Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times
Status: Online

Re: Kalifornija: Otvorena džamija u kojoj namaz predvodi žena a muškarci i žene klanjaju zajedno u safovima

Post by Mutevelija »

Socrates wrote: 30 Nov 2019, 14:22
Mutevelija wrote: 30 Nov 2019, 14:20
Kako nema pa Bog je preko Objava oblikovao civilizacije, zapadna civilizacija je civilizacija Biblije, Islamska je serijata I Kurana , Indije je hinduizma itd.
Piju ali ne javno
A to Bog ne vidi ako nije javno?

Nisam znao. Od Boga se sakrili. :ok
Vidu ali je veci grijeg ako javno rwdis grijeh, nego tajno, tajno.je grijeh izmedju tebe I.Boga a javno je vec reklamw grijeha. I veci grijeh imas jos sto.promovises grijeh.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Re: Kalifornija: Otvorena džamija u kojoj namaz predvodi žena a muškarci i žene klanjaju zajedno u safovima

Post by Mutevelija »

Dorian wrote: 30 Nov 2019, 14:23
Mutevelija wrote: 30 Nov 2019, 14:22

Tu sam te I cekao.
Ne znas.
Ali ne znaš ni ti.
Znam zato sto.je.Stvaraoc tog svijeta rekao u Objavama o tome.

Da sad ne idemo u of topic.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23357 times
Been thanked: 6159 times

Post by Veca »

Fuddo wrote: 30 Nov 2019, 14:14 Mute vam pise onako kako stoji u citabima, to sto bi praktikovali Islam po principu, malo viski malo kokakola...nemre, nije to to.
Mislim mos, ko kome danas moze sta zabranit, radi sta hos, al nije to to.

...ja sam o tome razmisljala kad Mutonja nije bio ni u nijetu :)

...i za sebe odlucila, sa ovom svojom glavusicom, da ja to ne mogu! ...kako god sam okrenula, prevrnula, u unutrasnjost pogledala-ja to ne mogu!

...a vjerujem na svoj nacin! :cudi ........prije iha godina sam se odlucila na dzehenem!

...i tako sam uvijek zimogriziva! :haha

...Mutonja, ne bidnes li prekin'o, opeces pod ban!

...idi napolje, tamo je zivot!

...ja, a i meni slicni, su mi miliji, nego oni malo kola, malo qarina, a izdaju se za velike vjernike! :ćitire
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2542 times
Been thanked: 4385 times

Post by Nora Ibsenova »

ManGodMonster wrote: 30 Nov 2019, 14:20
Nora Ibsenova wrote: 30 Nov 2019, 14:12
Poštujem isključivo one koji nisu ništa uradili da izgube moje poštovanje, pa da li to bio muškarac, žena, star čovjek, dijete, obrazovan ili neobrazovan, nebitno.
Jedno pitanje za tebe:

Ako se već osjećaš, ako je diskriminisano prejaka riječ, onda totalno nekonforno u džamiji, radi/zbog već toliko toga što te buni ili ne razumiješ u Islamu, zašto uopšte imaš potrebu da učestvuješ u takvim svetkovimana?
Ja se ne osjećam ni diskriminisano niti nekonforno u džamiji niti na bilo kom vjerskom skupu bez obzira o kojem i kakvom vjerskom skupu se radi. To je prva stvar.

Druga stvar jeste što ja nisam muslimanka uopšte, najbliže što bih mogla reći o sebi jeste da sam agnostik. To jest: ne znam.

A ako nešto ne znaš, onda pitaš da saznaš.

Ili možda smatraš da je najbolje rješenje za sviju da šutimo u svojim taborima, da se ne mješamo, ne razgovaramo, ne objašnjavamo, ne djelimo stavove, mišljenja, saznanja? Zar nije bolje pitati nekoga ko zna, ili barem ti daje naznake da zna? Ili je bolje biti u neznanju?

Možda žena jeste diskriminisana, možda nije, kako ćemo to znati ako ne budemo pitali razloge iza nečega? Možda je razlog zašto žena ima određena ograničenja upravo zato što je islam šovinistička religija, a možda i nije, možda postoji sasvim razuman, logičan razlog iza nekih stvari, možda je čak žena i povlaštena u islamu? Kako to znati ako šutimo i ne interesujemo se?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Post by Socrates »

Mutevelija wrote: 30 Nov 2019, 14:24
Socrates wrote: 30 Nov 2019, 14:22

A to Bog ne vidi ako nije javno?

Nisam znao. Od Boga se sakrili. :ok
Vidu ali je veci grijeg ako javno rwdis grijeh, nego tajno, tajno.je grijeh izmedju tebe I.Boga a javno je vec reklamw grijeha. I veci grijeh imas jos sto.promovises grijeh.
Pa nisu kafane prazne, jbg. Čak vode i malodobnu mušku djecu. :cudi

To recimo na Zapadu nigdje nećeš vidjeti. :sok
. . . . . . . . .
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Ne znas Mute, niko ne zna, tek kad umres ces saznati da li ima icega poslije smrti ili nema. Vrlo jednostavno 🙂
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Treba raspoznati sta je grjesan musliman a sta je musliman onaj koji je grijehom.izasao.iz vjere.

Ti brte dragi bludnici , drogiraj se pij cini velike grijehe , cinis ih prema.svojoj dusi, dokle god ne ucinis grijeh prema Bogu, e onda vise nisi musliman. Kad pocinis.teski grijeh kao npr psivanje Islamskih svetinja, ili nevjerovanje u Boga ili vjerovanje u vise bogova osim Boga e onda vise nisi.musliman.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Snowie wrote: 30 Nov 2019, 14:28 Ne znas Mute, niko ne zna, tek kad umres ces saznati da li ima icega poslije smrti ili nema. Vrlo jednostavno 🙂
A ako.ne vjerujes u zagrobni zivot kako ces saznati :oo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Fuddo wrote: 30 Nov 2019, 14:21
Nora Ibsenova wrote: 30 Nov 2019, 14:18

Ali ja nisam muslimanka :cudi

Znači i ovoj priči si ti taj koji od svoje vjere bira šta će poštovati a šta neće.
Super,
I sto bi ti sad kao deklarisana nemuslimanka govorila nekom muslimanu kako ce se Bogu moliti, zivjeti, ponasati? Sta je ispravno, sta nije, treba ovo, treba ono?
Besmisleno.
Ko kad bih ja sad majklu djordanu objasnjavo kako ce kosarke igrat, mislim, mozda bi me cojek iz pristojnosti i saslusao, al u sebi bi garant pomislio aj fudo ne seri.
Nisi uopšte upratio.

Ja nisam nikom rekla kako treba da se moli, ni kako treba da se ponaša, niti sam mu rekla da je ispravno nešto ili neispravno.

Ja ga samo pitam zašto je nešto tako kako je, a on ili bilo ko drugi može da odgovori ili da ne odgovori jel.

A nađi molim te gdje sam mu rekla da je nešto pogrešno, sve što ja pitam jeste - zašto?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Dorian wrote: 30 Nov 2019, 14:23

Ali ne znaš ni ti.

Ne, ne znaš. Vjeruješ.

Nego, da se vratimo na topic, gdje u Kur'anu piše da molitvu predvode isključivo muškarci? Ozbiljno pitam. Ako nigdje ne piše, onda nema ništa pogrešno niti bogohulno u tomo što žena predvodi molitvu. To jeste onaj duhovni islma time neće trpjeti šetetu, ali politički hoće. Opasnost je da se muškarciam polako oduymaju posljednji bastioni aspsolutne moći, vođenje religija.

Daklem nikoga od protivnika ovakvih stvari nije u stvari strah da će bog biti uvrijeđen, nego da se mijenjaju pozicije svjetovne moći.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

A ono, pravi vam je način da nekoga pozovete u vjeru, šta ti pričaš nisi muslimanka i haj zdravo :D

Hajmo mi koji vjerujemo na jednu pivu :D
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Mutevelija wrote: 30 Nov 2019, 14:29
Snowie wrote: 30 Nov 2019, 14:28 Ne znas Mute, niko ne zna, tek kad umres ces saznati da li ima icega poslije smrti ili nema. Vrlo jednostavno 🙂
A ako.ne vjerujes u zagrobni zivot kako ces saznati :oo
Valjda time što će se u njemu naći ako postoji. Ali kao što Snowie reče, to tek nakon prelaska granice.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23357 times
Been thanked: 6159 times

Post by Veca »

Maksuz svratila wrote: 30 Nov 2019, 14:18 Image

...Tite mi mrtvog, ovo je najbolji post! :djed

...da si naspem jednu wodkicu, da mi krf procirkulira, Mutonja mi ju zaledio! :ha :pije
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Dorian wrote: 30 Nov 2019, 14:30

Ne, ne znaš. Vjeruješ.

Nego, da se vratimo na topic, gdje u Kur'anu piše da molitvu predvode isključivo muškarci? Ozbiljno pitam. Ako nigdje ne piše, onda nema ništa pogrešno niti bogohulno u tomo što žena predvodi molitvu. To jeste onaj duhovni islma time neće trpjeti šetetu, ali politički hoće. Opasnost je da se muškarciam polako oduymaju posljednji bastioni aspsolutne moći, vođenje religija.

Daklem nikoga od protivnika ovakvih stvari nije u stvari strah da će bog biti uvrijeđen, nego da se mijenjaju pozicije svjetovne moći.
Pa izvor.Islama.nije.sami.Kuran nego.I hadis, u islamu imas molitvi ali ne znas koliko.I.kako.klanjati u hadisu to.znas.
Reci: ‘Pokoravajte se Allahu i Poslaniku!‘ A ako oni glavu okrenu, pa, Allah, zaista, ne voli nevjernike.”Kur'an

Pokoravanje Allahu je pokoravanje Kuranskim propisima.a.pokoravanje poslaniku je hadis tj sunnet.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Nora Ibsenova wrote: 30 Nov 2019, 14:31 A ono, pravi vam je način da nekoga pozovete u vjeru, šta ti pričaš nisi muslimanka i haj zdravo :D

Pa.nije djelujes malo.provokatorski :p
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Nora Ibsenova wrote: 30 Nov 2019, 14:31 A ono, pravi vam je način da nekoga pozovete u vjeru, šta ti pričaš nisi muslimanka i haj zdravo :D

Mudro zboriš...
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Eto.nevjerujuci se slazu sa nevjerujucima a vjerujuci sa vjerujucima :cudi
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Moj Mutevelija, vjerujem ja u svašta. Samo u bogove ne vjerujem.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Mutevelija wrote: 30 Nov 2019, 14:33

Pa.nije djelujes malo.provokatorski :p
Aha, pa moguće, nisam dosad mislila da te isprovociram, fala tebi na strpljenju i što si našao sve ove hadise :pusa

To što se nasmijem na neke stvari jeste zato što su mi iskreno smiješne. K'o ono da ga mora pitat može li u džamiju. Onda to povlači mnogo pitanja, jer ako ga pita može li otići da obavi svoju vjersku dužnost, šta je tek sa pitanjima koja se tiču obrazovanja, rada, kupovine, socijalnih aktivnosti .. Ma bude masa stvari onda tu pod upitnikom, jer je valjda vjerska dužnost na prvom mjestu, ako moraš za to tražit dozvolu, kud ćemo onda dalje.

E sad, to što nekoga provocira kada mu se postavljaju pitanja vjerske tematike, to jeste kada neko odbija da vjeruje onako, "tako piše", već mu treba objašnjenje ... Ne znam šta bih ti rekla :cudi Treba taj da se zapita o sebi a ne o mom provociranju.

" Uči, čitaj! " nije li to započelo islam.
Dosad nigdje nisam ni čula ni pročitala da islam, Kur'an, sunnet poslanika, zabranjuje preispitivanje, razmišljanje, postavljanje pitanja.

Pa što onda ja ne bih imala pravo da pitam?
Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente »

Kakve guzove ova ima ? :ćitire
{code}
Post Reply

Return to “Religija”