insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:11
Bosnia_Nord wrote: 27 Apr 2023, 21:06
Pa ima ona "Vjera Narod Država" samo što nije baš najbolje prošla a kako vidim ne radi ni marketing kako treba.
Ma ovdje treba stranka dobrih Bosnjanja. Stranka koja bi sve politicke partije i njihove sljedbenike proglasila neprijatelja.
Bosnjake zato sto krunu i vjeru prodadose za veceru. Pravoslavce i katolike takođe tretirati ko kvislinge pa bujrum ko god hoce
Pusti sad sarkazam ali ta tema islamske stranke nije jednostavna.
Pa ne može to "islamizam ili nesto drugo" većina Bošnjaka muslimana traži neki presjek (mada u tom presjeku je uvijek islam taj koji pati), da im je u isto vrijeme da ih neko zove Evropljanima (mada mi nemamo veze sa Evropom osim geografski) a da im je u isto vrijeme da budu muslimani.
Da im je da ih zovu modernim, Evropskim narodom ali u isto vrijeme da se kaže i da su bolji muslimani od arapa. Kad im kažeš da imaju nešto zajedničko sa arapima, uvrijede se, kao da si ih opsovao, bore se da prikažu kako nemaju veze sa arapima ne bi li im Evropa koju marku dala.
Problem je što nisu ni na jednoj strani, isto kao Albanci, nemaju veze sa Islamom, te poneki Albanac a nisu ni Evropa.
Mislim, ne kažem ja da je to nemoguće ali treba kičma jaka, da se boriš za svoje islamske stavove i da ih se ne stidiš i da ih braniš ali da u isto vrijeme budeš društveno napredan.