Ivana Marić
Moderator: Krokodil Behko
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime
Jel ovo rubrika Deda Mraz ispunjava zelje?
Ivano, crna Ivano sta uradi jednom recenicom, nisi ni svesna....
Ivano, crna Ivano sta uradi jednom recenicom, nisi ni svesna....
Jedna lasta....men'scini prolijece
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime
Jbt ljudi ne mogu da kupe vakcine koje niko nece. Eno poklanjaju ih redom jedno drugima a oni ocekuju da organizuju perfektnu vojnu akciju 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22462 times
- Been thanked: 20568 times
Problem tu leži što i Hrvatska i Srbija smatraju da su svojim potpisima također garantovali mir i da na osnovu tih potpisa imaju pravo ići u interesu svojih naroda koji žive u BiH. Tako oni tumače. Za Srbiju je jasno da bi vjerovatno najebala u slučaju agresije, ali šta bi sa Hrvatskom kao članicom EU ako ocijeni da je njen narod ugrožen?Taare wrote: 08 Mar 2021, 18:09Nisu ti oni nikakvi garanti, nego strane u sukobu. Strane koje su pomagale u izvršenju genocida i uzp-a.MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 17:57
Misliš li da se vojska Srbije ne bi mogla pojaviti u BiH na istoku? Jer znaš ono... potpisnici su Daytona, a kad isti padne u vodu onda je sve moguće.
Srbi ne smiju pogledati preko drine. Satrao bi ih nato. Svakako ih čekaju da im se najebu mile mamice zbog šurovanja sa rusima i kinezima.
Drugo, REPUBLIKA bih - namjerno veliko jer se rušenjem dms-a vraćamo na to uređenje- ne bi prekršila nijedan jedini zakon niti neko pravo.
Ako srbija krene na bih, izvršila bi agresiju. Onda idu sankcije, naoružanje iz turske kojoj ne treba dozvola nato saveza da dopremi oružje, plus što vjerujem da bi biden imo jarku želju da ispendreči srbe. Nije baš da ih voli, jelte.
Zato treba iskoristiti momentum.
Ako ovo što sam nabrojao i nabrajam nisu jaki argumenti, onda stvarno ne znam.
Nije to Fufe filmski scenario... apsolutno niko ne može predvidjeti šta bi se desilo ukoliko bi Dayton preko noći prestao važiti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Totem
- Aktivni forumaš

Hurija wrote: 08 Mar 2021, 18:09 Govorimo o realnom scenariju rubna područja posebno Federacije BIH koja graniče sa Enitetom bi bila posebno na udaru .
Ma koji crni rat, sta je vama...od misa slona napraviste. Niti ce Srbija ikog napasti, niti ce se ukinuti RS. Zasada mira tako biti, u dogledno vreme.
Vreme je mira, ne bi se inace Komsic onako kreveljio Vucicu..receno im je tako.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9843 times
- Been thanked: 11601 times
- Status: Online
arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:55
3) naći neki novi jezik, nove vrijednosti, novi politički narativ kojim bi se prestale stvari nametati i počeo neki novi život... ovo bi se odmah proglasilo izdajom svega...
Nove vrijednosti, to nije nešto što se usvoji u parlamentu. Usvojila je i HR takve stvari, kao i ostale zemlje iz seljačkog dijela EU, pa vidimo da su sad tamo ko cigani.
Kao što sam ti već rekao, ako ti je do novih građanskih vrijednosti, živ ih (po svoj prilici) nećeš dočekati.
Tu više nemamo prostora za diskusiju. Ako misliš da ima, de, konkretan plan za dostizanje istih?
Što se tiče Srbije i njenog uplitanja u potencijalni rat, mislim da si se zajebo.
Ista ne smije poslati svoju vojsku, jer to bi bila agresija. Realno, nakon rata u BiH, tek tad je svijet vidio koja su to govna, pa su ih na Kosovu umlatili odmah.
Dalje, Srbija mora čekati krupnije tektonske poremećaje, na evropskom kontinentu, kako bi završila posao, ali ne samo da otkine genocidnu tvorevinu, nego i da nas sve redom, istrijebi do zadnjeg. U principu, kad kažem "rat", mislim na odbranu od njih, jer će sasvim sigurno, pokušati da nas istrijebe.
Ne brini, to je samo srpska vojska. Kad Srbi imaju oružje, a drugi nemaju, onda oni ubijaju civile. Kad se i ovi drugi naoružaju, Srbi sjednu na traktor pa pobjegnu. Nikad nikakav rat nisu dobili, pa neće ni ovaj.
Ukoliko bude u prilici, ona će to učiniti.
Ovo ti govrim nakon hrpa i hrpa iščitane historijske literature, uključujući tu i srpske historičare, poput Dubravke Stojanović, Latinke Perović, itd... Tu dobro dođe i Svetozar Marković. Ta milionoglava avet zvana Apis, neće stati.
Neće stati, jer ne može, jer ne zna ništa drugo, osim da otima tuđe pašnjake i njive, te da tu dotjeruje svoje stado. Sama je primitivna i duhom zaostala, pa ne zna upravljati svojim teritorijem, pa tako da spas uvijek traži u otimanju tuđeg. Neće stati.
Čak i kad bi Bošnjacima ostala samo jedna opština, ona neće stati. Nemoguće je, prosto je nemoguće!
Koliko neko mora mrziti svoj narod i sebe samog, pa da priča o oprostu i miru, s narodom koji čak ni ne priznaje da je nešto loše učinio, pa čak tvrdi da je istina suprotna i on to čini kolektivno?
E vidiš, to je ta avet zvana Apis.
Isto je tako i Hitler, vodio rat do zadnjeg Nijemca, pa tako da tu nema nikakve dileme, da će Srbi ostati ovakvi, sve dok im se doslovno ne polome i zubi i sve ostale kosti i natjerati ih sve isponove.
Kako bi znao gdje je početak i odakle trebaju oni da krenu, ne bi bilo loše pročitati (ako već nisi) Srbiju na istoku, od Svetozara Markovića. Svega stotinjak stranica. Neće ti trebati mnogo vremena, da povežeš stvari i shvatiš gdje su ta država i taj narod zapeli i šta su pogrešno uraidli.
E link free
https://kupdf.net/download/srbija-na-is ... da9801_pdf
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Hurija wrote: 08 Mar 2021, 18:09 Govorimo o realnom scenariju rubna područja posebno Federacije BIH koja graniče sa Enitetom bi bila posebno na udaru .
Ko će udariti? Ko?
- Totem
- Aktivni forumaš

MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:13Problem tu leži što i Hrvatska i Srbija smatraju da su svojim potpisima također garantovali mir i da na osnovu tih potpisa imaju pravo ići u interesu svojih naroda koji žive u BiH. Tako oni tumače. Za Srbiju je jasno da bi vjerovatno najebala u slučaju agresije, ali šta bi sa Hrvatskom kao članicom EU ako ocijeni da je njen narod ugrožen?Taare wrote: 08 Mar 2021, 18:09
Nisu ti oni nikakvi garanti, nego strane u sukobu. Strane koje su pomagale u izvršenju genocida i uzp-a.
Srbi ne smiju pogledati preko drine. Satrao bi ih nato. Svakako ih čekaju da im se najebu mile mamice zbog šurovanja sa rusima i kinezima.
Drugo, REPUBLIKA bih - namjerno veliko jer se rušenjem dms-a vraćamo na to uređenje- ne bi prekršila nijedan jedini zakon niti neko pravo.
Ako srbija krene na bih, izvršila bi agresiju. Onda idu sankcije, naoružanje iz turske kojoj ne treba dozvola nato saveza da dopremi oružje, plus što vjerujem da bi biden imo jarku želju da ispendreči srbe. Nije baš da ih voli, jelte.
Zato treba iskoristiti momentum.
Ako ovo što sam nabrojao i nabrajam nisu jaki argumenti, onda stvarno ne znam.
Nije to Fufe filmski scenario... apsolutno niko ne može predvidjeti šta bi se desilo ukoliko bi Dayton preko noći prestao važiti.
Hrvatska je clanica i NATO pakta, sto je znacajnije za ovu pricu. A Lavrov sto se tice RS bio vise nego decidan.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Totem wrote: 08 Mar 2021, 18:16MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:13
Problem tu leži što i Hrvatska i Srbija smatraju da su svojim potpisima također garantovali mir i da na osnovu tih potpisa imaju pravo ići u interesu svojih naroda koji žive u BiH. Tako oni tumače. Za Srbiju je jasno da bi vjerovatno najebala u slučaju agresije, ali šta bi sa Hrvatskom kao članicom EU ako ocijeni da je njen narod ugrožen?
Hrvatska je clanica i NATO pakta, sto je znacajnije za ovu pricu. A Lavrov sto se tice RS bio vise nego decidan.
Evo ja skino gaće i čekam da mi Lavrov popuši, skupa sa svim njegovim fanovima
- Totem
- Aktivni forumaš

Desio se prvi prijatelski susret celnika Srbije i BiH, svi okezeni, sto je iako zvuci smesno, velikji iskorak, ovde se pocelo pricati o ratu, kada za to ima najmanje sansi....a 91 su svi govorili ma kakvog rata bolan...sve obrnuto
- Totem
- Aktivni forumaš

Krokodil Behko wrote: 08 Mar 2021, 18:21Totem wrote: 08 Mar 2021, 18:16
Koliko znam, on je straight...ozenjen covek...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Totem wrote: 08 Mar 2021, 18:23Krokodil Behko wrote: 08 Mar 2021, 18:21
Koliko znam, on je straight...ozenjen covek...
Samo nek se zada, to samo i čekamo. Čiom bi se ta niža vrsta hominida, iz Sibira, uplela, garantovano imamo jenkije iza sebe.
- Totem
- Aktivni forumaš

A jesam li ja zaj sto je poceo price o ratu....naprotiv. Vec ocigledno neki ovde ga prizeljkuju....od nigde nikuda, se poceo rat spominjati
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Pa može se hipotetički govoriti o nekim scenarijima... u slučaju rata u BiH vjerovatno je da će se naći i NATO i ruske snage u BiH i to u veoma kratkom vremenskom periodu. To je sve Pandorina kutija.
Realno NATO je mnogo vojno jači od Rusije. Rusija recimo ima samo jedan nosač aviona.
Realno NATO je mnogo vojno jači od Rusije. Rusija recimo ima samo jedan nosač aviona.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3918 times
- Been thanked: 2950 times
jebes avion ako ga treba nositMarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:26 Pa može se hipotetički govoriti o nekim scenarijima... u slučaju rata u BiH vjerovatno je da će se naći i NATO i ruske snage u BiH i to u veoma kratkom vremenskom periodu. To je sve Pandorina kutija.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Pasaga wrote: 08 Mar 2021, 18:28jebes avion ako ga treba nositMarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:26 Pa može se hipotetički govoriti o nekim scenarijima... u slučaju rata u BiH vjerovatno je da će se naći i NATO i ruske snage u BiH i to u veoma kratkom vremenskom periodu. To je sve Pandorina kutija.
- Totem
- Aktivni forumaš

MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:26 Pa može se hipotetički govoriti o nekim scenarijima... u slučaju rata u BiH vjerovatno je da će se naći i NATO i ruske snage u BiH i to u veoma kratkom vremenskom periodu. To je sve Pandorina kutija.
A ja bi rekao da niti Amrrima niti Rusima nije na kraj pameti da se tuku oko Bosne. Pored tolike nafte na bliskom istoku, da trose vojne resurse za sta? Zbog piramida u Visokom? Dajte molim vas. Ko sto su se potukli 92 oko Bosne, tako ce i sada....
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Pa ja to ne priželjkujem, ali s obzirom na situaciju u BiH nije nemoguće. Kad se Ukrajini desilo ono što se desilo u BiH je itekako moguće, ali bi posljedice bile mnogo gore. Ovaj region je mnogo osjetljiviji.Totem wrote: 08 Mar 2021, 18:31MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:26 Pa može se hipotetički govoriti o nekim scenarijima... u slučaju rata u BiH vjerovatno je da će se naći i NATO i ruske snage u BiH i to u veoma kratkom vremenskom periodu. To je sve Pandorina kutija.
A ja bi rekao da niti Amrrima niti Rusima nije na kraj pameti da se tuku oko Bosne. Pored tolike nafte na bliskom istoku, da trose vojne resurse za sta? Zbog piramida u Visokom? Dajte molim vas. Ko sto su se potukli 92 oko Bosne, tako ce i sada....
- Totem
- Aktivni forumaš

Jasno postavljeno...RS pod Ruskim uticajem, Federacija kombinovano, Ameri i Nemci. Toliko. Sta nejasno?
Zbog cega bi zaratili? Mile moze nesto reci Lavrovu? Pisa se u gace kada ovaj ga pogleda. Isto i Bosnjavki liferi....kako su prosli kada su pozvali ambasadore...blamaza. Molim vas.
Zbog cega bi zaratili? Mile moze nesto reci Lavrovu? Pisa se u gace kada ovaj ga pogleda. Isto i Bosnjavki liferi....kako su prosli kada su pozvali ambasadore...blamaza. Molim vas.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Totem wrote: 08 Mar 2021, 18:31MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:26 Pa može se hipotetički govoriti o nekim scenarijima... u slučaju rata u BiH vjerovatno je da će se naći i NATO i ruske snage u BiH i to u veoma kratkom vremenskom periodu. To je sve Pandorina kutija.
Prije svega pet minuta, tvrdio si da će Lavrov braniti Srbe.
Jel treba donijeti taj post?
- Totem
- Aktivni forumaš

MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 18:33Pa ja to ne priželjkujem, ali s obzirom na situaciju u BiH nije nemoguće. Kad se Ukrajini desilo ono što se desilo u BiH je itekako moguće, ali bi posljedice bile mnogo gore. Ovaj region je mnogo osjetljiviji.Totem wrote: 08 Mar 2021, 18:31
Potediti Ukrajinu i BiH je priznaces malo lucidno...a i tamo je skroz kontrolisano. Rusi ladno oteli Krim, Ameri gledali u stranu. Ostavili i Siriju Rusima, ovi se ne petljaju Amerima u donjem delu bliskog istoka i Afganistanu i svi srecni. Bosna nema nijednog aduta, da bi se zbog nje zaratilo...i to dve najvece svetske sile.