Svekrva/punica
Moderator: spacebound
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 7993 times
- Been thanked: 8311 times
- Status: Online
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 18570 times
- Been thanked: 4993 times
- Status: Offline
Re: Svekrva/punica
...za koji dan joj je 86 godina, sinoc mi lajka sliku na fb-u, ja rastavljena 22 godine, nikad se porjeckale nismo, nazovemo jedna drugu i ispricamo k'o najbolje prijateljice! ...kad se oba insana duboko postuju, onda je to tako!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 38878 times
- Been thanked: 24640 times
"Uradiš stotinu dobrih djela a zatim napraviš samo jednu grešku i ljudi se odmah razočaraju u tebe. Uradiš stotinu grijeha i samo se jednom iskreno pokaješ i Allah ti sve oprosti. Plemenit je Gospodar naš!"
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 10868 times
- Been thanked: 11246 times
- Bojana
- Sitna buranija
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 101 times
Nekad sam mislila da nema šanse da živimo zajedno sa njegovima a sad ne znam kako ću to da izbegnem.za neudate... bi li ikada mogli muškarcu dati ultimatum pred vjenčanje...da živite odvojeno od njegovih roditelja ili da se uopće ne vjenčate
- immuno
- Forum [Bot]
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 8611 times
- Been thanked: 14254 times
Ma ja ne bih mogla sa svojom mamom da zivim, kamo li s kim drugim. Vala snahe sutra nek ne dovode meni. Nek svako ima svoja vrata da zakljuca.
Ja sam vec sutra, ja danas nisam
- HAVANA
- Forum [Bot]
- Has thanked: 2336 times
- Been thanked: 19000 times
- immuno
- Forum [Bot]
Potpisujem, kad sam to prvi put rekla muzu kaze pa ti u startu mrzis snahu a jos I ne znas ko ce biti , ne do bog al nicije dijete nije duzno trpiti moje zivce I tersluk , svako se u svom najbolje osjeca... Hvala bogu docekasmo I ne moramo pod istim krovom bitispacebound wrote: ↑27 Dec 2023, 16:02 Ma ja ne bih mogla sa svojom mamom da zivim, kamo li s kim drugim. Vala snahe sutra nek ne dovode meni. Nek svako ima svoja vrata da zakljuca.
- immuno
- Forum [Bot]
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 18872 times
- Been thanked: 17192 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 38878 times
- Been thanked: 24640 times
Nase zene ne vole svekrive pa ja
"Uradiš stotinu dobrih djela a zatim napraviš samo jednu grešku i ljudi se odmah razočaraju u tebe. Uradiš stotinu grijeha i samo se jednom iskreno pokaješ i Allah ti sve oprosti. Plemenit je Gospodar naš!"
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 18872 times
- Been thanked: 17192 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8086 times
- Been thanked: 9539 times
10 znakova da imate svekrvu koja vas obožava
Odnos svekrve i snahe neiscrpna je tema. O njemu se najčešće govori u negativnom kontekstu, kroz prizmu svekrve iz pakla, ali mnoge svekrve zapravo su divne. U nastavku pročitajte koji to znakovi jasno pokazuju da baš vi imate svekrvu koja vas obožava!
1. Poštuje vaše mišljenje
Izrazit će svoje mišljenje, ali i uvažiti vaše čak i ako se ne slaže s njim. Nema potrebu kontrirati vam u svakom trenutku i spremno prihvaća činjenicu da se ne možete uvijek slagati oko svega.
2. Uvijek staje na pravu stranu
Ako je njezin sin u krivu kada su u pitanju neke vaše bračne razmirice, reći će mu to. Ne staje uvijek na njegovu stranu samo zato što mu je majka. Isto tako neće ni vas poštedjeti kada vi niste u pravu. Pravedna je i racionalna.
3. Želi s vama provoditi vrijeme nasamo
Odgovara joj vaše društvo i voli kada uspijete naći malo vremena za nju nasamo, bez sina i ostatka obitelji. Lako i opušteno komunicira s vama u svim situacijama i jednostavno voli kada ste zajedno.
4. Ne uspoređuje vas s bivšima
Neke svekrve imaju naviku spominjati bivše partnerice svojih sinova, ali vaša to ne radi. Od trenutka kada vas je upoznala bila je otvorena prema vama i odmah vas prihvatila, a usporedbe joj ne padaju na pamet.
5. Hvali vas i kad niste u blizini
Često od drugih čujete koliko vas svekrva hvali. Iako je uvijek lijepo osobno primiti kompliment, još je ljepše znati da vas voli i iza leđa te će iskoristiti svaku priliku da se pohvali najboljom snahom na svijetu.
6. Otvoreno traži vašu pomoć
Obožava kolač koji radite i zamolit će vas da ga napravite za zajednički ručak. U potrazi je za novom garniturom i želi da joj pomognete odabrati pravu. Neovisno o tome jesu li u pitanju sitnice ili velike stvari, vaša svekrva voli vašu pomoć i otvoreno je traži.
7. Ne upliće se u vaš brak dok vi to ne tražite od nje
Poštuje vaše granice i neće reagirati ako je to niste tražili. Nema potrebu uplitati se stalno u vaš bračni odnos i dat će svoje mišljenje onda kada je za to upitate.
8. Želi vaše savjete
Bez obzira na to je li u pitanju jelovnik za blagdanski ručak, poklon za unuka ili nova torba koju si želi kupiti, svekrva vas uvijek pita za savjet kada ima neku nedoumicu. Vjeruje vašem iskustvu i znanju.
9. Zainteresirana je za vas
Iskreno je zanima kako vam je na poslu, pamti vaše hobije i interese te rado razgovara o njima. Ne priča samo o sebi i svojim problemima i uvijek je spremna saslušati vaše.
10. Poziva vas na sva obiteljska druženja
Vi ste uvijek među prvima koje nazove kada planira neko obiteljsko druženje jer joj je važno da budete tamo i želi unaprijed provjeriti odgovara li vam datum i vrijeme.
(Zadovoljna.hr)
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 7993 times
- Been thanked: 8311 times
Re: 10 znakova da imate svekrvu koja vas obožava
Imal ovdje svekrva da vidimo sta od toga rade
Pobjeci sad od svega zelim
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...samo mrtva svekriva, je super/dobra svekriva!
Cast mojoj snajki, koju sam vec dobila
Cast mojoj snajki, koju sam vec dobila
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Veca
- Uvijek slobodna!
...zaboravih reci, cast i mojoj svekrvi a cast i meni
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 4812 times
- Been thanked: 3314 times
Nije to dzaba sve krva...zakrvi
Najludje su horde zla
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1209 times
- Been thanked: 2289 times
Behko čuna ti bila mehko, kakve providne teme otvaraš
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
- immuno
- Forum [Bot]
Na ovo pitanje bi moja scera trebala odgovoriti ne ja. Postujemo se, druzimo se kako familijarno tako I nas dvije same, vrlo cesto na nekoj kafi, setnji, kupovini.... Ne znam sta bih ja to njoj mogla zamjeriti, vidim da izgledaju zadovoljni, sretni, puno stvari im je zajednicko, osmislili zivot kako oni hoce po meni ne moze biti bolje.
Ja nazalost nisam imala dobru svekrvu, znalo se desiti da zaplacem zbog nje I tada sam jos sebi rekla I nijet donijela, zbog mene nikad niko nece plakati, to sebi ne smijem dozvoliti...