Samo da pitam
Moderator: VIP
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24387 times
- Been thanked: 24899 times
- Status: Offline
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29397 times
- Been thanked: 27078 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12556 times
- Been thanked: 13369 times
- ironman
- sirius
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22798 times
- Been thanked: 6034 times
- Status: Online
Re: Samo da pitam
ja znam da sam u devetom, za te nisam sigurna, a ako zelis otkriti, javi mi se na pp

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- ironman
- sirius
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22798 times
- Been thanked: 6034 times
- Status: Online

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23075 times
- Been thanked: 9930 times
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24443 times
- Been thanked: 26871 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12556 times
- Been thanked: 13369 times
Vrlo vazno je da prije uzimanja krvi nije pacijent imao pregled urologa , nije vozio biciklo , nije imao seksualni odnos jer te radnje mogu uticati da PSA bude lazno povecan .
PSA ako je povecan treba se uraditi i fPSA ( slobodni PSA) jetrene enzime , alkalnu fosfatazu i Calcium.
Kod mladjih ljudi se i manje povecanje mora razjasniti zbog cega je , kod starijih blago povecanje se ne uzima tragicno jer Prostata gubi na aktivnosti ( smanjena seksualna aktivnost) i skoro uvijek je malo povecana ...test sam je pouzdan al sam PSA povecan ne znaci odmah najgore .
Sretno ko god da je pacijent

Last edited by immuno on 26 Jul 2025, 23:04, edited 1 time in total.
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 3465 times
- Been thanked: 3386 times
I kao sto je immuno rekla, i ono NAJBITNIJE sto bi trebalo odma da se kaze pacientu, povecan PSA nije rak, i ne znaci da ce biti rak. To tek dalje pretrage mogu nakazati/pokazati/potvrditi.
I vrlo bitno, sta god da je, poraditi na imunskom sistemu. Selen, CINK, zeljezo - implementirati u svakodnevnicu, ne samo ishranom, vec i suplementima.
Ayurveda je pravi naslov, jako dobre proizvode imaju za dovoditi prostatu u red ili bar poboljsati, smanjiti PSA. Svaki muskarac poslije 40e treba da misli i vodi racuna o tome. Kao sto je za zenske bitan magnezij, tako je CINK za muskarce. Think about that.
I na zalost, prije no sto neko umanji bitnost ili vrijednost toga sto pisem jer jelte, nisam doktor, pricam iz iskustva. Ne svog, logicno ali pricam iz iskustva. I svakih 6 mjeseci cini mi se pomalo umrem kad dodje vrijeme za kontrolu.
Ne daj se Shadow, uvijek postoji rjesenje.
I unaprijed izvinjenje jer sam se upetljala nepozvana. Voljela bi da sam ja imala nekog da mi sve ovo kaze, da ne dozivim stres koji sam dozivljavala svaki put.
I vrlo bitno, sta god da je, poraditi na imunskom sistemu. Selen, CINK, zeljezo - implementirati u svakodnevnicu, ne samo ishranom, vec i suplementima.
Ayurveda je pravi naslov, jako dobre proizvode imaju za dovoditi prostatu u red ili bar poboljsati, smanjiti PSA. Svaki muskarac poslije 40e treba da misli i vodi racuna o tome. Kao sto je za zenske bitan magnezij, tako je CINK za muskarce. Think about that.
I na zalost, prije no sto neko umanji bitnost ili vrijednost toga sto pisem jer jelte, nisam doktor, pricam iz iskustva. Ne svog, logicno ali pricam iz iskustva. I svakih 6 mjeseci cini mi se pomalo umrem kad dodje vrijeme za kontrolu.
I unaprijed izvinjenje jer sam se upetljala nepozvana. Voljela bi da sam ja imala nekog da mi sve ovo kaze, da ne dozivim stres koji sam dozivljavala svaki put.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2656 times
- Been thanked: 22310 times
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2922 times
- Been thanked: 3310 times
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24443 times
- Been thanked: 26871 times
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 999 times
- Been thanked: 864 times
Arzo se upuco neki dan kad je čistio štoljpi. Eno ga na rehabilitaciji. Meće bokvice na nogu.
Nura leži u Zenici. Utukla kolegu šublerom. Donio joj prešećerenu kafu.
Nura leži u Zenici. Utukla kolegu šublerom. Donio joj prešećerenu kafu.
too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29397 times
- Been thanked: 27078 times
Blago njima sa tobomuvijek_kontra wrote: 26 Jul 2025, 21:09 I kao sto je immuno rekla, i ono NAJBITNIJE sto bi trebalo odma da se kaze pacientu, povecan PSA nije rak, i ne znaci da ce biti rak. To tek dalje pretrage mogu nakazati/pokazati/potvrditi.
Uz terapiju najveci je lek vera i nada i ljubav i podrska
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 3465 times
- Been thanked: 3386 times
Tako je, nema predaje!Morgen wrote: 28 Jul 2025, 07:05
Blago njima sa tobom
Uz terapiju najveci je lek vera i nada i ljubav i podrska![]()

Dzaba doktori, ljekovi i alternativa ako covjek u glavi ne rijesi sa sobom. Posebno u nekim poznim godinama, kad neki misle da su svoje prezivjeli i dozivljeli i da je to TO. E pa nije. Mnogo truda, mnogo ubjedjivanja, a kad dodju rezultati, ode se na kontrolu pa doktor pita, sta ste vi radili pa se toliko poboljsalo, eee, tek onda covjek shvati neke stvari.
I nema ja necu, nece pomoc, ovo ne valja.
Borbati dok snage ima, kad ponestane, tu sam ja i svi ostali.

I ja uvijek kazem, treba slusati doktora, ali 50% je na nama. Sta god bilo u pitanju.
Morgen

Shadow

„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40263 times
- Been thanked: 26351 times
Guze se pa ja
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40263 times
- Been thanked: 26351 times
Gdje to brt iron da nije opet slab ,brz oporavak brt cuvaj se
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2656 times
- Been thanked: 22310 times