Vremenska prognoza

Naši ljubimci, priroda, čuvanje okoliša.

Moderator: spacebound

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times
Status: Offline

Re: Ko preživi, pričat će: Za vikend 40 stepeni

Post by Krokodil Behko »

Bićwe kiše :jupi

prvog avgusta :(
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

Danas 41 u Stocu. Kakav dan :lupa
Najgore je sto se ne nadzire kraj ovoj....agoniji :oo
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

:heidi2 Evo su mene muve napale ko da sam torta u priči Marice Hrdalo :ovaj a tak nekak je ime ..hu .. a ne podnosim one sprejeve...kad moja mama prska ja se zacenim, hoću da se ugušim ... :p
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Vremenska prognoza

Post by Nole »

Ciklon Kristijan potopi Peljesac, secam se kao momam sam radio u Trpnju u sportskom kampu Partizan Cukarica, kad tamo udari provala oblaka sve pliva. Diskoteka im bila u nekom podrumu ,a vode bude do kolena....koje su to zurke bile :cool

http://images2.kurir.rs/slika-620x419/h ... 759769.jpg
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Za vikend nagli pad temperature i snijeg...

Post by Krokodil Behko »

Image
Sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine zadržat će se sve do kraja ove sedmice, ali promjena stiže već za vikend, kada se očekuju nagli pad temperature i padavine.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, jače naoblačenje sa zapada uvjetovat će obilne padavine, a u noći sa subote na nedjelju u višim područjima očekuje se i snijeg.

Danas će u BiH biti sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima Bosne bit će ponegdje magle.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 1 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 10 C, dok će se tokom dana živa penjati na ugodnih 17 stepeni.

(DEPO PORTAL/aa)
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Za vikend nagli pad temperature i snijeg...

Post by Biba »

Ajaj, ajd valjda nece zagruhati snjezina kod mene, ali mislim da je jos hladnije kad ga nema. meni je i ovo sada ujutro i navecer hladno. Nagli pad tempereturce :grana :visi ima da svisnem :p
SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by SaraSara »

Ma i vakat mu je da pada :cudi
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

jupiiiiiiiii
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

:snijeg :spanac
Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja »

konacno :cool
jao pasaginog smaje :pasaga
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Eyla
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Eyla »

volim snijeg, ali uživam u ovakvoj jeseni. nadam se da griješe, kao i obično :oo
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

:jupi :jupi :jupi :spanac :hop :snijeg
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

kad zaskripe cizme...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

A ledenoj jos nisu dosle cizme
🐽
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

te cizme ko da putuju s fidzija
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Saobraćaj otežan i usporen, i u narednim danima oblačno sa snijegom i kišom

Zbog snijega koji je noćas padao, saobraća se otežano i usporeno. Preko planinskih prevoja iz BIHAMK-a upozoravaju na ugaženi snijeg ili led na kolovozu.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca. Budući da u jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, podsjećajući da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog izvođenja radova potpuno je obustavljen saobraćaj na petlji Blatuša u Zenici. Putnička vozila i vozila do 7,5 tona koriste petlju Radakovo, dok teretna vozila preko 7,5 tona koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je prijevoz za vozila preko 7.5 tona.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme, sa snijegom na planinama. U Bosni u nizinama uglavnom kiša, a u jutarnjim satima ponegdje će padati susnježica ili snijeg. U nižim područjima Hercegovine će padati kiša.

Padavine nisu obilne, a poslijepodne se očekuje njihov prestanak. Vjetar u sjevernim područjima slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U ostalim dijelovima zemlje umjereno i jako jugo koje će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka će iznositi između 1 i 7°C, na istoku Bosne do 10°C, a na jugu zemlje do 14°C.

U narednim danima nas također očekuje oblačno vrijeme, bez obilnih padavina, a slijede podaci Federalnog meteorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U ponedjeljak, 23.11.2015. u Bosni i Hercegovini se očekuju nove padavine sa juga. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U utorak, 24.11.2015. se u nizinama uglavnom očekuje kiša, u Bosni ponegdje i susnježica, a u višim područjima snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U srijedu, 25.11.2015. u Bosni i Hercegovini također oblačno, na jugu zemlje kiša. U ostalim područjima se očekuje susnježica i snijeg. Više padavina se očekuje u istočnim dijelovima zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C.
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Meni je bilo hladnije kad nije bilo snijega a bilo vjetra..nije strasno :ok
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Pa tak' to i ide. Kad snijeg pada uopće nije hladno, al' kad je ona suha zima... :oo
Samo sabura
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Re: Vremenska prognoza

Post by Maja »

U BiH stiže nezapamćeno nevrijeme: Olujni vjetar i niske temperature od sredine decembra

Prema najavama meteorologa, Evropu tek čeka jak olujni vjetar i vrlo niske temperature! Naš kontinent se u posljednjih nekoliko mjeseci bori za ledenim talasom, a kako prenosi DailyMail, svjetski meteorolozi najavljuju da su pravi ledeni dani tek pred nama.

Do BiH će ovo nevrijeme stići već u drugoj polovinu decembra, kada će sve lediti uz jak vjetar i staklene ulice!

Svemirska agencija NASA, nedavno je objavila snimke Velike Britanije koja je pogođena jakim nevremenom, a tek im se sprema snijeg i ledena kiša. Britanija je krenula da se ledi, a za sada je najugroženija Škotska u kojoj snijeg i vjetar onemogućavaju normalno funkcionisanje.

Meteorološka služba je u pojedinim dijelovima zemlje izdala i upozorenje najvišeg prioriteta zbog visokih vjetrova koji kidaju drveće iz korjena.

Prema prognozama meteorologa, zima će uskoro pokazati svoje prave zube, a kako stoji na sajtu Republičko hidrometeorološkog zavoda i temperature u BiH će svakog trena krenuti da se spuštaju sve niže.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Stiže najjača zima ikada, temperature do -27 stepeni

Post by Krokodil Behko »

Image
Obilne padavine i izrazito niske temperature, po svemu sudeći, ponovo će "okovati" gradove širom BiH

Naime, obilne snježne padavine stanovnicima širom BiH prije nekoliko dana zadavale su velike muke i glavobolje.

Neočišćeni putevi i neprohodni totoari samo su neke od "slika" koje su se mogle vidjeti u mnogom gradovima BiH.

Iako se situacija proteklih par dana stabilozovala, građane, po svemu sudeći, očekuju novi problemi sa vremenom.

Stručnjaci najavljujući obilne padavine i niske temperature, po nezvaničnim podacima već od petka.

Nedim Sladić, lovac na oluje BiH, prognozira nove drastične promjene vremenskih prilika, piše novinska agencija Patria.

"Može se reći zvanično da ćemo imati polarni udar i jak sjeverni vjetar. Nezvanično, u izračunu su prognoze po kojima je moguć snijeg od petka.

Sljedeće sedmice od ponedjeljka do petka jutarnje temperature na planinama i visoravnima iznosiće od -27 do -20 stepeni Celzijusa, u nizinama Bosne od -21 do -8 stepeni , a na jugu od -7 do -3 stepena", kazao je Sladić.

Dodaje da će najviše dnevne temperature iznositi od -20 do -14 stepeni na planinama, u nizinama od -13 do -5 stepeni stepeni, a u Hercegovini od -4 do 1 stepen Celzijusa.

(DEPO PORTAL)
Post Reply

Return to “Ekologija, priroda, životinje”