Naser Oric

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20959 times
Been thanked: 18913 times
Status: Offline

Re: Naser Oric

Post by Masamune » 25 Aug 2024, 17:17

Anestzijaaa wrote: 25 Aug 2024, 17:15
Masamune wrote: 25 Aug 2024, 17:11 To su kompleksi koje Tuzlaci imaju prema njima.

Ja sam se davno toga otarasio. Podrinjci su gospoda ljudi.
Ne mislim na obicne ljude,vec krimose ove sto potrovase djecu znas i sam koji su.Obicni ljudi su normala.
Znam, ali krimosi u Tuzli nisu samo Podrinjci gledajući unazad npr. 30 godina.

Ružno je tako pričati o njima ili budi direktan na šta misliš.

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 958 times
Been thanked: 6881 times

Post by Arthur Dent » 25 Aug 2024, 17:48

Anestzijaaa wrote: 25 Aug 2024, 16:59 Samo Nanic💪 podrinjce ocima ne mozemo
hajd nek i to znam... sreca za tebe anastezijo, rekao bih sada, jer dosta moje porodice ostavise kosti u podrinju, pa ih ne moras gledati!

bravo! ❤️

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13437 times
Been thanked: 22045 times

Post by Fuddo » 25 Aug 2024, 17:51

Alasalamet
Dozvolite da se obratimo

Anestzijaaa
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 6452 times
Been thanked: 4465 times

Post by Anestzijaaa » 25 Aug 2024, 17:52

Arthur Dent wrote: 25 Aug 2024, 17:48
hajd nek i to znam... sreca za tebe anastezijo, rekao bih sada, jer dosta moje porodice ostavise kosti u podrinju, pa ih ne moras gledati!

bravo! ❤️
Pogresno si protumacio,kazem za kriminal.
Ovaj je grad,mali za nas...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2408 times
Been thanked: 4202 times

Post by Nora Ibsenova » 25 Aug 2024, 17:54

Arthur Dent wrote: 25 Aug 2024, 16:06
bosnjakinja wrote: 25 Aug 2024, 15:51 Koja patetika

Sro nisu o nanicu? Ne ne mora nesto sto moze zavadit bosnjake

Turci…
zavadit bosnjake? :D.

de na koncu prestani pricati gluposti. dovoljni su stvorovi kao ti da budemo u vjecnoj zavadi. ti znas ko je nanic, oric ili bilo ko drugi... mjenjas misljenja i ubjedjenja o sebi i novoartikulises se iz minute u minutu, kao da imas bipolarni poremecaj. jednom, kad se dovoljno ostvaris u svom, jos uvijek nepostojecem svijetu, mozda ce covjek i cuti nesto bar priblizno necemu sto bi se moglo nazvati mudrim, pametnim, koristim. sve adjektivi koji u momentu nemaju ama bas nikakve veze sa onim sto ti pises i zastupas. rijetko, ali stvarno rijetko imam potrebu nekom nesto reci na ovakav nacin, malo me je i stid. ali ne preostaje nista drugo. valjda, zato sto ti i nisi nista...
Molim te da ne vrijedjas bipolarce :D. Mi ne mjenjamo misljenja, samo emotivna stanja

Mozda si htio reci borderline :DD
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 25 Aug 2024, 17:59

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2024, 17:11 Umjesto što pojedini pljuju Turke što snimaju serije o rahmetli Aliji i Naseru a neće o rahmetli Izetu, bolje da se zapitaju zašto se ne snimaju kod nas serije o rahmetli Izetu Naniću.

Važno je da naši snimaju samo poluduhovite serije gdje 40% postave čine glumci iz Beograda i Zagreba kraj toliko glumaca iz sarajevskog pozorišta dok bosanskohercegovački glumci imaju sreću da se pojave u svakoj pedesetoj seriji iz Srbije i Hrvatske u par epizoda kao sporedni glumci.
Tako je. Davno je trebalo na neki dramski nacin odat pocast Nanicu. Ne zelim osporit ni Naseru nista, ali Nanic je poseban sin bosanski, sa posebnom hrabroscu, srcem, dusom.

Jako malo se govori recimo i o rahmetli Safetu Isovicu, izuzetno pametan i hrabar momak.

Ne mozemo Turcima zamjerit nista, nama na cast.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 25 Aug 2024, 18:02

Anestzijaaa wrote: 25 Aug 2024, 17:52
Arthur Dent wrote: 25 Aug 2024, 17:48

bravo! ❤️
Pogresno si protumacio,kazem za kriminal.
Nije niko pogresno shvatio, nego si ti pogresno napisao.

Reci samo Nanic, ne mozemo Podrinjce, odmah povlaci da pricas o tadasnjim ljudima i ratnom stanju

Iz ovoga sto si napisao niko ne bi zakljucio da u istoj recenici govoris o Nanicu i kriminalcima

Anestzijaaa
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 6452 times
Been thanked: 4465 times

Post by Anestzijaaa » 25 Aug 2024, 18:04

Do mene,izvinjavam se.
Ovaj je grad,mali za nas...

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Arthur Dent » 25 Aug 2024, 18:14

Nora Ibsenova wrote: 25 Aug 2024, 17:54

Molim te da ne vrijedjas bipolarce :D. Mi ne mjenjamo misljenja, samo emotivna stanja

nisam mozda htio reci! :D. znam ja dobro sta govorim. aktuelno ih je pet u grupi, borderlajnera sest! i ostatak ostali.. :D. ne zezaj me. o ti bi se kod nas osjecala dobro, siguran sam!

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 25 Aug 2024, 18:16

Arthur Dent wrote: 25 Aug 2024, 18:14
Nora Ibsenova wrote: 25 Aug 2024, 17:54

nisam mozda htio reci! :D. znam ja dobro sta govorim. aktuelno ih je pet u grupi, borderlajnera sest! i ostatak ostali.. :D. ne zezaj me. o ti bi se kod nas osjecala dobro, siguran sam!
Onda nisi dovoljno upucen u bipolarni

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 25 Aug 2024, 18:16

Ali nije tema, cini mi se da Naser nije bipolarac

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3736 times
Been thanked: 3461 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2024, 18:24

Ma vidi se čemu to vodi, pljuju se pripadnici svog naroda a ako kažeš šta protiv Srva onda je “Nemoj tako valja sa njima živjeti” iako su se oni zatvorili u “svoj” entitet i samo nam još trebaju nacrtati da neće sa nama.

Pljuju se Podrinjci, komplet Istočna Bosna, dijaspora, “fukare” koje su ostale u Bosni, FGR, Sandžaklije, prijeratne Sarajlije, Sarajevo mrzi Tuzlu i obratno itd.
Da ne govorimo o Bihaću i ostatku te regije koji su postali kao neželjeno dijete Bošnjaka.

Veća je briga bila za George Floyda i borbu Srba u Srbiji protiv vlasti nego za Bošnjake u entitetu rs koji se bore za osnovna prava.

Rugaju se Bošnjacima koji govore O umjesto A dok je npr. u Hrvatskoj toga nema, čak i kod hrvatskog prijevoda crtanog Spongebob, spužva govori sa dalmatinskim naglaskom i to se pokušava prikazati kao nešto pozitivno za svu djecu u Hrvatskoj koja to gledaju.

Kada neko napiše “SDOOOO snoooga noorooda” time se ne kritikuje stranka već jedan dio naroda sa generalizacijom da seljaci glasaju za seljačku stranku.

Sjećam se jednog članka, ne znam ko je tačno igrao, mogu pronaći taj stariji članak, gdje je jedan klub iz entiteta rs gostovao kod kluba iz entiteta Federacija, 10 Srba i jedan crnac, gdje naši nisu ništa Srbima dobacivali ali jesu crncu dobacivali rasističke uvrede.

Danas se više mrze međusobno SDA-ovci i stranke koje čine Trojku nego simpatizeri SDA/Trojka i SNSD/SDS/HDZ, bar sa naše strane.
Ne mogu se ni SNSDovci i SDSovci ali su i dalje kod mnogih stvari složni što se tiče srpstva.

Ja sam lično imao iskustva gdje sam burno reagovao.
Kada sam jednu ženu izbacio iz stana, koja je sama izbjegla iz Doboja od iste zločinačke ruke, kada je za Srebreničane rekla “I nek su ih pobili, nisu to nikakvi ljudi” radi jednog negativnog iskustva sa jednom osobom iz Srebrenice, i kada sam sjedio u taksiju kada mu je drugi taksista iz Teslića uzeo prednost a on rekao “Što vas karadžić sve ne pobi” gdje sam mu rekao “Napushi se Qrčine majmune” i napustio taksi nakon što sam ga snažno udario u ruku kojom drži mijenjač i samo sam čekao hoće li se usuditi da izađe da mi šta kaže.

To je isto jedan pogan fenomen među nama o kojem se ne priča puno ali je itekako važan i možda najveći problem kod nas.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3736 times
Been thanked: 3461 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2024, 18:27

Nora Ibsenova wrote: 25 Aug 2024, 17:59
Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2024, 17:11 Umjesto što pojedini pljuju Turke što snimaju serije o rahmetli Aliji i Naseru a neće o rahmetli Izetu, bolje da se zapitaju zašto se ne snimaju kod nas serije o rahmetli Izetu Naniću.

Važno je da naši snimaju samo poluduhovite serije gdje 40% postave čine glumci iz Beograda i Zagreba kraj toliko glumaca iz sarajevskog pozorišta dok bosanskohercegovački glumci imaju sreću da se pojave u svakoj pedesetoj seriji iz Srbije i Hrvatske u par epizoda kao sporedni glumci.
Tako je. Davno je trebalo na neki dramski nacin odat pocast Nanicu. Ne zelim osporit ni Naseru nista, ali Nanic je poseban sin bosanski, sa posebnom hrabroscu, srcem, dusom.

Jako malo se govori recimo i o rahmetli Safetu Isovicu, izuzetno pametan i hrabar momak.

Ne mozemo Turcima zamjerit nista, nama na cast.
Pa mi kritikujemo drugu državu jer pojedini heroji koji nisu Turci im nisu prioritet dok mi ništa ne činimo po tom pitanju.

Zamisli odbaciš svoje dijete i drugi ga usvoje i onda imaš obraza ih kritikovati što im kupuju hamburgere umjesto da ih hrane zdravo :bua
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Arthur Dent » 25 Aug 2024, 18:28

Nora Ibsenova wrote: 25 Aug 2024, 18:16
Arthur Dent wrote: 25 Aug 2024, 18:14

Onda nisi dovoljno upucen u bipolarni
e to je dobro moguce!

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23564 times
Been thanked: 24082 times

Post by ironman » 25 Aug 2024, 18:34

Filmove o odbrani BiH u agresiji bi morala finacirati drzava.
Kako?
Mozda federacija?
Kako?
Kantoni nemaju tu opciju sto zbog love sto nadleznosti za financiranje.
Vid ovo

Ovo je prica bolja od bilo kojeg ramba.
Prakticno niko ko zivi izvan Tk ne zna za ovu legendarnu akciju.
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1141 times
Been thanked: 3537 times

Post by Laser » 25 Aug 2024, 18:42

Ovo što Turci snimaju o Naseru i što su snimali o Aliji, namijenjeno je njihovoj publici.

Sem toga, to su neki njihovi državni projekti, oni znaju zašto to rade.

Mi to ne trebamo gledati ili trebamo gledati posve nekritično, zato što naši umovi drugačije percipiraju stvari.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13437 times
Been thanked: 22045 times

Post by Fuddo » 25 Aug 2024, 18:55

ironman wrote: 25 Aug 2024, 18:34 Filmove o odbrani BiH u agresiji bi morala finacirati drzava.
Kako?
Mozda federacija?
Kako?
Kantoni nemaju tu opciju sto zbog love sto nadleznosti za financiranje.
Vid ovo

Ovo je prica bolja od bilo kojeg ramba.
Prakticno niko ko zivi izvan Tk ne zna za ovu legendarnu akciju.
Ko ce ih snimati kad su ti lokalne filmadzije svi u fazonu, jedni smo drugima kuce palili?
I kad nesto snime onaj ko nije bio tu i gleda to vani, iz tog filma nista ne sazna, zapita se ko je tu s kim ratovao.
Ah, da
Ima taj umjetnicki touch, potrefi se i neki zlatni medjed, slome se srca liberalna, kane i koja suza u kinu, bude dirljivo.
Ako pitas nekog danasnjeg omladinca koji film o ratu u Bosni mu je najbolji, on ce ti ko iz topa reci, lepa sela lepo gore.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23564 times
Been thanked: 24082 times

Post by ironman » 25 Aug 2024, 19:06

Znam.
dream of spring...

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 7858 times

Post by Duminjo » 25 Aug 2024, 19:52

Makar ima na YouTube dosta Kanala i dokumentaraca u kojima pricaju i sami ucesniti Armije RBiH.
Ja sam dosta takvih pregledo i nekako mi je to vjerodostojnije kada covjek koji je bio u rovu i na prvoj liniji prica u detalje sta se desavalo nego bilo ko drugi.

Sto se tice nasih televizija, nacekacemo se.
Mozda se izdvaja Hayat i malo FTV

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Arthur Dent » 25 Aug 2024, 19:54

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2024, 16:55
Budi kao ja, debelokožac :oo

Ja sam u toliko godina samo dva put prijavio post.
Jednom kada me je neko bukvalno poslao u pm i drugi put kada me je neko neprestano zvao četnikom na osjetljivim temama i nije se planirao zaustaviti.
Ali ovako, ove light-provokacije, samo igraš njihovu igru i upustiš se u diskusije da što više kažu šta misle.

Šta misliš da je neko banovao Bošnjakinju prije nekoliko mjeseci kada je tek počela ovako lupati? Većina bi pomislila da je to bilo nepravedno jer je ona patriota ali samo ima nepopularno mišljenje ali zamišlja svoju verziju Bosne i Hercegovine samo na sekularniji način.

Ovako pustiš da piše sve ekstremnije ekstremnije i ekstremnije i meraba i islamofobija i onda te osobe dovedu sebe do samouništenja a da ti ne moraš ni prstom mrdnuti :cvike
a nisam ja nju shvatio kao provokaciju nazife. ona mene ne moze provocirati, jednostavno nema taj kapacitet. meni vise zao sto ona huda ne moze sama zakljuciti koliko je gnjida, bez ikakve vrijednosti za zajednicu, pa joj insan mora kazivat. ne da nece ona da to zakljuci, nego ni za to nema kapacitet. to je tuzno, jako tuzno.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”