Njega lica

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2903 times
Been thanked: 5159 times
Status: Offline

Re: Njega lica

Post by Nora Ibsenova » 30 Apr 2020, 23:24

Slobodno, kako hoćeš :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 30 Apr 2020, 23:39

Image
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1341 times
Been thanked: 4321 times

Post by Laser » 30 Apr 2020, 23:52

Zizi505 wrote: 30 Apr 2020, 23:21 Sramota me, jedino da ti u pp pošaljem :ooo
:mogul
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 197 times
Been thanked: 844 times

Post by gospođa Brams » 01 May 2020, 00:00

Sit gladnom ne vjeruje
Koliko puta sam samo cula to "ja koristim jednu jedinu kremu i nemam nikakvih problema i sta ce vam sve te kreme" a uglavnom se radi jednostavno o sretnicima koji imaju normalnu kozu
Kad imas problematicnu kozu mozes se slikat, ne ginu ti kremice
Meni pomaze kad se manje sminkam, ali ako prestanem s rutinom za njegu lica vrlo brzo krene po zlu
S tim da ja jos i nemam bas toliku hrpu proizvoda za lice, ali zato za kosu... :grana

Planiram nabavit kremu sa SPFom vec dugo, ali bojim se stavljat ju na svoju osjetljivu kozu sklonu aknama :place
Sad ste me zainteresirale za retinol, bacit cu pogled sljedeci put kad budem u DMu, pripremam se, imam vec poduzi popis proizvoda za kosu koje moram uzeti :ooo
somehow I manage

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 May 2020, 00:07

gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 00:00 Sit gladnom ne vjeruje
Koliko puta sam samo cula to "ja koristim jednu jedinu kremu i nemam nikakvih problema i sta ce vam sve te kreme" a uglavnom se radi jednostavno o sretnicima koji imaju normalnu kozu
Meni pomaze kad se manje sminkam, ali ako prestanem s rutinom za njegu lica vrlo brzo krene po zlu
S tim da ja jos i nemam bas toliku hrpu proizvoda za lice, ali zato za kosu... :grana

Planiram nabavit kremu sa SPFom vec dugo, ali bojim se stavljat ju na svoju osjetljivu kozu sklonu aknama :place
Sad ste me zainteresirale za retinol, bacit cu pogled sljedeci put kad budem u DMu, pripremam se, imam vec poduzi popis proizvoda za kosu koje moram uzeti :ooo
Ma ne isplati se tražit retinol u dmu.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 01 May 2020, 00:15

Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 00:07
gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 00:00 Sit gladnom ne vjeruje

Jel, nema nijedne s cistim retinolom?
somehow I manage

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 01 May 2020, 00:25

ima niveja senzitiv skin sa hijaluronskom kiselinom za suhu i ispucalu kozu
🐽

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 May 2020, 01:27

gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 00:15
Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 00:07

Ma ima, ono sprijeda piše retinol. A u sastavu vrlo malo da bi imalo neki efekat.

Sutra ću ako se nakanim malo to opširnije, a i ziza sigurno više zna od mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 May 2020, 02:24

Zizo odakle naručuješ cerave?

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 01 May 2020, 14:20

Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 01:27
gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 00:15
Ma ima, ono sprijeda piše retinol. A u sastavu vrlo malo da bi imalo neki efekat.

Steta sto nema nekih koji bi bili kao neka pocetna stepenica, mislim da nama jos ne treba bas nesto s prevelikom koncentracijom retinola, ja bih nesto s nekom minimalnom koncentracijom za pocetak i kao prevenciju...a nista, narucit cu od nekud kad pocnu normalno dostavljat :hm Samo dotad trebam nac i kremu sa SPFom a planiram uz to pocet koristit i niacinamid, trenutno koristim serum s koloidnim srebrom ali nisam bas odusevljena, a i navodno niacinamid ide jako dobro uz retinol
somehow I manage

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 May 2020, 14:43

gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 14:20
Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 01:27

Steta sto nema nekih koji bi bili kao neka pocetna stepenica, mislim da nama jos ne treba bas nesto s prevelikom koncentracijom retinola, ja bih nesto s nekom minimalnom koncentracijom za pocetak i kao prevenciju...a nista, narucit cu od nekud kad pocnu normalno dostavljat :hm Samo dotad trebam nac i kremu sa SPFom a planiram uz to pocet koristit i niacinamid, trenutno koristim serum s koloidnim srebrom ali nisam bas odusevljena, a i navodno niacinamid ide jako dobro uz retinol
Ima the ordinary.

Oni imaju više različitih seruma sa retinolom, oko 10 eura su čini mi se, a niacinamid isto imaju, čini mi se da je on ispod 10e. :D.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 01 May 2020, 15:01

Dobar je Ordinary, planiram uzeti njihov serum s niacinamidom .
E sad, ne znam kakvi su ti retinol serumi u usporedbi s kremama s retinolskom kiselinom koje se inace dobivaju na recept, mislim da su serumi dosta slabiji...ali mozda je to dosta za pocetak :hm
somehow I manage

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10207 times
Been thanked: 8825 times

Post by Zizi » 01 May 2020, 21:36

Laser wrote: 30 Apr 2020, 23:52
Zizi505 wrote: 30 Apr 2020, 23:21 Sramota me, jedino da ti u pp pošaljem :ooo
:mogul
Što tebe zanima moja kolekcija kozmetike? :oo

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Zizi » 01 May 2020, 21:36

Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 02:24 Zizo odakle naručuješ cerave?
iherb.com

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 May 2020, 21:38

Zizi505 wrote: 01 May 2020, 21:36
Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 02:24 Zizo odakle naručuješ cerave?
iherb.com
Gledala sam danas.

Mislila sam naručit onaj cleanser, i kremu.

Kolko im je dostava, nigdje nisam mogla to nać :D.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Zizi » 01 May 2020, 21:44

Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 21:38
Zizi505 wrote: 01 May 2020, 21:36

iherb.com
Gledala sam danas.

Imaš iznos na dnu korpe, samo podesi na BiH.

Ja uzimam opciju preko DHL-a, dođe za dva do tri dana.
Naštimam dosta proizvoda koji su shipping saver, pa poštarina bude oko 3$.

E, sad, tako je bilo prije ove pandemije, valja mi vidjeti kakvi su sad uslovi. I meni se potrošio cleanser, a i losion pri kraju, pa ću naručiti.

Imaju sada na dosta kozmetike sniženje 20%.
Gledam kremu od retinola, brenda Obagi, oni su top što se tiče kvaliteta proizvoda s retinolom. Samo joj je i cijena top :D.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 May 2020, 21:55

gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 15:01 Dobar je Ordinary, planiram uzeti njihov serum s niacinamidom .
E sad, ne znam kakvi su ti retinol serumi u usporedbi s kremama s retinolskom kiselinom koje se inace dobivaju na recept, mislim da su serumi dosta slabiji...ali mozda je to dosta za pocetak :hm
Uh ..

Retinoic acid je supstanca koju naš organizam sam proizvodi. I on se nalazi u kremama koje možemo dobiti samo na recept. Koliko znam, te se kreme propisuju samo za odgovarajuća kožna stanja. One su vrh što se tiče kvalitete tog sastojka u njima, a u isto vrijeme mogu bit preagresivne, isušivati kožu, mogu izazvat ljuštenje, iritaciju i pri tom su skupe. Obično je potrebno i do 6 sedmica da se koža navikne na njih.

Retinaldehid (ili retinal) je stepenicu niže i možeš kupiti u apotekama. Mislim da Avene i slični proizvodi za njegu koje možeš kupiti u apoteci imaju proizvode sa ovim sastojkom. Dovoljno je od 0.2% do 0.5 %. Šta se dešava kad ovo staviš na kožu? Koža ga sama prerađuje u ovo jedinjenje iznad.

Još jedna stepenica niže je Retinol. On se u koži prerađuje u retinal a onda u retinoic kiselinu.

Sve su ovo derivati Vitamina A.

Sva ova jedinjenja mogu izazivati iritaciju, ljuštenje, isušivanje i preporučuje se postepeno uvođenje. Znači par puta sedmično, s tim da se ne nanose na područja oko usana i oko očiju jer je tu koža posebno osjetljiva.

Mislim da se retinoic kiselina još od 60-tih koristi kod liječenja akni, a osim toga možda je i jedini sastojak koji provjereno pomaže u proizvodnji kolagena (kog naša koža prestaje proizvodit ako se dobro sjećam oko 25-te godine)

Eh, that being said, mislim da ni ja ni ti nemamo potrebnu ni za čim jačim od običnog retinola. Pogotovo ako misliš da ga koristiš u svrhu izjednačavanja tena (pomaže i kod hiperpigmentacije kože), poboljšanje akni, i da reduciraš pojavu sitnih bora. Za početak, retinol je sasvim dovoljan i to ne u nekim prevelikim postotcima.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 01 May 2020, 21:56

Zizi505 wrote: 01 May 2020, 21:44
Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 21:38

Gledala sam danas.

Imaš iznos na dnu korpe, samo podesi na BiH.

Ja uzimam opciju preko DHL-a, dođe za dva do tri dana.
Naštimam dosta proizvoda koji su shipping saver, pa poštarina bude oko 3$.

E, sad, tako je bilo prije ove pandemije, valja mi vidjeti kakvi su sad uslovi. I meni se potrošio cleanser, a i losion pri kraju, pa ću naručiti.

Imaju sada na dosta kozmetike sniženje 20%.
Gledam kremu od retinola, brenda Obagi, oni su top što se tiče kvaliteta proizvoda s retinolom. Samo joj je i cijena top :D.
Joj obagi :place

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 02 May 2020, 12:52

Nista onda cu poceti s tim serumom, samo ne znam dal da pocnem s 0,2 ili 0,5%, sta mislis? :hm
Ja sam u kasnim 20-ima, ali imam izrazene bore na celu oduvijek :grana uz to imam problem i s hormonalnim aknama i stvarno se nadam da je retinol + niacinamid dobitna kombinacija za to
Sad samo da jos nađem SPF kremu za lice...mislim da cu upitati u ljekarni imaju li nesto da nije premasno, da mi nece zacepiti pore i izazvati akne i da ne kosta bogatstvo.
somehow I manage

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 02 May 2020, 13:04

gospođa Brams wrote: 02 May 2020, 12:52 Nista onda cu poceti s tim serumom, samo ne znam dal da pocnem s 0,2 ili 0,5%, sta mislis? :hm
Ja sam u kasnim 20-ima, ali imam izrazene bore na celu oduvijek :grana uz to imam problem i s hormonalnim aknama i stvarno se nadam da je retinol + niacinamid dobitna kombinacija za to
Sad samo da jos nađem SPF kremu za lice...mislim da cu upitati u ljekarni imaju li nesto da nije premasno, da mi nece zacepiti pore i izazvati akne i da ne kosta bogatstvo.
Kod nas je trenutno Avene mineralni SPF 50 na popustu u apoteci 27KM. Nju planiram kupit iduću.

Neutrogena cink oksid ima isto čini mi se spf 50, ni ona ne bi trebala biti preko 30KM.

Ja sam mislila (nakon posjete dermatologu, nadam se da ovo nije rozaceja) uzeti 1% retinol. Za njega sam pročitala najviše pozitivnih recenzija.

Post Reply

Return to “Ljepota”