I: Portugal, Danska, Srbija, Armenija, Albanija
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: I: Portugal, Danska, Srbija, Armenija, Albanija
Šta je ovo?
Da se ja pitam Srbiji bi zabranio da igra bilo kakve kvalifikacije. Ovo je ubijanje igre.
Da se ja pitam Srbiji bi zabranio da igra bilo kakve kvalifikacije. Ovo je ubijanje igre.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9470 times
- Been thanked: 11222 times
Albanija na diobi drugog i trećeg, sa Danskom po sedam bodova, a Srbija četvrta sa samo jednim bodom. Čini mi se da će biti teško za Srbiju.
Portugal slavio s 2:1
Majstorija Matića nedovoljna Srbiji u Lisabonu
Piše: E. Škorić
U derbiju grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Portugal je savladao Srbiju s 2:1.
Portugalci su protiv Srbije stigli do treće pobjede, te se izdvojili na vrhu grupe sa devet bodova i Cristiano Ronaldo i društvo na dobrom su putu da se plasiraju u Francusku.
S druge strane, Srbija je ostala na jednom bodu i sve je izglednije da Orlovi neće poletjeti prema Francuskoj.
Već u 10. minuti Portugal je povoe. Fabio Coentrao je centrirao, a Ricardo Carvalho glavom smjestio loptu u mrežu Srbije. Sedam minuta kasnije Carvalho je zbog povrede izašao.
Rezultat se nije mijenjao do 61. minute, a onda majstorski gol makazicama Nemanje Matića za izjednačenje.
Nisu se Srbijanci dugo radovali, obzirom da je već u 63. minuti asistent prvog gola, Coentrao, vratio prednost Portugalcima, koji su na kraju ipak zadržali vodstvo i osvojili tri boda.
Dodajmo da je u grupi D Poljska remizirala s Irskom u gostima (1:1), dok je susret Mađarske i Grčke završen bez pogodaka.
Kvalifikacije za EP:
Portugal - Srbija 2:1 (Carvalho 10, Coentrao 63/ Matić 61)
Majstorija Matića nedovoljna Srbiji u Lisabonu
Piše: E. Škorić
U derbiju grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Portugal je savladao Srbiju s 2:1.
Portugalci su protiv Srbije stigli do treće pobjede, te se izdvojili na vrhu grupe sa devet bodova i Cristiano Ronaldo i društvo na dobrom su putu da se plasiraju u Francusku.
S druge strane, Srbija je ostala na jednom bodu i sve je izglednije da Orlovi neće poletjeti prema Francuskoj.
Već u 10. minuti Portugal je povoe. Fabio Coentrao je centrirao, a Ricardo Carvalho glavom smjestio loptu u mrežu Srbije. Sedam minuta kasnije Carvalho je zbog povrede izašao.
Rezultat se nije mijenjao do 61. minute, a onda majstorski gol makazicama Nemanje Matića za izjednačenje.
Nisu se Srbijanci dugo radovali, obzirom da je već u 63. minuti asistent prvog gola, Coentrao, vratio prednost Portugalcima, koji su na kraju ipak zadržali vodstvo i osvojili tri boda.
Dodajmo da je u grupi D Poljska remizirala s Irskom u gostima (1:1), dok je susret Mađarske i Grčke završen bez pogodaka.
Kvalifikacije za EP:
Portugal - Srbija 2:1 (Carvalho 10, Coentrao 63/ Matić 61)
Habibti, ya nour el - ain... 

- KOMESAR
- Forum [Bot]
Mislio sam da smo mi najgori,međutim Srbija je dva-tri levela ispod.Što se tiče zalaganja kao da ih je ista k..a pravila.Krokodil Behko wrote:Albanija na diobi drugog i trećeg, sa Danskom po sedam bodova, a Srbija četvrta sa samo jednim bodom. Čini mi se da će biti teško za Srbiju.
Mislim da su danas završili kvale
jedan teški možda za treće mjesto ali nije više do njih 
Forma
1. Škotska 4 2 1 1 5:4 7
2. Mađarska 4 2 1 1 4:3 7
3. Albanija 4 2 1 1 4:5 7
4. Švicarska 4 2 0 2 7:3 6
5. Ukrajina 4 2 0 2 3:2 6
6. Norveška 4 2 0 2 4:8 6
7. Belgija 3 1 2 0 6:1 5
8. Nizozemska 4 1 1 2 8:5 4
9. Rusija 3 1 1 1 5:2 4
poredak trećeplasiranih trenutno

Forma

- KOMESAR
- Forum [Bot]
Najbolje bi bilo da više uopšte ne igraju,da se ne brukaju? Treba vratiti Sinišu da ih bar uvježba kao pjevački zbor. LJajić bi sad mogao biti i solista.storm wrote:Mislim da su danas završili kvalejedan teški možda za treće mjesto ali nije više do njih
Forma
- drugrankovic
- Inventar foruma
a sad ajte u pizdu mater...
i ne vrcite se
mrsh bagro da bi bagro !
ako je ovo bio fudbal ja sam monika seles!
i ne vrcite se

mrsh bagro da bi bagro !
ako je ovo bio fudbal ja sam monika seles!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
SKUPINA I
Portugal - Srbija 2-1 (Carvalho 10, Coentrao 63 / Matić 61(
Albanija - Armenija 2-1 (Mergim Mavraj 77, Shkelzen Gashi 82/ Yura Movsisyan 4)
Poredak:
1. Portugal 4 3 0 1 4-2 9
2. Danska 4 2 1 1 6-4 7
3. Albanija 4 2 1 1 4-5 7
4. Srbija 4 1 1 2 6-6 1 - oduzeta 3 boda
5. Armenija 4 0 1 3 3-6 1
Portugal - Srbija 2-1 (Carvalho 10, Coentrao 63 / Matić 61(
Albanija - Armenija 2-1 (Mergim Mavraj 77, Shkelzen Gashi 82/ Yura Movsisyan 4)
Poredak:
1. Portugal 4 3 0 1 4-2 9
2. Danska 4 2 1 1 6-4 7
3. Albanija 4 2 1 1 4-5 7
4. Srbija 4 1 1 2 6-6 1 - oduzeta 3 boda
5. Armenija 4 0 1 3 3-6 1

- drugrankovic
- Inventar foruma
a sad adio , a sad adioooooo .... i ko zna dje...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Čuo sam da su Srbiji oduzeli još 3 boda, pa se smilovali i vratili im.
..jedno je drug bio u pravu stoka je to...nisam vidio da je neko ukliza od drba..ma davno sam reka nisu za srbe muski sportovi 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- drugrankovic
- Inventar foruma
laganini osmjehnucu ti se 

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
aaahh kao da smo mi nešto bolji od Srba. Igramo antifudbal kao i oni.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ćiro Blažević vodi Srbiju do krova svijeta?

Poznati hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević ponovo je uzburkao sportske duhove na ovim prostorima, iako nije pogodio da će Srbija pobijediti Portugal u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
On je novinaru tog lista prenio i "recept" za uspjeh srbijanske reprezentacije.
- E, moj sine, zaj**ao sam i sebe i vas neki dan. Rekoh vam da napišete da ćemo da pobijedimo, ali opet izgubismo. Poslije svega, duboko sam razočaran - izjavio je Blažević za “Alo” i naglasio da igrači srbijanske reprezentacije ne daju maksimum u nacionalnom timu.
- U tome i jeste najveći problem “Orlova”. Ti fudbaleri nekako mekano ulaze u mečeve reprezentacije. Trebalo bi da ginu, da znoj lije sa njih, da se bore dokle god imaju snage, da bar borbenošću zadovolje napaćeni narod ako već nema rezultata. Čitam i čujem kako ih u Srbiji nazivaju dunsterima, a raja je uvijek u pravu - kazao je Blažević i dodao da bi upravo on bio idealni selektor srbijanske reprezentacije.
- Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa bili bi prvaci svijeta! Imate strašan tim, ali ga treba motivisati. A ko bi to uradio bolje od mene? - uvjeren je Blažević.

Poznati hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević ponovo je uzburkao sportske duhove na ovim prostorima, iako nije pogodio da će Srbija pobijediti Portugal u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
On je novinaru tog lista prenio i "recept" za uspjeh srbijanske reprezentacije.
- E, moj sine, zaj**ao sam i sebe i vas neki dan. Rekoh vam da napišete da ćemo da pobijedimo, ali opet izgubismo. Poslije svega, duboko sam razočaran - izjavio je Blažević za “Alo” i naglasio da igrači srbijanske reprezentacije ne daju maksimum u nacionalnom timu.
- U tome i jeste najveći problem “Orlova”. Ti fudbaleri nekako mekano ulaze u mečeve reprezentacije. Trebalo bi da ginu, da znoj lije sa njih, da se bore dokle god imaju snage, da bar borbenošću zadovolje napaćeni narod ako već nema rezultata. Čitam i čujem kako ih u Srbiji nazivaju dunsterima, a raja je uvijek u pravu - kazao je Blažević i dodao da bi upravo on bio idealni selektor srbijanske reprezentacije.
- Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa bili bi prvaci svijeta! Imate strašan tim, ali ga treba motivisati. A ko bi to uradio bolje od mene? - uvjeren je Blažević.
Lukavo i slatkorjecivo...
Opet... Gori ne mogu biti ni da ih ja preuzmem
Opet... Gori ne mogu biti ni da ih ja preuzmem

- drugrankovic
- Inventar foruma
Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa bili bi prvaci svijeta! Imate strašan tim, ali ga treba motivisati. A ko bi to uradio bolje od mene? - uvjeren je Blažević.
Iskreno, ćira bi nam odlično došao kao stari lisac
No, nije do trenera svudje, ovdje je vrjeme za : ................. ! (rekoh neću psovat
) u prevodu kush u mp3
Kolarov je insistirao na broju 11 , voli taj broj, ko dzajić kaže... prijethodni treneri su imali rasprave oko toga, i na kraju je kod ovog mladog stručnjaka isterao svoje i nosio broj napadača, i plus improvizacija , prebačen je pa je igrao po strani više u napadu, dje je trebo biti sa strane Marković ali je on prebačen u sredinu zbog kolarova... basta koji igra veznog u laciju i dobru sezonu ima (odigro je kkatastrofalno) je prekomandovan na beka desnog, i kiksao,a ivanović sa beka na štopera... oće kolarov i ivanović da imrpovizuju i nametnuše svoje volje...
kad je mihajlović ivanovića ostavio na klupi s makedonijom ovaj je odmah pjenio i posle toga je kapiten i redovan starter i ko ni deo ne pruza kolko u celziju, vec samo brblja i postavlja se ko najbitniji...
slično i kolarov... matić je ok, silan igrač, ali i on je posto je bio van spsika s makeodnijom protestovao, digo ruke od reprezentacije i miha ga moro zbog bunta koji se poceo prenosit reprezentacijom, vrnut pred hrvatsku... ok zasluzio je, ali spada u ovaj trio kolovodja koji zamisljaju da su veci pop od pape...
takav su primjer ostalim tim "talentima" markovicu iz liverpula, koji tamo ipak grije ponajvise klupu a ovamo je sta? maradona !
slicno i sa nastasicem koji je umisljeni extra igrac kojeg siti otero u shalke...
mitrovic je napadac dobar al baraba velika, dripac...
i ti sa ovima ces nesto? sa uglavnom defanzivnim odbranbenim igracima koji umisljaju da mogu igrat dje oce jer su jbt iz celzija sitija?

slabe vajde. ne pomoze tu ni ciro
to je za motku! i kush!
Iskreno, ćira bi nam odlično došao kao stari lisac

No, nije do trenera svudje, ovdje je vrjeme za : ................. ! (rekoh neću psovat

Kolarov je insistirao na broju 11 , voli taj broj, ko dzajić kaže... prijethodni treneri su imali rasprave oko toga, i na kraju je kod ovog mladog stručnjaka isterao svoje i nosio broj napadača, i plus improvizacija , prebačen je pa je igrao po strani više u napadu, dje je trebo biti sa strane Marković ali je on prebačen u sredinu zbog kolarova... basta koji igra veznog u laciju i dobru sezonu ima (odigro je kkatastrofalno) je prekomandovan na beka desnog, i kiksao,a ivanović sa beka na štopera... oće kolarov i ivanović da imrpovizuju i nametnuše svoje volje...
kad je mihajlović ivanovića ostavio na klupi s makedonijom ovaj je odmah pjenio i posle toga je kapiten i redovan starter i ko ni deo ne pruza kolko u celziju, vec samo brblja i postavlja se ko najbitniji...
slično i kolarov... matić je ok, silan igrač, ali i on je posto je bio van spsika s makeodnijom protestovao, digo ruke od reprezentacije i miha ga moro zbog bunta koji se poceo prenosit reprezentacijom, vrnut pred hrvatsku... ok zasluzio je, ali spada u ovaj trio kolovodja koji zamisljaju da su veci pop od pape...
takav su primjer ostalim tim "talentima" markovicu iz liverpula, koji tamo ipak grije ponajvise klupu a ovamo je sta? maradona !
slicno i sa nastasicem koji je umisljeni extra igrac kojeg siti otero u shalke...
mitrovic je napadac dobar al baraba velika, dripac...
i ti sa ovima ces nesto? sa uglavnom defanzivnim odbranbenim igracima koji umisljaju da mogu igrat dje oce jer su jbt iz celzija sitija?

slabe vajde. ne pomoze tu ni ciro

to je za motku! i kush!
....ali dice ustasha ciro vodit srbiju 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- drugrankovic
- Inventar foruma
ma njima niko ne pomoze...
fino kofere i sikter
fino kofere i sikter

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vučić: Odluka Laussane sramna; Rama: To je evropska pravda

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na poruku albanskog premijera Edija Rame povodom odluke suda u Laussanei o vraćanju bodova albanskoj reprezentaciji, ocjenom da je riječ o sramnoj i uvredljivoj odluci.
"Europska pravda po tko zna koji put pretvorila se u svjetsku nepravdu. Oni koji su incident izazvali su nagrađeni, a žrtva je kažnjena", napisao je Vučić na svom Twitter nalogu, prenosi Tanjug.
"Odluka suda u Laussanei sramota je za prava, pravdu i predstavlja uvredu za sve normalne ljude", poručio je srpski premijer u odgovor na Ramin tviter.
Rama je s oduševljenjem reagirao na vijest da je Sud za sportsku arbitražu u Laussanei bodove s prekinutog susreta sa Srbijom u Beogradu dodijelio njegovoj reprezentaciji.
"Super. To je europska pravda, tri boda za crveno-crne u Beogradu", napisao je Rama na Twitteru.
Na utakmici koja je prošle godine prekinuta na stadionu Partizana u 41. minuti došlo je do incidenta kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom "Velike Albanije", a spekuliralo se da je Ramin brat bio organizator svega.
UEFA je prvotno registrirala utakmicu s 3:0 za Srbiju, ali je srpski tim kaznila s minus tri boda zbog utrčavanja gledatelja na teren. Nakon toga su oba saveza uložila žalbu CAS-u.
(Vijesti.ba/Fena)