Sa druge strane svaka (pa i manje težine) nepravda koja se čovjeku lično učini (ili koju on tako percepira) ostavlja trag koji neko preoblici u iskustvo više a neko u "tragediju"
Moderator: Krokodil Behko
Vjerovatno nisi bio okruzen takvim ljudima. Nadam se da neces nikad biti.Socrates wrote: 16 Jun 2020, 15:18 Ja uopste ne mogu zamisliti normalnu zivotnu situaciju u kojoj mi neko može nanijeti zlo.
Ne uzimam ekstremne situacije u obzir, kao što je rat recimo.
ovaj naš mentalitet je zlo. baš smo zasićeni zloćama. ja vjerujem da je ljudima iz zdrave ili zdravije sredine od naše to čudno, ali razumijem kada se neko ovdje požali na nanošenje zla.Socrates wrote: 16 Jun 2020, 15:18 Ja uopste ne mogu zamisliti normalnu zivotnu situaciju u kojoj mi neko može nanijeti zlo.
Ne uzimam ekstremne situacije u obzir, kao što je rat, recimo.
Ali zato se mi možemo maknuti od takvih osoba/društva/okruženja.MarlboroGold wrote: 16 Jun 2020, 15:33 Problem je sto ti na to gledas iskljucivo spram sebe i vlastitih stavova. O toxic da ne govorim. Nije ti palo na pamet da imas osoba koje ne mogu maci od tog mentalnog zla? Nismo svi isti.
Na granici bahatosti, ali tako ti postas inace.
Stoji i to.dadojović wrote: 16 Jun 2020, 15:35Ali zato se mi možemo maknuti od takvih osoba/društva/okruženja.MarlboroGold wrote: 16 Jun 2020, 15:33 Problem je sto ti na to gledas iskljucivo spram sebe i vlastitih stavova. O toxic da ne govorim. Nije ti palo na pamet da imas osoba koje ne mogu maci od tog mentalnog zla? Nismo svi isti.
Pa neki, unatoč tome, gotovo mazohistički ostaju u takvim krugovima.
Mozda samo nemaju izbora ili stave život na vagu da izvaga ostanak ili odlazak pa prevagne ostanak.dadojović wrote: 16 Jun 2020, 15:35Ali zato se mi možemo maknuti od takvih osoba/društva/okruženja.MarlboroGold wrote: 16 Jun 2020, 15:33 Problem je sto ti na to gledas iskljucivo spram sebe i vlastitih stavova. O toxic da ne govorim. Nije ti palo na pamet da imas osoba koje ne mogu maci od tog mentalnog zla? Nismo svi isti.
Pa neki, unatoč tome, gotovo mazohistički ostaju u takvim krugovima.
Ja bih volio konkretne primjere, pa da vidimo te nemogućnosti odmicanja od zla.MarlboroGold wrote: 16 Jun 2020, 15:33 Problem je sto ti na to gledas iskljucivo spram sebe i vlastitih stavova. O toxic da ne govorim. Nije ti palo na pamet da imas osoba koje ne mogu maci od tog mentalnog zla? Nismo svi isti.
Koji je to poziv?Beni_dvosekundas wrote: 16 Jun 2020, 15:41 Ja nanosim ljudima svaki dan zlo od 09:00 do 18:00 i jos sam dobro placen za to