Najlakse je reci treba, a da sami pokrenu niko nista.medvjed23 wrote: 13 Aug 2020, 15:32 Procjena temeljena na mom iskustvu kaže: najbolje je sa prikupljanjem novca za ovogodišnju akciju početi u septembru, dakle, uskoro. Ako ja budem taj koji sakuplja novac, to ću raditi na iste načine kao i prethodnih godina:
- Sarajevo – iz ruke u ruku
- druga BH mjesta – tekući račun
- inostranstvo – Western Union.
Ja znam da su ovakvi načini uplata limitirani. Postoje brži i jeftiniji kanali za transfer novca, ali, eto, oni meni, iz niza razloga, nisu dostupni ili nisu prihvatljivi. Imam to što imam, mogu koliko mogu. Shodno tome, a uzimajući u obzir da je ovo akcija svih nas, red je da se - ukoliko neko drugi može i želi ponuditi više i bolje – maknem u stranu. Dakle, ako neko može i želi novac prikupljati bolje nego ja, molim da se do kraja ovog mjeseca javi, da preuzme štafetu![]()
Ako se prije septembra niko ne javi, ja ću zadržati dosadašnji obim učešća u akciji, te ću raditi onako kako mogu i kako sam navikao.
Ti radi kako si naviko, ionako nikom drugom i ne vjerujem osim tebi. A i ovaj tvoj nacin je najjednostavniji i najbrzi.