Naser Oric

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2504 times
Been thanked: 7673 times
Status: Online

Re: Naser Oric

Post by Duminjo » 25 Aug 2024, 19:55

Ne znam ima li neka tema na kojoj bismo mogli ovakve dokumentarce lijepiti i gledati.
Ako ne bude, otvoricu temu da imamo na jednom mjestu pa kada se nekome nešto bude gledalo, da moze pogledati.

Ja sam više puta gledo krvavi ples iznad sehera i bitku za 11 plavih.
General Bolo iz Olova jaka, Tešanj i Doboj, ulazak cetnika u Bijeljinu, Hadzici, marš na Igman, Hum, pofalicka bitka..

Ima ih dosta.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3682 times
Been thanked: 3405 times
Status: Offline

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2024, 19:58

Fuddo wrote: 25 Aug 2024, 18:55
ironman wrote: 25 Aug 2024, 18:34 Filmove o odbrani BiH u agresiji bi morala finacirati drzava.
Kako?
Mozda federacija?
Kako?
Kantoni nemaju tu opciju sto zbog love sto nadleznosti za financiranje.
Vid ovo

Ovo je prica bolja od bilo kojeg ramba.
Prakticno niko ko zivi izvan Tk ne zna za ovu legendarnu akciju.
Ko ce ih snimati kad su ti lokalne filmadzije svi u fazonu, jedni smo drugima kuce palili?
I kad nesto snime onaj ko nije bio tu i gleda to vani, iz tog filma nista ne sazna, zapita se ko je tu s kim ratovao.
Ah, da
Ima taj umjetnicki touch, potrefi se i neki zlatni medjed, slome se srca liberalna, kane i koja suza u kinu, bude dirljivo.
Ako pitas nekog danasnjeg omladinca koji film o ratu u Bosni mu je najbolji, on ce ti ko iz topa reci, lepa sela lepo gore.
Nije samo to problem, svi naši filmovi i serije, ne može proći bez glumaca iz Srbije i Hrvatske.

Gledao sam film Žaba i baš se moraš dobro zagledati da bi primjetio Boru Stjepanovića, šta je falilo da su dali šansu nekom bosanskohercegovačkom glumcu?
Ono šta je Mira Banjac glumila u Skoncentriši se baba je mogla glumiti saksija.
To su samo neke uloge koje bih i ja mogao glumiti, a ja ne znam glumiti, a kamoli neko ko se bavi glumim i samo čeka da mu se pruži prilika.

Eno Lud, Zbunjen, Normalan, bilo je i tada par glumaca sa strane, ali to su bili Milena Dravić i Vanja Drach, balkanske legende koje bi svako poželio širom ex-Yu da glume kod njih, ali onda je se počela pojavljivati masa B list glumaca iz Srbije i Hrvatske pa je na kraju serija ličila na neki hrvatski sitcom.

Šta je ironija, čitao sam nekoliko foruma iz Srbije i Hrvatske o LZN, i njima su se više sviđale starije epizode.

Koji god da je razlog, toliki glumci iz Srbije i Hrvatske kod nas, Qurconostalgija ili da naši nisu u stanju ništa da sami naprave pa im treba financijska podrška iz Srbije i Hrvatske, teško je od današnjih filmadžija očekivati jedan takav herojski film.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13010 times
Been thanked: 21084 times

Post by Fuddo » 25 Aug 2024, 20:05

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2024, 19:58
Fuddo wrote: 25 Aug 2024, 18:55

Ko ce ih snimati kad su ti lokalne filmadzije svi u fazonu, jedni smo drugima kuce palili?
I kad nesto snime onaj ko nije bio tu i gleda to vani, iz tog filma nista ne sazna, zapita se ko je tu s kim ratovao.
Ah, da
Ima taj umjetnicki touch, potrefi se i neki zlatni medjed, slome se srca liberalna, kane i koja suza u kinu, bude dirljivo.
Ako pitas nekog danasnjeg omladinca koji film o ratu u Bosni mu je najbolji, on ce ti ko iz topa reci, lepa sela lepo gore.
Nije samo to problem, svi naši filmovi i serije, ne može proći bez glumaca iz Srbije i Hrvatske.

Gledao sam film Žaba i baš se moraš dobro zagledati da bi primjetio Boru Stjepanovića, šta je falilo da su dali šansu nekom bosanskohercegovačkom glumcu?
To su samo neke uloge koje bih i ja mogao glumiti, a ja ne znam glumiti, a kamoli neko ko se bavi glumim i samo čeka da mu se pruži prilika.

Eno Lud, Zbunjen, Normalan, bilo je i tada par glumaca sa strane, ali to su bili Milena Dravić i Vanja Drach, balkanske legende koje bi svako poželio širom ex-Yu da glume kod njih, ali onda je se počela pojavljivati masa B list glumaca iz Srbije i Hrvatske pa je na kraju serija ličila na neki hrvatski sitcom.

Šta je ironija, čitao sam nekoliko foruma iz Srbije i Hrvatske o LZN, i njima su se više sviđale starije epizode.

Koji god da je razlog, toliki glumci iz Srbije i Hrvatske kod nas, Qurconostalgija ili da naši nisu u stanju ništa da sami naprave pa im treba financijska podrška iz Srbije i Hrvatske, teško je od današnjih filmadžija očekivati jedan takav herojski film.
Neeobog da hifa i biMgo uplate za tako nesto
Ljudi su se ipak obogatili na patnji naroda nikaragve, pa nema smisla.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 22575 times
Been thanked: 23138 times

Post by ironman » 25 Aug 2024, 20:09

Fuddo wrote: 25 Aug 2024, 20:05
Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2024, 19:58

Meni je fenomen da niko od giganata ne koristi priliku i ne pokupuje stotine hiljada hektara zemljista po manjem entitetu. Koje je na prodaju i to povoljno.
Pa ima li boljeg doprinosa drzavi.
Jer grunt je grunt.
I sviraj ti qrcu sa odcjepljenjem.
Zvuci mozda simpificirano ali sto Fudo rece jesul milioni stavljeni na banku od naseg naroda ili nikaragve?
Ma kao da i oni ne znaju to samo eto.
dream of spring.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 25 Aug 2024, 20:11

ironman wrote: 25 Aug 2024, 20:09

Meni je fenomen da niko od giganata ne koristi priliku i ne pokupuje stotine hiljada hektara zemljista po manjem entitetu. Koje je na prodaju i to povoljno.
Jer grunt je grunt.
Zvuci mozda simpificirano ali sto Fudo rece jesul milioni stavljeni na banku od naseg naroda ili nikaragve?
Ima jedna ruzna rijec koju necu napisati, osjetljiva je tema.
Znas i ti koja je.
Jebat ih sve.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 25 Aug 2024, 20:16

Evo sad zamisljam scenu, neki zajebant diverzant razvlaci zolju da rokne tenk u Teocaku, a tamo onaj Hadzihafizbegovic od 150 kila s trakom oko glave, znoj mu curi niz vratinu, adrenalin ga spuco…
Aj bizi :D.
Dozvolite da se obratimo

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3389 times
Been thanked: 6284 times

Post by Matan » 25 Aug 2024, 21:03

ironman wrote: 25 Aug 2024, 20:09

Jer grunt je grunt.
Pa zar Kljuic nije aliji predlagao da pare od medjunarodne pomoci iskoriste da se kupuje zemlja u Istocnoj Bosni..
i da se izbjeglice vrate..
ovaj to nije smatrao pametnim..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 22575 times
Been thanked: 23138 times

Post by ironman » 25 Aug 2024, 21:06

A ciju zemlju da kupe?
Od izbjeglica?
Pa to je vec bila njihova zemlja sa koje ih cetnici protjerase.
Nesto si pobrko to.
I Alija. Velikim slovom.
dream of spring.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3786 times
Been thanked: 2850 times

Post by Pasaga » 25 Aug 2024, 21:10

ironman wrote: 25 Aug 2024, 21:06 A ciju zemlju da kupe?
Od izbjeglica?
Nesto si pobrko to.
I Alija. Velikim slovom.
samo izvrsit agrarnu reformu,ko i onomad

prijeka potreba.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3389 times
Been thanked: 6284 times

Post by Matan » 25 Aug 2024, 21:15

ironman wrote: 25 Aug 2024, 21:06 A ciju zemlju da kupe?
Od izbjeglica?
Nesto si pobrko to.
I Alija. Velikim slovom.
Pogledaj Intervju sa Kljuicem..
na Face,,,
mislim da nije za zemlju, vec da se da novac povratnicima..
da ih se finansira, da se vracaju..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2504 times
Been thanked: 7673 times

Post by Duminjo » 26 Aug 2024, 00:54

Post Reply

Return to “Politika u BiH”