Da li ste za ili protiv istospolnih veza?
Moderator: spacebound
Re: Da li ste za ili protiv istospolnih veza?
U skolama se uci da je kriva genetika i da imaju drukcije kromosome.Malo mi je cudno jer sve je vise homoseksualaca.Znaci genetika pandemija.....Najnovije tumacenje je da je to psihicki poremecaj do kojeg dolazi ako se mamka ponasala egzibicionisticki pred djetetom i takno pogresno utisnula izbor buduceg seksualnog partnera.To se dogadza prije polaska u prvi razred osnovne i jako je bitno da dijete bude s rodite.jima sto vise vremena kvalitetno.Kaze doktor da me to utiskivanje kod djeteta jednako kao kod muzjaka patke.....Sin moje zaove je homoseksualac, ali sad tvrdi da se promijenio....Krivo je i drustvo koje je malu djecu odvojilo od majki i strpalo u jaslice....o djetetu je najbolje da se brine jedna majka tj. osoba i da ono u svakom trenutku zna da ima zastitu i ljubav....a otac mora postavljati granice...i emancipacija je uzela svoj danak....ne osudzujem, meni je svejedno ali ako je drustvo krivo, zasto ne prizna i ne preuzme odgocornost....Evropa u svom zakonu pod pojmom obitelj misli i na istospolne zajednice ali to je zapisano na papiru koji nije tako eksponiran....zakukuljili su to....linija manjeg otpora...Sin moje zaove puno lici na mamku i izgleda vise kao djevojka tak da nisam sigurna ima li genetika svoje prste u tome....mnogi su pokusali promijeniti svoje sklonosti ali na kraju su se ozenili...ne sudim i ne osudzujem nikoga, oni nisu krivi sto vole na takav nacin...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
a vjerujem da je i prije bilo toga...
puno je tih stvari kad i okolina može odrediti seksualnu orijentaciju ... jest poremećaj, ali za mene nije bolest, koja, kako neki žele nametnuti- treba liječiti...
s njima sam na odnosu ne diram te- ne diraj me
Habibti, ya nour el - ain... 
Storm, prilično realan pristup.
Posebno podržavam; ne diraj me - ne diram te.
Posebno podržavam; ne diraj me - ne diram te.
Sve više homoseksualaca? Sve je više i ljudi i sve je više sloboda da se tako izražavaju. Ali dobro, vidim i ja da je primjetnije nego ranije.. možda i jest procentualno više.Biba wrote:U skolama se uci da je kriva genetika i da imaju drukcije kromosome.Malo mi je cudno jer sve je vise homoseksualaca.Znaci genetika pandemija.....Najnovije tumacenje je da je to psihicki poremecaj do kojeg dolazi ako se mamka ponasala egzibicionisticki pred djetetom i takno pogresno utisnula izbor buduceg seksualnog partnera.To se dogadza prije polaska u prvi razred osnovne i jako je bitno da dijete bude s rodite.jima sto vise vremena kvalitetno.Kaze doktor da me to utiskivanje kod djeteta jednako kao kod muzjaka patke.....Sin moje zaove je homoseksualac, ali sad tvrdi da se promijenio....Krivo je i drustvo koje je malu djecu odvojilo od majki i strpalo u jaslice....o djetetu je najbolje da se brine jedna majka tj. osoba i da ono u svakom trenutku zna da ima zastitu i ljubav....a otac mora postavljati granice...i emancipacija je uzela svoj danak....ne osudzujem, meni je svejedno ali ako je drustvo krivo, zasto ne prizna i ne preuzme odgocornost....Evropa u svom zakonu pod pojmom obitelj misli i na istospolne zajednice ali to je zapisano na papiru koji nije tako eksponiran....zakukuljili su to....linija manjeg otpora...Sin moje zaove puno lici na mamku i izgleda vise kao djevojka tak da nisam sigurna ima li genetika svoje prste u tome....mnogi su pokusali promijeniti svoje sklonosti ali na kraju su se ozenili...ne sudim i ne osudzujem nikoga, oni nisu krivi sto vole na takav nacin...
Ovi razlozi što si navela.. U svim kulturama je bilo, među svim slojevima društva, kod bogatih i kod siromašnih, među svim profesijama, među ženama kao i među muškarcima.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Znam odavno za otok Lezbos, istina je da se danas slobodnije izrazavaju ali ipak mislim da ih ima vise jer u nekim obite,jima prije nije bilo...meni uopve to ne smeta...ali mislim da jest psiha u pitanju.....jel i Aleksandar Veliki bio i Mikelangelo....
..jel to onaj otok sto ga je rođo spominja..spajić... 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
dobar primjer,sa otokom ,Lesbos,
Lesbos je i zavičaj grčke pjesnikinje Sapfo, nekada dok sam citala citate iz njenih sabirki mnogo toga nisam razumjela
Postala je poznata po svojoj poeziji, koja je bila upućena ženama.
Sapfo je živjela u 16. vjeku prije nove ere, u vrjeme kad ženama nije bilo dozvoljeno bilo šta drugo, osim da rađaju i gaje decu. Nije im bilo dozvoljeno ni da imaju prijatelje, kao ni da komentarišu bilo šta.Onda shvatam zasto su neki tekstovi bili o´poprilicno zamrseno upakovani i sve njene literalne zbirke su bile namjerno ponistene od strane crkve i svecenika!!!
Aham,,,opet smo kod moralnih konzervativaca i zabrana,, prirodnom toku seksualnih poriva !!
Lesbos je i zavičaj grčke pjesnikinje Sapfo, nekada dok sam citala citate iz njenih sabirki mnogo toga nisam razumjela
Postala je poznata po svojoj poeziji, koja je bila upućena ženama.
Sapfo je živjela u 16. vjeku prije nove ere, u vrjeme kad ženama nije bilo dozvoljeno bilo šta drugo, osim da rađaju i gaje decu. Nije im bilo dozvoljeno ni da imaju prijatelje, kao ni da komentarišu bilo šta.Onda shvatam zasto su neki tekstovi bili o´poprilicno zamrseno upakovani i sve njene literalne zbirke su bile namjerno ponistene od strane crkve i svecenika!!!
Aham,,,opet smo kod moralnih konzervativaca i zabrana,, prirodnom toku seksualnih poriva !!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
ZA.Imam jednu forumašicu u vidu.... 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Legalizirani istospolni brakovi u SAD- u

Piše: M. Bani.
Foto: Twitter
POVIJESNA odluka američkog Vrhovnog suda kojom su istospolni brakovi legalizirani u svim saveznim državama SAD-a, odjeknula je u svijetu, ali i izazvala podijeljene reakcije. Dok jedni slave veliki dan za ravnopravnost i promicanje ljudskih prava, drugi, iz nekog razloga, ne dijele oduševljenje idejom da homoseksualci imaju jednaka prava kao i heteroseksualci.
"Ovo je pobjeda za Ameriku. Sada, kada svi Amerikanci imaju jednaka prava, svi smo slobodniji", rekao je Obama u svom govoru nakon odluke Vrhovnog suda.
Odlukom je, pak, puno manje oduševljen poznati američki kršćanski konzervativac, Franklin Graham, koji je u intervjuu za Fox News naglasio da bi ovaj potez mogao značiti "progon kršćana" te da se Amerikanci pripreme na "Božji gnjev" koji će ih, kako on predviđa, stići vrlo uskoro. "Pripremite se, bolje vam je da se pripremite. Bog voli sve nas, ali on smatra da je homoseksualnost grijeh. I zato vjerujem da će se njegov gnjev srušiti na ovu zemlju", rekao je Graham.
No, mnoge slavne osobe uglavnom su pozdravile odluku američkog Vrhovnog suda, a na društvenim mrežama nedugo nakon presude pojavio se i hashtag #LoveWins.
"Ljubav pobjeđuje predrasude", napisala je kratko Lady Gaga na svom Twitteru ispod prikladne fotografije na kojoj pozira zagrnuta samo zastavom u duginim bojama kojoj je dodala svoja prepoznatljiva obilježja.
I Justin Timberlake podržava legalizaciju istospolnih brakova, no on je u svom obraćanju preko Twittera bio još kraći od Lady Gage, pa je stavio samo hashtag "Ljubav pobjeđuje".
Madonna se malo više potrudila. "Napokon i konačno! Revolucija ljubavi je započela", napisala je.
"Jednakost = Sloboda. Sloboda = Ljubav", napisao je na Twitteru Pharrell Williams.
"KONAČNO! Konačno jednakost za sve ljude. Konačno, LJUBAV POBJEĐUJE", objavila je na Twitteru Tinashe, a pjevačica Charlie XCX je napisala: "Istospolni brak legalan je u cijelom SAD-u. KONAČNO!".
Tyler The Creator također je oduševljen, a na Twitteru je objavio majicu koju će nositi u znak podrške legalizaciji.
"SVIH 50 DRŽAVA! Tako sam sretan. Vremena se mijenjaju, prijatelji. Još je dug put pred nama, ali...", napisao je na Twitteru Sam Smith.
"Ovo je razlog da budemo ponosni", napisao je, između ostaloga, na svom Twitteru Hozier.
Habibti, ya nour el - ain... 
Re: Legalizirani istospolni brakovi u SAD- u
Ima ona...da nije ljubavi, ne bi svita biloooo...e pa da je pederluk davno pobijedio...svijeta stvarno ne bi bilo....meni malo nejasno...pa baš oni koji ne vjerju u boga često ističu prirodu...a znamo što je prirodno da svijet opstane hbga 
..prokleti demokrati 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
I idu komentari "a bas su slatka ona dvojca,prelijep su par" 
Koja bolest od naroda
Koja bolest od naroda
Question everything.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8067 times
- Been thanked: 19080 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14613 times
- Been thanked: 10097 times
Pa neka
Sto bi hetero imalo pravo, a bi/gay ne?
Cestitam, vrijeme je i bilo. Sve dok svi ne budemo imali ista prava stigmatiziracemo jedni druge, po bilo kojem osnovu
Sto bi hetero imalo pravo, a bi/gay ne?
Cestitam, vrijeme je i bilo. Sve dok svi ne budemo imali ista prava stigmatiziracemo jedni druge, po bilo kojem osnovu
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Cestitam i ja nama pusacima
....
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
vi pusaci trujete sebe i druge, ovi ostali nikog
bolje vas zabraniti

bolje vas zabraniti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9871 times
- Been thanked: 11666 times
- Status: Online
Biba wrote:Cestitam i ja nama pusacima....
Jes probala električnu cigaru? Ukus kamilice, pa nek svi vide da si zdrava i nedužna ko mašali beba
A tko je to dokazao...jednako kao sto je dokazano da su normalni oni kojima ti cestitas...Premlada si ti da bih ja raspravljala dalje..i gubila vrijeme uzalud..bumo vidli koga ovi otruju...Julia-Klara wrote:vi pusaci trujete sebe i druge, ovi ostali nikog![]()
bolje vas zabraniti
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ja premlada? Hvala ti lijepo na komplimentu
I malo je smijesno tvrditi da dim cigarete nije stetan, kao ni cigareta uostalom
I malo je smijesno tvrditi da dim cigarete nije stetan, kao ni cigareta uostalom
- drugrankovic
- Inventar foruma

a jebat ga brena ima glas ko kad stavish pishtaljke na nos... al se dotegla, pa duge none, guz ko meduza, i postade sto bi prosecan covjek reko pichka i po ...
brena legenda, a ovo danas... ne bih komentarisao... osi da je dupe u pevaljke igralo ulogu... a i noge
eno vidi marju serifovic, glas ko slavuj
al kako izgleda... jebat ga ne sljivi je niko dva posto... cak je priznala da je lezbejka, a to je sigurno postala jel je bila toliko pozeljna u muskom rodu jel?
sta ces, u ti kafanjski klupski varijantama krkanima je uvjek guica bila preca a uz alkoh ko jebe glas... mogo bi zapjevat i laganini posle ne bi ga provalil
brena legenda, a ovo danas... ne bih komentarisao... osi da je dupe u pevaljke igralo ulogu... a i noge
eno vidi marju serifovic, glas ko slavuj
al kako izgleda... jebat ga ne sljivi je niko dva posto... cak je priznala da je lezbejka, a to je sigurno postala jel je bila toliko pozeljna u muskom rodu jel?
sta ces, u ti kafanjski klupski varijantama krkanima je uvjek guica bila preca a uz alkoh ko jebe glas... mogo bi zapjevat i laganini posle ne bi ga provalil
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”