Ma vidi se čemu to vodi, pljuju se pripadnici svog naroda a ako kažeš šta protiv Srva onda je “Nemoj tako valja sa njima živjeti” iako su se oni zatvorili u “svoj” entitet i samo nam još trebaju nacrtati da neće sa nama.
Pljuju se Podrinjci, komplet Istočna Bosna, dijaspora, “fukare” koje su ostale u Bosni, FGR, Sandžaklije, prijeratne Sarajlije, Sarajevo mrzi Tuzlu i obratno itd.
Da ne govorimo o Bihaću i ostatku te regije koji su postali kao neželjeno dijete Bošnjaka.
Veća je briga bila za George Floyda i borbu Srba u Srbiji protiv vlasti nego za Bošnjake u entitetu rs koji se bore za osnovna prava.
Rugaju se Bošnjacima koji govore O umjesto A dok je npr. u Hrvatskoj toga nema, čak i kod hrvatskog prijevoda crtanog Spongebob, spužva govori sa dalmatinskim naglaskom i to se pokušava prikazati kao nešto pozitivno za svu djecu u Hrvatskoj koja to gledaju.
Kada neko napiše “SDOOOO snoooga noorooda” time se ne kritikuje stranka već jedan dio naroda sa generalizacijom da seljaci glasaju za seljačku stranku.
Sjećam se jednog članka, ne znam ko je tačno igrao, mogu pronaći taj stariji članak, gdje je jedan klub iz entiteta rs gostovao kod kluba iz entiteta Federacija, 10 Srba i jedan crnac, gdje naši nisu ništa Srbima dobacivali ali jesu crncu dobacivali rasističke uvrede.
Danas se više mrze međusobno SDA-ovci i stranke koje čine Trojku nego simpatizeri SDA/Trojka i SNSD/SDS/HDZ, bar sa naše strane.
Ne mogu se ni SNSDovci i SDSovci ali su i dalje kod mnogih stvari složni što se tiče srpstva.
Ja sam lično imao iskustva gdje sam burno reagovao.
Kada sam jednu ženu izbacio iz stana, koja je sama izbjegla iz Doboja od iste zločinačke ruke, kada je za Srebreničane rekla “I nek su ih pobili, nisu to nikakvi ljudi” radi jednog negativnog iskustva sa jednom osobom iz Srebrenice, i kada sam sjedio u taksiju kada mu je drugi taksista iz Teslića uzeo prednost a on rekao “Što vas karadžić sve ne pobi” gdje sam mu rekao “Napushi se Qrčine majmune” i napustio taksi nakon što sam ga snažno udario u ruku kojom drži mijenjač i samo sam čekao hoće li se usuditi da izađe da mi šta kaže.
To je isto jedan pogan fenomen među nama o kojem se ne priča puno ali je itekako važan i možda najveći problem kod nas.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.