Nikada,vazda se ovdje Narod djelio na 3 skupine,Ako Nije Tako sto imamo odvojena sela..sto to Nije jedan veliki mix sve ??? Sela SU srpska muslmanska itd nisam cula za mjesanaMarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:38Zanemari tog trolla. Bosanac danas nije ni u snu jugoslaven, vec tradicionalni Bosnjak svih vjeroispovijesti kakav je i bio na ovim prostorima nekad davno.Calla wrote: 04 Mar 2021, 13:34
Ahaa, a u Bosnji I Hercegivini zive sretno bosnjakinje I bošnjaci, mozda je stvaran problem opstao u tom izostavljenom slovu J![]()
Zašto je važno biti Bosanac?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Status: Offline
Re: Zašto je važno biti Bosanac?
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Trollas a pojma nemas o vlastitom identitetu.bosnjakinja wrote: 04 Mar 2021, 13:41Nikada,vazda se ovdje Narod djelio na 3 skupine,Ako Nije Tako sto imamo odvojena sela..sto to Nije jedan veliki mix sve ??? Sela SU srpska muslmanska itd nisam cula za mjesanaMarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:38
Zanemari tog trolla. Bosanac danas nije ni u snu jugoslaven, vec tradicionalni Bosnjak svih vjeroispovijesti kakav je i bio na ovim prostorima nekad davno.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Sve ja znamMarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:42Trollas a pojma nemas o vlastitom identitetu.bosnjakinja wrote: 04 Mar 2021, 13:41
Nikada,vazda se ovdje Narod djelio na 3 skupine,Ako Nije Tako sto imamo odvojena sela..sto to Nije jedan veliki mix sve ??? Sela SU srpska muslmanska itd nisam cula za mjesana
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 478 times
- Been thanked: 1465 times
To ti je drug moj elementarno nepoznavanje osnovnih termina .... vidiš za nju i njoj slične je etnička i nacionalna pripadnost jedno te isto .... Čuj bit Bosanac a nisi Bošnjak .... jesi ti luuudMarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:42Trollas a pojma nemas o vlastitom identitetu.bosnjakinja wrote: 04 Mar 2021, 13:41
Nikada,vazda se ovdje Narod djelio na 3 skupine,Ako Nije Tako sto imamo odvojena sela..sto to Nije jedan veliki mix sve ??? Sela SU srpska muslmanska itd nisam cula za mjesana
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Znaju to mnogi, ali se prave ludi. Doslo njihovo vrijeme pa ga ne bi sad dali nizasta. Turbo bosnjastvo je danas dobra investicija. Isto kao sto su isti ti ljudi bili najvece komunjare u Jugoslaviji. Sutra ce biti nesto trece.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:40Hajd ti to sad objasni drug moj ovim patriotamaMarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:38
Zanemari tog trolla. Bosanac danas nije ni u snu jugoslaven, vec tradicionalni Bosnjak svih vjeroispovijesti kakav je i bio na ovim prostorima nekad davno.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24180 times
- Status: Online
To su samo popratne pojave nemanja drzave.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:10Jarane ja sam sad gdje su Bošnjaci ... i ne da mi fali dlaka s glave .... fali mi 20 godina života .... ljudi pokraše boga oca .... nemoš doć na red da živiš pristojno .... a sve Bošnjaci, selam, inšallah, akobogda, tespih, džuma, hadž .... Nemoj Fuddo matere tiFuddo wrote: 04 Mar 2021, 13:06
Covjek ti pokusava pristojno objasniti da samo tamo gdje su Bosnjaci vecina mozes da budes i Bosanac, Hrvat, Srbin, Sejdic Finci... i da ti dlaka sa glave ne fali.
Kakva je nakrivo postavljena, pravo je cudo da imas sta rucat. Nemas drzave, nemas sistema, mores se jebat.
A neces je imati dok i ako ne ojacas, i sebi napravis.
A posto to vise nikog ne zanima, jer se svak o sebi zabavio, mores klimat usima.
Sta bi, to tako hoda.
Dozvolite da se obratimo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Onda mi nemoj govoriti da sam slobodan i da mi dlaka ne fali samo na teritoriji gdje su Bošnjaci većina... jer to ne pije vode .... nismo djeca jbmgajaFuddo wrote: 04 Mar 2021, 13:47To su samo popratne pojave nemanja drzave.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:10
Jarane ja sam sad gdje su Bošnjaci ... i ne da mi fali dlaka s glave .... fali mi 20 godina života .... ljudi pokraše boga oca .... nemoš doć na red da živiš pristojno .... a sve Bošnjaci, selam, inšallah, akobogda, tespih, džuma, hadž .... Nemoj Fuddo matere ti
Kakva je nakrivo postavljena, pravo je cudo da imas sta rucat. Nemas drzave, nemas sistema, mores se jebat.
A posto to vise nikog ne zanima, jer se svak o sebi zabavio, mores klimat usima.
Sta bi, to tako hoda.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa recimo da ti je puno bolje nego nekom Bosnjaku, sta ja znam, u Bratuncu na primjer.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:49Onda mi nemoj govoriti da sam slobodan i da mi je dobro samo na teritoriji gdje su Bošnjaci većina... jer to ne pije vode .... nismo djeca jbmgajaFuddo wrote: 04 Mar 2021, 13:47
To su samo popratne pojave nemanja drzave.
Sta bi, to tako hoda.![]()
Dozvolite da se obratimo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Pa recimo da griješiš .... jer je razlika, barem u životnom standardu i perspektivi .... u nekih par grama .... drug moj jel se makneš od Sarajeva, Banja Luke ili Mostara sve je to gola bijeda drug moj .... naravno osim zaštitnika VITALNIH NACIONALNIH INTERESA .... koji grabe i kapom i šakom, a sve pod krinkom zaštite KONSTITUTIVNOSTI ... koja smo mi pišurija od države braćo moja draga
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Mislim da me ne razumijes.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:52Pa recimo da griješiš .... jer je razlika, barem u životnom standardu i perspektivi .... u nekih par grama .... drug moj jel se makneš od Sarajeva, Banja Luke ili Mostara sve je to gola bijeda drug moj .... naravno osim zaštitnika VITALNIH NACIONALNIH INTERESA .... koji grabe i kapom i šakom, a sve pod krinkom zaštite KONSTITUTIVNOSTI ... koja smo mi pišurija od države braćo moja dragaFuddo wrote: 04 Mar 2021, 13:50
Pa recimo da ti je puno bolje nego nekom Bosnjaku, sta ja znam, u Bratuncu na primjer.![]()
Napisacu ti na japanskom.
Dozvolite da se obratimo
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
BosnjaninMarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:38Zanemari tog trolla. Bosanac danas nije ni u snu jugoslaven, vec tradicionalni Bosnjak svih vjeroispovijesti kakav je i bio na ovim prostorima nekad davno.Calla wrote: 04 Mar 2021, 13:34
Ahaa, a u Bosnji I Hercegivini zive sretno bosnjakinje I bošnjaci, mozda je stvaran problem opstao u tom izostavljenom slovu J![]()
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Mislim da ti ne kontaš stvarnu situaciju .... nije više bolan u pitanju etnička pripadnost .... u pitanju je opstanak pobogu Fudo ..... koji dio ti nije jasan ... cijela BiH (i Federacija i RS i Brčko D.C.) su postali kolateral za kredite koje bagra uzima iz dana u dan, a narod su postali žiranti koji otplaćuju kredite i dalje puše jednu te istu priču, nemojte skupa neće vam bit dobro, de vako razdvojite se u torove da vas lakše možemo kontrolisati i jbat vam nanu naninu sljedećih 10 koljenaFuddo wrote: 04 Mar 2021, 13:53Mislim da me ne razumijes.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:52
Pa recimo da griješiš .... jer je razlika, barem u životnom standardu i perspektivi .... u nekih par grama .... drug moj jel se makneš od Sarajeva, Banja Luke ili Mostara sve je to gola bijeda drug moj .... naravno osim zaštitnika VITALNIH NACIONALNIH INTERESA .... koji grabe i kapom i šakom, a sve pod krinkom zaštite KONSTITUTIVNOSTI ... koja smo mi pišurija od države braćo moja draga![]()
Napisacu ti na japanskom.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa ekonomske posljedice nemanja funkcionalne drzave.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:57Mislim da ti ne kontaš stvarnu situaciju .... nije više bolan u pitanju etnička pripadnost .... u pitanju je opstanak pobogu Fudo ..... koji dio ti nije jasan ... cijela BiH (i Federacija i RS i Brčko D.C.) su postali kolateral za kredite koje bagra uzima iz dana u dan, a narod su postali žiranti koji otplaćuju kredite i dalje puše jednu te istu priču, nemojte skupa neće vam bit dobro, de vako razdvojite se u torove da vas lakše možemo kontrolisati i jbat vam nanu naninu sljedećih 10 koljena
S tim sto tebi glava nije u torbi, ko onom Mustafi u Bratuncu.
Dozvolite da se obratimo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Njemu je glava u torbi isto koliko je i Mitru u Maglaju .... nemoj mi bolan te šuplje više .... to je prežvakano davno .... konstatno zavađanje naroda, ispiranje mozga raznoraznim floskulama je recept za stvaranje pogodnog terena za vođe nacionalnih torova (sva 3) da uzimaju i kapom i šakom, bez imalo obzira ..... a sve pod krinkom zaštite nacionalni interesa naroda .... bitno je da si bošnjak, a što jedeš jednom na dan nije bitno .... šuti da su srbi ili hrvati nebi ni jeo .... bio bi vakav nakav bla bla truć truć ....Fuddo wrote: 04 Mar 2021, 13:59Pa ekonomske posljedice nemanja funkcionalne drzave.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 13:57
Mislim da ti ne kontaš stvarnu situaciju .... nije više bolan u pitanju etnička pripadnost .... u pitanju je opstanak pobogu Fudo ..... koji dio ti nije jasan ... cijela BiH (i Federacija i RS i Brčko D.C.) su postali kolateral za kredite koje bagra uzima iz dana u dan, a narod su postali žiranti koji otplaćuju kredite i dalje puše jednu te istu priču, nemojte skupa neće vam bit dobro, de vako razdvojite se u torove da vas lakše možemo kontrolisati i jbat vam nanu naninu sljedećih 10 koljena
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ne znam, nisam cuo za masovne grobnice u Maglaju.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 14:02Njemu je glava u torbi isto koliko je i Mitru u Maglaju .... nemoj mi bolan te šuplje više .... to je prežvakano davno .... konstatno zavađanje naroda, ispiranje mozga raznoraznim floskulama je recept za stvaranje pogodnog terena za vođe nacionalnih torova (sva 3) da uzimaju i kapom i šakom, bez imalo obzira ..... a sve pod krinkom zaštite nacionalni interesa naroda .... bitno je da si bošnjak, a što jedeš jednom na dan nije bitno .... šuti da su srbi ili hrvati nebi ni jeo .... bio bi vakav nakav bla bla truć truć ....Fuddo wrote: 04 Mar 2021, 13:59
Pa ekonomske posljedice nemanja funkcionalne drzave.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Da. I Bosnjak je ispravan naziv, jer su Bosnjane tako zvale Osmanlije.Julia-Klara wrote: 04 Mar 2021, 13:55BosnjaninMarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:38
Zanemari tog trolla. Bosanac danas nije ni u snu jugoslaven, vec tradicionalni Bosnjak svih vjeroispovijesti kakav je i bio na ovim prostorima nekad davno.![]()
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A kako su nas Poljaci zvali?
Uprdili smo im i nekakvu kraljicu
Uprdili smo im i nekakvu kraljicu
Dozvolite da se obratimo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Pa ako trenutna vlast nastavi ovako .... nećeš uskoro čuti ni za dosta gradova u BiH ..... jer je ova nacionalistička gamad na vlasti raselila više ljudi od 95 na ovamo nego što ih je otišlo za vrijeme rata .....Fuddo wrote: 04 Mar 2021, 14:04Ne znam, nisam cuo za masovne grobnice u Maglaju.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 14:02
Njemu je glava u torbi isto koliko je i Mitru u Maglaju .... nemoj mi bolan te šuplje više .... to je prežvakano davno .... konstatno zavađanje naroda, ispiranje mozga raznoraznim floskulama je recept za stvaranje pogodnog terena za vođe nacionalnih torova (sva 3) da uzimaju i kapom i šakom, bez imalo obzira ..... a sve pod krinkom zaštite nacionalni interesa naroda .... bitno je da si bošnjak, a što jedeš jednom na dan nije bitno .... šuti da su srbi ili hrvati nebi ni jeo .... bio bi vakav nakav bla bla truć truć ....
A što se tiče grobnica .... pusti ljude nek počivaju u miru, govorimo o sadašnjosti a glavni problem svih nacionalista je upravo to ... čim ostaneš bez argumenata ide ''a šta ćemo s grobnicama'', oni su vaki mi smo naki .... bože dragi sramota me ponavljat jedno te isto
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Dirljivo, matere mi.edo_79 wrote: 04 Mar 2021, 14:08Pa ako trenutna vlast nastavi ovako .... neće š uskoro čuti ni za dosta gradova u BiH ..... jer je ova nacionalistička gamad na vlasti raselila više ljudi od 95 na ovamo nego što ih je otišlo za vrijeme rata .....
A što se tiče grobnica .... pusti ljude nek počivaju u miru, govorimo o sadašnjosti a glavni problem svih nacionalista je upravo to ... čim ostaneš bez argumenata ide ''a šta ćemo s grobnicama'', oni su vaki mi smo naki .... bože dragi sramota me ponavljat jedno te isto.... PRESTANITE DA ŽIVITE U PROŠLOSTI I PUSTITE MRTVE NEK POČIVAJU U MIRU .....
I inspirativno. Sto jest jest.
Aj bizi
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
To je defacto bosnjak, samo vas stid reci.MarlboroGold wrote: 04 Mar 2021, 13:38Zanemari tog trolla. Bosanac danas nije ni u snu jugoslaven, vec tradicionalni Bosnjak svih vjeroispovijesti kakav je i bio na ovim prostorima nekad davno.Calla wrote: 04 Mar 2021, 13:34