OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:11

Bosnia_Nord wrote: 27 Apr 2023, 21:06
insomnia wrote: 27 Apr 2023, 19:43 Ma vrijeme je da sw odredi put. Islamizam ili nesto drugo
Pa ima ona "Vjera Narod Država" samo što nije baš najbolje prošla a kako vidim ne radi ni marketing kako treba.
Ma ovdje treba stranka dobrih Bosnjanja. Stranka koja bi sve politicke partije i njihove sljedbenike proglasila neprijatelja.
Bosnjake zato sto krunu i vjeru prodadose za veceru. Pravoslavce i katolike takođe tretirati ko kvislinge pa bujrum ko god hoce
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 27 Apr 2023, 21:17

insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:11
Bosnia_Nord wrote: 27 Apr 2023, 21:06

Pa ima ona "Vjera Narod Država" samo što nije baš najbolje prošla a kako vidim ne radi ni marketing kako treba.
Ma ovdje treba stranka dobrih Bosnjanja. Stranka koja bi sve politicke partije i njihove sljedbenike proglasila neprijatelja.
Bosnjake zato sto krunu i vjeru prodadose za veceru. Pravoslavce i katolike takođe tretirati ko kvislinge pa bujrum ko god hoce
Pusti sad sarkazam ali ta tema islamske stranke nije jednostavna.

Pa ne može to "islamizam ili nesto drugo" većina Bošnjaka muslimana traži neki presjek (mada u tom presjeku je uvijek islam taj koji pati), da im je u isto vrijeme da ih neko zove Evropljanima (mada mi nemamo veze sa Evropom osim geografski) a da im je u isto vrijeme da budu muslimani.
Da im je da ih zovu modernim, Evropskim narodom ali u isto vrijeme da se kaže i da su bolji muslimani od arapa. Kad im kažeš da imaju nešto zajedničko sa arapima, uvrijede se, kao da si ih opsovao, bore se da prikažu kako nemaju veze sa arapima ne bi li im Evropa koju marku dala.
Problem je što nisu ni na jednoj strani, isto kao Albanci, nemaju veze sa Islamom, te poneki Albanac a nisu ni Evropa.

Mislim, ne kažem ja da je to nemoguće ali treba kičma jaka, da se boriš za svoje islamske stavove i da ih se ne stidiš i da ih braniš ali da u isto vrijeme budeš društveno napredan.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:20

Bosnia_Nord wrote: 27 Apr 2023, 21:17
insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:11

Pa ne može to "islamizam ili nesto drugo" većina Bošnjaka muslimana traži neki presjek (mada u tom presjeku je uvijek islam taj koji pati), da im je u isto vrijeme da ih neko zove Evropljanima (mada mi nemamo veze sa Evropom osim geografski) a da im je u isto vrijeme da budu muslimani.
Da im je da ih zovu modernim, Evropskim narodom ali u isto vrijeme da se kaže i da su bolji muslimani od arapa. Kad im kažeš da imaju nešto zajedničko sa arapima, uvrijede se, kao da si ih opsovao, bore se da prikažu kako nemaju veze sa arapima ne bi li im Evropa koju marku dala.
Problem je što nisu ni na jednoj strani, isto kao Albanci, nemaju veze sa Islamom, te poneki Albanac a nisu ni Evropa.

Mislim, ne kažem ja da je to nemoguće ali treba kičma jaka, da se boriš za svoje islamske stavove i da ih se ne stidiš i da ih braniš ali da u isto vrijeme budeš društveno napredan.
Nikakav sarkazam. Odgovorno tvrdim
Uzrok vecine ovih problema je jebena SDA. Na stotine je primjera njihovog antibosnjackog djelovanja
I u ovako bitnom danu njihovi botovanje se svodi na ovo
Image

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4285 times
Been thanked: 2108 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 27 Apr 2023, 21:21

Albanci bas tako, ne znaju gdje gone.
Poznanica Albanka muslimanka se udala u crkvi, kaze hajd sta ima veze, on je tako htio 🤐
Last edited by Koteljubi_kadnisamtu on 27 Apr 2023, 21:49, edited 1 time in total.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13878 times
Been thanked: 22812 times

Post by Fuddo » 27 Apr 2023, 21:23

insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:20
Bosnia_Nord wrote: 27 Apr 2023, 21:17

Nikakav sarkazam. Odgovorno tvrdim
Uzrok vecine ovih problema je jebena SDA. Na stotine je primjera njihovog antibosnjackog djelovanja
I u ovako bitnom danu njihovi botovanje se svodi na ovo
Image
Skini obucu kad ulazis.
Da si ko brdo.
Tako i treba.
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:27

Jes. Zato su valjda Aleka pustili u cipelama. Al to je bilo onomad kada je Bog po zemlji hodo

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski » 27 Apr 2023, 21:27

KatoBosanski wrote: 28 Jul 2022, 01:30 Dakle, prvo nespinov post koji objasnjava situaciju:
Napisao sam prije par mjeseci da je čudno i indikativno da se u zadnjih pola godine-godinu učestalo održavaju vježbe za zaštitu i evakuaciju američke ambasade i dobio par podrugljivih komentara. Ali realno, ko to predstavlja prijetnju američkoj ambasadi pa toliki oprez? Pa nismo postali Kabul preko noći. Neki su to povezivali sa tadašnjim dešavanjima oko Dodika i odluka RS-a... Smiješno.
Vispreni Amerikanci naravno, poučeni iskustvom paljenja američke ambasade u Beogradu nakon priznanja Kosova, ništa ne prepuštaju slučaju.

Digresija: ono što Bošnjaci moraju shvatiti ako žele biti politički narod u punom smislu te riječi, jeste da u međunarodnim odnosima ne postoje prijateljstva, postoje samo interesi.

Dakle, Američki interesi na Balkanu tiču se šireg konteksta, a ne samo partikularnih naroda ili država. Mi smo samo jedna karika u lancu njihovih interesa i na našu žalost vjerovatno najslabija karika, a na tome u mnogome možemo zahvaliti našim političkim elitama, prije svega kolosalno, epohalno nesposobnoj i korumpiranoj kriminalno-političkoj organizaciji zvanoj SDA koja nas je u socijalnom, ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu srozala, opljačkala, uništila i unakazila do neprepoznatljivosti, a kojoj građani nažalost i dalje ukazuju povjerenje.

Mislim da će, nažalost, ovakav segregacijski izborni zakon sutra biti nametnut, pod ogromnim pritiskom Amerike, kao i UK koji ih na međunarodnom planu prate u stopu.

Pitate se kako Šmit može pristati na takve zahtjeve? Šmit je birokrata koji prima platu da izvršava naredbe velikih sila.

Indikativno je da se zakon nameće par dana nakon što je Hrvatska stavljena na listu neprijateljskih zemalja od strane Ruske federacije (vjerovatno kao nagrada), kao i to da se izbornim zakonom ne mijenja apsolutno ništa RS-u, uprkos svim problemima koje generira taj entitet.

Pitate se čemu sve ovo?

Amerika ima više značajnih ciljeva u ovom regionu: 1. postići da se Srbija distancira od Rusije, zauzme pro-zapadni kurs i uvuče u NATO kako bi zaokružila sigurnosna struktura regiona gdje Srbija predstavlja crnu mrlju i značajan remetilački faktor, 2. Ishoditi priznanje Kosova, kako bi se i on uvukao u NATO i opet kako bi se upotpunila sigurnosna struktura, a također kako bi se stvorili uslovi za eksploataciju rijetkih metala na granici Kosova i Srbije. 3. Zadržati Hrvatsku čvrsto na pro-zapadnom kursu kao pouzdanog NATO saveznika, pouzdanu luku za američki ukapljeni plin, pouzdanog kupca američke vojne opreme i pouzdanu regionalnu protutežu kolebljivoj Srbiji. Ima tu još dosta stvari, ali ovo su neke od za nas najvažnijih.

Pitate se gdje smo to mi u svemu ovome, gdje je Bosna i Hercegovina?

Nažalost, mislim da nam je Amerika dodijelila ulogu monete za potkusurivanje, zarad rješavanja gore navedenih interesa. Mislim da je sutrašnje nametanje izbornog zakona samo jedan od koraka. Podsjetimo se, indikativno je američko insistiranje na projektu Otvoreni Balkan koji nije ništa drugo doli Velika Srbija i to je valjda svima jasno. Indikativna je recimo i podrša pro-srpskoj vladi u Crnoj Gori.

Mislim da je Amerika (zajedno sa UK) u tom kontekstu odlučila da pocijepa Bosnu i Hercegovinu i to na sljedeći način: Republika Srpska pripada Srbiji na ovaj ili onaj način kao nagrada za priznavanje Kosova i odustajanje od pro-istočnog kursa. FBiH se daje na upravljanje Hrvatskoj kao pouzdanom NATO savezniku kroz nametanje izbornog zakona koji će bosanskoj filijali HDZ-a učvrstiti poluge vlasti i učiniti je apsolutno nezaobilaznim faktorom odlučivanja i ukinuti i teoretsku mogućnost da HDZ bude eliminisan iz post izbornih kalkulacija. Broj Hrvata u BiH u budućnosti uopće nije bitan, može ih za koju godinu biti i par stotina u državi, bitno je da Hrvatska indirektno ima presudan uticaj na donošenje odluka u FBiH, a rješenje za to je uvođenje famoznih procenata u izborni zakon. Smatra se da je Hrvatska idealna za kontrolisanje bosanskih muslimana (Bošnjaka) i procjena je da oni ne mogu predstavljati značajniji sigurnosni izazov.

Šta sa ovim dobijaju Bošnjaci?

Smatra se da oni imaju biti zadovoljni dobijanjem egzistencijalne sigurnosti pod okriljem NATO-a, tj. garanciju da u skorijoj budućnosti neće boraviti po koncentracionim logorima i masovnim grobnicama. Ukoliko žele, mogu se čak pridružiti Evropskoj Uniji kroz Hrvatsku (pripajanjem), a ako ne žele, mogu mirno nastaviti izolovanu egzistenciju na geografskim lokacijama koje sada nastanjuju. Bosanski Hrvati će svakako uživati sva prava kao državljani Evropske Unije (jer skoro svi imaju državljanstvo Hrvatske ili ga bez problema mogu dobiti), a na lokalnom nivou mogu u saradnji sa Bošnjacima ili bez njih uređivati svoj entitet, bio on FBiH ili neki treći entitet (imaju opciju).

Ako vam ovo izgleda kao reinkarnacija plana Milošević-Tuđman u režiji State Departmenta, Blinkena i Escobara, to je onda zato što to i jeste.[/quote

Dio uvodnog posta koji se dosad dobrim dijelom obistinio. FBiH u rukama Hrvata, RS u rukama Srba, a Bosnje neka se igraju demokratije u kantonima gdje su vecina. Tko zadnji izadje neka ugasi svjetlo, ovaj put doslovno.

:888
Last edited by KatoBosanski on 27 Apr 2023, 21:28, edited 1 time in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom » 27 Apr 2023, 21:28

Pa uvijek je bilo, i to svi znaju, da Hrvati nemaju treći entitet, ne što ih Zapad mrzi već što bi sa hrvatskim entitetom postojao i muslimanski (namjerno sad naglašavam religiju) entitet.

Ovako je dvije muhe sa jednim udarcem. Srbi imaju svoj entitet, Federacija postaje hrvatski entitet a Bošnjaci nemaju ni entitet oko kojeg bi se Zapad sekirao. Nema veze što i dalje tu žive Bošnjaci, žive i u entitetu rs, jest da nas je više u entitetu Federacija ali se svodi na isto.

Još će tamo po mjestima gdje smo još većina imati i dalje razne Peđe koji će nam govoriti da ne valja biti nacionalista i da ne trebamo gdje još imamo pravo glasa gledati je li to Bošnjak, važno je samo da je čovjek.
I naravno razne Ivane i Sanje koje će nadgledati gdje imaju uskršnja jaja i svinjetine.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:29

U biti stbar je jesnostavna. Sto rece Roki ne brani se Srbija u kafani sine. Al treba stisnuti, lakse je botovati i proklinjati po tviteru

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:29

Al nije ovo nikakvo iznenađenje. Bosnjaci jos od odlaska Turaka sa Balkana nastavljaju u istom maniru.

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 27 Apr 2023, 21:31

Bosnjake su Turci istrijebili, ono malo prezivjelih je polozilo zivote za AU. Ovo sto je prezivjelo je pogubljena masa bosanskih muslimana koja ne zna ni sto hoce, ni kako to ostvariti. Bosnjaci su samo na papiru.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:33

Ja sam sve ubjeđeniji da je trebalo glasati za ostanak u krnjoj Jugoslaviji

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 27 Apr 2023, 21:33

insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:27 Jes. Zato su valjda Aleka pustili u cipelama. Al to je bilo onomad kada je Bog po zemlji hodo
E pa nije taj vise hodza sto ga pustio u cipelama.
Dozvolite da se obratimo

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 27 Apr 2023, 21:36

insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:33 Ja sam sve ubjeđeniji da je trebalo glasati za ostanak u krnjoj Jugoslaviji
Ma i tamo bi nas Srbi satrali, kad tad.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom » 27 Apr 2023, 21:37

insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:33 Ja sam sve ubjeđeniji da je trebalo glasati za ostanak u krnjoj Jugoslaviji
Pa da smo onda bili kao danas gdje nije ni 100 duša došlo pred OHR, ne bi bio ni dovoljan broj na referendumu početkom 90-ih
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:37

KatoBosanski wrote: 27 Apr 2023, 21:36
Ama jok. Radili bi ono sto najbolje znaju. Bili zabavljaci na zvezdama granda, pravili iftare, skeceve…

KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by KatoBosanski » 27 Apr 2023, 21:40

insomnia wrote: 27 Apr 2023, 21:37
KatoBosanski wrote: 27 Apr 2023, 21:36

Ama jok. Radili bi ono sto najbolje znaju. Bili zabavljaci na zvezdama granda, pravili iftare, skeceve…
Bi ona 1/3 koja opstane. Srbadija je jos prije rata napravila demografsku analizu i donijela odluke. Isto kao i OHR/amabasade danas.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 27 Apr 2023, 21:41

Ja bih te hladno izrafalo iz mgv slovenskog da si mi to reko 92
A bio sam lojalan gradjanin i toj drzavi, dok je postojala
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 27 Apr 2023, 21:42

Naseef Mushroom wrote: 27 Apr 2023, 21:37
Pa da smo onda bili kao danas gdje nije ni 100 duša došlo pred OHR, ne bi bio ni dovoljan broj na referendumu početkom 90-ih
Da je narod imo makar blagu predstavu do cega ce glasanje dovesti mislim da bi se glasalo posve drugacije

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 27 Apr 2023, 21:43

Majka mu stara, ne može insan malo prileć jer će propustit neš bitno.
šta je to nametnuto?
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Politika u BiH”