Ne brukaj se.
Zločinac može biti i neko kome još nije presuđeno za to.
Po takvoj logici nikad nijedan zločin se nije nigdje na svijetu desio ako prije toga nije bilo presude.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Ne brukaj se.
Ta strasna vremena inkvizitorskog sistema crvenog terora su prosla nema vise kriv si dokazi da nisi, do pravosnazne presude svako je nevin.
Cuj izvrsili agresiju ima nekih tvrde da smo mi izvrsili agresiju na Irak i Afganistan? Tako su neki cak i Predsjednika W. Bush zvali zlikovcem, mislim to je osnova rata nastavak politicke borbe oruzanim putem, a dok je rata bice agresije na suverene drzave.
pa ti ga sad usra do kraja, bar nacionalni kljuc na zalost nikad nije bio u pitanjurocko wrote: ↑18 Feb 2024, 06:20
Cuj izvrsili agresiju ima nekih tvrde da smo mi izvrsili agresiju na Irak i Afganistan? Tako su neki cak i Predsjednika W. Bush zvali zlikovcem, mislim to je osnova rata nastavak politicke borbe oruzanim putem, a dok je rata bice agresije na suverene drzave.
Fino ga covjek pitao Voldja sta radis, nacisti su oko tebe a tvoj se otac borio protiv njih, kaze rekao mi druga su vremena.
Nisu ni privi ni zadnji kojima je neko drugi upao na teritoriju, za tebe agresija za njih pomaganje ruskoj manjini koja je bila ugjentavana.
Eno u Avdivki ono sto je ostalo mahom ruska manjina oni su im dojavljivali i za kanalizacijsku cijev i gdje us linije tanke , gdje fali ljudstva. cudno da ljudi koji imaju sva prava u svojoj zemlji docekuju i dojavljuju okupatorima kako da ih porobe?
I nemoj da ih poredis sa nasom srbadijom ti su samo htjeli da zadrze nacionalni kljuc i pozicije ( neka su njihovi na rukovdnim mjestima) cisti intres , jer svagdje su bili manjina osim u srbiji , ta suplja o ljubavi za Jugoslaviju moze macku o rep, ako nemoze nacionalni kljuc onda rat.
Pa jeste Amerika izvršila agresiju i na Irak i na Afganistan. Klasična invazija i to je i prouzrokovalo toliku averziju Bliskog istoka prema njima. U tome su učestvovale i još neke velike zemlje poput Velike Britanije. Naročito ono sa Irakom je bila ogromna greška.rocko wrote: ↑18 Feb 2024, 06:20Cuj izvrsili agresiju ima nekih tvrde da smo mi izvrsili agresiju na Irak i Afganistan? Tako su neki cak i Predsjednika W. Bush zvali zlikovcem, mislim to je osnova rata nastavak politicke borbe oruzanim putem, a dok je rata bice agresije na suverene drzave.
Fino ga covjek pitao Voldja sta radis, nacisti su oko tebe a tvoj se otac borio protiv njih, kaze rekao mi druga su vremena.
Nisu ni privi ni zadnji kojima je neko drugi upao na teritoriju, za tebe agresija za njih pomaganje ruskoj manjini koja je bila ugjentavana.
Eno u Avdivki ono sto je ostalo mahom ruska manjina oni su im dojavljivali i za kanalizacijsku cijev i gdje us linije tanke , gdje fali ljudstva. cudno da ljudi koji imaju sva prava u svojoj zemlji docekuju i dojavljuju okupatorima kako da ih porobe?
I nemoj da ih poredis sa nasom srbadijom ti su samo htjeli da zadrze nacionalni kljuc i pozicije ( neka su njihovi na rukovdnim mjestima) cisti intres , jer svagdje su bili manjina osim u srbiji , ta suplja o ljubavi za Jugoslaviju moze macku o rep, ako nemoze nacionalni kljuc onda rat.
Jeste za njih , dok je radio za njih sve je bilo dobro kad je doslo vrijeme u kojem su trebali da budu sposobni a ne podobni onda imamo jna sad ili nikad jer popis pokazao da im brojevi padajubez wrote: ↑18 Feb 2024, 06:30pa ti ga sad usra do kraja, bar nacionalni kljuc na zalost nikad nije bio u pitanjurocko wrote: ↑18 Feb 2024, 06:20
Da li su dokazani zlocini?Masamune wrote: ↑18 Feb 2024, 06:37Pa jeste Amerika izvršila agresiju i na Irak i na Afganistan. Klasična invazija i to je i prouzrokovalo toliku averziju Bliskog istoka prema njima. U tome su učestvovale i još neke velike zemlje poput Velike Britanije. Naročito ono sa Irakom je bila ogromna greška.rocko wrote: ↑18 Feb 2024, 06:20
Ali zato što je Amerika u pitanju Bush nikad nije odgovarao za to. Nije nikad ni Tony Blair. Nisu ni za Vijetnam kad su napalmom ubili na hiljade ljudi daleko od svoje kuće. Hirošima i Nagasaki su već izuzeci, jer se Japanci nikad ne bi predali zbog svog ponosa zasnovanog na tradiciji i morali bi skroz biti porušeni prije predaje u WW2.
Tako sigurno neće ni Putin odgovarati za ovo, ali je zločinac jer je vrhovni komandant svega u toj zemlji i sve ovo je njegova odluka i po tome bi odgovarao da ima iole neke pravde u svijetu.
Da je Estonija uletila u Latviju Predsjednik Estonije bi već sjedio u Hagu i tamo bi mu sudili. Za male i nebitne države ovo gore ne vrijedi.
Nije ti ovo jarane neko nekog ubio pa mu na sudu dokazuješ da je zločinac. Ovdje se po vrhovnoj komandi i odgovornosti već zna, tako da se može vrlo lako dati etiketa zločinca. I Bush je također zločinac.
Nema potrebe al opet jedva cekaju da kupuju od Rusa.rocko wrote: ↑18 Feb 2024, 05:26Nije istina kaze Behko da ste sve na vjetrenjace i solarnu energiju presli u Njemackoj i da vise nema te potrebe da kupujete ruski plin i naftu.Duminjo wrote: ↑17 Feb 2024, 21:23
Dok je na vlasti, dlaka mu nece faliti. Ako ikada izgubi vlast, vjerovatno ce ga mrak progurati a ne bi onda bio ni bitan.
Za pravdu se nasmijah jer skoro svi na zapadu (mislim na EU a posebno na Nijemce) jedva cekaju bilo kakav mir u Ukrajini i da obnove poslove sa Rusima.
Naravno, vazi se i vazice se o pravdi dok poso cvjeta.
Nemogu da vjerujem ,Behko I'ma drugacije informacije
Users browsing this forum: General War, Mister No and 0 guests