Naucna dostignuca...
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44500 times
- Been thanked: 7944 times
- Status: Offline
Re: Naucna dostignuca...
Mask nije genije 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 3983 times
- Been thanked: 1960 times
- Status: Online
rekal bi Ironu ; ko ima vremena da pronalazi ove budalastine koje on stavlja
ali reci ce imam nesto protiv njega

ali reci ce imam nesto protiv njega
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20488 times
- Been thanked: 18506 times
Ali Musk je i u tom segmentu dao svoj doprinos. Prvi je proizveo auto bez goriva... znači nema benzina i dizela da štete okolini. Isto tako, ne bi ovdje niko Muska spominjao na taj način da nije počeo biti uz Trumpa. To je činjenica.ironman wrote: 19 Nov 2024, 17:17Zapravo sam ciljao na big brainse.Masamune wrote: 19 Nov 2024, 15:26
Čuj, to su pitanja i primjedbe koje treba uputiti onima koji ništa korisno ne rade za čovječanstvo, a leže na milijardama.
Što se Muska tiče u ovom segmentu mu niko ne može parirati, pa nije ni fer da se njemu prebacuje to u vezi zagađenja i ostalo jer on ipak nešto čini u drugim segmentima.
Pokušava svako malo. Negdje će mu uspjeti, a negdje ne. Gdje god mu uspije to će značiti mnogo.
On je jedan od njih plus lova.
Tu imas sve sto je greska u genetskom codu ljudi.
Potencijal te vrste se stavi u sluzbu minionsa tipa Trumpa.
A zasto?
Pa masterplan je vjerovatno odrijesene ruke na istrazivanje svemira.
Od cega korist nece imati niko narednih 500 godina to sam siguran. Ako i tada.
U medjuvremenu se gusimo u prasini i ogroman dio planete lagano odumire od silnog zagadjenja.
Naravno antiargument na zagadjenje se uvijek pronadje.
Poput ciklusa od 10k godina i magnetnim polovima.
Poenta je da se pokusava nac lokacija za vikendicu dok istovremeno prvi sprat kuce gori ili je poplavljen.
Šta su uradili Zuckerberg i Bezos npr.? Nisu ništa po tom pitanju, kao ni mnogi drugi najbogatiji na svijetu. On jeste i stalno pokušava.
Musku se u tom polju nema šta zamjeriti. Od električnih automobila do jednog od svjetskih predvodnika što se tiče AI, solarne energije i inovacijama u tom dijelu. On je dokazao da može i našu budućnost u smislu tehnologije i treba staviti u njegove ruke i ruke naučnika koji su uz njega, a ne ovim Zuckerbergima, Bezosima i sličnim.
Da je idiot što se tiče politike i ovo vezivanje za Trumpa i da mu to nije njegov forte, da valja povremeno teške gluposti na twitteru i uživo to je tačno, ali jbg najbogatiji je čovjek na svijetu pa mu se i to može i milioni ga slušaju svakodnevno. Ali nije Musk samo to. Mnogo je više.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22578 times
- Been thanked: 23144 times
Rekoh big brains .Masamune wrote: 20 Nov 2024, 07:47Ali Musk je i u tom segmentu dao svoj doprinos. Prvi je proizveo auto bez goriva... znači nema benzina i dizela da štete okolini. Isto tako, ne bi ovdje niko Muska spominjao na taj način da nije počeo biti uz Trumpa. To je činjenica.ironman wrote: 19 Nov 2024, 17:17
Zapravo sam ciljao na big brainse.
On je jedan od njih plus lova.
Tu imas sve sto je greska u genetskom codu ljudi.
Potencijal te vrste se stavi u sluzbu minionsa tipa Trumpa.
A zasto?
Pa masterplan je vjerovatno odrijesene ruke na istrazivanje svemira.
Od cega korist nece imati niko narednih 500 godina to sam siguran. Ako i tada.
U medjuvremenu se gusimo u prasini i ogroman dio planete lagano odumire od silnog zagadjenja.
Naravno antiargument na zagadjenje se uvijek pronadje.
Poput ciklusa od 10k godina i magnetnim polovima.
Poenta je da se pokusava nac lokacija za vikendicu dok istovremeno prvi sprat kuce gori ili je poplavljen.
Šta su uradili Zuckerberg i Bezos npr.? Nisu ništa po tom pitanju, kao ni mnogi drugi najbogatiji na svijetu. On jeste i stalno pokušava.
Musku se u tom polju nema šta zamjeriti. Od električnih automobila do jednog od svjetskih predvodnika što se tiče AI, solarne energije i inovacijama u tom dijelu. On je dokazao da može i našu budućnost u smislu tehnologije i treba staviti u njegove ruke i ruke naučnika koji su uz njega, a ne ovim Zuckerbergima, Bezosima i sličnim.
Da je idiot što se tiče politike i ovo vezivanje za Trumpa i da mu to nije njegov forte, da valja povremeno teške gluposti na twitteru i uživo to je tačno, ali jbg najbogatiji je čovjek na svijetu pa mu se i to može i milioni ga slušaju svakodnevno. Ali nije Musk samo to. Mnogo je više.
U mnozini.
I da elektricni auto ,superb.
Nisam nq to ciljao nego na uzaludnost krsenja trilijardi dolara na svemirska istrazivanja a gusimo se u pvc i dimu.
Zasto svoje mozdane vijuge ne upru u to? Na to sam ciljao.
dream of spring.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Pa nek upiru drugi. Musk je učinio sasvim dovoljno u tom segmentu. Dao im je recept, pa su i drugi počeli da to koriste i prave svoje varijante.ironman wrote: 20 Nov 2024, 09:40Rekoh big brains .Masamune wrote: 20 Nov 2024, 07:47
Ali Musk je i u tom segmentu dao svoj doprinos. Prvi je proizveo auto bez goriva... znači nema benzina i dizela da štete okolini. Isto tako, ne bi ovdje niko Muska spominjao na taj način da nije počeo biti uz Trumpa. To je činjenica.
U mnozini.
Nisam nq to ciljao nego na uzaludnost krsenja trilijardi dolara na svemirska istrazivanja a gusimo se u pvc i dimu.
On nek se drži kosmosa i neka nam gore traži alternative, a ostali neka se bave Zemljom i njenim problemima.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22578 times
- Been thanked: 23144 times
Alternativu?Masamune wrote: 20 Nov 2024, 09:51Pa nek upiru drugi. Musk je učinio sasvim dovoljno u tom segmentu. Dao im je recept, pa su i drugi počeli da to koriste i prave svoje varijante.ironman wrote: 20 Nov 2024, 09:40
Rekoh big brains .
U mnozini.
On nek se drži kosmosa i neka nam gore traži alternative, a ostali neka se bave Zemljom i njenim problemima.
Savrseno mjesto za zivot.
Tacno toliko udaljeno od centra galaksije( Sunca) da zivot moze bujati.
Sve ali sve za savrsen zivot.
Sjebacemo to.
Za koji vrag trazit alternativu kad i ako se pronadje isto ce se desit

Jednostavno il se trebamo unormalit i popravit ovo ili scenarij dinosaurus
dream of spring.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Vrijeme će pokazati.
Njega trebaju pustiti da nas vodi u ovome bez obzira na Trumpa. To je sve što imam da kažem.
Njega trebaju pustiti da nas vodi u ovome bez obzira na Trumpa. To je sve što imam da kažem.
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1290 times
- Been thanked: 1533 times
SpaceX se ne šali... za par decenija bi trebale prve ture ljudi ići prema Mjesecu vjerovatno, a kasnije i prema Marsu.
Pogled Joca Vujičića