BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Status: Offline
Re: SDA: Migrante razmjestiti i u druge krajeve BiH, a ne samo u područja gdje žive Bošnjaci
Dobar prijedlog ,samo sto neće proći i Lipa im je propala izmedju Bihaća i Petrovca sreća je da je zima pa migranata manje pristiže.
Ostalo je cutanje.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22506 times
- Been thanked: 20634 times
Re: SDA: Migrante razmjestiti i u druge krajeve BiH, a ne samo u područja gdje žive Bošnjaci
Dobar prijedlog... pa stanovništvo mu to govori unazad bar godinu dana, a on se sad našao praviti pametan. I oni su krivi.
Kad je ona budala rekla neka ih pune nam državne kase svima je jasno da su fulali materiju.
Kad je ona budala rekla neka ih pune nam državne kase svima je jasno da su fulali materiju.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jos samo da i on i stanovnistvo skontaju kako tomi izvesti. Vlahu i latinima ga neces ni pomocu trikova
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Sexy turisti ce poceti prodavati FM, Manchester i ostale fuserske cigare. Otjerat ce one nane sa trzista sto prodaju sad na svakom buvljaku.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
SDA je od EU uzela keš za migrante i sad bi da ih uvali Dodiku, ali neće da može. Nije Dodik lud, a nisu ni migranti ludi, znaju da po RS-u nema zajebancije i da će na njih biti pucano pri svakom pokušaju činjenja sranja.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53247 times
- Been thanked: 9456 times
Boga mu materina sve momci u snazi, zamisli metne ih bez dinara u kaki hangar, jakako da ce svasta nesta bitMrH wrote: 21 Dec 2020, 17:54 Haos u Blažuju: Pakistanci noževima izboli trojicu Afganistanaca
Sarajevski policajci jučer su oko 14.45 sati obaviješteni da je ilidžanskoj ulici Kamenolom u krugu prihvatnog kampa za migrante „Blažuj“, došlo do tučnjave, prenosi Avaz.
Na lice mjesta odmah su upućene policijske patrole koje su ustanovile da su tokom tučnjave nožem povređivanja tri migrant.
Povrijeđeni su A.S. (19), Sh. S. (18) i Sh.A.Y. (20), a njih trojica su iz Afganistana.
Njima je ljekarska pomoć ukazana u Klinici urgentne medicine KCUS-a, gdje su kod A.S. i Sh.A.Y. konstatirane lakše povrede, a Sh.S. je zadržan radi opservacije.
Pripadnici Policijske uprave Ilidža su istog dana oko 20 sati zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje uhapsili I.Z. (42), M.N. (25), B.Y. (22), Sh.M. (20) i M.N. (20), koji su iz Pakistana.
O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
U migrantskom kampu Lipa kod Bihaća oko 11 sati došlo je do velikog požara u jednom smještajnom objektu, a vatra se zatim počela lančano širiti. Pripadnici IOM-a su se povukli iz kampa.

Prema riječima Nataše Omerović, koordinatorice šatorskog kampa, požar je najvjerovatnije izazvan ljudskim faktorom, a na teren su sada stigli vatrogasci i policija.
"Nismo sigurni koji je obim štete, znamo da je požar krenuo iz smještajnog dijela. Kako vidimo, lančano se dalje pale šatori i mislim da je sada riječ o vandalizmu. Migranti su izrevoltirani i ljuti, sada psuju državu, to se jasno čuje", kazala je za Klix.ba.
"Oni su sada na livadi, a mi ćemo nastaviti svoj posao na nekoj drugoj lokaciji. Ne znamo šta će biti sa 1.350 ljudi iz kampa koji su sada ostali pod otvorenim nebom. Migranti nemaju gdje ostati, sada je i Lipa zapaljena. Sutra je najavljen i snijeg, tako da bi pali i šatori i prestalo bi snabdijevanje strujom, jer agregati nisu namijenjeni za zimske uslove", dodala je.
Kako saznajemo, pored 1.350 migranata u kampu, oko kampa se nalazi još blizu dvije stotine migranata. Svi oni će najvjerovatnije krenuti put šume ili okolnih naselja s obzirom na to da država BiH nije osigurala adekvatan smještaj za hiljade migranata uoči zime.
Lokalni mediji javljaju da je u kamp stigao i šef IOM-a u BiH Peter Van Der Auweraert.
UN u BiH ranije je danas izrazio zabrinutost zbog izostanka prihvatljivih rješenja za zimsko opremanje šatorskog privremenog prihvatnog centra za migrante Lipa kod Bihaća, čije efektivno zatvaranje, neophodno iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga, negativno utječe na više od 1.200 ljudi u pokretu.

Prema riječima Nataše Omerović, koordinatorice šatorskog kampa, požar je najvjerovatnije izazvan ljudskim faktorom, a na teren su sada stigli vatrogasci i policija.
"Nismo sigurni koji je obim štete, znamo da je požar krenuo iz smještajnog dijela. Kako vidimo, lančano se dalje pale šatori i mislim da je sada riječ o vandalizmu. Migranti su izrevoltirani i ljuti, sada psuju državu, to se jasno čuje", kazala je za Klix.ba.
"Oni su sada na livadi, a mi ćemo nastaviti svoj posao na nekoj drugoj lokaciji. Ne znamo šta će biti sa 1.350 ljudi iz kampa koji su sada ostali pod otvorenim nebom. Migranti nemaju gdje ostati, sada je i Lipa zapaljena. Sutra je najavljen i snijeg, tako da bi pali i šatori i prestalo bi snabdijevanje strujom, jer agregati nisu namijenjeni za zimske uslove", dodala je.
Kako saznajemo, pored 1.350 migranata u kampu, oko kampa se nalazi još blizu dvije stotine migranata. Svi oni će najvjerovatnije krenuti put šume ili okolnih naselja s obzirom na to da država BiH nije osigurala adekvatan smještaj za hiljade migranata uoči zime.
Lokalni mediji javljaju da je u kamp stigao i šef IOM-a u BiH Peter Van Der Auweraert.
UN u BiH ranije je danas izrazio zabrinutost zbog izostanka prihvatljivih rješenja za zimsko opremanje šatorskog privremenog prihvatnog centra za migrante Lipa kod Bihaća, čije efektivno zatvaranje, neophodno iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga, negativno utječe na više od 1.200 ljudi u pokretu.
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
Kolko sam ih komada poslo dosad
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- lilith1
- Inventar foruma

- Has thanked: 509 times
- Been thanked: 1869 times
Neka braće..
Samo mi možemo dopustit da nam ugrožavaju živote,kako naše tako i naših žena,djece. Da upadaju ljudima u kuće..da čine krivična djela i ubijaju naše ljude i da ih mi opet hranimo ,oblačimo i pravimo im uslove za život.

Samo mi možemo dopustit da nam ugrožavaju živote,kako naše tako i naših žena,djece. Da upadaju ljudima u kuće..da čine krivična djela i ubijaju naše ljude i da ih mi opet hranimo ,oblačimo i pravimo im uslove za život.
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done
- insomnia
- Rđav kurac

Koji vi?
- lilith1
- Inventar foruma

Mislim na ljude iz Bosne konkretno..
Koliko puta sam vidjela da im se daju novci,da se prikuplja za pomoć ( ima sigurno i poneki okej migrant) ali svejedno naš narod im izlazi u susret u svakom slučaju.
Koliko puta sam vidjela da im se daju novci,da se prikuplja za pomoć ( ima sigurno i poneki okej migrant) ali svejedno naš narod im izlazi u susret u svakom slučaju.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
A ne bi trebao bezbeli izlaziti u susret.lilith1 wrote: 23 Dec 2020, 17:37 Mislim na ljude iz Bosne konkretno..
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3924 times
- Been thanked: 2953 times
pa...vala,i nebiMunDzi wrote: 23 Dec 2020, 17:39A ne bi trebao bezbeli izlaziti u susret.lilith1 wrote: 23 Dec 2020, 17:37 Mislim na ljude iz Bosne konkretno..
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- insomnia
- Rđav kurac

Dal ce biti tako?lilith1 wrote: 23 Dec 2020, 17:37 Mislim na ljude iz Bosne konkretno..
- lilith1
- Inventar foruma

Ja sam uvijek za to da se pomogne onom kome treba o tome nema govora.
Naš narod ih je primio lijepo i neka je svaka čast ali su ovi uzvratili maltretiranjem , otuđivanjem i na kraju ubojstvom našeg čovjeka.
Mislim da nema logike da se to nastavi tom mjerom,vidjela sam ima par migranata rade svaka čast takve treba podržati i dati im i pomoći ali većina nije ništa drugo do narkomani,pijanice i lopovi.
I sad ti takvim ljudima daješ sve mogućnosti i povlastice da bi nastavio sa istim ponašanjem.
imamo i našeg svijeta koji nema šta da jede , zar ne bi smo trebali njima prije pomoći nego migrantima ?
Naš narod ih je primio lijepo i neka je svaka čast ali su ovi uzvratili maltretiranjem , otuđivanjem i na kraju ubojstvom našeg čovjeka.
Mislim da nema logike da se to nastavi tom mjerom,vidjela sam ima par migranata rade svaka čast takve treba podržati i dati im i pomoći ali većina nije ništa drugo do narkomani,pijanice i lopovi.
I sad ti takvim ljudima daješ sve mogućnosti i povlastice da bi nastavio sa istim ponašanjem.
imamo i našeg svijeta koji nema šta da jede , zar ne bi smo trebali njima prije pomoći nego migrantima ?
- MunDzi
- Svadjalica

Pa to je do individue.
Ko ne zeli da pomogne, nece ni pomoci.
Ko zeli, pomoci ce.
- MunDzi
- Svadjalica

Pa pomazi nasem svijetu.lilith1 wrote: 23 Dec 2020, 17:45 Ja sam uvijek za to da se pomogne onom kome treba o tome nema govora.
Sta te sprjecava?
I odakle ti pretpostavka da oni koji pomazu migrantima ne pomazu i nasem svijetu koji nema sta da jede.
Onaj ko se bavi nekim humanitarnim radom, obicno se bavi iz empatije i pomaze svakom kome treba onoliko koliko moze.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
Ja im ne pomazem iz prostog razloga sto se gotive sto ne stede.
Ne sklapaju kraj sa krajem ko nas bosanski covjek.
Jebo te kaze necu ja onu kafu bosansku hocu njemacku...
Ne sklapaju kraj sa krajem ko nas bosanski covjek.
Jebo te kaze necu ja onu kafu bosansku hocu njemacku...
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav