Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
- Status: Offline
Re: Razbojnik iskočio iz šume i bombom raznio poštara
Nece to tako dugo funkcionisati.
Tu je velik rizik,kao sto se vidi,a i nije prakticno.
Bilo bi mnogo sigurnije a i bolje za sve,da svaki penzioner ima svoj konto u nekoj
Banci na koje ce penziono prebacivat lovu.
Lova na kontu u odredjeno vrjeme,podjes u varos,uzmes 50-70 maruna,koliko treba
problem rjesen.
Tu je velik rizik,kao sto se vidi,a i nije prakticno.
Bilo bi mnogo sigurnije a i bolje za sve,da svaki penzioner ima svoj konto u nekoj
Banci na koje ce penziono prebacivat lovu.
Lova na kontu u odredjeno vrjeme,podjes u varos,uzmes 50-70 maruna,koliko treba
problem rjesen.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 372 times
lik je dno,trebalo ga pustit onak ranjena da iskrvari
ubit covjeka koji posteno radi i nicim nije to zasluzio
zbog ovakva olosa mi se svidjaju oni zakoni u iranu i sl.
ovaj takozvani razbojnik bi sad ljuljao se na nekom kranu u teheranu
ubit covjeka koji posteno radi i nicim nije to zasluzio
zbog ovakva olosa mi se svidjaju oni zakoni u iranu i sl.
ovaj takozvani razbojnik bi sad ljuljao se na nekom kranu u teheranu
da je i jedan lopov ubijen.bilo bi manje ovih djela.znaci po kratkom postupku.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9887 times
- Been thanked: 11698 times
BIHAĆ: Brutalno ubijen fra Milo Ivančić

Bihaćem je jučer odjeknula vijest o strašnom zločinu u župnoj kući u naselju Zavalje kad je nepoznati napadač usmrtio fratra Milu Ivančića
Pronašla ga je mještanka Mirjana Dujmović, koja mu je trebala očistiti kuću.
Kako joj nije otvarao, a noć ranije dao joj je ključ, zajedno s kćerkom otključala je kuću i pronašla njegovo tijelo. O svemu je obaviještena policija, koja je izašla na lice mjesta, zajedno sa dežurnim tužiocem i obavila uviđaj.
"Prema prvim nalazima radi se o teškom ubojstvu i nasilnoj smrti župnika Mile Ivančića, koji je ubijen na vrlo svirep način", kazao je zamjenik komesara Policije Unsko-sanskog kantona (USK), Marijan Šimić.
Kantonalni tužilac Senad Ljubijankić naredio je da se izvrši obdukcija tijela, kako bi se znao tačan uzrok smrti. O motivima se za sada ne može govoriti, a više detalja biće poznato po okončanju istrage.
Ivančić je brutalno ubijen udarcima velikim kamenom u glavu, a napadači su nakon ubistva zaključali župni stan i udaljili se. Motiv je, navodno koristoljublje, a TV USK saznaje kako je Ivančić nedavno podigao novac koji je dobio iz Hrvatske kao pomoć za otplatu radova na župnom stanu u koji se tek nedavno uselio nakon što je proteklih godina živio u svojoj rodnoj kući u obližnjem Međudražju.
Mještani tvrde kako je Fra Ivančić bio česta meta napada provalnika, pa je tako za Božić prošle godine iz župne kuće ukradeno oko 6.500 KM, a posljednji napad desio se 1. februara ove godine kada su u župnu kuću upala dvojica maskiranih provalnika ali ih je Ivančić primijetio pa su se udaljili.
Policija traga za počiniteljima brutalnog ubistva svećenika, a ostaje pitanje zbog čega on i njegov župni dom nisu bili adekvatno zaštićeni te zašto na ranije napade odgovorni nisu adekvatnije odgovorili kako ne bi došlo do tragedije.
- Pasaga
- Hadžija

Re: BIHAĆ: Brutalno ubijen fra Milo Ivančić
Veoma neprijatna vjest.
Tamo u tom kraju,netom su se smirili duhovi.
Bilo bi pogubno ako bi ovo poprimilo negativne konotacije.
Organi reda moraju djelovati munjevito,i bez milosti.
Tamo u tom kraju,netom su se smirili duhovi.
Bilo bi pogubno ako bi ovo poprimilo negativne konotacije.
Organi reda moraju djelovati munjevito,i bez milosti.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Blackhawk
Vjerovatno, kao i u slucaju postara u prijedoru, rijec je o pljacki.. Neko mislio da on ima, ili je mozda znao da ima para i eto...
da. nakon svega procitanog i meni se isto pitanje postavlja.Krokodil Behko wrote: Policija traga za počiniteljima brutalnog ubistva svećenika, a ostaje pitanje zbog čega on i njegov župni dom nisu bili adekvatno zaštićeni te zašto na ranije napade odgovorni nisu adekvatnije odgovorili kako ne bi došlo do tragedije.
cudno mi je i to da govore u mnozini tj. da je ih je vise pocinioca bilo. otkud im to?
nadam se da ce pocinioca/e sto prije uhvatiti i najostrije ih osuditi za ovaj vise nego brutalan i odvratan cin.
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 372 times
ama ja ne kontam te ljude,razumijem da opljacka nekog i uzme lovu
ali kakvo srce moras imat da ubijes stara covjeka zbog toga
a ovi nasi slavni predstavnici zakona su valjda retardirani,
kad cekaju da nekog opljackaju 183 puta da bi oni nest poduzeli
ali kakvo srce moras imat da ubijes stara covjeka zbog toga
a ovi nasi slavni predstavnici zakona su valjda retardirani,
kad cekaju da nekog opljackaju 183 puta da bi oni nest poduzeli
BIHAĆ: POJAČANA ISTRAGA NAKON ZLOČINA
Policija uhvatila ubice svećenika
Mi imamo značajne i pouzdane činjenice i imaćemo izvršioce u zatvoru. Ozbiljne istrage počivaju na dokazima i mi činimo sve da do njih dođemo, kazao je komesar Marijan Šimić.

Šimić - Blažević: Oprostio bi i svojim ubicama
U MUP Unsko-sanskog kantona jučer je na saslušanje privedeno desetak osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom svećenika Milana Ivančića (78), a među njima su i počinioci ovog strašnog zločina, potvrdio je komesar policije Marijan Šimić.
- Izvršili smo veliki broj pretresa, saslušanja i nadamo se da ćemo ubrzo javnosti moći ponuditi i detalje o izvršiocima. Mi imamo značajne i pouzdane činjenice i imaćemo izvršioce u zatvoru. Ozbiljne istrage počivaju na dokazima i mi činimo sve da do njih dođemo, kazao je komesar Marijan Šimić.
Pomoć iz Sarajeva
Pojačana istraga i vanredne aktivnosti različitih agencija u vezi s ovim slučajem uslijedile su nakon brojnih osuda državnih zvaničnika, ali i činjenice da se radi o katoličkom svećeniku u mjestu gdje su Hrvati u manjini.
- Na licu mjesta, u selu Zavalje, gdje se zločin desio, neprestano rade naši inspektori, zamjenik komesara, istražni tužilac, kao i zamjenik glavnog kantonalnog tužioca, a u ispomoć iz Sarajeva došli su i pripadnici SIPA te tim forenzičara koji pretresaju objekte u potrazi za tragovima i DNK uzorcima, kazao nam je Šefik Smlatić, ministar MUP-a USK-a.
Podsjećamo, ubijeni svećenik pronađen je u Župnom domu u mjestu Zavalje oko 14.20 sati u subotu. Ubijen je sa tri udarca nožem u vrat i sa nekoliko udaraca u glavu kamenom koji je pronađen na mjestu događaja. Zbog ovakvog načina izvršenja, sumnja se da se radi o dvojici počinilaca. Također, zbog činjenice da je fratar opljačkan, sumnja se da je ubistvo učinjeno iz koristoljublja.
- U ovom zločinu nema motiva mržnje iz nacionalnih pobuda, niti jednog milimetra, nego se radi o brutalnom, svirepom razbojništvu, gdje počinioci radi koristoljublja nisu imali nimalo obzira za ljudski život, kazao je Smlatić.
Većina medija jučer je prenijela i informaciju da je župni ured u Zavalju, kao i sam svećenik, već u dva navrata bio žrtva razbojništva, a da počinioci nikad nisu otkriveni. Zbog toga je kritikovana policija, jer navodno crkva nije bila dovoljno zaštićena.
- U ime uprave policije želim demantovati takve tvrdnje jer policiji nikada ništa nije prijavljeno, niti smo imali doticaja sa sličnim informacijama, a da smo ih imali, policija bi svojim radom djelovala preventivno, izjavio je ministar Smlatić.
Kršćansko načelo
Izjavu za medije jučer pred MUP-om dao je i župnik fra Božo Blažević, koji je kazao da ranije provale nisu prijavljene zbog kršćanskog načela o praštanju.
- Policija i tužiteljstvo rade profesionalno i ozbiljno, ja vjerujem da će slučaj biti brzo razjašnjen. Prema našim iskustvima sa kriminalcima i saznanjima o dosadašnjim provalama i krađama u župi, nikada tu nije u pitanju nacionalni ili politički motiv. Nakon tri slučaja krađe i napada, don Mile je insistirao na praštanju kriminalcima. Htio im je oprostiti, zaštititi ih, čak i nakon ovoga, vjerujem da bi on to ponovo učinio, kazao je župnik Blažević.
izvor: oslobodjenje.ba
Mi imamo značajne i pouzdane činjenice i imaćemo izvršioce u zatvoru. Ozbiljne istrage počivaju na dokazima i mi činimo sve da do njih dođemo, kazao je komesar Marijan Šimić.

Šimić - Blažević: Oprostio bi i svojim ubicama
U MUP Unsko-sanskog kantona jučer je na saslušanje privedeno desetak osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom svećenika Milana Ivančića (78), a među njima su i počinioci ovog strašnog zločina, potvrdio je komesar policije Marijan Šimić.
- Izvršili smo veliki broj pretresa, saslušanja i nadamo se da ćemo ubrzo javnosti moći ponuditi i detalje o izvršiocima. Mi imamo značajne i pouzdane činjenice i imaćemo izvršioce u zatvoru. Ozbiljne istrage počivaju na dokazima i mi činimo sve da do njih dođemo, kazao je komesar Marijan Šimić.
Pomoć iz Sarajeva
Pojačana istraga i vanredne aktivnosti različitih agencija u vezi s ovim slučajem uslijedile su nakon brojnih osuda državnih zvaničnika, ali i činjenice da se radi o katoličkom svećeniku u mjestu gdje su Hrvati u manjini.
- Na licu mjesta, u selu Zavalje, gdje se zločin desio, neprestano rade naši inspektori, zamjenik komesara, istražni tužilac, kao i zamjenik glavnog kantonalnog tužioca, a u ispomoć iz Sarajeva došli su i pripadnici SIPA te tim forenzičara koji pretresaju objekte u potrazi za tragovima i DNK uzorcima, kazao nam je Šefik Smlatić, ministar MUP-a USK-a.
Podsjećamo, ubijeni svećenik pronađen je u Župnom domu u mjestu Zavalje oko 14.20 sati u subotu. Ubijen je sa tri udarca nožem u vrat i sa nekoliko udaraca u glavu kamenom koji je pronađen na mjestu događaja. Zbog ovakvog načina izvršenja, sumnja se da se radi o dvojici počinilaca. Također, zbog činjenice da je fratar opljačkan, sumnja se da je ubistvo učinjeno iz koristoljublja.
- U ovom zločinu nema motiva mržnje iz nacionalnih pobuda, niti jednog milimetra, nego se radi o brutalnom, svirepom razbojništvu, gdje počinioci radi koristoljublja nisu imali nimalo obzira za ljudski život, kazao je Smlatić.
Većina medija jučer je prenijela i informaciju da je župni ured u Zavalju, kao i sam svećenik, već u dva navrata bio žrtva razbojništva, a da počinioci nikad nisu otkriveni. Zbog toga je kritikovana policija, jer navodno crkva nije bila dovoljno zaštićena.
- U ime uprave policije želim demantovati takve tvrdnje jer policiji nikada ništa nije prijavljeno, niti smo imali doticaja sa sličnim informacijama, a da smo ih imali, policija bi svojim radom djelovala preventivno, izjavio je ministar Smlatić.
Kršćansko načelo
Izjavu za medije jučer pred MUP-om dao je i župnik fra Božo Blažević, koji je kazao da ranije provale nisu prijavljene zbog kršćanskog načela o praštanju.
- Policija i tužiteljstvo rade profesionalno i ozbiljno, ja vjerujem da će slučaj biti brzo razjašnjen. Prema našim iskustvima sa kriminalcima i saznanjima o dosadašnjim provalama i krađama u župi, nikada tu nije u pitanju nacionalni ili politički motiv. Nakon tri slučaja krađe i napada, don Mile je insistirao na praštanju kriminalcima. Htio im je oprostiti, zaštititi ih, čak i nakon ovoga, vjerujem da bi on to ponovo učinio, kazao je župnik Blažević.
izvor: oslobodjenje.ba
-
Blackhawk
https://www.facebook.com/jaky.novipofil
jedan od pocinioca....
A ovdje su sva trojica... ova lijeva trojica..

jedan od pocinioca....
A ovdje su sva trojica... ova lijeva trojica..

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
jedan hrvat i dva muslimana,ako skontah dobro? 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Možda je ispravnije reći tri manijakalna kriminalca.Zagorka wrote:jedan hrvat i dva muslimana,ako skontah dobro?
- Pasaga
- Hadžija

Bit ce pod vaspitnim mjerama dok nepostanu punoljetni.
Posle...kom obojci kom opanci.....povuci-potegni....
tako mladi,a vec izabrali zivotni put.
Posle...kom obojci kom opanci.....povuci-potegni....
tako mladi,a vec izabrali zivotni put.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Da neko ubija iz nekih luđačkih ideala samo njemu jasnim,pa nekako i pokušam shvatiti,ali da neko uzme nečiji život za neke pišljive novce(da prostite na izrazu)e to mi je najniže od najnižeg 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Blackhawk
A nije prvi put da ga pljackaju... Isti ovaj, sin od cistacice sto mu cistila zupu i kucu... Samo niko nije prijavljivao..
-
Ruana
Stvarno da ne povjerujes, da je ova balavurdija u stanju ubiti covjeka.Džigera wrote:
ne mogu da vjerujem! zar ova balavurdija?!!!
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
Oscar Pistorius ubio svoju djevojku misleći da je provalnik

NAJPOZNATIJI svjetski paraolimpijac Oscar Pistorius ubio je svoju djevojku u njihovom domu u istočnom dijelu Pretorije. Naime, kako javljaju mediji u Južnoj Africi, Pistorius je izjavio policiji kako je riječ o zabuni odnosno da je mislio kako je riječ o provalniku. No, policija za sada nije potvrdila njegovu verziju.
"Istražujemo sve mogućnosti. Ne znamo još uvijek što se točno dogodilo", rekla je novinarima načelnica policije u Silverlakesu Sarah Mcira. Kako piše SkyNews djevojka je htjela iznenaditi Pistoriusa za Valentinovo te ga je probudila rano ujutro. No, Pistorius je pucao iz vatrenog oružja te je svoju djevoku pogodio u glavu i ruke misleći da je riječ o provali. Policija je nakon dolaska u stan pronašla pištolj.
Strane agencije pišu kako je visoka stopa kriminala u tom dijelu Južne Afrike pa mnogi iz straha u domovima drže oružje.

Policija je potvrdila kako je nađena 30-godišnja mrtva ženska osoba, no nisu otkrili identitet. Navodno je riječ o Reevi Steenkamp, koja je s Pistoriusom bila u vezi svega tri mjeseca. Riječ je o južnoafričkoj manekenki, a njena dob odgovora i policijskom izvještaju.

Podsjetimo kako je Pistorius Južnoafrikanac rođen bez obje lisne kosti, potkoljenice su mu zamijenjene protezama, a sudjelovao je na Olimpijskim igrama u Londonu. Ovaj atletičar poznat je i pod nadimkom Blade Runner.

index.hr
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Oscar Pistorius ubio svoju djevojku misleći da je proval
Imao je strašnu žensku. A nijedne noge. Kod nas, čovjek može biti i stonoga ali džaba
sve kad su tu predrasude tipa "Šta će mi reći ovaj/ova-onaj/ona.
sve kad su tu predrasude tipa "Šta će mi reći ovaj/ova-onaj/ona.