Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ja se osjecam nekako zakinuto prevareno sto ostajem u BIH.
Zato sam i bizao
Isto kao da ce mi neko slagati da ce bolje biti plate a jednako druge stvari poskupljuju.
Jednostavno sto ostajem osjecam se kao levat, nije to toliko ni plata, imalo se para i posla, ali krivo mi sto lazu bit ce bolje a burek 2.5 Km a bio je 2 Km pa onda kafa 1.5 a bila 1 Km
a satnice dakle od 2.5 presla na 3 Km u jednoj firmi (mani ovo Km i KM isit đavo ) daklem sve isto ako nije i gore.
Tacno osjecam da ako ostanm u BIH da ce mi neko mladost oteti i prevariti me da zivim ovde umjesto na drugom mjestu gdje bi sretnije.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Često je čujem. Opće je stanje malo depresivno ali nema to veze samo s politikom već našom pasivom, nebavljenjem ničim jer nam brzo hodanje izgleda ko raketno lansiranje isl...
Helenejse...ljudi misle da evo ovdje u Tuzli sam nesretan....vidiš ja kad pređem u Keln, tamo ću biti sretan.
Nije tako. Na jednom stećku stoji :"tamo nema ničeg, doli tebe samog"
Sa sobom se budiš. Sebe gledaš u ogledalo svako jutro. Isti ti. Iste misli. Ulica se zove drugačije i ne šefuje ti Suad nego Hans.
Sreća nema veze s lokacijom. Da ima, nebi bilo samoubistava diljem planete nego samo u Srebreniku.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Zagorka wrote: 10 Nov 2019, 14:48
Došla mi bila nekakva faza pomračenja, i sve bi napustila i otišla
Tek tako, baš ko da mi je sve palo iz kiše. Ko da nisu godine truda iza toga.
Išlo je sedmicu, dvije, mjese, dva....nisam sigurna koliko....aman ko ludilo...
Sjednem onda sama sa sobom. Dobro, zašto, hajmo začeprkati duboko....
Zbog administracije, korumpiranih inspektora, izmišljenih kazni, borbe s vjetrenjačama, novih nameta, političke scene...
Onda kažem sebi neću tako da idem. Neću iz huje.
Šta sam napravila, uslugu nekome? Da se maknemo svi sa zrnom razuma i morala?
Neću tako. Neću da moram. Hoću da hoću.
Neću da mene neko izgura. Ako ikad odem (evo sad bih po papirima i mogla) neće biti da se maknem nekom s puta.
Mišljenja sam da se mnogi zalete iz bijesa i razočaranosti. Nisu dovoljno dobri razlozi. Zato i ne budu sretni pa čitamo sve one tužne priče.
Valja zagrebati je li želja ili huja.
Kako znas da ne bi otisla da si.mladja da se nisi skrasila,.ne.radi se samo.o.tebi kao osobi jednoj, imas vise osoba npr dijete ti.ide u skolu moras ga razdvajati iz skole drustva moras sebe odvajati, moras mu naglo.mijenjati zivotno okruzenje,
Da si mladja I da si sama mozda bi I otisla prije I odlucila to.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Zagorka wrote: 10 Nov 2019, 18:22
E vidiš ova mutina zadnja rečenica.
Često je čujem. Opće je stanje malo depresivno ali nema to veze samo s politikom već našom pasivom, nebavljenjem ničim jer nam brzo hodanje izgleda ko raketno lansiranje isl...
Helenejse...ljudi misle da evo ovdje u Tuzli sam nesretan....vidiš ja kad pređem u Keln, tamo ću biti sretan.
Nije tako. Na jednom stećku stoji :"tamo nema ničeg, doli tebe samog"
Sa sobom se budiš. Sebe gledaš u ogledalo svako jutro. Isti ti. Iste misli. Ulica se zove drugačije i ne šefuje ti Suad nego Hans.
Sreća nema veze s lokacijom. Da ima, nebi bilo samoubistava diljem planete nego samo u Srebreniku.
Moguce, ali nije.li.bolje da se sam.uvjerim izaberem.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Mada imas ti tu dosta I.prava radnika, ovde se radnik ne cijeni, zato sam ja postao neradnik.
Bi se osjecao izlevaceno da radim za 1000 KM u BiH neki zanat kod poslovodje a u njemackoj mogu.za.isti zanat bolej, nemoj da bi.ko sad.govorii skoluj se oco ono, to nije poenta,.poenta je da bi svako trebao imati.ugodan zivot.za.osnovne potrebe bez.luksuza,.ne.mozemo.svi bit inzinjeri,.onda jedino vidim rjesenje nemati.potomstvo zivit sam, ovako preci.nisu razmisljali.mozda smo.mi.sad sebicniji a mozda je teze steci imetak moj otac kucu napravio I ozenio se,.a ja jok
A sta je bio mojih godina tada.
Last edited by Mutevelija on 10 Nov 2019, 18:29, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Zagorka wrote: 10 Nov 2019, 14:48
Došla mi bila nekakva faza pomračenja, i sve bi napustila i otišla
Tek tako, baš ko da mi je sve palo iz kiše. Ko da nisu godine truda iza toga.
Išlo je sedmicu, dvije, mjese, dva....nisam sigurna koliko....aman ko ludilo...
Sjednem onda sama sa sobom. Dobro, zašto, hajmo začeprkati duboko....
Zbog administracije, korumpiranih inspektora, izmišljenih kazni, borbe s vjetrenjačama, novih nameta, političke scene...
Onda kažem sebi neću tako da idem. Neću iz huje.
Šta sam napravila, uslugu nekome? Da se maknemo svi sa zrnom razuma i morala?
Neću tako. Neću da moram. Hoću da hoću.
Neću da mene neko izgura. Ako ikad odem (evo sad bih po papirima i mogla) neće biti da se maknem nekom s puta.
Mišljenja sam da se mnogi zalete iz bijesa i razočaranosti. Nisu dovoljno dobri razlozi. Zato i ne budu sretni pa čitamo sve one tužne priče.
Valja zagrebati je li želja ili huja.
Kako znas da ne bi otisla da si.mladja da se nisi skrasila,.ne.radi se samo.o.tebi kao osobi jednoj, imas vise osoba npr dijete ti.ide u skolu moras ga razdvajati iz skole drustva moras sebe odvajati, moras mu naglo.mijenjati zivotno okruzenje,
Pa nisam se ja zarekla da neću nikad. Samo kažem da sad imam mogućnost i papire, a neću. A vidjećemo dok malac poraste hoćemo li slati njega vani na školovanje i ako želi nek ostane. Ili sta će biti, možda se i zarati čak pa svi odemo.
Samo kažem previše sam uložila da napustim i radim nesto ispod ovog daleko, a iznad nema sanse da dobijem.
A i kad sam bila mlađa,imala sam mogućnost da samostalno odem u Ameriku, ili se udam u Švedsku. Eto, nisam ništa izabrala.
Podržavam ko god želi. Samo sam rekla da ne treba očekivati izvor sreće čim pređeš granicu.
Da se nebi razočarao.
Pa nisam se ja zarekla da neću nikad. Samo kažem da sad imam mogućnost i papire, a neću. A vidjećemo dok malac poraste hoćemo li slati njega vani na školovanje i ako želi nek ostane. Ili sta će biti, možda se i zarati čak pa svi odemo.
Samo kažem previše sam uložila da napustim i radim nesto ispod ovog daleko, a iznad nema sanse da dobijem.
A i kad sam bila mlađa,imala sam mogućnost da samostalno odem u Ameriku, ili se udam u Švedsku. Eto, nisam ništa izabrala.
Podržavam ko god želi. Samo sam rekla da ne treba očekivati izvor sreće čim pređeš granicu.
Da se nebi razočarao.
Ali dobro moram biti iskren meni je to bilo nekako dozivljaj kao eskurzija bolan da nisam radio ne bi vidio ni Zadra ni Beograda,.nisam ja planirao.eskurzije ali nije mi bilo mrsko putovati, pa onda kod Chloe u komsiluku u Petrovcu
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Da se nebi razočarao.
Ali dobro moram biti iskren meni je to bilo nekako dozivljaj kao eskurzija bolan da nisam radio ne bi vidio ni Zadra ni Beograda,.nisam ja planirao.eskurzije ali nije mi bilo mrsko putovati, pa onda kod Chloe u komsiluku u Petrovcu
A moj je poso takav (to i znate) da se nekad doma poželim.