Metni one veLke plasticne
Odmah ces naci ljubav svog zivota
There
Problem solved
Moderator: Krokodil Behko

Metni one veLke plasticne

pa prava.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 04 Apr 2023, 19:36 zahvaljujem na svim odgovorima
Al opet niko ne odgovori kakva je to prava kad dodje pa ne želite ni jednu drugu?

sto sad?

Ne bih se složila sa zadnjom rečenicom, u zabludi si jedino ako stvoriš sam sebi pogrešnu sliku

pa sad, ne znam ko je jos bio u zablud,i a da je sebi stvorio ispravnu sliku.Zanki wrote: 04 Apr 2023, 20:33Ne bih se složila sa zadnjom rečenicom, u zabludi si jedino ako stvoriš sam sebi pogrešnu slikuDuh wrote: 04 Apr 2023, 20:24
sto sad?
zar tako ne rade i zene?
doduse, mozda im nije bitna njegova vjestina u kuhanju.
a da su bile dugo vremena u zabludi...mnoge priznaju.
ako one lazu, lazem i ja...![]()
a ne ako je osoba zapravo takva kakva je i ne znaš se nositi sa njenom osobnošću pa naklapaš o vještinama koje ni sam ne posjeduješ, budimo realni...
Zar je tako teško sjest i sebi priznati i pomirit se istinom, da tvoj neuspjeh je ravan tvojih očekivanja od drugih koje ni sam ne umiješ ispoštovati...
Poanta bi bila da kalkulacije ne donose uvik dobro, možeš samo da kmečiš i umišljašaš kad ostaneš na samo sa sobon priznat sebi kolko vrijediš i možeš i podviti rep...

Ama ti mišaš neke pojmove sadDuh wrote: 04 Apr 2023, 21:00pa sad, ne znam ko je jos bio u zablud,i a da je sebi stvorio ispravnu sliku.Zanki wrote: 04 Apr 2023, 20:33
Ne bih se složila sa zadnjom rečenicom, u zabludi si jedino ako stvoriš sam sebi pogrešnu sliku
a ne ako je osoba zapravo takva kakva je i ne znaš se nositi sa njenom osobnošću pa naklapaš o vještinama koje ni sam ne posjeduješ, budimo realni...
Zar je tako teško sjest i sebi priznati i pomirit se istinom, da tvoj neuspjeh je ravan tvojih očekivanja od drugih koje ni sam ne umiješ ispoštovati...
Poanta bi bila da kalkulacije ne donose uvik dobro, možeš samo da kmečiš i umišljašaš kad ostaneš na samo sa sobon priznat sebi kolko vrijediš i možeš i podviti rep...
i ne vidim sada zasto bi neko ko spozna nesto, smatrao to neuspjehom?
pocinjes od toga da se nase misljenje ( i ocekivanja) ne bi trebalo mjenjati, a svi se mjenjaju. mjenjaju vjestine, navike i spoznaje...
i sta bi u cijeloj situaciji uopce bilo bitno i ko je kriv?
eta ja npr ne krivim.
nasi putevi su se razisli.
pa nismo trazili ni zasluge na pocetku za uspjeh...
ni sud npr na razvodu ne proglasava ko je kriv.![]()

moji pojmovi su uvijek jasni. mozes se u njih kleti.Zanki wrote: 04 Apr 2023, 21:04Ama ti mišaš neke pojmove sadDuh wrote: 04 Apr 2023, 21:00
pa sad, ne znam ko je jos bio u zablud,i a da je sebi stvorio ispravnu sliku.
i ne vidim sada zasto bi neko ko spozna nesto, smatrao to neuspjehom?
pocinjes od toga da se nase misljenje ( i ocekivanja) ne bi trebalo mjenjati, a svi se mjenjaju. mjenjaju vjestine, navike i spoznaje...
i sta bi u cijeloj situaciji uopce bilo bitno i ko je kriv?
eta ja npr ne krivim.
nasi putevi su se razisli.
pa nismo trazili ni zasluge na pocetku za uspjeh...
ni sud npr na razvodu ne proglasava ko je kriv.![]()
neozbiljan si mi![]()
Nije važno koe kriF kada se sve to desi![]()

Zabluda je kad misliš da će te tvoja sačekati da dođeš to svojih spoznaja kad god se to desiloDuh wrote: 04 Apr 2023, 21:08moji pojmovi su uvijek jasni. mozes se u njih kleti.Zanki wrote: 04 Apr 2023, 21:04
Ama ti mišaš neke pojmove sad
neozbiljan si mi![]()
Nije važno koe kriF kada se sve to desi![]()
pazi sad.
npr
-moja zena je najbolja...najbolje kuha.
to je misljenje.
drugo nesto
npr
pa i ona neka tamo(ne nuzno ljbavnica) kuha super...
to je spoznaja.
kompletna spoznaja je kad primjetis i da ona druga isprlja puno manje sudja.![]()

pa moze se biti i u drugim zabludama.Zanki wrote: 04 Apr 2023, 21:13Zabluda je kad misliš da će te tvoja sačekati da dođeš to svojih spoznaja kad god se to desiloDuh wrote: 04 Apr 2023, 21:08
moji pojmovi su uvijek jasni. mozes se u njih kleti.
pazi sad.
npr
-moja zena je najbolja...najbolje kuha.
to je misljenje.
drugo nesto
npr
pa i ona neka tamo(ne nuzno ljbavnica) kuha super...
to je spoznaja.
kompletna spoznaja je kad primjetis i da ona druga isprlja puno manje sudja.![]()
![]()
a neuspjeh![]()
potsjeti me što to beše neuspjeh![]()

Umorni na benču, oni s kondicijom naprid... a utakmica dogovorenaDuh wrote: 04 Apr 2023, 21:17pa moze se biti i u drugim zabludama.Zanki wrote: 04 Apr 2023, 21:13
Zabluda je kad misliš da će te tvoja sačekati da dođeš to svojih spoznaja kad god se to desilo![]()
a neuspjeh![]()
potsjeti me što to beše neuspjeh![]()
-pa vidi...danas si bolja nego juce.
neuspjeh bi bio neki izgubljen bod.
ali onda se moze nesto analizirati, pogledati gdje se grijesilo u misljenju i kakvi su putevi spoznaje.
kraj je kraj...
zavrsena utakmica.
ides dalje u prvenstvo svjestan svoga umjeca, kondicije , pa i umora ako je tu...

Aaaaahaaa o tome su radi. Sta kada skontate da je to zabludaDuh wrote: 04 Apr 2023, 20:15pa prava.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 04 Apr 2023, 19:36 zahvaljujem na svim odgovorima
Al opet niko ne odgovori kakva je to prava kad dodje pa ne želite ni jednu drugu?
to ti je isto kad zene hoce prava, a ne znaju koja su prava prava, paa svakakva prava i sto uopce na pravo ne lici, pravima nazivaju.
prava zena je svaka zena, o kojoj mi stvorimo idealno misljenje o njoj ...u svojoj glavi.
ta prava zena je sve skupa: njenja pojava, njen glas i stas...njen miris, njene vjestine u krevetu ili kuhinji.
boja njenog oka i ljepota ostalih dijelova tjela.
dakle nase misljenje.
sve ode ...kad priznamo i nase zablude o svemu tom.

zena prvo zeli da je neko voli.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 04 Apr 2023, 21:42Aaaaahaaa o tome su radi. Sta kada skontate da je to zabludaDuh wrote: 04 Apr 2023, 20:15
pa prava.
to ti je isto kad zene hoce prava, a ne znaju koja su prava prava, paa svakakva prava i sto uopce na pravo ne lici, pravima nazivaju.
prava zena je svaka zena, o kojoj mi stvorimo idealno misljenje o njoj ...u svojoj glavi.
ta prava zena je sve skupa: njenja pojava, njen glas i stas...njen miris, njene vjestine u krevetu ili kuhinji.
boja njenog oka i ljepota ostalih dijelova tjela.
dakle nase misljenje.
sve ode ...kad priznamo i nase zablude o svemu tom.
ali obicno su muskarci ti koji od zene naprave sami sebi zabludu
nekako je pokvare, niko ne moze pokvarit zenu ko muski, a ni popraviti![]()

pa bilo bi prilicno lakse za shvatiti, da ti je bitnije da volis.

I meniDuh wrote: 04 Apr 2023, 22:03pa bilo bi prilicno lakse za shvatiti, da ti je bitnije da volis.
eto ja smijem reci da mi je bitnije da ja volim, nego da sam voljen.
tebi?

stvarno.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 04 Apr 2023, 22:06I meniDuh wrote: 04 Apr 2023, 22:03
pa bilo bi prilicno lakse za shvatiti, da ti je bitnije da volis.
eto ja smijem reci da mi je bitnije da ja volim, nego da sam voljen.
tebi?
ali mogu da namirisem odbijanje na jako daleko, ko macka
onda gubim interes, kako da ti kazem - gubim motivaciju

ili mozda sto zena nece...?