Gatare, sihirbazi i ostale corobake

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 259 times
Been thanked: 410 times
Status: Offline

Re: Paranormalnost,Magija,Vracke,Carke

Post by Remzudin » 23 Dec 2016, 17:29

invalid termination

Image

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1606 times
Been thanked: 3013 times

Post by Mutevelija » 23 Dec 2016, 17:51

sto koristis cionisticki simbol
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 23 Dec 2016, 18:04

Mutevelija wrote:sto koristis cionisticki simbol

to nije cionisticki simbol,nego to je jedan "Hexagon"
Taj simbol je stariji od cionista,ali oni su to za sebe ilegalno utvrdili-isto kao sto je na
marokkanskoj zastavi jedan "pentagram" ali to nije marokkanski simbol.

Image

Na jugoslovenskoj zastavi bila jedna "crvena zvezda" ali i to nije bio jugoslovenski simbol

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9313 times
Been thanked: 11072 times

Azira ugledala u kašikama: Hairli se udaje Hanka Paldum

Post by Krokodil Behko » 15 Apr 2017, 22:20

Image
Zadiranje u privatnost niko ne voli. No, oni koji se bave javnim poslom, sebi su potpisali „smrtnu presudu“ da će njihov život konstantno biti pod lupom javnosti. Njihova intima interesira javnost, pa i oni najstiniji detalji. Neko uspije svoj privatni život držati dalje od oka javnosti ali sve je to kratkog daha. Samim tim što su odabrali profesiju kojom se bave, možda vole biti u centru pažnje - piše Express Magazin.

Stabilan brak

Iako nastoje mnoge detalje držati za sebe, proročica Azira je pogledala u budućnost jednih od najpopularnijih naših estradnih umjetnika Halida Bešlića, Hanke Paldum i Enesa Begovića.

A u kašikama je „vidjela“ dosta pikantnih detalja koje je podijelila sa našim čitaocima. Što se tiče zdravlja Halida Bešlića, druga kašika mu pokazuje bolnicu pa je njen savjet da posjeti, kako kaže, njihovog zajedničkog prijatelja internistu na Grbavici i uradi kompletan pregled jer, možda, uz dobre lijekove i dijagnozu može izbjeći bolnicu.

- Što se tiče posla pored pjevanja imao je još dva posla kojima se bavio, a šesta kašika mu otvara još jedan privatni posao. Brak mu je vrlo stabilan. Primjedbe za posao mogu mu uputiti samo članovi njegove porodice. Dinamičan je i strastven, ima karakter i ne pokazuje ga otvoreno. Uvijek izvana djeluje smireno i hladnokrvno dok iznutra ključaju strasti, a kad otkrije svoj temperament djeluje snažno na okolinu. Tajanstven je i privlačan, stoički prihvaća izazove života i nosi se sa njima bez kukanja. Opasnost mu dobro stoji i zna vratiti milo za drago. Ne oprašta i u stanju je slomiti neprijatelja visokom sposobnošću regeneracije pa obnavlja sebe bolje nego iko. Lako prozire situaciju i ljude i ima jaku i oštru intuiciju. Ako nešto odluči u tome je dosljedan i ima jak karakter. Voli žestoko i duboko i život shvaća ozbiljno a tako se i ponaša – kaže Azira dodajući kako se Bešlić zna prilagoditi različitim situacijama i osobama.

- Naglašena mu je osobina kritiziranja, uvijek traži perfekciju. Praktičnost i konzervatizam su naglašeni u njegovoj osobnosti. Znatiželjan je i pričljiv i izuzetnog talenta za komunikacije i ima sposobnost da uoči najsitnije detalje, što ga čini izuzetnim pregovaračem. Po pitanju posla doživjet će nekoliko neugodnih iznenađenja, ali na kraju će riješiti sve sa pohvalom. On je mudar i šarmantan i često voli osamu i slobodu kretanja. Voli finansijsku sigurnost i visoki finansijski standard. Koristi suptilnost i strpljenje i dobro oko da dođe do uspjeha, ugleda i novca. Po prirodi puno priča, fleksibilan je, intuitivan i diplomata. Uvijek je u pokretu, brz i ne ostaje dugo na jednom mjestu – ispričala nam je Azira mnogo toga o Halidu što do sada nismo znali.

Hanki Paldum kašike ne pokazuju bolnicu što znači da neće imati većih zdravstvenih problema.

-Prva kašika joj pokazuje brak i to hairli, a prva kašika joj pokazuje i posao koji je novi i kojim će se baviti pored pjevanja. Treća kašika joj pokazuje velike probleme vezane za ovaj posao pa joj je bolje da ovo izbjegne. Najvažnije joj je pjevanje od kog zarađuje. Ima stabilan karakter i ne voli promjene. Sve voli i čini polako i nasigurno. Uživa i cijeni prizemljene užitke. Voli ugodan život. Cijeni svoju nekretninu, ne voli da rizikuje i izbjegava sukobe i prihvata kompromisnu situaciju. Uživa u svom životu ne težeći za nekim velikim idealima. Brzina joj je stran pojam i u jelu i piću ne zna pretjerati. Kada su u pitanju zacrtani ciljevi energična je i orijentisana osoba. Oštroumna je. Materijalni svijet joj je vrlo važan. Uvijek je svjesna pravila društvenog ponašanja i u svom društvu se uvijek ističe – priča nam Azira za Hanku.

- Djetinjstvo joj nije bilo sjajno ali najveći izazov je bila sama sebi. Uvijek donosi ispravne odluke. Osjetljiva je na debljanje, ima osjetljivu kožu, krhke kosti, tekstuiranu kosu i probleme sa zubima. Brzo misli, spretna je popularna i brilijantna. Ljubazna je i prilagodljiva i vedra i dobronamjerna. Bit će uspješna i pokrenuti nekoliko novih poduhvata uz pomoć starije osobe. Brzo uči i brzo donosi odluke i posjeduje magnetsku osobnost, duhovita je i inteligentna. Zahvaljujući svom talentu za improvizaciju uspjeva tamo gdje drugi padaju. Vesela je po prirodi, dosljedna i pouzdana.

Ni Enes Begović neće imati većih zdravstvenih problema. Pored pjevanja ima posao kojim se dodatno bavi, a šesta kašika mu otvara još jedan posao.

- Brak mu je vrlo stabilan. On o obitelji razmišlja i kada je nekom poslu. Nestalnog je karaktera a glavno mu je oružje brilijantna inteligencija i spretnost. Voli stvari činiti brzo i pomalo. Sve što je na duge staze dosadno mu je i zamara ga. Ima sposobnost sa lakoćom da se prilagođava. Ima dar da može sa više ljudi komunicirati a ima dar i za pisanu riječ. Po prirodi je znatiželjan a nema zlih namjera. Stvari ne shvata previše ozbiljno i ne uzima ih srcu. Posjeduje dar za humor a pri komuniciranju uglavnom uživo gestikulira. Fleksibilan je i može sakriti svoje pravo lice i preuzeti karakter druge osobe. Ima jaku snagu karaktera jak je i odlučan, emotivan je i suosjećajan. Gleda na život kako on želi – nastavlja Azira.

Duševna moć

- Ekstremna senzibilnost mu daje pjesnički talenat kao i duševnu moć. Voli putovati i baviti se sportom. Pojavit će mu se osjetljivost na lijekove, anesteziju a stopala će mu praviti probleme. Više voli stare prijatelje nego nove, ljubazan je pouzdan i vjeran i iskren. U braku ima mir i sigurnost i to mu daje snagu. Što se tiče posla potrebno mu je da djeluje samostalno. Pun je mudrosti i šarma. Miroljubiv je i ne voli skandale. Voli novac, snalažljiv je, nježan, fleksibilan i inteligentan – završila je proročica Azira dodajući još da ako Enes bude znao kako pametno uložiti u ovaj novi biznis, može da zaradi i veću cifru od one koju je zaradio tokom cijele karijere.

Halid - hipohondar

Halidova briga za zdravljem, kaže Azira, mu zna preći u opsesiju, a može mu prerasti i u ozbiljnu hipohondriju.

- Mogao bi biti sklon bolesti dišnih puteva, alergiji i nerovozi – kaže Azira.

Autor: Express Magazin

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 16 Apr 2017, 22:12

licni upis 16.04.2017

Operacija "Bosporus Overthrow" zavrsila u jednu katastrofu i nije mi jasno zbog cega ?
Desio se jedan Kontraeffekt kod Erdogana slicno onako kako se desio Fikretu Abdicu i Donald Trumpu.
Kod sviju sam trazio da zavrse u crnu zemlju od srcanog infarkta,ali svi su postali uspijesni
antidemokratni elementi.

Image

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 16 Apr 2017, 22:15

Znaš li dina ti šta si napisao ovde na arapskom?
Arapska slova nisu pisana. :plavi

Elif se ne spaja sa Lam u ovom slučaju.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija » 16 Apr 2017, 23:03

Remzudin wrote:Operacija "Bosporus Overthrow" zavrsila u jednu katastrofu i nije mi jasno zbog cega ?
Desio se jedan Kontraeffekt kod Erdogana slicno onako kako se desio Fikretu Abdicu i Donald Trumpu.
Kod sviju sam trazio da zavrse u crnu zemlju od srcanog infarkta,ali svi su postali uspijesni antidemokratni elementi.
To samo znaci da te tvoje igrarije ne djeluju. Postao si opsesivan, uvrtio u glavu da tu nesto izvodis, a od toga nista. Od svih onih koje si kobajagi zacaravao, preko 90% nista se nije desilo. Onih 10% koji su slucajno nadrapali ili umrli prirodnom smrcu jer su imali 97 godina, pripisao si da je to zbog tvojeg caranja... Pripisao si sebi i pokoji zemljotres ili kakav pad aviona koji bi se ionako desio, taman toliko da sebe uvjeris u te svoje budalastine.

Jednom rjecju, tezi slucaj samoobmane...

Remzo, ja sam jako zabrinut za tvoje mentalno zdravlje. Vjerovatno trosis sate i sate vremena dnevno na izvodjenje tih svojih sumanutih i beskorisnih rituala, crtanje avioncica, eksplozija, zabadanje igala u novine... skupljanje novinskih isjecaka... a sve to na koncu ni za sta i potpuno beskorisno.

Mozda bi mogao izvuci zakljucak da je sve to najobicnija umisljena mastarija...
http://forum.srednjiput.rs/

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 16 Apr 2017, 23:11

Što ga ne pozoveš zajedno da mantrate po Beogradskim jastucima, a lažeš da ja mantram, što nije kao vjerniku ti dobro da lažeš.
Aa nije isto prevesti muslimana na budizam i nekog sihirbaza, nema istu reklamu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 16 Apr 2017, 23:14

sve ces ti to vidjeti

Image

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 16 Apr 2017, 23:20

Image

Elif se ne spaja sa Lam. A ne znaš ni šta piše.

Što je najgore postoji mogućnost da je lik naograisao otvorio neki hodžin zapis i sad sve prepisuje sa tih zapisa.
Image

". U BiH poznate su osobe koje, predstavljajući se često lažno i kao hodže, ljude varaju ili daju rješenja za njihove probleme u vidu tzv. zapisa. Te zapise mogu čitati samo ljudi koji se bave magijom, odnosno vračari koji su u Kur’anu opisani kao nevjernici.
Prije nego počnemo analizirati ove zapise, trebamo imati na umu da je Uzvišeni Allah upozorio čovjeka da samo Njegovom voljom može čovjek čovjeku nauditi i Njegovom dozvolom čovjek može stupiti u kontakt s duhovim svijetom, a oni koji tako postupe – postaju nevjernici. “…šejtani su uznevjerovali učeći ljude vradžbini i onome što je bilo nadahnuto dvojici meleka Harutu i Marutu, u Babilonu… I ljudi su od njih dvojice učili kako će muža od žene rastaviti, ali nisu mogli nikome time bez Allahove volje nauditi… A, doista je jadno ono za što su se prodali, kad bi samo znali.” (El-Bekara, 102) Poslanik a.s. bio je kategoričan kada je riječ o zapisima i hamajlijama: “Ko se veže za hamajliju učinio je širk”; “Ko se veže za nešto bude njemu prepušten”; “Zapisi, hamajlije, gatanje i magija su širk”.

Zapis za zaljubljenost, rastavu braka, bolest…

Zapisi inače sadrže nerazgovjetne riječi, crteže geometrijskih figura, brojeve i šifre, ili čak kur’anske ajete koji su napisani. U rukopisu koji potiče iz Zenice, u objašnjenju zapisa za ženu koja želi postati bremenita stoji:“Kad žena ne rađa djece ovo napisati na jaje, pa neka jedno pojede čovjek a jedno žena.” U drugom, pak, daje se tačno objašnjenje da to bude “u četvrtak poslije podne”. Nakon objašnjenja, navodi se zapis u vidu znakova, brojeva i slova, sličan ovim na fotografijama.

Rukopis navodi i zapise za bolesti: “Kad srce boli dva zapisa napisati pa jedan nosati u kapi a jedan u vodu pa vodu piti”; “Kad boli polovica glave…; ili kad je u pitanju liječenje prostate ”…zamješat kokošjeg nedžaseta pa zalit u nos…”

Česti brojevi koji se upotrebljavaju za zapise jesu: devet, šest i tri. Rukopis opisuje korištenje pečata, boja i drugih potrebnih stvari za pravljenje zapisa, a mnogi crteži su veoma precizno nacrtani, iako je teško pročitati šta tačno piše. Također, u zapisima se koriste imena Allaha, Poslanika Muhameda, a.s. i hazreti Alije. Rukopis ne donosi zapise priikom tzv. “salijevanja strave”, koje je, zajedno s horoskopom, jesu magijski običaj koji vodo ka izlasku iz islama.

Zapisi za “ljubav”

U dijelu jednog objašnjenja kako se pravi zapis za pridobijanje nečije ljubavi stoji: “Ako hoćeš nekoga sebi ašikom učiniti, od kose od nje dlake zavrnut’ k’o jedan fitilj, ovi talisman na jedno ćage napisati, pa s dlakama izmiješati…”;

U drugom objašnjenju zapisa za pridobijanje nečije ljubavi stoji: “…na jedno parče ćageta napsat ćeš svoje i njezino ime i svoje i njezine matere pa u vatru bacit, pa ćeš… U rukopisu se detaljno navodi kako napraviti zapis nakon dobivanja potrebnih informacija, a određene šifre su napravljene na osnovu imena određenog čovjeka, njegovog oca, majke, supruge itd. Poznato je da današnji vračari uvijek traže privatne stvari osobe kojoj se želi nauditi. Čovjeka koji se bavi magijom možemo prepoznati ako pita za imena, datume rođenja, izgovara nerazgovjetne riječi, traži da se određene stvari zakopaju, odnesu na određeno mjesto … ili ako je upućen u životne detalje osobe koju po prvi put vidi. Inače, svaki odlazak čovjeku koji pod čudnim okolnostima nastoji pomoći ljudima jeste put ka nevjerstvu. Ukoliko se čovjeku učini da mu je vradžbina pomogla, radi se o prividnom stanju kada magija prestaje djelovati sve dok vračar ponovo ne odluči osobu učiniti nesretnom.

Drugim riječima, da li normalna osoba može povjerovati gore navedenim i sličnim zapisima, te pristati na radnje koje, najblaže rečeno, izazivaju kod normalne osobe osjećaj gađenja?

Preporod
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 16 Apr 2017, 23:30

Mutevelija wrote:Image

Elif se ne spaja sa Lam. A ne znaš ni šta piše.

Što je najgore postoji mogućnost da je lik naograisao otvorio neki hodžin zapis i sad sve prepisuje sa tih zapisa.

sta mene briga tvoje misljenje,ja to spajam bez obzira da li se to moze ili ne.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 16 Apr 2017, 23:32

Haj priznaj da si načeo neki zapis, pa čačkao oko toga. I sad sve kopiraš Davudovu zvijezdu.
Može se šenuti samo da znaš i naletiti na šejtane kad se zapis otvori a ne spali.

PA bolje je što ne znaš zašto Elif se rastavlja od Lam.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 16 Apr 2017, 23:47

Mutevelija wrote:Haj priznaj da si načeo neki zapis, pa čačkao oko toga. I sad sve kopiraš Davudovu zvijezdu.
Može se šenuti samo da znaš i naletiti na šejtane kad se zapis otvori a ne spali.

PA bolje je što ne znaš zašto Elif se rastavlja od Lam.
nisam ja nista kopirao,to su sve rezultate moje istrage.
Nisam trzno gledati da znam sve,meni je bitno samo ono neophodno,da mogu izazivati jedan
nadnaravni efekt.

Davudova zvijezda nije njegova,nego je jedan Hexagon kojeg su jevreje asimilirali za svoj nacionalni simbol.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 16 Apr 2017, 23:50

Aha ok istraga.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija » 17 Apr 2017, 12:30

Mutevelija wrote:Što ga ne pozoveš zajedno da mantrate po Beogradskim jastucima, a lažeš da ja mantram, što nije kao vjerniku ti dobro da lažeš.
Aa nije isto prevesti muslimana na budizam i nekog sihirbaza, nema istu reklamu.
Prvo, buddhisti ne mantraju, nego promatraju pojave u tijelu i umu... to se tebi nesto pomijesalo. Badava sam te slao preko veze u Bgd. da te prime na seminare, nista nijesi naucio. Cak niti to da se pridjevi na -ski pisu malim slovom, dakle - beogradski, beogradskim...

Drugo, Remzo nije nikakav sihirbaz, nego bezazlena neuravnotezena osoba koja nesto sama sebi umislja. Sihirbazi imaju tradiciju, ucitelje i magijski sistem po kojem rade, a Remzo nema nista od toga. On brlja nesto svoje, sto god mu padne na pamet. Vidis da to i sam jasno kaze: sta mene briga tvoje misljenje,ja to spajam bez obzira da li se to moze ili ne.
http://forum.srednjiput.rs/

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 17 Apr 2017, 12:39

Da znam za ski cki itd nije ovo cas knjizevnosti.

Sihir treba naslijediti od nekoga sihirbazi to nasljedjuju , npr kad neko hoce da umre prenese na drugog.
Ali moze se ograjisati na zapis neki ako bi ga otvorio to stoji.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Remzudin » 17 Apr 2017, 16:43

Fazlija wrote:
Mutevelija wrote:Što ga ne pozoveš zajedno da mantrate po Beogradskim jastucima, a lažeš da ja mantram, što nije kao vjerniku ti dobro da lažeš.
Prvo, buddhisti ne mantraju, nego promatraju pojave u tijelu i umu... to se tebi nesto pomijesalo. Badava sam te slao preko veze u Bgd. da te prime na seminare, nista nijesi naucio. Cak niti to da se pridjevi na -ski pisu malim slovom, dakle - beogradski, beogradskim...

Drugo, Remzo nije nikakav sihirbaz, nego bezazlena neuravnotezena osoba koja nesto sama sebi umislja. Sihirbazi imaju tradiciju, ucitelje i magijski sistem po kojem rade, a Remzo nema nista od toga. On brlja nesto svoje, sto god mu padne na pamet. Vidis da to i sam jasno kaze: sta mene briga tvoje misljenje,ja to spajam bez obzira da li se to moze ili ne.

samo ljudi koji su fiksano ganjali svoje vizije,uspijeli su promjenti svijet.

Ja znam sta probavas izazivati !

ne trude se,nemas,sanse

Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 9 times

Re: Azira ugledala u kašikama: Hairli se udaje Hanka Paldum

Post by Čupava » 19 Apr 2017, 18:05

Prva kašika joj pokazuje brak i to hairli, a prva kašika joj pokazuje i posao koji je novi i kojim će se baviti pored pjevanja. Treća kašika joj pokazuje velike probleme vezane za ovaj posao pa joj je bolje da ovo izbjegne.
Pa hajd neka joj je sa srecom ... :zubi mislim Hanki...

A pocela je reklamirati jufke... :D. Znači imat ce problema sa jufkama... :ooo
.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7605 times
Been thanked: 17852 times

Post by Maja » 19 Apr 2017, 23:51

Izgleda da će joj opet neko ukrasti tepsiju iz buregdžinice.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1419 times
Been thanked: 1353 times

Post by Tokmak » 20 Apr 2017, 12:28

haj ti,dobra je Hanka kad se utegne... :zv
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Post Reply

Return to “Religija”