zemalja oko Arabije,oni su ih i "obucavali"...eno u komsiluku ih imam hejdbe,sve malo-malo pa vehabijica sa onom bradicom ko u jarca...cak su mi i neki rodjaci postali dio njih,takvima ja nastojim da nedam u moju kucu..
i nikad prije s enisu nase mlade cure,bolje receno curice od 12-13-14 godina skoro pod silu udavale za takve?!..
i nije daleko dan kada ce biti ultimativno;ili mi ili oni!..oni se masovno mnoze na sve nacine a mi ne..
jao sto ga ti nasra onak ljudski :hm
"nikad niko nije proturijecio tada nama muslimanima da nije ispravan nacin na koji se mi molimo Bogu i nikad se nije moralo tuci po dzamijama sa tim bradonjama itd..." ma kakvi smo mi to muslimani covjece?
daj se pogledaj,pogledaj oko sebe,pogledaj mene,to tebi musliman?
te mlade curice od 12-13-14 godina puse travu,piju alkohol to ne spominjes?to normala kod "nas" muslimana bosanski neki cudnih i jedinstveni u svijetu s vlastitim islamom.
a ak dodje taj "ultimativni" dan kad ce biti ili mi ili oni,ja cu ponosno stati uz njih :kafa

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 21 Apr 2013, 19:06

jesil to nabavio trofrtaljke(ni pantolice ni panTole)vec i pustio bradicu?!.. :pusi

kao sto rekoh,kod mene u blizini je bilo problema sa tim novim elementima,hajde sto su radikalni ali oni i klanjaju sasvim drugacije od nasih vjekovnih navika klanjanja...i ono sa djevojcicama je ziva istina,dodju podd silu otmu ili na neki nacin otkupe djevojcice ko u srednjem vijeku...da bolan!..

nisam ni za to,da omladina u najmladjim godinama pusi travu i pije alkohol,ali nisam ni za ono drugo...zar ne mozemo naci neku sredinu?!

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 21 Apr 2013, 19:24

camargue wrote:jesil to nabavio trofrtaljke(ni pantolice ni panTole)vec i pustio bradicu?!.. :pusi
Odmah unaprijed da se obranim... ja nisam dovela harlekina ni na forum a kamoli u BiH. Nek se zna. :ooo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 21 Apr 2013, 19:37

Ne javljaš se ti dzabe,garant imas nesto s tim :oo
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 21 Apr 2013, 19:47

Image

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 21 Apr 2013, 20:39

Katja wrote:
camargue wrote:jesil to nabavio trofrtaljke(ni pantolice ni panTole)vec i pustio bradicu?!.. :pusi
Odmah unaprijed da se obranim... ja nisam dovela harlekina ni na forum a kamoli u BiH. Nek se zna. :ooo
ma nisam ja nikad ni rekao sreco moja da si to ti i takvi kao ti uradila niti bi ti to ikad ucinila,al jeste onaj sto su plotuni pucali za njim kad je otpjevo..kao i oni sto su ga okruzivali..
a tebe sto se tice i mene...ama mi bi se jako brzo slozili oko vecine stvari,laHko je za nas dvoje.. :oo
:valja

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 22 Apr 2013, 03:47

koji kreten. dovoditi vehabije sa ovakvim gnusnim cinom u vezu je vise nego odvratno.

da mu hoce za ovo jezik odsjeci!
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 22 Apr 2013, 10:47

Zagorka wrote:Kako ovaj luđak Mate zna da bi vehabije pristali da ovom siluju zenu i djecu :lud :lud kosa mi se dize na glavi opd ovakvih izjava,koji luđaci,ovo sve za elektricne stolice........ :bua :puca
Pa kad Bošnjaci gledaju na vehabije kao na životinje šta onda da se očekuje o Srba i Hrvata :cudi

Ruana

Post by Ruana » 22 Apr 2013, 12:10

Sta je strasno, pa oduvjek su djecu sa nama plasili inace kako bi drugacije stvorili onolike krvnike.
Razmisljam da i ja djecu pocnem psepadat sa c.e.t.n.i.c.i.m.a i ustasama.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9286 times
Been thanked: 11046 times

Vehabijski vođa Bilal Bosnić pod istragom zbog poligamije

Post by Krokodil Behko » 24 Apr 2013, 11:35

Image

Husein Bilal Bosnić, vehabijski lider i propovjednik vehabizma iz Bužima, narednih će dana biti pod lupom policije pošto već godinama ima čak četiri žene, sa kojim živi pod istim krovom. Nevladin sektor, koji se bavi zaštitom pripadnica nježnijeg pola, smatra da ovaj slučaj potencijalne poligamije mora da bude istražen, a u nadležnom MUP-u Unsko-sanskog kantona (USK) uvjeravaju da će to i da učine.

"Kazaću našim pripadnicima da to isprovjeravaju", rekao je Šefik Smlatić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Da u Bosnićevim odajama žive čak četiri pripadnice nježnijeg pola, čula je i Azra Hasanbegović, direktor nevladine organizacije "Žena BiH", koja ističe da to nije dozvoljeno, ocjenjujući da je to "strašno i čuti".

"Vjerovatno je vjenčan samo sa jednom, a možda ni sa jednom. Ne znam šta ih je navelo na takvu zajednicu. Vjerovatno neznanje ili neimaština. Bilo bi dobro kada bismo se mi u ženskim organizacijama time pozabavile, zajedno sa institucijama, kako bismo vidjeli zašto su te žene na to pristale", naglašava Hasanbegovićeva.

I u Udruženju "Žene ženama" potvrdili su nam da nijedno pravilo ne dozvoljava da čovjek ima čak četiri izabranice.

"Prvo, pitanje je jesu li te žene iz BiH. Svi moraju da se uključe, te da se ispita zašto su one pristale na tako nešto i da li su na to pristale njihove obitelji", upozorava Nuna Zvizdić, izvršni direktor u Udruženju "Žene ženama".

Inače, Bosnićeve izabranice rodile su mu čak 16 potomaka, od kojih najstariji ima 20 godina, dok je najmlađeg dobio prije nekoliko mjeseci.

Međutim, iako je poznato da je Bosnić oženjen, ne zna se da li je brak sklopio sa jednom ili sa više pripadnica nježnijeg pola. Zakon je prekršen samo u drugom slučaju.

Naime, u Agenciji za ravnopravnost polova BiH podvlače da je, u skladu sa entitetskim krivičnim zakonima u našoj zemlji, zabranjena dvobračnost, a samim tim i višebračnost.

U toj agenciji pojašnjavaju da se porodičnim zakonima ne uređuju posebne zabrane u pogledu postojanja više vanbračnih zajednica.

"U slučaju postojanja vanbračnih životnih zajednica ne postoji utvrđena nadležnost organa za postupanje", naglašavaju u Agenciji za ravnopravnost polova BiH.

Post Reply

Return to “Religija”