Odmor u Hrvatskoj
Moderator: Krokodil Behko
Re: Da li odmarati u Hrvatskoj
Pa ne bih bas rekla da se zale SAMO Bosanci. Na netu imas milion izjava stranaca kojima se nije dopalo, od smjestaja, preko parkinga, do cijena i rent-a-cara.
Kritika ponekad moze biti i pozitivna, ono da se popravi sto ne valja, jer vrijeme ce ipak pokazati svoje.
Kritika ponekad moze biti i pozitivna, ono da se popravi sto ne valja, jer vrijeme ce ipak pokazati svoje.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
Ruana
- Status: Offline
Nije bas da se samo mi bunimo, bune se i drugi. Prosle godine je sa nama isao bas u Dubrovnik od muza sef sa familijom. Imali smo privatni smjestaj, dosao je dva dana poslje nas, covjeka su oderali cijenama. Skucajno je bila neka pekara blizu nas, odu njegova djeca da kupe kiflu, naplate im po 18 kuna obicnu kiflu, a mojoj djeci po cijeni koja pise na cjenovniku. Cjenovnik samo na hrvatskom.vučica wrote:draga Ruana ja sam samo rekla svoje misljenje i imam pravo na to kom pravo kom krivo..al vecinom ljudi iz Bosne se bune za neljubaznost za smjestaj za cijene za ovo..za ono..a mozda nije problem samo u nasim ugostiteljima nego i u ljudima koji dolaze....citam na netu hrpu clanaka kako se samo Bosanci bune i bjeze mahom u Tusku i Spaniju pa izvolte siroko vamo polje ko ima i ko hoce dolazio je i doci ce u Hrvatsku ko nece nemoraRuana wrote:Ama niko ti ne pljuje, samo pricamo o cijenama pa imamo i mi jadrana i slane vode Neum nije u Turskoj jelde.
To je samo jedan od primjera. Ima toga koliko hoces.
Rekla sam prije da nisam nikad nista lose dozivljela, mada smo mi obicno samo u Dubrovniku ali ima ljudi koji zaista imaju lose iskustvo.
Jos jedan primjer, ulazimo u prodavnicu na plazi , zena od ovoga sa djetetom od 5 godina i ja, ona prica sa djetetom na danskom i treba da mu kupi one misice za plivanje, cijena je 20 kuna, opet pise na hrvatskom, ono 20 pise slovima a ne brojem. Prodavacica govori na engleskom 45 kuna. Ja joj kazem da kostaju 20 onda ona lafo ispravlja. Ne vjerujem da ce ikad vise otici, jer oni sad svima o tome pricaju.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
Na raznim portalima,bivse Yu,mozete naci komentare o iskustvima i dozivljajima sa Jadranske obale.
Vjerujte da prednjace u negativnom kontekstu upravo Hrvatski gradjani.
Pogotovu ovi iz sjevernije regije....Zagreb.....
Vjerujte da prednjace u negativnom kontekstu upravo Hrvatski gradjani.
Pogotovu ovi iz sjevernije regije....Zagreb.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- vučica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Svega ima svuda i dobrog i lošeg iskustva al svi pričaju samo o Hrvatskoj, ali kakva god da je ja je volim jer je
Moja rodna zemlja

Moja rodna zemlja
***Ja sam ja,uvijek UNIKAT,nikad DUPLIKAT***
...Moja se radost čuje u tišini,
a ljubav udiše svakim dahom....

tako je vučice,ajde nek nisam sam..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Pa tema je odmor u Hrvatskoj. Otvorite temu odmor u Turskoj/Grckoj/Spaniji/Kipru/...... pa cemo raspravljati.
Gledam te nekim drugim ocima
- Pasaga
- Hadžija

...ovdje su cjene bas po mjeri....
prenociste...hrana....
nemos zalutati.....samo pravo....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
rvatska je velika..ajde relativno velika i ima jeftiniji i skuplji destinacija kako ko voli..ko što ima ovakvi i onakvi ljudi..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9744 times
- Been thanked: 11481 times
- Status: Online
opet dubrovnik behko jel ti znaš da je mjesečni najam na stradunu 140 000 kuna..pa ti to isplati..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9744 times
- Been thanked: 11481 times
- Status: Online
Ja ne kažem ništa. Samo izvršava, svoju novinarsku dužnost pa (dez)informišem naše forumaše tokom cijelog dana. Ukoliko bude članak o jeftinoći na jadranu, objavit ću i njega. 
jeftinoća je tolikoa da se cijena može spustit do 30 % za smještaj bez problema..ne svagdi ali na dosta mista..sad izvanpasinska potrošnja nebi o tome ali bez toga se i može..cijene u trgovinama su li la ko u bih..
-
Ruana
Kad budete hljeb placali 30 kruna kao mi ovamo, onda pricajte o skupoci.
- Pasaga
- Hadžija

Donekle i razumijem te cjene u ljetnom periodu.
Ti stanovnici dole,to im je godisnja ljetina,zetva...
mnogi od toga zive,ili im je jedan od glavnijih izvora prihoda.
Ti stanovnici dole,to im je godisnja ljetina,zetva...
mnogi od toga zive,ili im je jedan od glavnijih izvora prihoda.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
da ali nek ih je malo opržilo ovo lito kažem ja to njima....pročitaj prvi post..
ne bih zeljela uvrijedit te, ali jako malo ljudi znam...ustvari, zasto da lazemo se...ne znam nikog...tko rodjen je i zivi u hrvatskoj, a poput tebe...ljubavlju se opredjeljuje.vučica wrote:Svega ima svuda i dobrog i lošeg iskustva al svi pričaju samo o Hrvatskoj, ali kakva god da je ja je volim jer je
Moja rodna zemlja![]()
Ja, iako zivim ovdje ne ustrucavam se priznati da cijene previsoke su za ponudu kakovu imamo, uz prilicno siromasan nocni zivot, a o ljubaznosti ugostiteljskog osoblja da i ne govorim.
Treba malo obic svijeta...pa prepun dojmova, suocit se sa hrvatskom turistickom stvarnoscu....ili ljetovati u hotelu lone u rovinju, mileniju u opatiji, croatii na cavtatu il dubrovackom excelsioru...imho...jer na njihovu se usluznost nikad pozalila nisam
4 a sake of the argument, gdje ti ljetujes??
od prve zvijezde ravno...čekaj me...tamo
ukosnice ti si hrvatica ili samo zivis u hr?
nego, ova tema se stalno vrti u krug....treba da se osvezi...
predlazem da forumasice metnu svoje slike u bikiniju
Nešto kontam, na nekim temama se kuka kako nije bilo dobro u komunizmu pa i u vrijeme tite, jer se nije smjelo ovo pa ono a sad nema komunizma i opet ne valja.
Šta želim reći; bivši sistem je omogućavao običnom radniku odmor na jadranskoj obali a ponajviše u Hrvatskoj a ovaj sistem to ne omogućava.
Bivši sistem je imao širom jadranske obale kamp kućice, apartmane, odmarališta, hotele,..... koji su bili namijenjeni radničkoj klasi i sve je bilo sindikalno pa i cijene.
Toga više nema, pa u čemu je problem ?
Ne želite komunizam a kad je turizam u pitanju, onda ga želite.
Ja već od pada komunizma iden samostalno sa kamp kućicom na more a ponajviše u Lanternu, jer tamo smo stekli društvo s kojim se viđamo sve ove godine.
Cijene?
Cijene nisu sindikalne - kao prije, sad su cijene prilagođene turistima a turista treba imati novce a ako ih nema, onda se ne ide i to je sva umjetnost.
Mi dobivamo regres u firmi i taj regres je za odmor i turističko mjesto se nikako ne može usporediti sa ostalim - koji to nisu.
Dakle turistička mjesta imaju svoju cijenu a ako je mjesto kao Dubrovnik, onda pogotovo.
Ne znam u čemu je štos pa nikako ne možete shvatiti značenje jednog Dubrovnika.
Postoje destinacije za one sa plitkim džepom i za one što imaju solde a za cijenu i ne pitaju.
Uzmimo primjer jednog Dubaja, jesul uistinu tamo tolike usluge - spram cijene al opet se nađu gosti kojima to odgovara.
Niko nama do naše države nije kriv - ako si ne možemo priuštiti godišnji.
Pogledajte njemačke, austrijske il skandinavske plate pa skontajte koliko je Hrvatska za njih "skupa".
Jedno je dijeliti svoje mišljenje preko foruma a drugo je uistinu ljetovati u Hrvatskoj i to na način da se odabere destinacija i to primjerna džepu pojedinca.
Šta želim reći; bivši sistem je omogućavao običnom radniku odmor na jadranskoj obali a ponajviše u Hrvatskoj a ovaj sistem to ne omogućava.
Bivši sistem je imao širom jadranske obale kamp kućice, apartmane, odmarališta, hotele,..... koji su bili namijenjeni radničkoj klasi i sve je bilo sindikalno pa i cijene.
Toga više nema, pa u čemu je problem ?
Ne želite komunizam a kad je turizam u pitanju, onda ga želite.
Ja već od pada komunizma iden samostalno sa kamp kućicom na more a ponajviše u Lanternu, jer tamo smo stekli društvo s kojim se viđamo sve ove godine.
Cijene?
Cijene nisu sindikalne - kao prije, sad su cijene prilagođene turistima a turista treba imati novce a ako ih nema, onda se ne ide i to je sva umjetnost.
Mi dobivamo regres u firmi i taj regres je za odmor i turističko mjesto se nikako ne može usporediti sa ostalim - koji to nisu.
Dakle turistička mjesta imaju svoju cijenu a ako je mjesto kao Dubrovnik, onda pogotovo.
Ne znam u čemu je štos pa nikako ne možete shvatiti značenje jednog Dubrovnika.
Postoje destinacije za one sa plitkim džepom i za one što imaju solde a za cijenu i ne pitaju.
Uzmimo primjer jednog Dubaja, jesul uistinu tamo tolike usluge - spram cijene al opet se nađu gosti kojima to odgovara.
Niko nama do naše države nije kriv - ako si ne možemo priuštiti godišnji.
Pogledajte njemačke, austrijske il skandinavske plate pa skontajte koliko je Hrvatska za njih "skupa".
Jedno je dijeliti svoje mišljenje preko foruma a drugo je uistinu ljetovati u Hrvatskoj i to na način da se odabere destinacija i to primjerna džepu pojedinca.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Pasaga
- Hadžija

Jako konstruktivan prjedlog.....Alexandar wrote:ukosnice ti si hrvatica ili samo zivis u hr?
rasprava bi dobila na sadrzaju ...ritmu.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- vučica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
dok nisam zivjela na moru ljetovala sam u omisu,rijeci i na viru nakon par godina preselila u istru i tamo zivjela dosta godina.Ukosnica wrote:ne bih zeljela uvrijedit te, ali jako malo ljudi znam...ustvari, zasto da lazemo se...ne znam nikog...tko rodjen je i zivi u hrvatskoj, a poput tebe...ljubavlju se opredjeljuje.vučica wrote:Svega ima svuda i dobrog i lošeg iskustva al svi pričaju samo o Hrvatskoj, ali kakva god da je ja je volim jer je
Moja rodna zemlja![]()
Ja, iako zivim ovdje ne ustrucavam se priznati da cijene previsoke su za ponudu kakovu imamo, uz prilicno siromasan nocni zivot, a o ljubaznosti ugostiteljskog osoblja da i ne govorim.
Treba malo obic svijeta...pa prepun dojmova, suocit se sa hrvatskom turistickom stvarnoscu....ili ljetovati u hotelu lone u rovinju, mileniju u opatiji, croatii na cavtatu il dubrovackom excelsioru...imho...jer na njihovu se usluznost nikad pozalila nisam
4 a sake of the argument, gdje ti ljetujes??
Nekazem ja da cijene nisu previsoke u nekim dijelovima turistickih mjesta al razumijete li vi da neki ljudi zive od toga,svi se hvataju dubrovnika koji je najskuplji al hajd necu vise da smaram na ovoj temi posto se sve vrti u krug al bez obzira na to izjasnjavat cu se uvijek sa ljubavlju prema svojoj zemlji bez ustrucavanja jer kakva god da je moja je i ne stidim se toga sto ti kazes "opredjeljenja ljubavi" prema Hrvatskoj
***Ja sam ja,uvijek UNIKAT,nikad DUPLIKAT***