Evo i kod nas otkazuju....vrhbosnica wrote: 24 Feb 2020, 10:21 moji trebali pocetkom marta u rim, imaju karte i smjestaj i sve...sad citali da je hrvatska otkazala sve ekskurzije u italiju, pa se neckaju dali da idu ili ne![]()
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5118 times
- Been thanked: 6651 times
- Status: Offline
Re: WHO proglašava vanredno stanje u svijetu zbog OPASNOG VIRUSA, provjerite imate li ove simptome
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Re: WHO proglašava vanredno stanje u svijetu zbog OPASNOG VIRUSA, provjerite imate li ove simptome
rekli su mi da ima neka agencija iza sarajeva isto putovanje za rim organizovano, trebaju istim letom ici...pa ce vidjeti ako oni otkazu svoje te aranzmane, da ce i moji isto otkazati..Vanilla wrote: 24 Feb 2020, 10:44Evo i kod nas otkazuju....vrhbosnica wrote: 24 Feb 2020, 10:21 moji trebali pocetkom marta u rim, imaju karte i smjestaj i sve...sad citali da je hrvatska otkazala sve ekskurzije u italiju, pa se neckaju dali da idu ili ne![]()
mada ako je istina ova statistika od mistern no, onda i nije tako lose.. ja bi otisla pa makar..but thats me
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5195 times
- Been thanked: 7349 times
Vijesti najavljuju povecanja u nizu. Oko 153
111 in Lombardia, 21 Veneto, 9 in Emilia-Romagna, 3 Piemonte, 3 Trentino, 2 Lazio.
3 smrtna slucaja i jedan ozdravljen.
Osjeti se malo generalna fobija. Vec jucer u nekim supermarketima police namijenjene za sredstva dezinfekcije su bile prazne. I neke hrane.
Puno toga zablokirano. Neke frme vec najavljuju sto manju pokretnju eksternih lica.
111 in Lombardia, 21 Veneto, 9 in Emilia-Romagna, 3 Piemonte, 3 Trentino, 2 Lazio.
3 smrtna slucaja i jedan ozdravljen.
Osjeti se malo generalna fobija. Vec jucer u nekim supermarketima police namijenjene za sredstva dezinfekcije su bile prazne. I neke hrane.
Puno toga zablokirano. Neke frme vec najavljuju sto manju pokretnju eksternih lica.
Svijest ima sidrište.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Preminula je i četvrta osoba u Italiji.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
I u Iranu se zahuktalo
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
N1, dr Sasa Srica , upravo izjavio da je I 5. Osoba preminula.
U slučaju koronavirus Slovenci će uvesti mjere samoizolacije, kućna izolacija, a Hrvatska će uvesti kliničku, znači apsolutnu izolaciju.
Naši još ništa ne javljaju.
Upravo slušam da su uspjeli da nadju nultog nosioca, supruga mu se sjetila da je bio na poslovnoj večeri s kinezima. Upravo to što ga ranije nisu našli je uzrok korona buma .u Italiji.Mirelam wrote: 23 Feb 2020, 21:25U Lodiu je tip od 38 godina dobio virus, ali nije bio u Kini, niti je imao kontakte sa ljudima koji su dosli iz Kine. Zarazilo se osoblje bolnice koja je komplet u karantenu. Ne mogu da utvrde od koga je dobio, niti nultog pacijenta ne mogu da nadju.Iskra wrote: 23 Feb 2020, 21:04
U Italiji je Baš prebrzo "explodiralo", kažu da nisu sigurni zašto, pretpostavlja se da ljekari nisu prepoznali virus, simptomatologija se baš lagano uklapa u sezonski gripu ili pneumoniju, bar u početku. Lično ne.mislim da je to uzrok.
Nemoguće....pa cijeli svijet je na nogama a kao ljekari nisu prepoznali...
Zaražen je I liječnik iz Milana.
Last edited by Iskra on 24 Feb 2020, 13:08, edited 1 time in total.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 346 times
Kcer se sinoc vraca iz Lombardije. Sjede u vozu, kada zena kihnu. Kaze, lakse bi podnijela da je prnula. 
I bolnice su spremne, odjeljenja se opremaju, a postavljaju i nova, koja odgovaraju propisima za karantenu.Iskra wrote: 24 Feb 2020, 12:27 U slučaju koronavirus Slovenci će uvesti mjere samoizolacije, kućna izolacija, a Hrvatska će uvesti kliničku, znači apsolutnu izolaciju.
Danas sastanak vijeća nacionalne sigurnosti...
Nastala je malo panika, što i nije loše po meni, najgore je "lako ćemo" pristup.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
Pandemija rodjo,
Tesko cemo mi ovo zaustaviti, dok oni skontaju kakvu vakcinu pola Planete ce ovo fasovat.
Najgore sto nosilac virusa moze da uopste ne bude bolestan, nema nikakve simptome. Hoda okolo i dok ga otkriju on pola Italije u karantin poslo.
Zajebano.
Tesko cemo mi ovo zaustaviti, dok oni skontaju kakvu vakcinu pola Planete ce ovo fasovat.
Najgore sto nosilac virusa moze da uopste ne bude bolestan, nema nikakve simptome. Hoda okolo i dok ga otkriju on pola Italije u karantin poslo.
Zajebano.
Dozvolite da se obratimo
N1 prenosi uživo press konferenciju kriznog vijeća ministarstva zdravlja. Spremaju se ozbiljno.
Kažu da su iz našeg Ministarstva Zdravlja dobili izjavu da se prati razvoj i širenje virusa i da će se u slučaju potrebe na vrijeme reagirati.
Kažu da su iz našeg Ministarstva Zdravlja dobili izjavu da se prati razvoj i širenje virusa i da će se u slučaju potrebe na vrijeme reagirati.
- Mirelam
- Forum [Bot]
Ma bjezi bolan ne bio, kakva pandemija. Nija za zanemariti ali nije to ni blizu toga.Fuddo wrote: 24 Feb 2020, 13:15 Pandemija rodjo,
Zajebano.
Istina, ova moju smo zatvorili u studio, dodajemo joj hranu i vodu, istusirace se za 15 dana, pricamo telefonom, pa cemo vidjeti dalji razvoj dogadjaja.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
Tako vele na cnn jutros, nakav njihov doktor, sandzimandji iz indije.Mirelam wrote: 24 Feb 2020, 14:13Ma bjezi bolan ne bio, kakva pandemija. Nija za zanemariti ali nije to ni blizu toga.Fuddo wrote: 24 Feb 2020, 13:15 Pandemija rodjo,
Zajebano.
Istina, ova moju smo zatvorili u studio, dodajemo joj hranu i vodu, istusirace se za 15 dana, pricamo telefonom, pa cemo vidjeti dalji razvoj dogadjaja.![]()
Dozvolite da se obratimo
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 478 times
- Been thanked: 1458 times
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Situacija u Italiji izgleda eskalira. I šesta osoba je umrla.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kod njih to nesto ubrzano ide. Onaj lik sto je u fr umro imo 80 godina i bio je makar heftu dvije u bolnici. Uso u Fr 16-og januara
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Mirelam
- Forum [Bot]
220 registrovanih slucajeva. Znaci 3% sto ulazi u statistiku smrtnosti. Sve stariji ljudi iznad 70 godina.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53556 times
- Been thanked: 9531 times
Pajdo sjutri dan na faks i sjedi u kafic dje najvise studenata dolazi. Sjedi do vrata i kisi u svakog ko udje
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio