NJEMAČKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3670 times
Been thanked: 6738 times
Status: Online

Re: NJEMAČKA

Post by Matan » 05 Sep 2024, 15:23

Pa radikalizovao se sigurno negdje u nekoj dzamiji..
neki ga Arap radikalizovao..
ima toga dosta u Austriji, radikalni imama..
da ja moje dijete posaljem u crkvu, i da ga neko tamo nagovori da ide da ubija, pobio bi sve te svecenike,..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko » 05 Sep 2024, 15:26

Masamune wrote: 05 Sep 2024, 15:21
rocko wrote: 05 Sep 2024, 15:12

Sjecam se kao da je juce bilo kad je Suljo pobio narod u trznom centru u Salt Lake City , on je bio mentalno bolestan a ne terorista . na kraju cijele price on je bio pojedinac I tako su ljudi to vidjeli , budala .
Danas bi i on bio terorista. Tako to ide.
To je bilo 2007 u jeku GWOT

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Sep 2024, 15:26

Matan wrote: 05 Sep 2024, 15:23 Pa radikalizovao se sigurno negdje u nekoj dzamiji..
da ja moje dijete posaljem u crkvu, i da ga neko tamo nagovori da ide da ubija, pobio bi sve te svecenike,..
Iskreno od svecenika ti je opasnost guzi vise nego da ce te radikalizovati.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 05 Sep 2024, 15:27

rocko wrote: 05 Sep 2024, 15:26
Matan wrote: 05 Sep 2024, 15:23 Pa radikalizovao se sigurno negdje u nekoj dzamiji..
Iskreno of svecenika ti je opasnost guzi vise nego da ce te radikalizovati.
Pa ima i toga..
vecina su to cudni ljudi..

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Sep 2024, 15:36

Matan wrote: 05 Sep 2024, 15:27
rocko wrote: 05 Sep 2024, 15:26

Iskreno of svecenika ti je opasnost guzi vise nego da ce te radikalizovati.
Pa ima i toga..
vecina su to cudni ljudi..

Kako god okrenes jeban si

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times
Status: Offline

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2024, 21:26

Naseef Mushroom wrote: 05 Sep 2024, 05:46 Pokušavam shvatiti šta treba da se desi, ma koliko god policija zakazala, ma koliko kriminalci koji su ilegalni arapski migranti divljali po EU ili da je dovoljno trojica takvih da jednom Europljaninu dopizdi pa da na osnovu te trojice generalizuje sve Arape, da bi se sjetio neko Srebrenice iako Bošnjaci nisu uopšte poznati po napadima u EU.
3 sata kasnije
Austrijanac iz Salzburga bosanskog porijekla ,islamist....
Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2655 times
Been thanked: 8192 times

Post by Duminjo » 05 Sep 2024, 21:34

Njemacka definitivno ima problem.
Nisu to neki teroristi dosli iz pizde materine da tu odrade teroristicki cin. To su ljudi koji godinama zive tu i tu se na njihovom tlu radikalizuju, pretvaraju u teroriste. Dzaba upiranje prstom u druge, dzaba potenciranje nekog porijekla. Tu, u srcu civilizovane Evrope, ljudi postaju teroristi.

Ne bi bilo loše da se vlada BiH obrati njemackoj i austrijskoj vladi i ponudi pomoc u suzbijanju terorizma. Neka im prenesu vlastita iskustva i objasne kako se u Bosni terorizam istrijebio. Treba pomoci ljudima u nevolji, ipak smo mi neke prijateljske drzave.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 05 Sep 2024, 21:35

Eto na tvoju zalost, nije u dzamiji. Dzaba si se ponado

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 05 Sep 2024, 21:44

Duminjo wrote: 05 Sep 2024, 21:35

Sto na moju zalost..
zali boze mladog zivota..
jel ti stvarno.mislis da je meni drago..
budalo, jel ti stvarno mislis da ja mrzim nekog..ko ga je radikalizovao, objasni mi
.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 05 Sep 2024, 22:13

Matan wrote: 05 Sep 2024, 21:44
Duminjo wrote: 05 Sep 2024, 21:35

Sto na moju zalost..
budalo, jel ti stvarno mislis da ja mrzim nekog..ko ga je radikalizovao, objasni mi
.
Ima na vijestima, cijeli dan bruje kako je radikalizovan, kako je bio od ranije poznat i sve.
Al tebi je dzamija kriva za sve..

Cak i oni koji budu u dzamijama radikalizovani, nisu to postali zbog dzamije nego zbog onih koji iskorištavaju dzamiju za takve stvari.
Isto kao sto ni crkva (bozija kuca kao i dzamija) nije kriva što se pojedini kriju iza religije, crkve i odore pa cine bludne radnje sa djecom.
Jel treba uvijek kada cujemo za nekog pedofila i silovatelja odmah upirati prstom u crkvu. Jel treba da tako stavljamo pecat svakom normalnome vjerniku ko ide u crkvu da je potencijalni pedofil? Ne bi bio pedofil da ne ide u crkvu, crkva ga uci pedofiliji.. jel uredu to?

Saberi se malo bolan

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Sep 2024, 22:23

Duminjo wrote: 05 Sep 2024, 22:13

Sto na moju zalost..
.
Ima na vijestima, cijeli dan bruje kako je radikalizovan, kako je bio od ranije poznat i sve.

Cak i oni koji budu u dzamijama radikalizovani, nisu to postali zbog dzamije nego zbog onih koji iskorištavaju dzamiju za takve stvari.
Isto kao sto ni crkva (bozija kuca kao i dzamija) nije kriva što se pojedini kriju iza religije, crkve i odore pa cine bludne radnje sa djecom.
Jel treba uvijek kada cujemo za nekog pedofila i silovatelja odmah upirati prstom u crkvu. Jel treba da tako stavljamo pecat svakom normalnome vjerniku ko ide u crkvu da je potencijalni pedofil? Ne bi bio pedofil da ne ide u crkvu, crkva ga uci pedofiliji.. jel uredu to?

Saberi se malo bolan
Cuj pojedini,prije pojedini nisu

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 05 Sep 2024, 22:34

Sto na moju zalost..
.

Saberi se malo bolan
Pa nisam ni mislio na sve dzamije..
Dobro, izvinjavam se ako sam se pogresno izrazio...necu vise nista komentarisati..

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Sep 2024, 22:49

Koga je radikalizivao?
Da li je bio radikal ili mentalno bolestan?

pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6395 times
Been thanked: 7697 times

Post by pizarro » 07 Sep 2024, 18:04

:plavi

Image

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 Sep 2024, 18:23

Matan wrote: 05 Sep 2024, 22:34

Saberi se malo bolan
Pa nisam ni mislio na sve dzamije..
Dobro, izvinjavam se ako sam se pogresno izrazio...necu vise nista komentarisati..
Koji je to put da se pogrešno izražavaš na takvim i sličnim temama? :oo

Ja te ne smatram uopšte klasičnim nacionalistom, da si npr. đubre kao osoba ili sl. činiš mi se kao raja kao osoba ali dopuštaš da te stereotipi ometaju u diskusiji i tu nesvjesno kliziš u nacionalne vode.

Ja te čak shvatam šta želiš reći kod mnogi postova, ali ti se ne svađaš sa drugim forumašima već sam sa sobom. Kod tebe je vječita borba tvoje mišljenje protiv stereotipa.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9435 times
Been thanked: 11185 times

Post by Krokodil Behko » 22 Sep 2024, 22:47

Popušili putinisti

Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) je prema prvim privremenim rezultatima pobjednik izbora u saveznoj pokrajini Brandenburg pobijedivši, suprotno očekivanjima, tijesno ispred desno-populističke Alternative za Njemačku (AfD)

"Izgleda da su socijaldemokrati, kao i toliko puno puta u povijesti, spriječili ekstremiste na putu prema vlasti", rekao je dosadašnji premijer Dietmar Woidke (SPD).Prema prvim rezultatima, SPD je u Brandenburgu biralo 31,2 posto birača. AfD podržava 29,2 posto.

Kršćansko-demokratska unija (CDU) je s 11,6 posto glasova ostvarila svoj najslabiji rezultat u nekoj istočnonjemačkoj saveznoj pokrajini do sada. Novoosnovana ljevičarsko-populistička stranka Savez Sahra Wagenknecht (BSW) je osvojila 12 posto.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9435 times
Been thanked: 11185 times

Post by Krokodil Behko » 28 Sep 2024, 23:10

Jesam li ja ono bar deset puta rekao, svaki od ovih novokomponovanih desničara je kriminalac, kojem q puše milioni glasača i ostalih zaluđenika širom kontinenta?

Zastupnik AfD-a ima farmu u Bjelorusiji na kojoj rade politički zatvorenici

Image

Usred Nikolajeve smjene sortiranja luk zajedno sa drugim političkim zatvorenicima u skladištu u zapadnoj Bjelorusiji, visoki i ćelavi stranac je ušao u zgradu.

"Stigao je automobilom njemačkih registarskih oznaka. Onda je došao i srdačno nas pozdravio", prisjetio se Nikolaj* u intervjuu za vikend izdanje poznatog britanskog dnevnog lista Guardian - Observer. Plantaža luka, na kojoj su Nikolaj i desetine drugih političkih zatvorenika radili u februaru 2024., bila je u vlasništvu Jörga Dornaua, člana krajnje desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) u državnom parlamentu Saksonije.

Nikolaj tvrdi da je čovjek kojeg je tog dana vidio, obilazeći farmu i razgovarajući s radnicima, bio lično Dornau.

Dornau, 54, teško građeni farmer sa ćelavom glavom, otkriveno je da je vlasnik farme luka koja se nalazi na tlu Bjelorusije ranije ove godine kada je kažnjen sa 20.862 eura jer nije prijavio svoj dodatni, vanparlamentarni prihod u Saksoniji, u parlament u kojem je kao poslanik sjedio od 2019. godine.

Uprkos očiglednim moralnim pitanjima oko saradnje sa diktaturom, stvar se možda malo pomaknula dalje od pitanja novčane kazne, osim novih navoda koji su se pojavili u kojima se tvrdi da je on svjesno zapošljavao političke zatvorenike tamo.

Izvještaje da je Dornau postigao dogovor sa zatvorom u Lidi, gradu u zapadnoj Bjelorusiji, o zapošljavanju zatvorenika zatvorenih zbog političkog neslaganja prvi put je izvijestila nezavisna bjeloruska kuća Reform.news.

Observer je prišao Dornauu i zatražio komentar o pravnim i etičkim problemima oko optužbi, ali on nije odgovorio.

Nikolaj je rekao da je na farmi tokom njegovog boravka u februaru radilo oko 30 zatvorenika, od kojih su mnogi, kao i on, bili zatvoreni zbog političkih razloga. Luk su sortirali za otprilike 4 funte dnevno na, kako je on opisao, striktno dobrovoljnoj osnovi.

Nekoliko sedmica ranije, Nikolaja su uhapsile bjeloruske službe bezbjednosti jer je „lajkovao" staru objavu na društvenim mrežama iz 2021. i osuđen je na 15 dana zatvora kao dio brutalnog obračuna režima sa svim oblicima neslaganja.

Bjelorusiju su prvi put potresli masovni prodemokratski protesti tokom kontroverznog reizbora Aleksandra Lukašenka za predsjednika u avgustu 2020. za šesti mandat, koji su opozicija i zapad osudili kao lažan.

Tada su bjeloruske vlasti pritvorile više od 35.000 ljudi, od kojih su mnogi bili mučeni u pritvoru ili su napustili zemlju. Izvještava se da je Dornau osnovao Zybulka-Bel Ltd, kompaniju koja vodi farmu, u oktobru 2020. kada su prodemokratski protesti širom zemlje još uvijek zavladali zemljom.

Od tada je Lukašenkov režim, podržan od Vladimira Putina – koga Minsk zauzvrat podržava u ratu u Ukrajini – intenzivirao represiju čak i nad najmanjim aktima neslaganja, optužujući kritičare za "ekstremizam" i "terorizam" za tako manje akcije, ostavljajući kritičke komentare na društvenim mrežama ili praćenje takozvanih "ekstremističkih" Telegram kanala.

Grupe za ljudska prava procjenjuju da u Bjelorusiji trenutno ima više od 1.400 političkih zatvorenika, uključujući osnivača Viasne, dobitnika Nobelove nagrade za mir Alesa Bialiatskog.

Na farmi, Nikolaj je rad opisao kao težak, sa dugim danima i oštrom februarskom hladnoćom.

"Doručkovali smo u 7 ujutro i radili do večeri, sa nekoliko pauza", prisjetio se.

Međutim, naglasio je da nema pritužbi na rad, rekavši da mu je draže nego da bude u zatvoru.

"Otišao sam na posao sa osmjehom. Osjećao sam se kao potpuna slobodan u poređenju sa danima u zatvoru".

"I luk je bio dobrog ukusa", dodao je.

Observer nije mogao nezavisno provjeriti Nikolajeve navode, ali je nezavisna grupa za nadzor zatvora izvijestila da je od početka 2024. primila račune zatvorenika koji rade na farmi luka u Dornauu.

"Odjednom je na posao dovedeno oko 30 ljudi – i iz pritvora i iz istražnog zatvora. Za platu je radilo i oko 20 najamnih radnika", rekao je nadzornik za Observer.

Nakon puštanja iz zatvora u Bjelorusiji, Nikolaj, koji je već dva puta bio privođen zbog političkih razloga, a sada mu prijeti duža kazna, odlučio je pobjeći iz zemlje.

Političari AfD-a često su optuživani da su se ponašali kao glasnogovornici Kremlja, čime je stranka dobila dugotrajni nadimak „prijateljski prema Putinu" .

Godinama se kovitlaju optužbe da su i oni imali finansijsku korist od svojih veza s Moskvom.

Izvještaji da je poslanik iz AfD-a možda imao finansijsku korist od zapošljavanja političkih zatvorenika koji su bili zatvoreni zbog suprotstavljanja Lukašenku vjerovatno će donijeti novo ispitivanje veza stranke s autoritarnim režimima.

Od drugih političara AfD-a, uključujući i one u parlamentu Saske, koji sjedi u istočnom gradu Drezdenu i gdje je on član, također je zatražen odgovor, ali niko od njih nije odgovorio.

Glasnogovornik parlamentarne grupe Saksonije AfD u Drezdenu rekao je: "U principu, naša grupa ne komentariše anonimne navode".

Jedini odgovor stranke do sada je bio od pripadnika "krila" – najradikalnijeg elementa AfD-a kojem pripada i Dornau.

Hans-Thomas Tillschneider pozvao je ljude da "pokažu solidarnost" prema Dornauu. Tillschneider, poznat kao Putinov saveznik koji je branio rusku invaziju na Ukrajinu, rekao je o optužbama: „Ako bjeloruski kazneni sistem dozvoljava mogućnost da zatvorenici budu stavljeni na posao, kao u Njemačkoj, a takvi poduhvati uzimaju mjesto na njivama mog kolege Dornaua, onda u tome nema ništa loše. Fuj, kakva klevetnička kampanja!" napisao je na X.

U međuvremenu, Dornau je nastavio da vodi svoju kompaniju u Bjelorusiji.

Pored luka i drugog povrća, na farmi se navodi da uglavnom proizvodi dinje, korenaste biljke i gomolje.

Ali otkrića bi mogla imati pravne posljedice za Dornau.

Advokat povezan sa Zelenima javio se X-u da je podnio krivičnu prijavu protiv Dornaua. "Ako se potvrde dokazi iz bjeloruskih novina, jasno je da je riječ o eksploataciji ljudi u teškim okolnostima", napisao je

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Oct 2024, 21:05

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 10 Oct 2024, 05:36

Njemački političari traže zabranu ulaska Greti Thunberg: "Nema mjesta za antisemitkinju"

Image

Glasnogovornik najveće opozicione stranke u Njemačkoj, Kršćansko-demokratske unije (CDU), Alexander Throm tvrdi da političari u ovoj državi smatraju da bi aktivistici Greti Thunberg trebalo zabraniti ulazak u zemlju zbog njenog učešća na propalestinskim protestima.

Naime, kako je izjavio za list Bild, ne samo da bi bilo prikladno, nego bi bilo neophodno da savezna ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser zabrani ulaz "antisemitkinji".

"Nema mjesta u Njemačkoj onima koji dođu da podstiču mržnju prema Izraelu i ocrnjuje našu policiju", poručio je Throm.
Organizatori propalestinskih protesta su saopćili da je Thunberg prihvatila prisustvovati protestima na Univerzitetu u Dortmundu. Međutim, protesti su ubrzo otkazani jer je policija procijenila da će im prisustvovati više ljudi nego što je prvobitno prijavljeno.
Thunberg je reakciju na otkazivanje protesta objavila na društvenoj mreži Instagram. Naime, u videoobraćanju je optužila Njemačku da ućutkuje aktiviste.
"Njemačka prijeti aktivistima kada govore protiv genocida i okupacije Palestine", izjavila je švedska aktivistica, ogrnuta palestinskom kefijom.

Organizatori su otkazivanje protesta nazvali nepravednim te su najavili žalbu na ovu odluku. Thunberg je posljednji put bila u Njemačkoj 7. oktobra, na godišnjicu početka sukoba između Izraela i palestinske militantne organizacije Hamas. Tada je prisustvovala propalestinskim protestima u Berlinu.

Thunberg je kritikovala djelovanje njemačke policije tokom protesta u Berlinu. Navela je da nije imala riječi da opiše kako su policajci postupali s "mirnim" demonstrantima, prenosi Euronews.
Danas Greta, sutra Roger Waters iz Pink Floyda, prekosutra Macklemore, zakosutra Selena Gomez, demokratska Njemačka po uzoru na Srbiju koja hapsi na granici i zabranjuje ulazak zbog drugačijeg mišljenja.

Tačno je se komplet Njemačka, i ljevica i desnica, odlučila da od države koja je bila san i uzor za mnoge, napravi shupak Europe.

Najžalosnije je što to rade jer su jedni Putinove a drugi Netanyahuove kučkice, i to ne rade radi svoje koristi i interesa.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21627 times
Been thanked: 19668 times

Post by Masamune » 10 Oct 2024, 08:09

Nešto se Mel Gibson nikako ne javlja, a sad bi mogao biti najglasniji i najzanimljiviji zbog antisemitizma :oo

Post Reply

Return to “Svijet”