Rekli su o ljubavi..
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 23836 times
- Been thanked: 25612 times
- Status: Offline
Re: Rekli su o ljubavi..
“Prestravljen i opet, time da ne volim, da volim, ali ne tebe, da me neko voli, ali ne ti. Ako me ti ne voliš, neću da me vole, ako ne volim tebe, ne želim voljeti.”
Samuel Beckett
Samuel Beckett
Acta non Verba
-
- Na probnom
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
- Kai
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1741 times
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 3992 times
- Been thanked: 1969 times
Kroz prepisku savladavamo ono sto nas muci.
Mi smo vjerovatno jedini ljudi na svijetu koji se razumiju i bez jedne izgovorene rijeci.
Pablo Neruda
Mi smo vjerovatno jedini ljudi na svijetu koji se razumiju i bez jedne izgovorene rijeci.
Pablo Neruda
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 25193 times
- Been thanked: 28917 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 21705 times
- Been thanked: 9273 times
- crvenkapica_011
- Na probnom
- Mood:
- Has thanked: 41 times
- Been thanked: 21 times
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 3992 times
- Been thanked: 1969 times
Ljubav, mislio je, moze biti najveci anđeoski instikt i najbolji pokretac u zivotu. Ali veoma često, ljubav se pokazije kao pohlepna i dekadentna zelja za posjedovanjem.
Niče
Niče
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.
- Shadow
- Svemirka
Ne postoji ništa lepše nego kada vas voli smirena osoba. Osoba koja vas sluša ne samo ušima, već i srcem, koja čini da se osećate cenjenim na način na koji reči često ne uspevaju da uhvate. To je tip osobe koja će vam iz vedra neba poslati slatku poruku, podsećajući vas koliko joj značite, ne zato što mora, već zato što želi. Držeći vas za ruku u prepunoj prostoriji, tiho vas uverava da je tu, bez obzira na sve što se dešava. U tom trenutku, osećate kako se sve brige povlače, a svet postaje mirnije mesto. Njegova/njena prisutnost pruža vam osećaj sigurnosti i pripadnosti, kao da ste pronašli svoje utočište usred haosa. To je tiha, ali snažna potvrda ljubavi koja ne zahteva reči, već se izražava kroz svaki nežan dodir i pogled pun razumevanja. Ta ljubav vas inspiriše da budete najbolja verzija sebe, da se suočite sa svakim izazovom s hrabrošću i da širite tu istu toplinu i ljubaznost prema drugima. Ne morate da dovodite u pitanje njegovu/njenu ljubav - ona je u svakom dodiru, svakom pogledu i svakom tihom gestu zbog kojih se osećate kao da ste jedini na svetu.
U životu se ponekad možete osećati nesigurno, a voleti nekoga ko vam donosi mir je blago koje se ne može opisati. To se ogleda u tome kako vas privuče k sebi posle dugog dana, kako se smeje sa vama kada je teško ili u načinu na koji vas tiho podržava kada vam je najpotrebnije. Njegova/njena ljubav nije glasna, ali je nepokolebljiva, poput mirnog otkucaja srca koji vas uvek podseća da nikada niste sami. To je vrsta ljubavi koja vas čini sigurnim, voljenim, cenjenim i primećenim zbog onoga što jeste – nešto stvarno i trajno, što dodiruje vašu dušu na načine za koje niste ni znali da postoje. To je ljubav koja vas obavija toplinom, ispunjava vaše srce radošću i daje vam osećaj pripadnosti, kao da ste konačno pronašli svoje mesto u svetu. To je ljubav koja vas inspiriše da budete najbolja verzija sebe, koja vas podržava u svakom koraku i koja vam daje snagu da se suočite sa svim izazovima života. To je ljubav koja ne poznaje granice, koja je bezuslovna i večna.
Acta non Verba
"Kad me se sjetiš, to znači da si sa sobom ponio nešto od onoga što sam ja, da sam ostavio neki trag onoga što jesam na onome što si ti.
Znači da me možeš pozvati natrag u svoj um iako bezbroj godina i milja mogu stajati između nas.
Znači ako se opet sretnemo, prepoznat ćeš me.
Znači da i nakon što umrem, još uvijek možeš vidjeti moje lice i čuti moj glas i govoriti mi iz svog srca.
Sve dok me se sjećaš, nikad nisam potpuno izgubljen... "
Frederick Buechner
Znači da me možeš pozvati natrag u svoj um iako bezbroj godina i milja mogu stajati između nas.
Znači da i nakon što umrem, još uvijek možeš vidjeti moje lice i čuti moj glas i govoriti mi iz svog srca.
Frederick Buechner
Ima dana koji traju godinama...
" Kad me se sjetiš, to znači da si sa sobom ponio nešto od onoga što sam ja, da sam ostavio neki trag onoga što jesam na onome što si ti.
Frederick Buechner
Frederick Buechner
- Shadow
- Svemirka
"Ponekad sve u tebi plače, osim tvojih očiju."
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4525 times
- Been thanked: 6034 times
Kakvu ljubav siješ..
Takva će ti većinom biti i žetva..
Takva će ti većinom biti i žetva..
Svijest ima sidrište.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20874 times
- Been thanked: 5652 times
gledaj ti moj sinko, al' ga Koraci lajkuje 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Nice
- Forum [Bot]
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20874 times
- Been thanked: 5652 times
tako je, Nice

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4525 times
- Been thanked: 6034 times
- Nice
- Forum [Bot]