Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
- Status: Online
Re: Beograd: Učenik pucao u školi, ima mrtvih i ranjenih
A koliko ljudi slavi " hadziju" na internetu
Koja je razlika između hadzije i Kecmanovića?
Ako se vodimo tim da je lična osveta opravdana i da je zakon zakazao kao i društvo.
Ako se vodimo tim da je lična osveta opravdana i da je zakon zakazao kao i društvo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
- Status: Offline
Nas Laertses je na anamoonom forumu napisao sljedeci post:
Odnosno, jedan inteligentan odlikas, samo zato sto mu do cetrnaestog rodjendana fali par mjeseci, nije svjestan krivice?
I sad se covjek mora zapitati: kad djeca prestaju biti djeca i postaju maloljetni monstrumi, psihopate koji bi u nekom novom potencijalnom bezvlascu klali i palili? Ako ova mala flundra moze ovako hladno, upravo psihopatski isplanirati takvo sranje, a onda u maniru holivudskog advokata sprijeciti da je izbace iz skole... kakve qurceve veze ima je li maloljetna ili nije? Da ima dvije godine vise, bila bi svjesna svojih postupaka, a ovako nije?Post by Laertes » 04/05/2023 13:55
Psihički nestabilne djece ima i po našim školama jako puno.
Primjer iz srednje škole u Lukavcu: 16-godišnja učenica (isto kao i ovaj, jako inteligentna) je dojavama za podmetnutu bombu blokirala u potpunosti prve dvije sedmice ove školske godine. Otvorila je 30 email adresa preko raznih VPN-ova i podesila vrijeme kada da se šalju, i to na kantonalni MUP. Svaki dan su bila do tri ili četiri emaila, u razmacima u kojim je jedinici MUP-a potrebno da izvrši pregled škole. Onaj jadni cuko počeo u nesvijest padati, vrućina, početak septembra.
Kako bi zavarala trag, dojave su došle i za Dom zdravlja par puta i za lokalni tržni centar. U trag joj se ušlo upoređivanjem vremena slanja emailova i rasporeda odjeljenja. Pretresom pronađeno nekoliko laptopa kod kuće sa kojih su emailovi slani, dok je ona, nevinašce, bila u školi.
Kada je privedena, otkriveno je da je nekoliko godina prije djevojčici utvrđena dijagnoza povezana sa mentalnim zdravljem. Naravno, pri upisu u srednju školu, taj podatak su roditelji zatajili, jer, sramota u selu...
Epilog: policijskim službenicima je priznala, ali u školi nije (još je prijavila pedagoga i razrednika za mobing, nakon razgovora). MUP tokom istrage ne smije dijeliti podatke (pogotovo za maloljetnike), tako da je to priznanje iz policije nezvanično. Međutim, u školi je pokrenut postupak za prekršaj discipline i isključenje (jer su u međuvremenu ostali učenici pokušali i bojkot nastave dok je ona tu), ali ona nakon par dana prestane dolaziti i otac obavijesti školu da je upućena na liječenje. Tako da postupak u školi stoji, jer pravila su takva da bez izjave učenika u prisustvu roditelja se ne može nastaviti. Tako da je ona još uvijek učenik škole, upisuje se kao odsutna, a po pravilniku o disciplinskoj odgovornosti učenika, bilo kakva kazna se odnosi samo na tekuću godinu, tako da ona hladno može doći u školu u septembru, i još tražiti da polaže prethodni razred, jer je izostala sa nastave i ostala neocijenjena zbog bolesti.
Dokle je postupak u tužilaštvu, ne znam...
Odnosno, jedan inteligentan odlikas, samo zato sto mu do cetrnaestog rodjendana fali par mjeseci, nije svjestan krivice?
Za 3/5 spremni!
- seln
- Osvježenje foruma

Ovdje jeste zakazolo drustvo... kako se inace moglo dogoditi da ga tipovi godinama maltretiraju ( i ne samo njega)?Mutevelija wrote: 04 May 2023, 14:00 A koliko ljudi slavi " hadziju" na internetu
I sto je najgore, skoro svako mjesto u BiH (vjerovatno i na Balkanu) ima takve tipove. A policija i pravosudje mrse mooda.
Za 3/5 spremni!
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Milanoviću, zar nije lakše da pred svaku školu metneš po dva portiraU slučaju da ta psihoza krene i da se rasplamsa, imat ćemo raslojavanje kakvo u Hrvatskoj nismo imali desetljećima. Oni koji si to mogu priuštit će graditi škole za svoju djecu ili će ih slati u škole koje će imati dva metra bodljikave žice i rovove, zbog zaštite od ovakvih katastrofa koje prijete izvana, a oni koji ne mogu onda će slati djecu u javne škole u kojima će kvaliteta biti na nivou onih u SAD-u, gdje živiš - takva ti je škola", istakao je Milanović.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Što reče hadžija, da im je sud odredio barem po deset maraka kazne. Polomili ga a sudija odbio da dodijeli bilo kakvu kaznu. Strašno.seln wrote: 04 May 2023, 14:11 Ovdje jeste zakazolo drustvo... kako se inace moglo dogoditi da ga tipovi godinama maltretiraju ( i ne samo njega)?
I sto je najgore, skoro svako mjesto u BiH (vjerovatno i na Balkanu) ima takve tipove. A policija i pravosudje mrse mooda.
Svi mi se morete obratit
- seln
- Osvježenje foruma

O tome pricam... gledas oko sebe i vidis da za neke ljude nema zakona. I odlucis da uzmes zakon u vlastite ruke.Taare wrote: 04 May 2023, 14:19Što reče hadžija, da im je sud odredio barem po deset maraka kazne. Polomili ga a sudija odbio da dodijeli bilo kakvu kaznu. Strašno.seln wrote: 04 May 2023, 14:11 Ovdje jeste zakazolo drustvo... kako se inace moglo dogoditi da ga tipovi godinama maltretiraju ( i ne samo njega)?
Lose, uzasno, s religijskog gledista strasan grijeh... ali Balkaneri nikad nisu spadali u grupu naroda koji razmisljaju o posljedicama.
p.s. Pogledajte komentare ispod klipa, ne razlikuju se od onoga sto klinci pisu o malom Kecmanovicu.
Za 3/5 spremni!
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28337 times
- Been thanked: 32406 times
Uzeti zakon u svoje ruke je čin očajnika, na simboličan način si prvo diga ruku na sebe ali si pun tuge i zla pa ćeš se prvo osvjetiti što su te na to natirali...
Danas su ljudi spremni na sve nije nikako nova floskula, opetovana mantra svih uzrasta novijeg doba, na žalost...
Naravno da je kriv sistem a sistem smo mi aminovali
Danas su ljudi spremni na sve nije nikako nova floskula, opetovana mantra svih uzrasta novijeg doba, na žalost...
Naravno da je kriv sistem a sistem smo mi aminovali
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Taare
- greatest

Ne znam zbog čega je to tako. Možda je genetski uslovljeno jer su preci bili ratnički narod.seln wrote: 04 May 2023, 14:22 Balkaneri nikad nisu spadali u grupu naroda koji razmisljaju o posljedicama.
Uglavnom, većini naroda nasilje ne predstavlja problem.
U živinicama se redovno održavala korida, plus brutalne borbe pasa.
i, jedne prilike, ovaj čiji je pas izgubio, ponudi protivniku drugu vrstu borbe. "hajmo sad pobit djecu!"
Jarane, ovo je original citat kojeg sam svojim ušima čuo od glavnog aktera tog hepeninga.
i onda u taj krvavi ring u kojem su se par trenutaka ranije borili psi, njih dvojica ubace sinove. Djeca ne starija od 12 godina. Publika u sevdahu. Potrajalo je to dok jedan mališan nije razbio nos ovom drugom.
Svi mi se morete obratit
- seln
- Osvježenje foruma

Taare wrote: 04 May 2023, 14:33 U živinicama se redovno održavala korida, plus brutalne borbe pasa.
i, jedne prilike, ovaj čiji je pas izgubio, ponudi protivniku drugu vrstu borbe. "hajmo sad pobit djecu!"
Jarane, ovo je original citat kojeg sam svojim ušima čuo od glavnog aktera tog hepeninga.
i onda u taj krvavi ring u kojem su se par trenutaka ranije borili psi, njih dvojica ubace sinove. Djeca ne starija od 12 godina. Publika u sevdahu. Potrajalo je to dok jedan mališan nije razbio nos ovom drugom.
O, j*ben ti mlin u Ljubacama...
ako je i od Zivinica, previse je. Ko u Mad Max, u pm.
I niko nije zvao policiju?
Za 3/5 spremni!
- Taare
- greatest

Ako je neko i izvadio telefon, onda samo zbog snimanja.
dobro, ako baš želiš neku preciznost, ili da nekako opravdaš živinice, hepening se desio na ciljugama
glavni akter se zvao mustafa.
Svi mi se morete obratit
- seln
- Osvježenje foruma

Te Ciljuge bas neka zivinicka Savamala, Tresnjevka, sta li...
cuo sam da se tu odrzavaju i borbe pijetlova.
Za 3/5 spremni!
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ne radi se o društvu, već o tome kako zrtva lahko postaje zlocinac i nasilnik i kako mi to opravdavamo.seln wrote: 04 May 2023, 14:11Ovdje jeste zakazolo drustvo... kako se inace moglo dogoditi da ga tipovi godinama maltretiraju ( i ne samo njega)?Mutevelija wrote: 04 May 2023, 14:00 A koliko ljudi slavi " hadziju" na internetu
Sličan je slučaj kao i sa Kecmanovićom ako oduzmemo one koji nisu na spisku mu bili.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Taare
- greatest

To ne znam. Dok sam bio srednjoškolac, borbe horozva su se održavale u tz. Tačnije u crvenim njivama, kojšnu, slavinovićima i ispred mjesne zajednice u ši selu.seln wrote: 04 May 2023, 14:47Te Ciljuge bas neka zivinicka Savamala, Tresnjevka, sta li...Taare wrote: 04 May 2023, 14:42
Ako je neko i izvadio telefon, onda samo zbog snimanja.
dobro, ako baš želiš neku preciznost, ili da nekako opravdaš živinice, hepening se desio na ciljugama
glavni akter se zvao mustafa.
cuo sam da se tu odrzavaju i borbe pijetlova.
bio javni hepening. Dolazila i policija pa gledala.
o borbama cuka govorila i bhtv. Gostovali oni koji su za, i oni koji su protiv
jedan od gostiju bio je i zoran zelenović iz bijeljine. S njim sam sjedio na njegovom imanju u amajlijama nedaleko od bijeljine.
et, sad smo kobejagi malo bolji. Sad je to zabranjeno.
Svi mi se morete obratit
- seln
- Osvježenje foruma

Gasi mjesalicu, motaj kablove.
Za 3/5 spremni!
- Mutevelija
- Selonačelnik

Nakon što je mladić Ajdin Zulić prijetio da će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću, portal "Avaza" otkriva nove detalje.
Komesar policije za "Avaz" o prijetnjama Ajdina Zulića: Slučaj je preuzeo FUP, jer je majka mladića uposlenica Uprave policije
- Zaprimili smo prijavu i preuzeli mjere i radnje. S obzirom na to da je majka od momka uposlenica Uprave policije. Tužilac je naredio da će dalji rad na ovom predmetu preuzeti Federalna uprava policije - otkrio je za "Avaz" Jusuf Mešić, v.d. komesara MUP-a USK.
Podsjetimo, na društvenim mrežama pojavila se vijest o tome da će mladić učiniti maskar.
Mladić iz Bihaća Ajdin Zulić prijeti da će učiniti sličan krvav pir kakav se desio u Srbiji te da će ubiti učenike i uposlenike u Ekonomskoj školi.
Iz škole su se oglasili i kazali da nema potrebe za panikom i da je sve pod kontrolom.
Podsjetimo, stravičan slučaj potresao je region kada je jučer četrnaestogodišnji mladić Kosta Kecmanović počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je uslijedio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dječaka.
- Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror – napisao je Zulić.
Opa opet roditelj ugledni građanin.
Komesar policije za "Avaz" o prijetnjama Ajdina Zulića: Slučaj je preuzeo FUP, jer je majka mladića uposlenica Uprave policije
- Zaprimili smo prijavu i preuzeli mjere i radnje. S obzirom na to da je majka od momka uposlenica Uprave policije. Tužilac je naredio da će dalji rad na ovom predmetu preuzeti Federalna uprava policije - otkrio je za "Avaz" Jusuf Mešić, v.d. komesara MUP-a USK.
Podsjetimo, na društvenim mrežama pojavila se vijest o tome da će mladić učiniti maskar.
Mladić iz Bihaća Ajdin Zulić prijeti da će učiniti sličan krvav pir kakav se desio u Srbiji te da će ubiti učenike i uposlenike u Ekonomskoj školi.
Iz škole su se oglasili i kazali da nema potrebe za panikom i da je sve pod kontrolom.
Podsjetimo, stravičan slučaj potresao je region kada je jučer četrnaestogodišnji mladić Kosta Kecmanović počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je uslijedio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dječaka.
- Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror – napisao je Zulić.
Opa opet roditelj ugledni građanin.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- seln
- Osvježenje foruma

Zaprimili ste qrac!Mutevelija wrote: 04 May 2023, 15:12
- Zaprimili smo prijavu - otkrio je za "Avaz" Jusuf Mešić, v.d. komesara MUP-a USK.
Kad ovo vidim, nokti mi se savijaju unazad.
Primili, hajvane!
Ili dobili.
Za 3/5 spremni!
- Mutevelija
- Selonačelnik

Bivša učenica napala nožem nastavnicu i učenika u privatnoj gimnaziji
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi ... /230504117
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi ... /230504117
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9977 times
- Been thanked: 11847 times
Bivša učenica je nožem nanijela povrede učeniku (15) i nastavnici (43) koja ju je pokušala da spriječi u privatnoj gimnaziji Ruđer Bošković u Beogradu.
Prema informacijama koje je dobio portal telegraf.rs riječ je o učenici koja je ranije izbačena iz te škole. Napadnuti nisu teže povrijeđeni.
Prema prvim informacijama djevojčica je u školu donijela kuhinjski nož. Škola je trenutno evakuisana, a svi učenici se nalaze u dvorištu.
Bivšu učenicu su savladali na licu mjesta. Učenica se prije nekoliko mjeseci ispisala iz škole. U toku je uviđaj.
Prema informacijama koje je dobio portal telegraf.rs riječ je o učenici koja je ranije izbačena iz te škole. Napadnuti nisu teže povrijeđeni.
Prema prvim informacijama djevojčica je u školu donijela kuhinjski nož. Škola je trenutno evakuisana, a svi učenici se nalaze u dvorištu.
Bivšu učenicu su savladali na licu mjesta. Učenica se prije nekoliko mjeseci ispisala iz škole. U toku je uviđaj.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Novi slučaj u Beogradu: Devetogodišnjak napravio spisak za likvidaciju, simulirao pucnjavu
Dječak A. J. (9) iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Beogradu napravio je spisak učenika koje navodno želi da ubije. Osim toga on je svaki put kada bi ušao u školu simulirao kao da puca na pripadnika osiguranja.
Srbijanski mediji javljaju da dječak ide u Osnovnu školu "Desanka Maksimović", a pomoćnik direktora je pozvao policiju i prijavio da u dužem vremenskom periodu imaju problem sa učenikom trećeg razreda.
Dječak je, kako mediji prenose, prilikom dolaska u školu simulirao kao da puca u radnika osiguranja, a nakon toga je jurio djecu iz nižih razreda. Poslije je ušao na čas i napravio spisak svih učnika koje želi da ubije.
Izvor je za medije otkrio da je pomoćnik direktora o problemima sa dječakom obavijestio Centar za socijalni rad, ali da nikakav odgovor nije dobio.
O svemu je obavještena i dječakova majka koja je, kako kažu, izjavila da je to dio njegove igre i da je on dobro dijete.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

I šta sad, nakon ove seije?
Zvaćemo forenzičke psihijatre?
Zvaćemo forenzičke psihijatre?