Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Kutak za sportski trenutak
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9977 times
Been thanked: 11846 times
Status: Offline

Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Krokodil Behko »

Fuddo wrote: 07 Sep 2020, 22:41 Mah
Moze ovo puno bolje
Bajevic zablistao u prvoj
U drugoj usro i sefa i stanicu
Al haj sad

A čime će? Već godinama nam je tim tanak, još od onog raspada u Brazilu.
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9145 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No »

Mirelam wrote: 07 Sep 2020, 22:40
Mister No wrote: 07 Sep 2020, 22:36 Dobro je to sve.

Poljska ima oko 40 mil. stanovnika a mi reprezentaciju vadimo iz jedva 2
Viceprvaci svijeta vade reprezentaciju iz 4,5 miliona.
Vade.

Vade od onog najboljeg iz BiH i od onog najboljeg kod njih.
Druga stvar, sport i ulaganja u njega ne mozes porediti ne samo sa njima nego ni sa kim u okruženju.
The Dark Side Of The Forum...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14407 times
Been thanked: 24169 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Krokodil Behko wrote: 07 Sep 2020, 22:46
Fuddo wrote: 07 Sep 2020, 22:41 Mah
Moze ovo puno bolje
Bajevic zablistao u prvoj
U drugoj usro i sefa i stanicu
Al haj sad

A čime će? Već godinama nam je tim tanak, još od onog raspada u Brazilu.
Pa ima
Ne mozes ostaviti onog panja Besica u igri a vaditi Gojaka
Ili Kvrzica a Kolasinca na klupi
Sejo ga more ustima nosat i opet vise pretrcat or njega.
Hodzic mu je isto beskoristan
Ne moze frajer da hoda, drzi ga 90 minuta u igri
Ima tu mali milion gresaka
Ova odbrana neki dan protiv italije odigrala beton, izgledala sigurno, cvrsto, napravi par rotacija i ne zna se ni ko pije ni ko placa.
Dozvolite da se obratimo
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 349 times

Post by Mirelam »

Mister No wrote: 07 Sep 2020, 22:46
Mirelam wrote: 07 Sep 2020, 22:40
Viceprvaci svijeta vade reprezentaciju iz 4,5 miliona.
Vade.

Druga stvar, sport i ulaganja u njega ne mozes porediti ne samo sa njima nego ni sa kim u okruženju.
Pa onda nam nema druge nego se hrvati sa Luksemburgom, Maltom ...Kipar je vec guravo.
Dzekson kad ode u penziju to će nam biti mjera, jebaj ga.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Dzeko kad ode mozemo svirati q
Samo sabura
Mister No
Has thanked: 9145 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No »

Mirelam wrote: 07 Sep 2020, 22:51
Mister No wrote: 07 Sep 2020, 22:46

Vade.

Pa onda nam nema druge nego se hrvati sa Luksemburgom, Maltom ...Kipar je vec guravo.
Dzekson kad ode u penziju to će nam biti mjera, jebaj ga.
To je nasa realnost.
Druga stvar sto mi imamo prevelika i nerealna ocekivanja.

Brazil da se ponovi trebace puno vremena, a i srece.
The Dark Side Of The Forum...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14407 times
Been thanked: 24169 times

Post by Fuddo »

Al ako nista dobili smo pristojnu zamjenu za Spahica
Onaj mali Sanicanin jede zemlju
Odlican
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9977 times
Been thanked: 11846 times

Post by Krokodil Behko »

I čim se završilo, Pjanič odjednom ozdravio i ide u Barcelonu.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try »

Možda ova nova, petodnevna korona :hm
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2651 times

Post by TAFKAP »

Pjanić je pod pritiskom Barcelone, kao i svi ostali profesionalni fudbaleri, neće bez veze da riskira da se povrijedi.
Ovaj turnir u odnosu na prošli, u kojima se moglo kvalifovato za EP, ne znači ništa, tako da fudbaleri i nemaju neku motivaciju da igraju.
Što mislite da ostale reprezentacije igraju sa drugom postavom, gdje je bio Lewandowski sinoć.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2781 times
Been thanked: 8726 times

Post by Duminjo »

TAFKAP wrote: 08 Sep 2020, 19:04 Pjanić je pod pritiskom Barcelone, kao i svi ostali profesionalni fudbaleri, neće bez veze da riskira da se povrijedi.
Ovaj turnir u odnosu na prošli, u kojima se moglo kvalifovato za EP, ne znači ništa, tako da fudbaleri i nemaju neku motivaciju da igraju.
Što mislite da ostale reprezentacije igraju sa drugom postavom, gdje je bio Lewandowski sinoć.
U njemackoj, svi igraci Bayerna su postedjeni bili sada.

Mozda i Robert u poljskoj isto
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try »

Okupljanje nogometne reprezentacije BiH počelo je danas na Ilidži, a Zmajevi polako pristižu u bazu iz koje će se pripremati za nadolazeće utakmice.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/zmaje ... /201005007

https://www.klix.ba/sport/nogomet/bajev ... /201005096
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Duljević i Cviko pozitivni na coronu.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Ni slova o sinoćnjoj tekmi ... :sok :ooo
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by dadojović »

Chloe wrote: 09 Oct 2020, 15:07 Ni slova o sinoćnjoj tekmi ... :sok :ooo
Pisalo se na temi: liga nacija
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

dadojović wrote: 09 Oct 2020, 15:19
Chloe wrote: 09 Oct 2020, 15:07 Ni slova o sinoćnjoj tekmi ... :sok :ooo
Pisalo se na temi: liga nacija
Ahaaam .... :ok
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2781 times
Been thanked: 8726 times

Post by Duminjo »

Šta mi je Sušić povjerio na brazilskoj plaži

Ovo je njegova (i moja) priča:

Guaruja (Brazil) 9. juni 2014. godine.

Mi! Ovakvi, kakvi smo, tada puno bolji nego danas, na Svjetskom prvenstvu. Idila. Trening na plaži. Zastave Bosne i Hercegovine na svakom koraku, i to na drugoj strani svijeta. O nama priča cijela planeta. Ne zbog ratova, korumpiranih političara. Pričaju o maloj zemlji u kojoj se igra dobar fudbal. Debitanti smo na velikom takmičenju. Za šest dana u Rio de Janeiru na kultnoj ”Marakani” igramo protiv velike Argentine, predvođene najboljim svih vremena - Lionelom Messijem.

Trening je završio. Dok igrači laganim korakom kreću ka svom obližnjem hotelu, koji na obali Atlantskog okeana izgleda kao iz najljepših snova, spremam stvari i krećem ka svom ”brazilskom domu” (spavao bih danas i u faveli samo da se to vrijeme ponovi). Obratio mi se tada selektor Safet Sušić:

”Bakire, haj'mo proštetati ako imaš vremena”.

Ja: OK, samo ne mogu dugo, moram poslati izvještaj, slike.

Selektor Sušić: Ma, kratko ću, pa ti idi radi. Mogli ste napraviti dobru priču i slike s plaže, fine. Malo smo ovo, da razbijemo monotoniju, zbog atmosfere.

(krenusmo, korak po korak duž kilometarske pješćane plaže)

Ja: Šta je bilo selektore?

Selektor Sušić: Ništa, htio sam te pitati, šta misliš o svemu ovome, mi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, i tako...

Ja: Neponovljivo. Prvi put, pa Brazil, Marakana, Rio, Argentina. Super promocija za zemlju. Ljudi su dole napokon sretni, barem zbog fudbala. Neka nada, poslije svega. Samo da nas...

Selektor Sušić: Šta, samo da nas?

Ja: Ako nas Argentinci naguraju. Prva nam je utakmica na mundijalima. To će biti historija. Bilo bi loše.

Selektor Sušić: Neće. Nema šanse. Neće nas nagurati. Ne brini. Sigurno.

Ja: Mislite, da možemo...

Selektor Sušić: Normalno da možemo. Borit ćemo se. Favoriti su, ali neće nas sigurno razbiti. Nema šanse, kada ti kažem. Nismo ni mi.

Ja: Šta?

Selektor Sušić (nasmijao se): Mačji kašalj, bolan, vidi nas. U Brazilu smo na Svjetskom prvenstvu.

Ja: Izvinite, šta ste ste mi htjeli reći? Šta Vi mislite o ovome?

Selektor Sušić: Isto što i ti. Uživam u ovim trenucima. Radim i razmišljam puno.

Ja: O čemu najviše?

Selektor Sušić: O ovome što sam ti htio reći, ali te molim da to ne ide u javnost. Napiši ako hoćeš jednog dana kada sve ovo bude davno, prođe... Sada nije umjesno. Ljudi kod nas žive za ove utakmice, kao i mi ovdje. Vidi samo koliko je naših finih ljudi došlo ovdje da nas bodri. Radujemo se, napokon.

Ja: Dogovoreno. Kažite selektore.

Selektor Sušić: Puno stvari ne štima svugdje oko nas, ali smo uspjeli. Vidi gdje smo nas dvojica sada, gdje je reprezentacija, šta ljudi sada pričaju o Bosni i Hercegovini. Takav je život i ne može biti sve idealno. Misliš li da griješim puno?

Ja: Ne mislim. Kako kažete, tu smo, kada se podvuče crta - uspjeli smo. Rekli ste i Vi, ne može sve biti idealno niti u jednom poslu. Mome, vašem, drugima. Znamo se i nekada malo neslagati. Nadam se da mi ne uzimate za zlo. Ne mislimo uvijek isto, moj posao je...

Selektor Sušić: Tvoj posao je dobar, plemenit i ti to radiš pošteno (ovo mi je jedan od dražih komplimenata u 23-godišnjoj karijeri, op.a.). Zato sam te i zvao i htio te pitati, šta misliš, kada ćemo opet igrati na Mundijalu?

Ja: Za četiri godine u Rusiji. Možda. Trebali bi. Mogli bi, imamo dobru, korektnu ekipu. I neki mladi dolaze.

Selektor Sušić: Nadam se. Ti to srcem i razumijem te, ali treba biti realan. Osu'će se ekipa. Imamo i ovih starih, prolazi njihovo. Mladi, neki su malo i drski i nije im ponašanje za reprezentaciju. Bakire, puno će vremena proći dok opet zaigramo na velikom takmičenju. Puno se toga mora složiti, puno toga istrpiti, progutati. Nama se sada složilo. Zapamti šta ti kažem, pitanje je kada ćemo opet. Jer ovo treba i zaslužiti. Eto, to je to, o tome puno razmišljam. To sam ti htio reći.

Ja: Da, ali?

Selektor Sušić: Nema ali, neće nas nagurati Argentinci (opet kroz smijeh).

Ja: Zamislite pobijedimo. Cijela Bosna i Hercegovina i Brazil bi slavili, naša balkanska netrpeljivost je mila majka, kako se ovi ne vole. Ustvari, Brazil bi cijeli slavio, a kod nas dole možda i ne svi u državi.

Selektor Sušić: Ti odmah da pobijedimo Messija i Argentinu. Možda ćemo. I ovo što si sada spomenuo, ko će dole slaviti, može biti jedan od razloga. Kažem ti, proći će puno vremena da opet idemo na veliko takmičenje i ovo moramo znati cijeniti, sada i nekada. Htio sam ti ovo reći, a ti to napiši za pet, deset, 20 godine. Nekada kada budeš sretan zbog uspjeha reprezentacije, kada se plasiramo na neko takmičenje ili kada osjetiš da treba. Sjeti se. Memoriši negdje ovu našu priču i šetnju.

Ja: OK, selektore. Vidimo se. Zdravo.

Selektor Sušić: Vidimo se. Zdravo. I molim te još jednom nemoj ovo danas.

http://balkans.aljazeera.net/blog/sta-m ... skoj-plazi
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

NS BiH se uvrijedio nakon skandiranja navijača: Zmajevi više neće igrati u Zenici

Post by Mala_Mu »

Image

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio da Zmajevi više neće igrati utakmice u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Razlog je skandiranje navijača NK Čelik, popularnih Robijaša, koji su tokom susreta protiv Nizozemske tražili ostavke čelnika NS BiH.

NS BiH je uputio pismo gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću u kojem se čelnici Saveza žale na tretman na Bilinom Polju.

"Poštovani gradonačelniče, ovim pismom se obraćamo vama kao prvom čovjeku Grada Zenice, a ujedno koristimo priliku da upoznamo i uvažene vijećnike Gradskog vijeća Zenice o novonastaloj situaciji.

Sramno je ono što smo jučer doživjeli u gradu u kojem je NS BiH svojim direktnim angažmanom omogućio da bude mjesto vrhunskih sportskih dešavanja, prvi prioritet za odigravanje međunarodnih utakmica i redovna adresa za dolazak velikog broja konzumenata utakmica naše nacionalne selekcije.

Sve ono što je moglo biti najbolje, od nogometnih projekata do epskih utakmica, vezano je za ovaj grad.

I onda se dešava ono čemu je bosanskohercegovačka javnost jučer svjedočila, kao i široki TV auditorijum, kada se grupa huligana sa južne tribine od prvog sudijskog zvižduka ustremila i žestoko okomila na sve što ima veze sa NS BiH. Prije svega na predsjednika Saveza, time i na članove Izvršnog odbora, kao i stotine radnika koji participiraju u radu krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini.

Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je veoma neprilično i navesti u pisanoj formi.

Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom 'dirigenta' koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priredbu", navodi se u pismu upućenom Fuadu Kasumoviću.

Image

Nogometni savez BiH je poručio kako do daljnjeg Zmajevi neće igrati u Zenici.

"Ne znamo kako, ali ćete morati bosanskohercegovačkoj javnosti , kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto naša državna reprezentacija neće više igrati u Zenici", navodi se u pismu.

Savez insuinira da je sve krenulo od Nogometnog kluba Čelik.

"Indikativno je da je sve krenulo prije nekoliko dana kada je u NS BiH stigao dopis iz NK Čelik u kojem se traži prethodna najava za ulazak u stadion našeg osoblja, a sve pred početak nastavka drugog kruga takmičenja UEFA Lige nacija".

Za kraj, Savez je još jednom potvrdio da Zmajevi više neće igrati u Zenici.

"Jasno i glasno kažemo - reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu Bilino Polje dok god budemo 'dežurni krivci' za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice", stoji u pismu kojeg je u ime Nogometnog saveza BiH potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić.

klix.ba
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Re: NS BiH se uvrijedio nakon skandiranja navijača: Zmajevi više neće igrati u Zenici

Post by Mala_Mu »

Da li je odluka o selidbi Zmajeva opravdana ili se radi o reakciji "uvrijeđene mlade"

Tribine stadiona uvijek su bile mjesto odakle su navijači shodno rezultatima nogometnih ekipa ili reprezentacija pružali podršku ili slali poruke kritike. Iako uvrede niko ne opravdava, ipak, to je bio njihov način da izraze nezadovoljstvo.

U utakmici Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Nizozemske na Bilinom Polju s južne tribine stadiona grupa navijača je skandirala Nogometnom savezu BiH i pojedincima, baš onako kako se to radilo godinama, i ne samo od pojedinaca, već i navijačkih skupina, jer je u BiH uvijek bilo navijača koji nisu zadovoljni radom krovne kuće bh. nogometa ili nastupom reprezentacije.

Međutim, odluka Nogometnog saveza BiH da premjesti reprezentaciju s Bilinog Polja do daljnjeg izgleda kao reakcija "uvrijeđene mlade", ali i neka vrsta ucjene navijačima koji su na tribinama uvijek iskazivali iskrene emocije. Uostalom, nogomet se igra upravo zbog navijača i gledalaca.

Da li Zenica voli reprezentaciju? Da! Da li je svaki put s nestrpljenjem očekuje? Da! Da li je odluka NS BiH o selidbi reprezentacije BiH s Bilinog Polja opravdana? Ne, mišljenja su u NK Čelik, ali i u Sindikatu profesionalnih fudbalera BiH.

Nije trebalo dugo ljudima u NK Čelik da odreaguju na pismo Nogometnog saveza BiH kojeg potpisuje generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U svom uvodnom izlaganju prvenstveno naglašavaju da je pismo trebalo adresirati klubu, a ne gradu koji je formalni vlasnik nekretnine, s obzirom da je Džemidžić naveo da je sve krenulo kada su iz NK Čelik tražili najavu za ulazak osoblja na stadion.

"Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla na stadion 'Bilino polje' i uvijek će tako biti jer mjestu bh. državnosti i ne pripada ništa manje od toga. Stadion, kao domaćin sekretarijata NK Čelik Zenica, je podložan klupskom COVID-19 protokolu donešenom od nadležnih službi i u kojem je iz epidemiološko-sigurnosnih razloga potrebna najava za svakog pojedinca, a pogotovo za veće grupe ma ispred koga one dolazile. Obavijest o tome je javno istaknuta na ulasku u stadion", odgovorio je predsjednik NK Čelik Denis Mušović.

Istakao je i da je nogometna reprezentacija BiH Bilino Polje dobila besplatno na korištenje u periodu od 2016. do 2026. godine te da te pogodnosti NS BiH nema nigdje drugo.

"Bilo bi krajnje pristojno pokazati poštovanje prema domaćinu koji, želeći pomoći reprezentaciju svoje domovine, radne zadatke, treninge i utakmice izmješta kako bi pomogao reprezentaciju, uprkos njenom rezultatskom neuspjehu koji će vas, siguran sam, i finansijski pogoditi. Za nas u Čeliku je nogomet mnogo više od toga. Vaš dopis ćemo protumačiti kao da ste konačno 'pronašli razlog' koji ste toliko tražili. Kao što vam je dobro poznato, funkcioneri nogometnih saveza, gradonačelnici pa čak i stadioni su prolazni. Ono što je vječno je naša ideja i stav kao usijani plamen u visokoj peći iz koje izlazi vreli i jaki čelik! Zenički Čelik", zaključio je Mušović te imajući u vidu najavljene promjene unutar NS BiH poželio sreću u budućim profesionalnim izazovima i pronalasku narednih angažmana.

Međutim, postavlja se istinski pitanje čemu i zbog čega ova reakcija NS BiH u ovo vrijeme. Kada bi navijači reprezentacije sutra masovno iskazali protest (op.a. a bilo je takvih slučajeva navijačke skupine BHF-a), da li bi Džemidžić poslao pismo i njima i rekao im da ne trebaju reprezentaciji?

O tome koliko je odluka opravdana pitali smo i Aldina Đidića, osnivača Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, koji je kazao da nije opravdana i da predstavlja volju uvrijeđenih pojedinaca.

"Smatram da takva odluka, ako je uopšte donešena od odgovarajućih organa nogometnog saveza, nije opravdana i predstavlja volju uvrijeđenih pojedinaca, koji pokušavaju da reprezentaciju pretvore u lično vlasništvo. Reprezentacija je od svih nas, predstavlja nešto što je javno i ne može uvrijeđeni pojedinac odlučivati gdje će reprezentativci igrati", govori Đidić.

Dalje navodi da igrači, ali i relevantne navijačke skupine moraju biti kosultovani kada je u pitanju mjesto odigravanja utakmica reprezentacije.

"Ne smijemo tako naglo zaboraviti sve uspjehe koje smo postigli upravo na Bilinom Polju i koliko je publika na tom stadionu doprinijela tome, praveći odličnu atmosferu. Nezadovoljstvo navijača je samo jedan od negativnih pokazatelja trenutnog stanja u i oko reprezentacije. Igrači su sigurno kvalitetni, ali nemaju odgovarajuću podršku, niti je atmosfera dovoljno dobra da ih vodi ka uspješnom rezultatu. Još jedne neuspjele kvalifikacije su iza nas i umjesto da se uhvatimo u koštac sa problemima i krenemo raditi, umjesto da otvaramo dijalog, a sve s ciljem boljitka našeg nogometa, odluke odgovornih ljudi idu ka bježanju od navijača, zatvaranju dijaloga i privatizaciji reprezentacije. Tako nikada nećemo naprijed", zaključio je Đidić u razgovoru za Klix.ba.

Džemidžić je u pismu gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću naveo i sve infrastrukturne projekte koje je savez uradio u proteklom periodu ističući da nakon svega što su uradili nisu zaslužili "dirigovane" kritike sa juga BIlinog Polja.

Međutim, očigledno je da se ovdje radi o svemu samo ne o profesionalnom pristupu krovne kuće bh. nogometa ili pojedinca jer dok je nogometa, bit će i navijača, a samim tim i gromoglasnog navijanja i skandiranja protiv onih koji, po mišljenju navijača, ne žele dobro bh. nogometu.
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: NS BiH se uvrijedio nakon skandiranja navijača: Zmajevi više neće igrati u Zenici

Post by dadojović »

Pod hitno osnovati policiju misli i pohapsiti sve misleće osobe koje kritiziraju sistem.

Da imaju morala sami bi odstupili, ne bi čekali prozivke s tribina.
Post Reply

Return to “Fudbal”