Merhaba naš mubareć Ramazan

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24452 times
Been thanked: 10611 times
Status: Offline

Re: "Skraćivanje časova tokom ramazana ponovo šteti obrazovanju i svim učenicima..."

Post by Nice »

tuzlak1212 wrote: 05 Mar 2025, 18:54
Laser wrote: 05 Mar 2025, 18:49

Vjera je privatna stvar, kažu Masamune, Nice i još poneki usamljeni Mohikanac.

Skraćivanje časova zbog ramazana, pa makar na minut, nije ništa drugo do manifestiranje vjere, tako da prestaje biti privatna.

To je ono čega se panično boje, briga njih za obrazovanje. :oo
Ne kontaju da, sto je djeci skola zabavnija i uskladjenija sa njihovim bicem, to ce radije uciti i biti bolji ucenici

To sto kazes, boje ko da ce nesto izgubit ako pristanu na dogovor
Ovakva škola djeci nije zabavna već im je drago što su kraće na nastavi, k'o djeca, ne treba im zamjeriti
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 4064 times
Status: Online

Re: "Skraćivanje časova tokom ramazana ponovo šteti obrazovanju i svim učenicima..."

Post by Laser »

Nice wrote: 05 Mar 2025, 19:16
Laser wrote: 05 Mar 2025, 18:49

Vjera je privatna stvar, kažu Masamune, Nice i još poneki usamljeni Mohikanac.

Skraćivanje časova zbog ramazana, pa makar na minut, nije ništa drugo do manifestiranje vjere, tako da prestaje biti privatna.

To je ono čega se panično boje, briga njih za obrazovanje. :oo
Kao roditelju čije se troje djece obrazovalo u BiH ne može niko da kaže da mi nije stalo do kvalitete obrazovanja....
A panično se bojim jer se obrazovanje svake godine srozava
Ali nema veze, idemo dalje ;)
Proces srozavanja obrazobanja pa time i ukupnog intelektualnog nivoa ćovjećanstva je davno započeo i uzeo takvog maha da ga samo težak reset može zaustaviti.

Ali, taj reset se neće dogoditi, zato se opusti i gledaj šta se dešava.

A skraćivanje časova tokom ramazana neče narušiti sekularnost društva. Ubijeđeni sam sekularista i borit ću se za tu ideju dok god mogu.

Vodimo ljubav, a ne rat. Aj lav ju all, i tako dalje. :pusa
Klanjam džematile po parkovima.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2320 times
Been thanked: 5732 times

Post by Beni »

Nice wrote: 05 Mar 2025, 17:41
Beni wrote: 05 Mar 2025, 13:24

Skracena nastava tokom ramazana treba da bude u medresama, vjerskim skolama.
BiH je je jos uvijek sekularna drzava. Barem se tako politicari busaju u prsa dodajuci jos da je pored toga sto je sekularna ona i gradzanska.

U ostalim skolama koje nisu vjerske nastava treba da se odvija sasvim normalno.
Nasa djeca na takmicenjima pokazuju najlosije rezultate, u PISA testiranju vise i ne ucestvujemo jer smo toliko losi bili da su nasi odlucili da vise i ne idemo, da se ne brukamo bezveze.
Predstavljamo narod s najvecim brojem nepismenog stanovnista, tacnije prvi smo u Europi po stepenu nepismenih, u vrhu smo liste s najmanjim brojem studenata u odnosu na broj stanovnika. Ima toga jos koliko hoces, dalo bi se nabrajati. Najmanje sto nam treba je manje nastave i nauke.
Postilo se uvijek, a iftarilo se na nastavi. Pauza deset minuta i idemo dalje. I nikada nikome nista nije falilo.

Skracena nastava ide samo u prilog Prosvjetnim radnici.
U medresama uopšte nemaju nastavu tokom ramazana. To je u redu jer je vjerska škola.
allah selamet :sok
Fuck you a friendly note to start the day
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

U medresama uopšte nemaju nastavu tokom ramazana. To je u redu jer je vjerska škola.
Nije tačno.
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice »

Laser wrote: 05 Mar 2025, 20:09
Nice wrote: 05 Mar 2025, 19:16
Kao roditelju čije se troje djece obrazovalo u BiH ne može niko da kaže da mi nije stalo do kvalitete obrazovanja....
A panično se bojim jer se obrazovanje svake godine srozava
Ali nema veze, idemo dalje ;)
Proces srozavanja obrazobanja pa time i ukupnog intelektualnog nivoa ćovjećanstva je davno započeo i uzeo takvog maha da ga samo težak reset može zaustaviti.

Ali, taj reset se neće dogoditi, zato se opusti i gledaj šta se dešava.

A skraćivanje časova tokom ramazana neče narušiti sekularnost društva. Ubijeđeni sam sekularista i borit ću se za tu ideju dok god mogu.

Vodimo ljubav, a ne rat. Aj lav ju all, i tako dalje. :pusa
Ma nisi, ne volim te zbog toga :pusa
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice »

Laser wrote: 05 Mar 2025, 22:24
Nije tačno.
Lažem? Ne zezaj, znaš da ne pišem napamet.
Sarajevska medresa npr., za ostale ne znam, ima jednu sedmicu online, tek poslije bajrama djeca imaju nastavu pa nadoknade cijeli juni, čini mi se.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26112 times
Been thanked: 26753 times

Post by ironman »

Behrambegova u Tz redovna nastava.
Za Sa ne znam.
dream of spring...
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24124 times

Post by HAVANA »

Samo jedinice dijelit. :djed
IMG_2232.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 54914 times
Been thanked: 9781 times

Post by ElTriconi »

HAVANA wrote: 06 Mar 2025, 18:01 Samo jedinice dijelit. :djed IMG_2232.jpeg
Cuj to nesta negativno 😱
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Nice wrote: 06 Mar 2025, 17:52
Laser wrote: 05 Mar 2025, 22:24
Nije tačno.
Lažem? Ne zezaj, znaš da ne pišem napamet.
Sarajevska medresa npr., za ostale ne znam, ima jednu sedmicu online, tek poslije bajrama djeca imaju nastavu pa nadoknade cijeli juni, čini mi se.
Sarajevska medresa npr, tokom ovog ramazana, ima on line nastavu.
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice »

Mislim da nema cijelo vrijeme, ali nevažno. Omogućeno im je da budu kući tokom posta, a poslije to nadoknade.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Nice wrote: 06 Mar 2025, 18:54 Mislim da nema cijelo vrijeme, ali nevažno. Omogućeno im je da budu kući tokom posta, a poslije to nadoknade.
Nemoj mislit, pokušaj saznati kao što sam ja saznao. :pusa
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 830 times
Been thanked: 1231 times

Post by tuzlak1212 »

medresa je isto ko gimnazija samo malo drugacija, nije to toliko vjerska skola

nije to neka medresa iz 1914 kad je samo sluzila da skoluje hodzu
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

tuzlak1212 wrote: 06 Mar 2025, 19:07 medresa je isto ko gimnazija samo malo drugacija, nije to toliko vjerska skola

Svaka medresa je u sistemu obrazovanja u pripadajućem kantonu, tako da ne mogu po svojoj volji određivati fond časova.
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice »

Laser wrote: 06 Mar 2025, 19:02
Nice wrote: 06 Mar 2025, 18:54 Mislim da nema cijelo vrijeme, ali nevažno. Omogućeno im je da budu kući tokom posta, a poslije to nadoknade.
Nemoj mislit, pokušaj saznati kao što sam ja saznao. :pusa
Gledala sam i na stranici, a imam zaista u bližem komšiluku, bivšem, troje djece je završilo medresu i znam da su cijeli ramazan bili kući, sad da li cijelo vrijeme imaju online ili ne, nisam sigurna, a znam i da školsku godinu završe mnogo poslije mojih
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice »

tuzlak1212 wrote: 06 Mar 2025, 19:07 medresa je isto ko gimnazija samo malo drugacija, nije to toliko vjerska skola

Donekle, imaju prilično vjerskih predmeta plus ostale kao u gimnaziji
Naravno, poslije nje mogu na fakultet koji žele
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2798 times
Been thanked: 5032 times

Post by Nora Ibsenova »

Ma medresa se kod upisa na faks gleda ko gimnazija. Ja sam na masinstvu par kolega imala iz medresa, doduse jesu se malo vise mucili sa matematikama.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19309 times

Post by Maja »

Masamune wrote: 05 Mar 2025, 07:33
Maja wrote: 04 Mar 2025, 20:10

Ma koja steta?
Pa po svim mogućim statistikama mi smo na samom dnu Evrope po obrazovanju, pismenosti i ostalom.

I još treba skraćivati časove mjesec dana, skraćivati lekcije, mijenjati kompletnu organizaciju kakve takve nastave na gore varijante... hajde bgti.

Možete da ne podnosite Našu stranku zbog toga ili iz ideoloških razloga, ali u ovom segmentu su 100% u pravu i to ne govorim sa pozicije ateiste, jer ateizam nema veze s tim.

Djeca koja poste za njih se može napraviti pauza od 10-20 minuta i onda da nastave sa nastavom. Kakvo ba skraćivanje časova... budalaština.

Tako je bilo u moje vrijeme i to je super funkcionisalo niti se iko ikad bunio. Ovo danas samo traže neka dodatna prava, samo da se nešto pojedinim ljudima prilagođava i kmečanje sa svih strana ako se ne ugodi... ovo mislim generalno ne samo u vezi Ramazana.
Aman brate, casovi se skrate po 5 minuta. Ne pregoni.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Maja wrote: 07 Mar 2025, 00:27
Masamune wrote: 05 Mar 2025, 07:33
Pa po svim mogućim statistikama mi smo na samom dnu Evrope po obrazovanju, pismenosti i ostalom.

I još treba skraćivati časove mjesec dana, skraćivati lekcije, mijenjati kompletnu organizaciju kakve takve nastave na gore varijante... hajde bgti.

Možete da ne podnosite Našu stranku zbog toga ili iz ideoloških razloga, ali u ovom segmentu su 100% u pravu i to ne govorim sa pozicije ateiste, jer ateizam nema veze s tim.

Djeca koja poste za njih se može napraviti pauza od 10-20 minuta i onda da nastave sa nastavom. Kakvo ba skraćivanje časova... budalaština.

Tako je bilo u moje vrijeme i to je super funkcionisalo niti se iko ikad bunio. Ovo danas samo traže neka dodatna prava, samo da se nešto pojedinim ljudima prilagođava i kmečanje sa svih strana ako se ne ugodi... ovo mislim generalno ne samo u vezi Ramazana.
Aman brate, casovi se skrate po 5 minuta. Ne pregoni.
Ne moRe :123
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41482 times
Been thanked: 28274 times

Re: Merhaba naš mubareć Ramazan

Post by Rum »

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom